Kılıçdaroğlu'nun Karadeniz hüsranı

Fatih Hoca

Banned
Reaction score
0
Kılıçdaroğlu'nun Karadeniz hüsranı

136320100726103634134.jpg

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, referandumla ilgili bugün Karadeniz Bölgesi'ndeydi. Giresun'dan Samsun'a kadarki yol boyunda istediği kalabalığı bulamayan partililer içinde başbakanı bile suçlu tutanlar oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de yapılacak referanduma 'Hayır' oyu istemek için bugün Karadeniz Bölgesi'ndeydi. Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Giresun'dan başlayıp Samsun'a kadar yol üzerindeki il ve ilçelerde açıkhava mitingi düzenledi.

Mitingler çok olunca bir sonraki mitinge ulaşmak da gecikti. Kılıçdaroğlu, Samsun'da 16.30'da başlaması ilan edilen mitinge ancak 18.00'de başlayabildi. Her meydanda uzun bekleyişler mitinge katılımları azalttı. Bunu partililer; 'Miting alanı neden boş, yoksa Başbakan mı yasaklama getirdi' diyerek şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Kılıçdaroğlu, konuştuğu bütün mitinglerde aynı konulara dikkat çekti. Bölgenin geçim kaynağı fındık üzerine kurduğu konuşmalarını, dokunulmazlıklar, vatandaşın geçim sıkıntıları ile devam ettirdi. Bir günde yedi ayrı yerde konuşan Kılıçdaroğlu, bazı yerlerde konuşmalarını kısa tutarak ses bakımından çok fazla sıkıntı çekmedi. Kılıçdaroğlu, her gittiği yerde Başbakan'a 'Recep Bey' diye hitap etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Adıyaman mitinginde kendisi için, "Liderine ihanet eden, başka ihanetin mağduru olur" sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "İhanetin ne olduğunu bilmek istiyorsan git Erbakan'a sor" açıklamasında bulundu. Ali Babacan'ın Dubai'de attığı imzayla Türkiye'ye ihanet ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "O senin bakanın değil mi? Sen de ülkeye ihanet ettin Recep Bey." diye seslendi.

Her mitingde yalancılıkla suçlandıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açık hava mitinginde Başbakan Erdoğan'ı ağır sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Her mitingde bizi yalancılıkla suçladı. Ben de artık her çıktığım meydanda Recep Bey'in numaralarını anlatacam. Yer verecem, tarih verecem ve diyecem ki 'Recep Bey sen bunu söyledin mi söylemedin mi?' O da benim konuşmalarımı ortaya çıkarsın. Verdiğin sözde durmadın desin, ama biz adam gibi adamız! Verdiğimiz sözleri tutarız. Size söz veriyorum bize imkan verin iktidara gelelim, kalpazanların başbakanlığını bitireceğiz. Elinizde bir fırsat var, geliyor 12 Eylül. Hayır'ın rengi kahverengidir. Kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Bunlara öyle bir kahve içirin ki kırk yıl unutmasınlar. Seçim sandığına da sahip çıkmaya, sandığa gitmeye söz veriyor musunuz? Her şeyimiz var. Toprağımız var, denizimiz var, tarlalarımız var, helvayı yapacak dürüst namuslu bir adama ihtiyacımız var. Onu da siz belirleyeceksiniz. Recep Bey'de helva yapıyordu. Doğru helvayı yaptı ama kendisi götürdü. Millet helvadan bir şey görmedi. Biz, helvayı yapıp beraberce paylaşacağız."

Kılıçdaroğlu, Hayır'ın gerekçesini ise şöyle anlattı: "Bugün Berat Kandili. Hepimiz için önemli bir gün. Herkes oturup düşünsün. Kul hakkı büyük bir günahtır. Anayasa değişikliğinde evet oyu verecek vatandaşlarıma sesleniyorum. Evet oyu verirseniz kul hakkı yiyenleri desteklemiş olacaksınız. Hayır derseniz inançlarınıza ve ahlakınıza da sahip çıkacaksınız." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın kirli çamaşırlarını ortaya dökeceğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Kasımpaşalı'nın kastı bile olmayana ne nedir. Adam gibi adam olsa sözünü tutar, dokunulmazlıkları kaldırırdı. Yer veriyor, söz veriyor, yiğit adam diye efeleniyor, geziyorsun. Biz siyasette doğur dürüst adam isteriz. Çıksın bu lafları söylemedim desin. Bu lafları onun yakasına takacağım. Başbakan olduıumda Siyasi Ahlak Yasası çıkaracak, ahlakı olmayanı meclise sokmayacağım. Yetki verin, haramilerin saltanatına son verelim." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Karadeniz hüsranı haberi Siyaset haberleri Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var

Ben oradaydım be. Kalabalık yokmuş. Yalanını yiyeyim.

Hah başlığı okudum, bende bir şey sandım.

Haberin başlığıyla kendisi arasında dağlar kadar fark var.

Ayrıca asparagas. Miting gecikmiş olmasına rağmen bir çok insan toplanmıştı. Bir üstteki arkadaşımın belirttiği gibi...

Sevgilerimle...

ya bu kilictaroglunda bir sefer basbakanlik sifati yok
kendi liderlerini komik isimlerle anan partiye kim gidecek mitingine yahu
Gandi kemal iste normal
ne desekte normal
hem yönetilen bir CHP var ortada kendi istikrarri yokki partinin
ben eski halkcilardan oldugum icin daha iyi görebiliyorum olayi
bu adamdan bir sey olmaz yarin kalkar ecevit rolüne soyunur öteki gin gandi
birdahaki gün köylüyüm der
yani fasa fiso
gioder ayakta siperde dururu cocuksu seyler senin ne isin var orada yani taklitci Gandi yahu

kılıçdaroğlu alışsın bu tür hüsranlara yarın seçimde de üsrana uğrarsa şaşırmasın

aynen size buradan söz veriyorum dedigim tutmazsa gelecem istanbulda sizlere yemek ismarlayacagim arkadaslar unutmayin bu lafimi bunlar cakma oldular artik piyasada
kan kaybediyorlar inaninki bunlari sisirende star .kanal D. iste belli cNN türk felan haber türk iste olay belli
ama nafile evet oylari gelecek demedi demeyin bakin göreceksiniz
bu sekil insanlara milletin karni tok
bir zamanlarin sakadan iktidar sözü vardi deniz getirecem usulü hahaha yani
yahu hadi erzuruma deniz getirde görelim yani halk uyandi artik eskisi gibi degil ama chp ayni taktikle devam eden parti konumunda

Bu adamda başbakan olacak vizyon yok aynı konuları ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor

ßiℓgè Қrαℓ;5097319' Alıntı:
CHP yandaşı medyanın şişirdiği bu Çakma Gandinin ilk balonu 12 eylülde patlayacak

Sen bu milletin oylarını nereden biliyorsun.

Sen kain misin?

Sen akpnin hangi il örgütünde çalışıyorsun söyle bakalım?

Bence Kemal Kılıçdaroğlu 12 Eylül'de en güzel cevabı verecektir :) Konuşmanın anlamı yok...

ßiℓgè Қrαℓ;5097319' Alıntı:
CHP yandaşı medyanın şişirdiği bu Çakma Gandinin ilk balonu 12 eylülde patlayacak

Ya aslanım sen laftan anlamıyor musun ? Anlamıyorsan söyle biz de ona göre yorumlar yazalım sana. Şikayet bölümünde tayfa kurup milleti şikayet ediyorsunuz yok lakap takıyor yok bilmem ne ediyor diye sesimizi çıkarmıyoruz. Senin şu yaptığın nedir peki ? Yemin ediyorum ki sabrımın sonuna geldim şikayet bölümünde şu mesajını yazacaktım ama vazgeçtim sırf sen ve tayfan gibi olmayayım diye. Haydi doğru şikayet bölümüne bu mesajımı şikayet etmek için.

Her fırsatta dokunulmazlıkları kaldıralım diyorlar,
Ulan ne çakal adam bu ya.Bakın buraya yazıyorum eğer olurda gundi başbakan olursa
eğer bir kere ''dokunulmazlıkları kaldıralım'' diyor mu.Göreceğiz.Eğer ki desin bende siyasete yazı yazmam bu nedir ya.Bütün Avrupa'da nerdeyse tüm dünyada siyasilerin dokunulmazlıkları var bizim gundi şov yapacak ya kaldıralım diyor,aklın sıra ne kadar temiz olduğunu gösterecek.1 yaşındaki çocuğu sigortalattırmandan ssk daki günlerinden seni biliyoruz gundi.Dokunulmazlıklar kalsın ota b*ka başbakan c.başkanı hakkında olur olmaz davalar açılsın ee ne olacak o zaman.Bu adamlar ülkeyi mi yönetecek mahkemede açıklama mı yapacak.

İşte bazıları diyor neden gundi diyorsunuz adama diye çünkü tasdikliyor bu adam da ondan.

Ulan ne çakal adam bu ya.Bakın buraya yazıyorum eğer olurda gundi başbakan olursa
eğer bir kere ''dokunulmazlıkları kaldıralım'' diyor mu.Göreceğiz.Eğer ki desin bende siyasete yazı yazmam bu nedir ya.Bütün Avrupa'da nerdeyse tüm dünyada siyasilerin dokunulmazlıkları var bizim gundi şov yapacak ya kaldıralım diyor,aklın sıra ne kadar temiz olduğunu gösterecek.1 yaşındaki çocuğu sigortalattırmandan ssk daki günlerinden seni biliyoruz gundi.Dokunulmazlıklar kalsın ota b*ka başbakan c.başkanı hakkında olur olmaz davalar açılsın ee ne olacak o zaman.Bu adamlar ülkeyi mi yönetecek mahkemede açıklama mı yapacak.

İşte bazıları diyor neden gundi diyorsunuz adama diye çünkü tasdikliyor bu adam da ondan.

İddianamede uzmanlaşan kadro belki öbür Cumhurbaşkanı için bir iddianame hazırlatır ? Hani olur da ABD bir sonraki Cumhurbaşkanı'nı sevmez falan. Adres belli yani. Bir kere Türkiye'de uygulanan dokunulmazlığın aynısı İtalya'da var. Diğer ülkelerin parlamentolarındaki dokunulmazlık yasalarını okudun mu ? Çoğunda yasalar belirli koşullara göre değiştirilebilir. Buradaki gibi vekillerin 7 göbek sülalesinin " Sen benim kim olduğumu biliyor musun ? " şeklinde yürümüyor. Kaldı ki tek bir ülkede dokunulmazlık yasası yok , o da İrlanda.

ya chp nin son kozuydu aslinda daha baska birisi lazimdi CHP ye ama iste bunlarla yola cikilmaz durmadan kendi ülkesinin bsbakanina saldiran insandan ne yahir gelir hep ayni konular nerde bir sey olsas hemen malzeme yapiyorlar oy icin bikti bu millet bu propagandilerden

Sırf şov için sepeti beline takıp kadınla fındık topladıya aoyum senin gundi :thumbdown::thumbdown:

(milleti böyle kandırmaya çalışıyor aklınca)

Evet o şovları, o temiz adam ayaklarını 2002 yılında da Tayyip Erdoğan yapıyordu. Ağzından kaç defa televizyonlardan duydum, iki defa da mitinginde canlı canlı tanık oldum. Dokunulmazlıkları kaldıracağım diye yırtınıyordu sahnede Tayyip Erdoğan. Sonra Seçimden birkaç hafta önce deniz Baykal ile çıktığı Uğur Dündar programında yine dokunulmazlıkları kaldıracağım dedi. Tayyip'e gelince bu adam gerçek siyasetçi, bu adam namuslu, bu adam temiz. Başkasına gelince vay efendim milleti kandırıyor, yalan söylüyor, kaldırsın da görelim. Farkında mısın? Sen de siyasiler gibi konuşuyorsun. Ahlaki yargılar, ya öyledir ya böyledir; kişiye göre değişmez. Ayıptır.

bu referandum hem siyasi partiler hem medya ve anket yapanlar için önemli bir sınav olacak...

Geri