Kırmızıkız Kırmızı Koltukta :P

nese ben kaçıorum. bundan sonra ki sorularınızı akşam 18:00 itibariyle cevaplandıracağım :D

paii :melek

yafrucumm ben rap ciyim ne anlarım göbek havasından :D ki bide düğünde giydiğimo topukları sende gördün.. ayaklarım mahvolmuştu bide oynamak mı..:vur

valla kınada ve düğünd eoynamayı planlıorum ama bilirsin sağım solum belli olmaz :melek

sıkıosa oynama nişanımda :D

yafrucumm ben rap ciyim ne anlarım göbek havasından :D ki bide düğünde giydiğimo topukları sende gördün.. ayaklarım mahvolmuştu bide oynamak mı..:vur

valla kınada ve düğünd eoynamayı planlıorum ama bilirsin sağım solum belli olmaz :melek

sıkıosa oynama nişanımda :D

:eek:ut:
acaba benım giydigim topuk deilmiydi bu birinci sorum...
ikinci sorum da şu senın nişanında daha yüksek topuk giycegimi hiç düşündün mü :):):):) oynayamam emine topuklarım var :melek:melek​

seninkiler kalındı biraz ama..hatırlatırım benim topuklar kalem topuktu :vur

aman giy oynama :hadiordan

₣ΘЯΖά ЌάЯTάĻ;3213152' Alıntı:
ben geldim önce normal bişe soracam o resimdeki çocuklar kim ve sen çocukları çokmu seversin
ve kendi çocuğun olsa onlarımı daha çok seversin allah sana yardım etsin bunlar ısınma turları :D

avatarımdaki çocuklar değil çocuk =)

jewel in yiğeni tolga'm :aşk

evet ben tam bi çocuk manyağıyım =)) sokakta yolda hiç fark etmes.. sevimli bi yaratık göreyim hemen ona yönelirim..farketmes.. çocuğum olsa da ayırmam.. her çocuk aynıdıır gözümde. çalıştığım işten dolayıda zaten bol bol sevebiliorum =))

Şu yaşına kadar seni en çok etkileyen ne olmuştu Bİrde Etkileme Sebebi neydi seni?

Şu yaşına kadar seni en çok etkileyen ne olmuştu Bİrde Etkileme Sebebi neydi seni?

beni en fazla etkileyen şey..yaklaşık 2 ay öncesine kadar duyduğum bi dialog..

şöyle anlatayım.. ben çocuk esirgeme kurumunda çalışıyorum..bigün bi dosya almak için sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumunun kampüsünde yani bahçe içindeki 0-6 yaş bebeklerinin kaldığı yere gittim..tabi oranın güvenliği ayrı.. güvenlik sağolsun yuvadaki yetkililere anons ettirip dosyayı bana getirmelerini istedi.. bende dosyanın gelmesini bekliyordum.. o sırada bahçe içinde başka yetiştirme yurdunda kalan ve okul servisinden inen 7 yaşlarında olan bi kız çocuğunun benim olduğum yere doğru yürüdüğünü farkettim.. ve yanımıza geldikten sonra kapıdaki güvenlik görevliyse geçen dialog:

güvenlik : nbr fıstık.. bittimi okul

kız çocuğu : evet abi bitti çok yoruldum

güvenlik: hadi o zaman koş yuvaya da dinlen

kız çocuğu:gitcem de bişey söylemeye geldim sana

güvenlik: hayırdır. söyle bakalım noldu

kız çocuğu:bugün çok mutluyum abi.hemde çok

güvenlik: hayırdır noldu bu kadar sevinçlisin söyle bakalım

kız çocuğu: annemle ilgili..

güvenlik: hadi ya. oo ne oldu ki anlat bakim abine

kız çocuğu:annemi gördüm

güvenlik: okulamı geldi ki

kız çocuğu: hayır

güvenlik: ee nasıl gördün o zaman

kız çocuğu: ben görmedim. arkadaşım görmüş dışarıda. bana söyledi.

güvenlik: ama sen gördüm dedin az önce

kız çocuğu: yok ben görmedim yani.arkadaşım görmüş.. konuşmuşlar.. sanırım çok yoğunmuş. onun için yuvaya gelip beni görmüyor demekki. ben demiştim ama annem beni unutmas. yoğundur. onun için gelemiyordur. işleri bitsin hemen gelecek benim annem...

bu konuşma beni fena etkiledi işte.. o çocuk uzun zamandır annesini görmüyor.. ve iş yoğunluğu filanda küçük kızın tamamen hayal dünyasından.. belkide bunun için işimi fazlasıyla seviorum..

beni en fazla etkileyen şey..yaklaşık 2 ay öncesine kadar duyduğum bi dialog..

şöyle anlatayım.. ben çocuk esirgeme kurumunda çalışıyorum..bigün bi dosya almak için sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumunun kampüsünde yani bahçe içindeki 0-6 yaş bebeklerinin kaldığı yere gittim..tabi oranın güvenliği ayrı.. güvenlik sağolsun yuvadaki yetkililere anons ettirip dosyayı bana getirmelerini istedi.. bende dosyanın gelmesini bekliyordum.. o sırada bahçe içinde başka yetiştirme yurdunda kalan ve okul servisinden inen 7 yaşlarında olan bi kız çocuğunun benim olduğum yere doğru yürüdüğünü farkettim.. ve yanımıza geldikten sonra kapıdaki güvenlik görevliyse geçen dialog:

güvenlik : nbr fıstık.. bittimi okul

kız çocuğu : evet abi bitti çok yoruldum

güvenlik: hadi o zaman koş yuvaya da dinlen

kız çocuğu:gitcem de bişey söylemeye geldim sana

güvenlik: hayırdır. söyle bakalım noldu

kız çocuğu:bugün çok mutluyum abi.hemde çok

güvenlik: hayırdır noldu bu kadar sevinçlisin söyle bakalım

kız çocuğu: annemle ilgili..

güvenlik: hadi ya. oo ne oldu ki anlat bakim abine

kız çocuğu:annemi gördüm

güvenlik: okulamı geldi ki

kız çocuğu: hayır

güvenlik: ee nasıl gördün o zaman

kız çocuğu: ben görmedim. arkadaşım görmüş dışarıda. bana söyledi.

güvenlik: ama sen gördüm dedin az önce

kız çocuğu: yok ben görmedim yani.arkadaşım görmüş.. konuşmuşlar.. sanırım çok yoğunmuş. onun için yuvaya gelip beni görmüyor demekki. ben demiştim ama annem beni unutmas. yoğundur. onun için gelemiyordur. işleri bitsin hemen gelecek benim annem...

bu konuşma beni fena etkiledi işte.. o çocuk uzun zamandır annesini görmüyor.. ve iş yoğunluğu filanda küçük kızın tamamen hayal dünyasından.. belkide bunun için işimi fazlasıyla seviorum..

Sorduğuma Pişman oldum moralim sıfırladı walla gerçekten kötü bir durumla karşılaşmışsın okurken içim cız etti Teşekkür ederim cevapLadığın için...

önceLikLe böyLe güzeL bir imkanı bizLere sağLayan kişiLere teşekkürü bir boç biLirim...
emine sana bi sorum var umarım özeLine girmez yani sana kaLmış tabi yanıtLayıp yanıtLamamak...
ama çok merak ediLdiğinden eminim...
neyse fazLa uzatmadan soruma geçeyim..
cevabın için şimdiden teşekkürLer

I.Ben çevirilerimde metnin ruhunu taşıyabilmeyi esas alırım; zaten çeviri yapmak o edebi metni başka bir dilde yeniden yazmak değil midir?

II. Kimileri çeviriyi sözcüklerin sözlük karşılıklarını bulmakla karıştırıyor, o zaman da ortada edebi metin diye bir şey kalmıyor.

III. Çeviri yapmak en az bir eserin yazılma serüveni kadar zahmetli bir şey ve bence bir eserin altına yazarla çevirmenin adları yan yana yazılmalıdır.

IV. Çeviri yapmak elbette zahmetli bir iştir; ama bir esersin yazılma serüveniyle bu zahmet ne derece bir tutulabilir anlamıyorum.

V. Çeviri bir eseri çevirmenin kim olduğuna bakmadan kesinlikle satın almam ben;benim için eserin yazarının kim olduğu kadar önemlidir bu.

Yukarıdaki cümlelerden hangisi savunduğu düşünce bakımından diğerlerinden farklıdır?

A-I B-II C-III D-IV E-V

:durdurun:durdurun

ne diim sana bilmem ciddi merak ettim bu çocuk ne sordu die :durdurun

V şıkkı diorum cnm :D

Geri