Kırmızı KarınLı Piranha

Rien

Banned
Reaction score
0
Diler bu kızlar susmamı, iyi kötü bi markayım
2r6zk29.jpg

Latince Adı: Pygocentrus nattereri

Habitatı ve Anavatanı: Güney Amerika; Amazon Nehri.

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Aşırı agresif

Kendi Türlerine Davranışı: Agresif

Yüzme Seviyesi: Orta-Yüzey

Cinsiyet Ayrımı: Normal zamanlarda dişi erkek arasında ayrım yapacak kadar farklılık yoktur. Üreme zamanlarında erkek balık maviye yakın bir siyah renk alır. Dişinin rengide koyulaşır ama erkek kadar koyu olmaz; daha soluk bir siyah renkte olur.

Üreme: Eş tutan çiftin rengi koyulaşır. Çift ayrı büyük bir akvaryuma alınmalıdır. Su torf veya su hazırlayıcılar kullanarak yumuşak, kahverengi bir hale getirilmelidir. Loş bir ortam yapılmalı ve sıcaklık 28°C olmalıdır. Ağzılarıyla yumurta dökecek alanı temizlerler, uygun duruma gledikten sonra 1000-1500 arası yumurta dökerler. Yumurtladıktan sonra akvaryumdan ayrılmalıdırlar. Yavrular yumurtlamadan 6 gün sonra serbest yüzer ve yem yer hale gelirler. 5 cm olana kadar artemia ve su piresiyle beslenmelidirler.

Sıcaklık: 23-28 °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 35 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 500lt

Su Sertliği: Yumuşak - Orta

pH: 6.0-7.0

Zorluk Seviyesi: 5

Genel Yorum: Efsaneleşmiş balıklardır. Balık korkusuz yetiştirilirse ele dahi saldırabilir. Aç bırakılmamalıdır, birbirlerine saldırarak en iyi ihtimal yaralayabilirler. Gerçek piranaların alt çenesi ileride olur. Dayanıklı balıklardır, kötü koşullara tolere edebilirler. Kırmızı et verilmemelidir, doğal diyetlerinde yoktur ve Pirana'yı fazla yağlandırır, onun yerine çiğ yağsız iyi doğranmış balık tercih edilmelidir. Akvaryumu bol bitki ve ağaç kökleriyle dekore edilmelidir. Çok fazla tüketim yapıp atık ürettiklerinden iyi bir filitrasyon ve sık su değişimi gereklidir. En az 6'lı sürü halinde beslenmelidir. Akvaryumda fazla ışıklandırmadan hoşlanmazlar. Akvaryumlar için uygun balıklar değillerdir, ABD'de pek çok eyalette beslenmeleri ve satışları yasaklanmıştır

beslemeyi istediğim ama masraflarını karşılayamam diye girişmediğim bir hobi...
bilgiler için saol..

güzel balıklar bunlar sürü olarak yaşarlar ve sosyal hayvanlardır :)
örneğin bir yem düşmüşse suya,öncelikle sürü lideri dalar ondan önce atlayan olursa bu savaş demektir ve liderlik dansı yapılır (düello yapan iki kişinin birbirine bakarak dönmesi gibi) genellikle ölü ya da ağır yaralı bir balık çıkar bu olaydan sonra...
sahiplerini tanıyabilirler ama yememeleri için bir sebep yoktur:)

ayrıntılı bilgi için bu işin forumları da var türkiyede

ha bi de bunların yalnız yaşayan daha agresif türleri var örneğin serraselmus rhombeus

www.piranhalar.com dan daha detaylı bilgiyi bulabilirsiniz arkadaşlar. Bende 11 adet 9 cm natt. var. O sitede balıklarını satanlar oluyor, piranaya benzerliğiyle tanına pacu almamak için akvaryumcular yerine bu siteyi tercih edebilirsiniz. Veya piranalarla ilgili sormak istediğiniz herşeye anında uzmanlar tarafından cevap verilir.

bence en gusel akwaryum balıkları cabuk buyuyolar :D bendede war ama hala pacumu yoqsa orjı pıranamı anlıyamadım kırmızı yuzgeclı ama cenesı onde we dıslerı war sıwrı sıwrı bunu nasıl anlıyabılırım ???
bırde beslenmeye geleyım
sabah kalwaltı yaparken bı ton peynır atıorum anında yıyolar :d
oglen makarna yıyorum dıyelım atıorum ıcıne ıkı tane afıyetle makarnaları yıyolar :D
aksam yemegınde pılaw yıyorsam atıorum ıcıne hemencık yıyolar :D
gecelerıde buyuk bı kalıp et atıorum we etı gorunce yemeye baslayınca delı oluolar bıtıncede hala wer dıolar sankı we gunlerı bole gecıo ama cogunlukla et atıorum ama ne wersem yıyolar 1 ytl boyundayken aldım sımdı 2 ayda resmen 4.5 cm attılar sanırım yada yanılıo olabılırım ama suanda 10 cm oldular cok sık yem werıorum akwaryum suyuna daha dokunmadım bıle :D 27 28 derecede ısıları 1 ay onceye kadar strestelerdı ama gene kurtlar gıbı yem yıyolardı halada ole nazar deymes ıns gunde ortalama 5.6 posta buyuk yem werıorum akwaryuma ne atarsam yıyıolar kopek yemı bıle attım onu bıle yedıler :D akwaryuma herkez elını sokuor yem werırken kesınlıkle gelmıolar ama ben yaklasınca akwaryuma delı oloar parmagımı soktugum gıbı parmagıma atlıolar sankı tanıolar :D

slm ben nattereri beslemek istiyorum fakat çevremde bulamadım bana yardımcı olursanız teşekkür ederim iyi günler...

Geri