Kendi bakış açımdan Cevaplar vereyim .
*Hem laik hem müslüman olunmaz ya müslüman olucaksın ya laik
Cevap : Laiklik bir din değildir. ikisinin birbiri ile hiç alakası yoktur . Biri İnanç diğeri bir Devlet Düzeni sağlamak amaçlı bir Uygulama Sistemidir. Yani Hem Laik hem Müslüman olunmuyorsa Bütün Laikler Dinsizmi yani hiçbir bir Dine İnanmazlarmı.Ateistmi Laikler , Bunu Kimsenin kabul edeceğini sanmam. Bir İnsan hem Müslüman hemde Laik olabilir pekala şimdiye kadar olduğu gibi.
*Bize göre demokrasi hiçbir zaman amaç olamaz , demokrasi bir araçtır.
Cevap : Demokrasiyi Amaç edinip onun için mücadele edip bunu özümseyip hak etmezsen elde edemessin Zaten Elde ettikden sonra Demokrasinin Özü itibariyle Araç haline gelecektir.
*Terörist başına sayın ŞEHİTlerimize Kelle diyen bir başbakan
Cevap : Yanlış bir Laf ve bunu Gaf olarak görüyorum . Ayrıca Siyasi tarihimiz benzer bir çok gaflarla doludur bundan bir anlam çıkarmak çok doğru değil Yakın Tarih için bi Örnek . Bahçelinin TV de ki Röportajda PKK lı Kardeşlerimiz demesi ve fark edince düzeltmesi gibi.
Çiftçiye "ANANI DA AL GİT" bir ülkenin hangi başbakanı vatandaşıyla böyle seviyesizce ahlaksızca konuşur ?
Cevap : Vatandaş olmak Saygısızlık yapmak anlamına gelmez kaldıki Başbakanda bir vatandaş Vatandaşlık hakları eşit kişinin amacının derdini anlatmak olmadığı tavrından çok açıkca belli oluyor aynı kişinin aynı dertlerinin devam ettiği halde farklı kişilere tavrı ve uslubu farklı . Kısaca Vatandaşın niyetinin Masum olduğuna hiç inanmıyorum .
*Askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyor (bedelli askerliği getirmeye çalışıyor - oğlunu askere gönfermiyor)
Cevap : Bu Laf Üst Rütbeliler kast edilerek edilmiş bir laf kaldıki buna katılıyorum . Bazı Askerler Ordu evlerinde Yan gelip yatarken ve Farklı planlar içinde olup Asli görevlerini unuturken bazılarıda Ülke için Canını ortaya koyuyor Örnek : Heron Olayında canını ortaya koyan ve Şehid Askerlerimiz ve Onları izlerken saatlerce izleyip hiç bişe yapmayanlar .
*Benim çocuğum işsiz diyen babaya "Senin çocuğun işsiz kalsın ne olacak" dedi...
Cevap : Olayı ben bilmiyorum ama söz ve cevap buysa Başbakanın cevabını Doğru bulmuyorum Fakat Başbakan İş ve İşçi bulma Kurumu değil Başbakan burda Tek Kişilik çözümler üretmesi doğru değil . Ülkedeki İşsizlik Başbakanı Bağlar ve onun sorumluluğundadır . Uslubu Doğru Bulmadığımıda belirteyim.
*Cumhuriyete sahip çıkanlara bindirilmiş kıta dedi.
Cevap : Bindirilmiş Kıtalar olduğu daha sonrasında belli oldu kimler ne şekilde toplandığını ve katılanların detayları , amaçları belli oldukça bu tanımın çokda yanlış olmadığı açığa çıktı . Ayrıca Cumhuriyete Sahip çıkma lafı yanlış bu kimsenin tekelinde değil katılmayanlar Cumhuriyete Karşımı , Açıkca burda kasıt vardır Toplumu kutuplara ayırmak için Millet değerleri kullanılmaya çalışılmıştır. Rejimin bu alet edilmesi yanlış , unutulmamalıdırki bu Cumhuriyet Bu Ülken insanın halkın Akın akın katılıp canlarını kanları feda ederek kurduğu bir rejimdir. Bu Ülke İnsanı Cumhuriyete Sahip Çıkmasını bilir. Burda Amaç Cumhuriyet değil sadece Hükümeti Devirmeye çalışmaktı ondan dolayı başarılı olamadı . Halk Sanıldığından çok akıllı .
*Cumhuriyetçi-Milliyetçi-Devletçi-İnkilapçı-halkçı-Laik askerlerimize ERGENEKONCU dedi
Cevap : Böyle bir Örgütün varlığı artık TSK tarafından da kabul ediliyor ve Askeri Mahkemelerce bunu destekler kararlar veriliyor. Bir İnsanın Asker veya başka bişe olması onun İllegal oluşumlar içinde olabileceği gerçeğini değiştirmez . Asker Suç işlemez diye bir kural olamıyacağına göre , Bu tür Yaklaşımların Asker içinde zaafiyete yol açacağı ve kendi iç denetim mekanızmasını körelteceği aşikardır . Bu Oluşumlar Hiç bir zaman TSK yı bağlamaz hatta varsa Çürük Elmalar ayıklamak suretiyle daha güçlü ve sağlam bir yapıya kavuşacağı Aşikardır . Bu Tür Oluşumlara karşı Önlem alınmadığı ve çürüklerin sayısının artması durumunda, Tüm TSK yapısına zarar vereceği ve Kurumsal olarak bu yapının zedeleneceği kesindir . Bu nedendendirki TSK içinde bunları önlemeye yönelik değişik mekanızmalar Kuruluşundan itibaren vardır ve devam etmektedir. Asker Suç işlemez olsaydı Askeri Mahkemeler ve Askeri Kanunlar olmazdı .
Hemen zaten başbakanın lehine konuşun.Sınırda pkk yı davulla zurnayla ben mi karşıladım
Şehit Cenazelerinde "ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ" buna ben mi yaygara dedim.
Ermeni açılımı kürt açılımını ben mi yaptım, öcalan şerefsizine sayın Benim şanlı şerefli askerime kelle yi ben mi dedim,askere ben mi aftira ettım
DİNİ KULLANARAK İNSANLARI BENMİ KANDIRDIM
ŞEHİTLER ÜZERİNDEN BENMİ SİYASET YAPTIM
HALEN BAŞBAKANI SAVUNUYORSUNUZ, ÖZELLEŞTİRMELERİ BEN Mİ YAPTIM,ÖZELLEŞTİRE ÖZELLEŞTİRE TOPRAK KALMADI BE YAZIKLAR OLSUN SİZİN GİBİ HERİFLERE...