Kılıçdaroğlu 'DAR' etmeye geliyor

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Kılıçdaroğlu 'DAR' etmeye geliyor

CHP tabanında ibre ‘’Baykal olmazsa Kılıçdaroğlu’’ formülüne dönüyor.

Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin sloganları da hazır: ‘’KılıçDARoğlu, DAR etmeye geliyor’’…. Ancak Önder Sav Kılıçdaroğlu’na mesafeli….

CHP’de yaklaşık 10 gün sonra yapılacak kurultay için ibre Grup Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na dönüyor. Baykal’ın tüm baskılara rağmen kesin olarak geri dönmeyeceğini açıklaması ve kurultayda da aday gösterilmesini istemediği taktirde, tek alternatifin Kılıçdaroğlu olacağı belirtildi. Ancak Genel Sekreter Önder Sav, Kılıçdaroğlu’na mesafeli bulunuyor.

CHP tabanının büyük bölümünde de, partiyi toparlayıp, referandum ve seçim sürecinde halktan destek alabilecek ismin, Kılıçdaroğlu olduğu konusunda görüş birliği oluştu. Baykal’ın istifa ettikten 10-12 gün sonra geri dönmesinin de sıkıntı yaratacağı ve bunun iktidar tarafından ‘’İstifası oyunmuş’’ biçimde bir propogandaya dönüştürülebileceği hesaplanıyor.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda Genel merkezdeki bir grup ile, Genel Sekreter Önder Sav’ın tutumu da belirleyici olacak. Sav ve ekibinin Kılıçdaroğlu’na pek sıcak bakmadığı biliniyor. Delegeler üzerinde hakimiyeti bulunan Önder Sav, bu kurultayda ‘’Ağabey’’ formülünün gerçekleşmesi ve daha sonra yapılacak olağanüstü kongrede de, Baykal’ın ikna edilerek geri dönmesi taraftarı bulunuyor.

SLOGAN HAZIR

CHP örgütleri kurultaya kadar Deniz Baykal’ın kesin bir karar vereceğini hesaplıyor. Geri dönüşün sağlanamaması durumunda da Kılıçdaroğlu, hem popülaritesi hem de etkinliği dolayısıyla partiyi toparlayıcı bir isim olarak görülüyor.

Kılıçdaroğlu’na 280 delegesi bulunan İstanbul il örgütü ve Başkan Gürsel Tekin’in de destek vereceği belirtilirken, iktidara yönelik slogan da bulundu. ‘’KılıçDARoğlu DAR etmeye geliyor’’ biçimindeki slogan partililerde taraftar buldu.

ÇERKEZ İSYANI

CHP sözcüsü Mustafa Özyürek’in ‘’Baykal’ın Genel Başkanlık için kafasındaki isim Kemal Kılıçdaroğlu’’ açıklaması partide dalgalanma yarattı. Baykal’ın hemen Özyürek’i arayarak ‘’Benim böyle bir beyanım olmadı. Derhal bu sözünüzü düzeltin’’ dediği öğrenildi. Özyürek de bunun üzerine hem sözlü hem de yazılı bir açıklama yaparak ‘’Ben Genel Başkan adaylarından birinin de Kılıçdaroğlu olabileceğini söylemek istedim’’ dedi.

Kılıçdaroğlu ismi parti tabanının bir bölümünde ve halk nezdinde destek görse de CHP’nin Genel Merkez yönetimi arasında Kılıçdaroğlu’na soğuk bakan isimler bulunuyor. Özellikle parti içinde ‘’Çerkezler Grubu’’ olarak anılan Genel Sekreter Önder Sav, ve Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu ve bu iki isme yakın partililer, Kılıçdaroğlu’nu benimsemiyorlar.

Bugüne kadar Baykal’ın desteği ile politika yapan birçok isim, Kılıçdaroğlu’nun partide hakim güç olmasını istemiyorlar. Özyürek ise Çerkez olmasına rağmen bu grupla ortak hareket etmiyor. Kılıçdaroğlu’nun partide Genel başkan olması durumunda yönetim kademelerinde birçok isim açısından, tasfiye süreci yaşanacağı belirtiliyor.

KAYNAK

ha baykal ha kılıcdaroğlu farketmez, ikisinde beceremez bu işleri

bu işler cesaret ister yürek ister kardeşlerim...
Bu işi yapacaksan arkadanda kimse olmasa ben bu işe adayim bu parti benim diyeceksin burada başkan ben olacağim diyeceksin git deselerde gitmeyeceksin ancak boyle başkan olursun...

olsaydi secilseydi ilk istanbula secilirdi iki dosyayla olacak isdegil kilicdaroglu ilk once kendi kardesinin pisligini temizlzsin ondan sonra liderlige soyunsun

bakıyorumda Kılıçdaroğlu ismini duyunca milletin etekleri tutusmus chpliler dısında herkes atıp tutuo :D ama kılıcdaroglu olmaz gursel tekin tercihim

Kılıçdaroğlu ilk başta CHP ye oy kazandıracak en iyi genel başkan adayı gibi görünsede uzun vadede CHP için sıkıntı doğuracağı muhakkaktır.

Çünkü son yıllarda iyice ulusalcı yada milliyetci bir çizgiye kayan CHP de Tuncelili Alevi ve aynı zaman da da kürt olan Kılıçdaroğlunun genel başkanlığına bu ulusalcı kesim ilerde tepki gösterip MHP ye kayabilir

hatta bazı arkadaşlar şimdiden Kıulıçdaroğlu olursa oy vermem demeye başladılar bile

zaten partide şimdiden Çerkez-Alevi kavgası başladı

İki dosya salladı diye sandı ki bütün halk ardımda.. ilk önce o salladığı dosyalardaki bilgiler de kendi söylediği gibi yolsuzluk bilgileri var ise neden bu zamana kadar herhangi bir mahkemede dava konusu olmadılar

kılıçdar oğlu partinin başına geçince partiyi omu yönetecek sanıyorsunuz.peeeeeehhh baykal emir veriri kılıçdar yapar bişi deişmez isimden başka

yav baykal olmeden arkadsında dedigi gibi chp de onun yerine biri gelemez gelse bile sadece söylenenleri yapar baska birseyde olmaz

bakıyorumda Kılıçdaroğlu ismini duyunca milletin etekleri tutusmus chpliler dısında herkes atıp tutuo :D ama kılıcdaroglu olmaz gursel tekin tercihim
Keşke gelse ben istiyorum valla CHP nin seçim kaybetmesi garanti olur birileri ülke yönetirken kemal abi tutsun tutmasın klasör hazırlar bşka marifetini görenoldumu?
sanadda bir efes açılımı yapar :)

Kimin eteğinin tutuştuğu belli gelse ne olur gelmese ne olur chp de kim ki? forever AKP...

Kılıçdaroğlu aday olduğunu açıklamaya bile cesareti yok birde lider olacakmış. Ondan olsa olsa Cumhuriyet halk partisi müdürü olur.

tayyip erdoğan lider olacağı zaman sana kısa mesaj mı attı?bu işler böyle oluyor.sanırım kılıçdaroğlu hemen aday olduğunu açıklasa yine bir kulp bulunur.sonuçta muhafazakarların istemediği bir adam
kılıçdaroğlu tayyip gibi bozuk ağızlı değil.kabadayılık yapmıyo.zaten tayyipe oy verenler ülkesi için veya ekonomik sebeplerden dolayı oy vermiyor.oy vermelerinin 1.nedeni ''din'' 2.nedeni ''kabadayı tavırları'' .bunları tayyip erdoğandan çıkardığın zaman tüketken bir mahalle serserisi karşınıza çıkıyor

Aynı tas aynı hamam. Değişmez bu chp. Göstermelik bir parti.

tayyip erdoğan lider olacağı zaman sana kısa mesaj mı attı?bu işler böyle oluyor.sanırım kılıçdaroğlu hemen aday olduğunu açıklasa yine bir kulp bulunur.sonuçta muhafazakarların istemediği bir adam
kılıçdaroğlu tayyip gibi bozuk ağızlı değil.kabadayılık yapmıyo.zaten tayyipe oy verenler ülkesi için veya ekonomik sebeplerden dolayı oy vermiyor.oy vermelerinin 1.nedeni ''din'' 2.nedeni ''kabadayı tavırları'' .bunları tayyip erdoğandan çıkardığın zaman tüketken bir mahalle serserisi karşınıza çıkıyor

muhafazakar sözünden ne anlıyorsun birader?
MUHAFAZAKAR=>
türk-islam çizgisinde yürüyen insanlardan rahatsızsan ne TÜRKsün nede MÜSLÜMAN.
yani tipik chp li.
biz pısırık başbakan istemiyoruz. dünya liderleri yanında ellerini bacaklarının arasına sokup aciz, süt dökmüş kedi gibi oturan liderler gördük. :angry:
gülüüüüüüm... KURBAAAN OLUN SİZ O KABA DAYIYA...

muhafazakar sözünden ne anlıyorsun birader?
MUHAFAZAKAR=>
türk-islam çizgisinde yürüyen insanlardan rahatsızsan ne TÜRKsün nede MÜSLÜMAN.
yani tipik chp li.
biz pısırık başbakan istemiyoruz. dünya liderleri yanında ellerini bacaklarının arasına sokup aciz, süt dökmüş kedi gibi oturan liderler gördük. :angry:
gülüüüüüüm... KURBAAAN OLUN SİZ O KABA DAYIYA...

yesinler senin muhafazakarlığını.yazmıştım zaten.kimse tayyibe bilerek oy vermiyor.kabadayılığına oy veriyor.din sömürüsü+kabadayılık=tayyip
geçmişte hem müslüman hem laiklik olmaz diyen senin başbakanın..bugünde millete demokrasi,laiklik dersi veren de senin başbakanın.bu alanda üstüne kıvırtan bir dansöz yok.dini kendine alet edinip,kendisine oy vereni müslüman,oy vermeyeni dinsiz ilan eden senin muhafazakarlığın değilmi?.sen git başbakanının badem bıyıklarını öp de dini siyaset dersini iyi al!demokrasi sana ne hacet,laiklik sana ne hacet.ne düzeni istediğin belli,çıkıp kıvırtan senin zihniyetindeki insanlar.
aklınız bir tek dine çalışıyor o da fethullah güleninki kadar.neden sizin dindarınız mekkeye giremiyor?neden hac'ca gidemiyor.o kadar dini istismar ediyorsunuzki gerçek müslümanlar bile sizi istemiyor..rejime karşı,cumhuriyete karşı,laikliğe karşı,demokrasiye karşı adamlarsınız.demokrasiyi seven adam rolü yapıyorsunuz.hepiniz tayyibin zombilerisiniz..
senin o pısırık dediklerin hiçbir zaman ülkesini satmadı!hani senin türklüğün,hani müslümanlığın,hani muhafazakarlığın?senin muhafazakarlığın duruma göre değişiyormu?

yesinler senin muhafazakarlığını.yazmıştım zaten.kimse tayyibe bilerek oy vermiyor.kabadayılığına oy veriyor.din sömürüsü+kabadayılık=tayyip
geçmişte hem müslüman hem laiklik olmaz diyen senin başbakanın..bugünde millete demokrasi,laiklik dersi veren de senin başbakanın.bu alanda üstüne kıvırtan bir dansöz yok.dini kendine alet edinip,kendisine oy vereni müslüman,oy vermeyeni dinsiz ilan eden senin muhafazakarlığın değilmi?.sen git başbakanının badem bıyıklarını öp de dini siyaset dersini iyi al!demokrasi sana ne hacet,laiklik sana ne hacet.ne düzeni istediğin belli,çıkıp kıvırtan senin zihniyetindeki insanlar.
aklınız bir tek dine çalışıyor o da fethullah güleninki kadar.neden sizin dindarınız mekkeye giremiyor?neden hac'ca gidemiyor.o kadar dini istismar ediyorsunuzki gerçek müslümanlar bile sizi istemiyor..rejime karşı,cumhuriyete karşı,laikliğe karşı,demokrasiye karşı adamlarsınız.demokrasiyi seven adam rolü yapıyorsunuz.hepiniz tayyibin zombilerisiniz..
senin o pısırık dediklerin hiçbir zaman ülkesini satmadı!hani senin türklüğün,hani müslümanlığın,hani muhafazakarlığın?senin muhafazakarlığın duruma göre değişiyormu?

ben anlamıyorum neden islamiyet deyince saldırganlaşıyorsunuz. bırakın isteyen istediği gibi yaşasın. islamiyeti neden fetullah gülene bağlıyorunuz her zaman. o adama karşı bir sempatim yoktur. ama saygı duyarım. söze gelince laiklik-demokrasi-insan haklar vs vs vs... ağzınızdan düşmez, siz değil misiniz bu memleketi 70 yıldır yöneten.

benim bacımın başı kapalı diye okullara almadınız= İNSAN HAKLARINA SAYGILISINIZ YA...

halkın seçtiği bir lidere-başbakana saldırıyorsunuz,seçen halkı bidon kafalı diye aşağılıyorsunuz= DEMOKRATSINIZ YA...

hıristiyan-yahudi-ateist-alevi (''kurtuluş savaşında yurdumuzda kalan ermeniler=> YUSUF HALAÇOĞLU Türk Tarih Kurumu Başkanı Açıkladı'') vs vs her tür insanı askeriye başta olmak üzere her köşe başına yerleştiriyorsunuz,, ama oğlu askerde olan bir anneyi başı kapalı diye kışlaya almayıp dışarda ağlatıyorsunuz...= LAİKSİNİZ YA...

bırak tosunum bırak, daha laikliğin tanımını bilmiyorsunuz. BAŞBAKANIM HEM MÜSLÜMAN HEM LAİK OLUNMAZ DEMİŞ... DOĞRU SÖYLEMİŞ... İYİ OKU...

mahalle lisanıyla anlatacam sana.. yoksa anlamazsın!...

LAİKLİK= her dine eşit mesafede durabilmektir. bu olay devletler için geçerlidir. devlet diyemez sen şu dine mensupsun ben sana hizmet vermem.. eşitlik ilkesi içinde herkese el uzatmalıdır.

kısaca her dine eşit mesafede duran eger insansa = DİNSİZ

her dine eşit mesafede duran devletse = LAİK DEVLET OLUR...

ben anlamıyorum neden islamiyet deyince saldırganlaşıyorsunuz. bırakın isteyen istediği gibi yaşasın. islamiyeti neden fetullah gülene bağlıyorunuz her zaman. o adama karşı bir sempatim yoktur. ama saygı duyarım. söze gelince laiklik-demokrasi-insan haklar vs vs vs... ağzınızdan düşmez, siz değil misiniz bu memleketi 70 yıldır yöneten.

benim bacımın başı kapalı diye okullara almadınız= İNSAN HAKLARINA SAYGILISINIZ YA...

halkın seçtiği bir lidere-başbakana saldırıyorsunuz,seçen halkı bidon kafalı diye aşağılıyorsunuz= DEMOKRATSINIZ YA...

hıristiyan-yahudi-ateist-alevi (''kurtuluş savaşında yurdumuzda kalan ermeniler=> YUSUF HALAÇOĞLU Türk Tarih Kurumu Başkanı Açıkladı'') vs vs her tür insanı askeriye başta olmak üzere her köşe başına yerleştiriyorsunuz,, ama oğlu askerde olan bir anneyi başı kapalı diye kışlaya almayıp dışarda ağlatıyorsunuz...= LAİKSİNİZ YA...

bırak tosunum bırak, daha laikliğin tanımını bilmiyorsunuz. BAŞBAKANIM HEM MÜSLÜMAN HEM LAİK OLUNMAZ DEMİŞ... DOĞRU SÖYLEMİŞ... İYİ OKU...

mahalle lisanıyla anlatacam sana.. yoksa anlamazsın!...

LAİKLİK= her dine eşit mesafede durabilmektir. bu olay devletler için geçerlidir. devlet diyemez sen şu dine mensupsun ben sana hizmet vermem.. eşitlik ilkesi içinde herkese el uzatmalıdır.

kısaca her dine eşit mesafede duran eger insansa = DİNSİZ

her dine eşit mesafede duran devletse = LAİK DEVLET OLUR...

hah şöyle sadede gelelim..

aynen böyle kıvırtmadan söyleyin..laikliği istemiyorsunuz.başbakanınızın arkasındasınız.size göre dini hükümlere göre yönetmek daha mübah.madem bunları savunuyorsunuz neden korkaksınız,neden kıvırtıyorsunuz.senin fethullah gülen dediğin adamın bugün 60-70 milyar dolarlık bir serveti var..din tüccarlığı yapıyor..bunu söylemeyeceğizde neyi söyleyeceğiz?kutsal topraklara giremiyor çünkü din tüccarlığı yapıyor.eğer girerse başının kesileceğini biliyor bu yüzden amerikanın kollarına kendisini bırakmış durumda.sen kendi dinini bu tür dansözlerden öğreneceğine gitte kendin öğren,onların zombiliğine soyunma..
herşeyi yeniden tanımlıyoruz ne güzel :D laiklik,demokratlık vs..bunların hepsi din'e endeksli..ne güzel..
bu ülkeyi 36'ya bölelim ne dersin?hristiyanlar,yahudiler,ateistler,kürtler,aleviler,müslümanlar... ayrıştıralım ne güzel olur.birlik beraberlik daha güzel sağlanır..hatta insanların üzerine damga basalım koyunlar gibi..en azından dine göre ayırt etmiş oluruz..:D bizi birbirimize bağlayan ne?
hiç unutmam benim çalışdığım bir market vardı..din tüccarları mahallede bir kampanya başlatmıştı ''eti'' markasını almayın..onlar atatürkçü hatta yahudi diyenler bile vardı..''ülker'' in ise dindar.müslüman olduğunu söylerlerdi..nedeni ise tayyip erdoğanın ülkerde hissesinin olması ve akp ye yakın olması.işte bugün yapılan da bu!ülke ayrıştırılıyor.atatürkçüysen dinsizsin,akpliysen dinlisin..nitekim sende bu sakallanma çemberinin bir parçasısın.
kimin bu ülkeye faydası varsa odur gerçek müslüman ve türk..senin gibi tayyip ruhlu adamlar bundan anlamazlar.yarın birgün tayyip gittiğinde dımdızlak ortada kalacaksınız..bakalım o zaman nasıl kıvırtacaksınız..

hah şöyle sadede gelelim..

aynen böyle kıvırtmadan söyleyin..laikliği istemiyorsunuz.başbakanınızın arkasındasınız.size göre dini hükümlere göre yönetmek daha mübah.madem bunları savunuyorsunuz neden korkaksınız,neden kıvırtıyorsunuz.senin fethullah gülen dediğin adamın bugün 60-70 milyar dolarlık bir serveti var..din tüccarlığı yapıyor..bunu söylemeyeceğizde neyi söyleyeceğiz?kutsal topraklara giremiyor çünkü din tüccarlığı yapıyor.eğer girerse başının kesileceğini biliyor bu yüzden amerikanın kollarına kendisini bırakmış durumda.sen kendi dinini bu tür dansözlerden öğreneceğine gitte kendin öğren,onların zombiliğine soyunma..
herşeyi yeniden tanımlıyoruz ne güzel :D laiklik,demokratlık vs..bunların hepsi din'e endeksli..ne güzel..
bu ülkeyi 36'ya bölelim ne dersin?hristiyanlar,yahudiler,ateistler,kürtler,aleviler,müslümanlar... ayrıştıralım ne güzel olur.birlik beraberlik daha güzel sağlanır..hatta insanların üzerine damga basalım koyunlar gibi..en azından dine göre ayırt etmiş oluruz..:D bizi birbirimize bağlayan ne?
hiç unutmam benim çalışdığım bir market vardı..din tüccarları mahallede bir kampanya başlatmıştı ''eti'' markasını almayın..onlar atatürkçü hatta yahudi diyenler bile vardı..''ülker'' in ise dindar.müslüman olduğunu söylerlerdi..nedeni ise tayyip erdoğanın ülkerde hissesinin olması ve akp ye yakın olması.işte bugün yapılan da bu!ülke ayrıştırılıyor.atatürkçüysen dinsizsin,akpliysen dinlisin..nitekim sende bu sakallanma çemberinin bir parçasısın.
kimin bu ülkeye faydası varsa odur gerçek müslüman ve türk..senin gibi tayyip ruhlu adamlar bundan anlamazlar.yarın birgün tayyip gittiğinde dımdızlak ortada kalacaksınız..bakalım o zaman nasıl kıvırtacaksınız..

birader biz mhp kültüründen gelen insanlarız. Türk ve İslam birliğine gönülveren insanlarız.(şahsım adına konuşuyorum) sizdeki bu fetullah gülen korkusunu anlamış değilim. benim fetoyla da işim olmaz. lakin allahtan korkmasan islamiyet fetullah gülene indirilmiş bir dindir diyeceksin... laikliğin tanımını yukarıya yaptım. BEN LAİK DEĞİLİM... HEM MÜSLÜMAN HEM TÜRKüm. LAİKLİĞİ size bıraktık. istediğiniz gibi oynayın hatta eve götürün gece kucağına alıp yatarsın..:) eti-ülker mevzuu sana kalmış. hani özgürlük vardı. ben ülkerin mallarını alıyorum. kalite.. sırf ideoloji uğruna kaliteden vazgeçmem. memleketi bölme konusuna gelince zamanında gerekli paylaşımı yapmışınız. buyrun anayasa oylanırken CHP-MHP-BDP aynı deliğe işemediler mi. bunların içinden CHP ve BDP kankadır öteden beri. lakin mhp ninde bunlara destek vermesi sizin tezgahınızın pazara çıkmasını göstermedi mi?

bitti laiklik elden gidiyor çığırtkanlığı. bitti askerin eline bomba veripte egitim zaiyatı deyip geçmeler. bitti üniversitelerde eğitim yapması gereker ağa babaların mualefet partisi gibi çalışması.. bitti sırf hükümeti yıpratmak için cumhurbaşkanının veto etmeleri... bitti halkı yanlış bilgilendiren tek taraflı medya devri.. bitti anayasa mahkemesinde istenilen her kanunun düşürülmesi... kısaca

kenan evrenler-tülay tuğcular-tansel çolaşanlar-nejdet sezerler-kemal gürüzler-erdoğan teziçler-vural savaşlar-ertuğrul özkök bitti-bitti 367 sabih.
bu memlekette başbakanı pijamayla karşılayan adamlar, şimdi randevu alamıyor başbakandan....

demem o ki gülüm.. tarih tekerrür etti ve Türk ler yönetimi ele aldı.
YA SEV YA SAYGI GÖSTER....

Geri