Kılıçdaroğlu'nun dedesi de katliam mağduru

Tuğra Han

Banned
Reaction score
0
Onur Öymen'in Dersim'le ilgili sözlerine tepki göstermeyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun dedesi de asılan dönemin Alevi dini önderi Seyit Rıza ile aynı aileden ve mağdurlar arasında.

Kılıçdaroğlu, Öymen'in sözlerini “üzerinde durmadım, yorum yapmak istemiyorum” sözleriyle değerlendirdi. CHP'li Onur Öymen'in Dersim'e ilişkin sözlerine tepkiler sürerken, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun dedesinin de bizzat yer aldığı Dersim ayaklanması çok sert yöntemlerle bastırılmıştı. İsyanda yer alan kişiler kimi kaynaklara göre 40-70 bin kişi öldürüldü. 1938 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla bin 246 haneden 5 bin kişi, 15 şehrin 50 kazasına bağlı 922 köye zorunlu göçe tabi tutuldu. Gayri resmi göç ettirilenlerle birlikte bu sayı 12 bine çıktı.

KILIÇDAROĞLU'NUN DEDESİ
Dersim Kanunlarının acımasızca uygulanması sonrası, Ehlibeyt soyundan olan ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun da mensubu olduğu Kureyşan aşireti lideri Seyit Rıza isyanın önderliğini yaptı. Star'da yer alan habere göre isyana Kılıçdaroğlu'nun dedesi de bizzat katıldı. Mart-Nisan 1937'de olayların genişlemesi üzerine general Abdullah Alpdoğan komutasında başlatılan askeri harekat, 13 Eylül 1937'de sona erdi. Ayaklanmayı bastıran bu askeri harekat Dersim Harekatı olarak anılır. Harekata Hava Kuvvetleri de 3 uçak filosu ile katıldı. Sabiha Gökçen bu harekatta görev aldı. Kimi kaynaklara göre çocuk ve kadınlar dahil 70 bin insan öldürülürken, yöre halkının bir kısmı başka illere sürgün edildi.

Kılıçdaroğlu annesini kaybetti
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun annesi Yemuş Kılıçdaroğlu (87) tedavi gördüğü Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde vefat etti. Yemuş Kılıçdaroğlu, bugün Tunceli Cemevi'nde yapılacak törenin ardından Atlantı Köyü'nde toprağa verilecek.

KAYNAK

Dedesinin katledilmesini destekleyen Onur Öymeni alkışlayan hayırlı torun Kemale bak hele

img.php

Evet TC tarihi bastan sona yapay bir tarihtir.Sadece tarihmi?Dil de yapay(Hakki Devrim tersini demez herhalde). Birkaç entelektüel hariç türk toplumunun hiçbirseyden haberi yok. TC tarihinde alevilere,kürtlere,Sol cenaha,Islamcilara en çok CHP zulmetti ama ne gariptirki CHP'nin tabanini hep Aleviler, kürtler ve solcular olusturdu.

Demekki üst düzey politikacilar bile gerçek Tarihten habersiz. Yoksa Dersimli Kiliçdaroglu'nun,Murat Kara Yalçin'in CHP li, Dersimli Kamer Genç'in ona yakin olmasini nasil izah edebilirsiniz. Kesinlikle Demirel'ci degilim fakat DEmirel kürtlere ve Alevilere karsi hiçbir zaman kötülük yapmadigi halde en agir elestirileri onlardan aldi.

Hemsehrim Mahzuni Serif en kati CHP li ve anti Demirelciydi. Buyrun bakalim! Deniz Gezmis'i yine CHP astirdi. Acaba Stockholm Sendromu denilen vaka gerçekmidir?

GeneL Başkan Yardımcısının Ettiği Lafa Bak.
Ne Manası Var Eski YaraLarı Deşmenin BiLmiyorum.
KıLıçdaroğLu'na da Allah'tan Sabır DiLerim.

Evet TC tarihi bastan sona yapay bir tarihtir.Sadece tarihmi?Dil de yapay(Hakki Devrim tersini demez herhalde). Birkaç entelektüel hariç türk toplumunun hiçbirseyden haberi yok. TC tarihinde alevilere,kürtlere,Sol cenaha,Islamcilara en çok CHP zulmetti ama ne gariptirki CHP'nin tabanini hep Aleviler, kürtler ve solcular olusturdu.

Demekki üst düzey politikacilar bile gerçek Tarihten habersiz. Yoksa Dersimli Kiliçdaroglu'nun,Murat Kara Yalçin'in CHP li, Dersimli Kamer Genç'in ona yakin olmasini nasil izah edebilirsiniz. Kesinlikle Demirel'ci degilim fakat DEmirel kürtlere ve Alevilere karsi hiçbir zaman kötülük yapmadigi halde en agir elestirileri onlardan aldi.

Hemsehrim Mahzuni Serif en kati CHP li ve anti Demirelciydi. Buyrun bakalim! Deniz Gezmis'i yine CHP astirdi. Acaba Stockholm Sendromu denilen vaka gerçekmidir?

senin galiba türkiyenin yakın tarihinden haberin yok. demirelin daha nasıl kötülüğü dokunacak alevi kesimine?

maraş ve çorum katliamlarını bi araştır istersen. ve demrelin bunalrın ardından söylediği lafları da bir araştır. maraşlı olduğun için babandan dedenden de bilgi alabilirsin.

deniz gezmiş'i chp mi astırdı yoksa "3'e 3" sloganları atan demirel ve arkadaşları mı?

önce araştırın sonra fikir sahibi olun.

işte toplumumuz en büyük yaralarından biri. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak.

yok eğer konu dersim katliamıysa onu bizzat ismet inönü yaptırmıştır. ve o olaydan sonra dersimin adı tunceli olarak değiştirilmiştir. bunun nedeni ise devletin TUNÇ ELİ her zaman buranın üzerindedir lafına vurgu yapmak ve bunu hatırlatmaktır.

TozKoparaN_

TraFoo

Arkadaşlar lütfen yorum yaparken kullandığınız kelimelere dikkat ediniz !

senin galiba türkiyenin yakın tarihinden haberin yok. demirelin daha nasıl kötülüğü dokunacak alevi kesimine?

maraş ve çorum katliamlarını bi araştır istersen. ve demrelin bunalrın ardından söylediği lafları da bir araştır. maraşlı olduğun için babandan dedenden de bilgi alabilirsin.

deniz gezmiş'i chp mi astırdı yoksa "3'e 3" sloganları atan demirel ve arkadaşları mı?

önce araştırın sonra fikir sahibi olun.

işte toplumumuz en büyük yaralarından biri. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak.

yok eğer konu dersim katliamıysa onu bizzat ismet inönü yaptırmıştır. ve o olaydan sonra dersimin adı tunceli olarak değiştirilmiştir. bunun nedeni ise devletin TUNÇ ELİ her zaman buranın üzerindedir lafına vurgu yapmak ve bunu hatırlatmaktır.

güldürmeyin allah aşkına :durdurun

ben orada demireli savunmuyorum demişim siz onun üzerinden bana atıfta bulunuyorsunuz

chp gerekli ağırlığını koruyabilseydi ( yani isteseydi ) bu olaylar daha farklı olacaktı...

maraşta ve çorumda olanlar da chp tabanından şapkalıya kaydırıldı

siz de fikir sahibi olmuşsunuz ama gerekli bilgiye sahip değilsiniz maalesef

güldürmeyin allah aşkına :durdurun

ben orada demireli savunmuyorum demişim siz onun üzerinden bana atıfta bulunuyorsunuz

chp gerekli ağırlığını koruyabilseydi ( yani isteseydi ) bu olaylar daha farklı olacaktı...

maraşta ve çorumda olanlar da chp tabanından şapkalıya kaydırıldı

siz de fikir sahibi olmuşsunuz ama gerekli bilgiye sahip değilsiniz maalesef

sen demirelin alevilere hiç bir zararı dokunmadı derken ne kadar bilgis ahibi olduğunu zaten göstermişsin.

sana gösterilene inanma. bilirsin ilizyonistlerde sana bişeyler gösterir ama her zaman bir numara vardır işin içinde.

~SiLenT ScЯeaM~;4770360' Alıntı:

KıLıçdaroğLu'na da Allah'tan Sabır DiLerim.
Sen sabır diliyorsun ama herhalde görmedin adam dedesinin öldürülmesini alkışlıyor.

herhalde için "Helal olsun ne güzel öldürmüşler dedemi" diye geçiriyordur

alkışmasını görünce insanın başka şey söyleyesi gelmiyor

Geri