Sevgili arkadaşım ben gaü edebiyat öğretmenliğinden mezun oldum 2008 de. Ankara'dan gittim kıbrısa. Beş yıl boyunca pahalılıktan, ev bulamamaktan, kısacası her şeyinden bıktım. Öğrenci arkadaşların hepsi şunu diyodu:"Allahım kurtar beni burdan." Bunu sen de diyeceksin hiç merak etme. Hem de içinden gelerek söyleyeceksin. Arkadaşım ilk yılların güzel geçer. Çünkü yeni bi ortam, yeni arkadaşlar, hele bi kaç tane de kız arkadaşınız varsa kendinizi cennette sanırsınız. Fakat o bir veya iki yılın ardından herkesin gerçek yüzünü yavaş yavaş anlarsın. Sana tavsiyem arkadaşlarını doğru seçmendir. Bi de herkese eyvallahın olmasın. Çünkü orda bi kural da şudur: "Acırsan acınacak hale gelirsin." Çok da gaddar ol demiyorum. Sen bile belki şimdiden bir takım şeylerden şikayet etmeye başlamışsındır. Ben de yalnızca okuma amaçlı gittim. Çok şükür hiç bi dersten kalmadım ve beş yılda bitirdim.(Edebiyat öğretmenliği hazırlıksız beş yıl) Ben çok sakin biriyimdir. Beş yıl sonra artık her şeye kızmaya başladım, çünkü şuna emin ol insanı çığrından çıkarıyolar. Sen bile belki bunları ben nasıl yaptım diye şaşıracaksın. Eminim sen de okulu bitirip döndüğünde aynen böle düşüneceksin. Kıbrısa gidecek arkadaşlar bence gitmesin. Nerde olursa olsun Türkiye içinde bi yerde okumaya gayret edin. Sölediklerim şaka veya yalan gelebilir; gittikten sonra anlıyo insan ama iş işten geçmiş oluyo. Ben bir kıbrıszede olarak sizleri uyarıyorum. Saygılar.