Kıbrıs Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Nasıl Bir Politika İzlemeli?

• Rum Kesmi ve Türk Kesimi Birleşmeli

Kullanılan: 0 0.0%
  • KKTC Türkiyeden Tamamen Ayrı Bir Devlet Olarak Varlığını Sürdürmeli

Kullanılan: 4 22.2%
  • KKTC Bir Türk İli Yapılmalı

Kullanılan: 14 77.8%

• Kullanılan toplam oy
    18

T@nyukuk

New member
Reaction score
0
Kıbrıs'ta adılane ve herşeyden evvel, Türkiye'nin çıkarlarını güvence altına alacak bir çözümün, Annan, BM ve AB reçeteleri ile mümkün olamayacagına inanıyorum . Radıkal çözüm,çok daha önce yapılması gerektiği gibi Kuzey Kıbrıs'ı Türkiye'ye baglamak olacaktır.

Arkadaşlar bu konuda sizlerinde düşüncelerini öğrenmek istiyorum.

KaRma' Alıntı:
Anket açmı$sın ama seçenek feLan yok ßöyLe yorumLamı anket yapıcaz ? :)
biraz sabret yaww eklemiş işte:)

Kıbrıs Türktür Türk kalıcak..

KaRma' Alıntı:
Anket açmı$sın ama seçenek feLan yok ßöyLe yorumLamı anket yapıcaz ? :)

bende gözüküyor , oyumu bile kullandım.

açıkçası emin değilim . Kıbrısı bırakmaktan yana da değilim. Birde şu yönü var. Kıbrıs şuan içki kumar fuhuş cenneti gibi bi yer oldu .Benim görüşüm .Türkiyenin bir ili olacaksa bunları göz ardı etmemek ve bir önlem almak .

kktc'nin türkiyeyle uzaktan yakından ilişkisi yok ordaki türkler artık türklükten çıkmışlar. ( ablam orda oturduğu için ii biliyorum;) )

Bence Kıbrıslı Türkler birleşmeyi kesinlikle istemeyecektir. Onların şu anda başlıca hedefi bir şekilde çözüme ulaşıp Avrupa Birliği'ne girmek. Ama bu tabiiki Kıbrısı bırakalım ne olursa olsun anlamına gelmiyor.

CaKıR_X' Alıntı:
açıkçası emin değilim . Kıbrısı bırakmaktan yana da değilim. Birde şu yönü var. Kıbrıs şuan içki kumar fuhuş cenneti gibi bi yer oldu .Benim görüşüm .Türkiyenin bir ili olacaksa bunları göz ardı etmemek ve bir önlem almak .

Çekincende sana katılıyorum.Şu an kendini unutmaya yüz tutmuş, kumarhaneleriyle eğlence mekanlarıyla nam salmış bir Kıbrıs kaldı elimizde.(Elimizde diyorum çünkü hiçbirimiz en azından Kuzey Kıbrıs'ı Türkiye Cumhuriyeti'nden ayrıdüşünemeyiz.)Bu da yanlış uygulanan devlet politikalarının, ve gerçek manada bir sahiplenmeyişin eseridir.
Ancak hiçbir hata da geri dönülmez değildir.Tabi geri dönmek isteyenler ve buna çaba sarfedenler için...Bu sebeple gönlümden geçen zaman kaybetmeden Kuzey Kıbrıs'ı Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir il haline getirmenin yollarının aranmasıdır.Yazık ki bizim gönlümüzden geçen bunu sağlamaya yetkisi ve etkisi bulunanların aklının ucundan bile geçmiyor...

kıbrısın türk ili olması gerekli bence ayrı bi devlet olması zaten kanayan bi yara ambargolardan dolayı rum kesimi ile birleştirilmesi söz konusu bile olamaz

bız o toprakları ıstıoruz Oranın halkı bızı ıstemıo pfff cunKu TUrklükte vardır böle bisey kanla alınan topraklar anca kanla geri verilir..

arkadaşlar tamam kıbrıs türk'tür ve türk kalacaktır diyorsunuz doğrudur ama ben hiçbir kıbrıslının türkleri sevdiini görmedim e hatta şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kıbrıslılar türkçe konuşmayı bile istemiyorlar bu biraz nankörlüktür. Sularına varana kadar herşeyi Türkiye Cumhuriyeti veriyo ama nedendir bilinmez ama adamlar bizi sevmiyo kardeşim ama kıbrıs konusu olunca kıbrıs ilelebet bizimdir.

mustafaz6' Alıntı:
arkadaşlar tamam kıbrıs türk'tür ve türk kalacaktır diyorsunuz doğrudur ama ben hiçbir kıbrıslının türkleri sevdiini görmedim e hatta şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kıbrıslılar türkçe konuşmayı bile istemiyorlar bu biraz nankörlüktür. Sularına varana kadar herşeyi Türkiye Cumhuriyeti veriyo ama nedendir bilinmez ama adamlar bizi sevmiyo kardeşim ama kıbrıs konusu olunca kıbrıs ilelebet bizimdir.

haklısın kardeşim, oradaki insanların yozlaşması yüzünden haklı davamızdan asla vazgeçemeyiz.

kıbrısda arkadaşım okuyor, ondan duyduklarıma göre tam anlamıyla Türk'lük bilinci oradaki Türk'lerde bitmiş durumda... çünkü ceplerine kouyorlar yeşilleri onlarda buluyor yollarını. Toplu bi mitingde neredeyse KKTC bayragı yok denecek şekilde azdı diyor. vallaha oranın hakkını oradaki yaşayanlar vermek zorundalar, çünkü orada şehit kanıda war gazi kanıda... bedelsiz diet olmaz....

AdmiX' Alıntı:
kıbrısda arkadaşım okuyor, ondan duyduklarıma göre tam anlamıyla Türk'lük bilinci oradaki Türk'lerde bitmiş durumda... çünkü ceplerine kouyorlar yeşilleri onlarda buluyor yollarını. Toplu bi mitingde neredeyse KKTC bayragı yok denecek şekilde azdı diyor. vallaha oranın hakkını oradaki yaşayanlar vermek zorundalar, çünkü orada şehit kanıda war gazi kanıda... bedelsiz diet olmaz....

Çok doğru diyorsun fakat orada yaşanan kültürel yıkımda bizimde şuçumuz var, yıllarca oraya sadece para göndererek, sözde yavru vatan diyerek sahip çıktığımızı zannettik, ilk yapmamız gerekn yetişen genliğin türk kültüryle yoğrulmuş olmalarına dikkat çekmek olmalıydı. Gerçi bu hususu Türkiye'de de gerçekleştiremiyoruz.

Yorumlarınız için teşekkürler...

Geri