Kılıçdaroğlu'na CHP'li tepkisi çığ gibi büyüyor!

Sahilim

New member
Reaction score
0
Partinin aldığı yüzde 26 oy oranından memnun kalmayan CHP'liler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulunmaya başladı. ...

Partinin aldığı yüzde 26 oy oranından memnun kalmayan CHP'liler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulunmaya başladı. Deniz Baykal'ın ekibinden İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman ile eski il başkanları Ekrem Bulgun ve Kemal Karataş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık görevinden derhal istifa etmesini istiyor. Parti içi muhalefet Kılıçdaroğlu'nun başarı olarak gördüğü milletvekili sayısıyla 3,5 milyon oy artışını başarı kabul etmiyor.

CHP'de ortaya çıkan manzaraya en sert tepki Canan Arıtman'dan geldi. Arıtman, seçimdeki başarısızlığın faturasını Kılıçdaroğlu'na keserek, "Sayın Kılıçdaroğlu, faturayı ödemek durumundadır. Ödemeyene ödetirler." dedi. Yeni CHP'nin, Baykal'ın genel başkanlık yaptığı dönemde bıraktığı rakamları bile tutturamadığını iddia eden Arıtman, şöyle konuştu: "Sayın Baykal, son MYK toplantısında bize bir kamuoyu anketi açıklamıştı.

Buna göre partinin oy oranı yüzde 28,7'ydi. Şimdiki sonuç, eskiye oranla düşük kaldı. Kemal Kılıçdaroğlu partinin başına geldiğinde, esen rüzgârın da etkisiyle yüzde 32–33 oy oranına ulaşmıştık. Kendisi, hedefinin yüzde 40 olduğunu söylemişti."

Genel Baykan Kılıçdaroğlu'na, 'oy oranı yüzde 30'u geçemezse istifa ederim' sözünü hatırlatan Arıtman, "Hattâ bir ara yüzde 40 çıtası koyup bu oranı yakalayamaması halinde ekibiyle birlikte bırakacağını söylemişti.

Manzara ortada, sözlerini tutsun ve partideki görevinden istifa etsin." diyerek istifa çağrısını yineledi. Arıtman, kurultay için imza kampanyası başlayabileceğini ifade etti.
CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş da Deniz Baykal'ın CHP'yi iktidar yapamadığı iddiasıyla Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa getirildiğini ifade etti. İddiasını gerçekleştiremeyenlerin istifa etmesi gerektiğini savunan Karataş, "Yeni CHP, başarısız olmuştur. İzmir'de AK Parti ile makas kapandı. Sahillerde de geriye düştü.

İnat ederek kendini başarılı göstermeye çalışan yöneticiler istifa etmelidir. Kurultay toplanmalı, yeni bir örgüt yapısı ortaya çıkarılmalıdır." açıklamasında bulundu.

Karataş, milletvekili sayısının artmasını seçim sistemine, oy oranındaki artışı ise yeni seçmene bağladı: "Sayın Kılıçdaroğlu, ekibiyle birlikte görevi bırakmalıdır. CHP'yi iktidar yapacağına söz verdi. Şimdi seçmen sayısının artmış olmasıyla 3,5 milyon oy fazla almasının arkasına sığınamaz. AKP de oyunu 5 milyon arttırmıştır.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye geriletseydi başarı sayılırdı. Baykal'a 'Bırakmıyor' diyorlardı, bu da bırakmıyor. 'Ben başarısız oldum, bırakıyorum' demelidir." diye konuştu.
Eski İl Başkanı Ekrem Bulgun da ortada bir başarı göremediğini dile getirdi. CHP'de artan oyların DYP kökenli olduğunu savunan Bulgun, şöyle konuştu: "Türkiye çapında başarı yok. Oylarımız artmış, seçmen sayısı artmış. Kurultay söylentileri duyuyorum. 'İmza toplayacağız' diyenler var. Kim organize edecek bilemiyorum."
CİHAN

Ekli dosyalar

• 31456.jpg
    31456.jpg
    44.9 KB · Görüntüleme: 1,167
baykal gibi evinden çıkmaz genede bırakmaz koltuk tatlı nede olsa bal var

Bu ''koltuk sevdası'' yorumlarını yapanlar sanki belli bir kesim koltuğu bırakmıyorda başka bir kesim hemen bırak denince bırakacakmış gibi yazıyor.

En son örnek Erbakan değil mi?

Koltuğa geldiğinde elinden ayağından tutarak, yardım ederek yürütüyorlardı.

Gerekçesi her ne olursa olsun belli bir yaştan sonra siyasete bu tür görüntüleri miras bırakmak iyi değil.

Ecevit için de, Erbakan için de, Türkeş için de, Demirel için de.

Seçim kazanamayan bütün parti başkanları hemen istifa etmelidir sözleride çok mantıklı değil. O zaman partiler durmadan başkan değiştirir durur.

Burada vatandaş olarak hangi partinin başkanını istifa ettireceğiz diye kafa yormaktan çok, bence neden bu kadar çok parti var demeliyiz.

Araştırmadım fakat tahminim 50'ye yakın parti olduğu yönünde. Mademki kültürümüzde böyle bir şey var, bana göre en azından, şöyle sağlamından 8- 10 parti olması.

Sonuç olarak sosyal konular ve sonuçları hakkında çok kesin konuşmayı doğru bulmuyorum. Çünkü sosyal konuları etkileyen ve değerlendirmeyi yapan kişinin bakış açısına, dünya görüşüne göre çok farklı değerlendirilecek durumlar ortaya çıkıyor.

Başarısızlığın nedeni bence Kılıçdaroğlunun mitinglerde tutarsız konuşmalarından kaynaklandığını düşünüyorum...

chp zaten kendi içinde bi birlik olamadıktan sonra bu iş olmaz.daha birlik olamıyorlar sonra çıkıp birde akp yi devirecez diyorlar.

baykal ın ekibi zaten istifa için bahaneye bakıyordu.

ama eğer kılıçdaroğlu öle bi söz verdiyse istifa etmelidir.

Ben genel başkanların düşük oy aldığı anda değişmesine karşıyım.
Ancak burada durum farklı.Kemal Kılıçdaroğlu ''30 alamazsam giderim'' dedi.
Başa geldiğinden beri ''dürüst insan'' olduğunu iddia eden hatta parti şarkısında da ''hemde dürüst''
ifadesi geçen,çoğu zaman ben dürüst siyaseti savunuyorum diyen,şeffaflıktan bahseden adam
verdiği sözüz tutamıyorsa cayıyorsa bu onun ne kadar dürüst olduğunu gösteriyor zaten.

Madem tutamayacaksın neden söz veriyorsun ? Evet bir sözünde çok dürüsttü.Ne dedi Gandi ?
''Biz başbakan gibi verdiğimiz sözlerin arkasında duran insanlar değiliz'' =)
Gandiyi her zaman dürüst olmaya davet ediyorum =)

başkanların şu kadar bu kadar oy alıcam demeleri yanlış bence.çünkü etrafındaki herkes başkanı gazlıyor bu seçim kesin kazanıcaz cok iyisiniz butun oylar size vs gibi laflar duydugu için başkanlar kendi kendine ulan galiba olucaz havasına giriyo ama işin bi de diğer yüzü var.

Geri