kı.nı göstermek medeniyetmidir ?????????

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dedigin gibi orasını burasını açan ne kadar hürse kafasını örtende o kadar hür ama bunu dinle alakası yok arkadaşlar bunlar büyük elit insanların yerlerinden olmasına orta sınıf insanın kendilerine daha yakınlaşmasına istemedikleri için yapılan bir propagandadır kullanabilcekleri en önemli koz bunu laiklikle bagdaştırıp mustafa kemal atatürkün isminide kendilerine mal edip kullanan insanların oyunlarıdır herşey ortada herkes biliyor ( Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Şener Eruygur ordunun en yüksek mevkilerinde görev yapmış bir insan ) mustafa kemalin ismini arkasına alıp ordunun büyük yerlerinde hizmet etmiş biri bunu kullanarak ne işlere kalkışıyor görüyorsunuz

єℓ_мαяια¢нι;3174085' Alıntı:
Dini Yaşamak Diyosunda Türbanlamı Yaşanıyor Din ?

kusura bakma ama türbanda dinin gereklerinden biridir.türban takarak dinin bir kısmını yaşamız olursun.

forumdaki yazılara bakıyorum

hep kapalı insanlara karşı dini yaşamaya çalışanlar için devamlı ahlak sınırlarını zorlayan bir tepki var

önceki konularda travma geçiren toplum die bir yazı var orda kapalı insanlara ALLAH hepsinin belasını versin diyebilecek akıldan yoksun insanlar var
şu mantığı anlamıyorum ;

vatandaşın kendisi her tarafını açar no problem sıkıntı yok çünkü medeniyet bunu gerektirir

ama gene aynı havayı soluyan başka vatandaş göstermek istemez vücudunu sadece eşine göstermek ister misal bacaklarını

ama olmaz bu örümcek kafalı;

ya asıl örümcek kafalı bu düşünceye sahip olanlardır

tecavüzlerin biri gidiyo biri geliyo insanlar sadece bellerini düşünür olmuş

fuhuş sıradan olmuş..

akşam hangi kar.yı götürücem acaba die düşünür olunmuş

evlilikler 2 ayda biter olmuş

sizin medeniyet dediğinizi biz 1000 yıl önce yaşadık kadın her zaman haketteği yerde idi
büyüklerimiz darulaceze denilen bir kuruma bırakılmıyordu (oda şanslı ise ) baş tacı ediliyordu , adaletli davranılıyordu kimsenin malına göz dikilmiyordu

adam öldürmek kesinlikle yoktu çünkü cehennem sebebidir ama şimdi haberleri okumaya çekiniyorum insanların kafasını parçalayanlar öldürenler yakanlar tecavüz edenler

en büyük demokrasi , en iyi adalet , en iyi medeniyet islam dinindedir..

medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar

medeniyet dediğin göstermekse her yeri

desene hayvanlar bizden daha medeni.......

hayatında camiye gitmemiş,başı secdeye inmemiş,sübhanekeyi bile bilmeyen kişilere ne anlatmaya calışıyosunki.adam hayatında camiye gitmemişse medeniyet diye bi tarafını yırtmaya dewam adecektir.

dediğim gibi simge oldu gene :D

HİRA DAĞINDA BİR GÜNDE İNMEDİ KURAN

İNENLERİN ARASINDA NELER YAZDIĞINI SEN DE EN AZ BENİM KADAR BİLİYORSUN
AMA TEKRARDA FAYDA VAR
Ey müminler, hepiniz topluca Allah’a tövbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz ‘’

Ve örtünme konusundaki ikinci önemli ayet: Kur’an’ın 33. Sırasındaki Ahzâb Suresi 59.ayetidir. Bu ayette de farklı açıklamalar yukarıdaki uygulamadaki gibi gösterilmiştir.

‘’ Ey Peygamber ! Eşlerine,kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle

** Dış giysilerini üzerlerine alsınlar. / Cilbablarıyla ( çarşaflarıyla ) üzerlerini sıkı örtsünler. / Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar

** Tanınıp incinmemeleri için bu çok daha uygun bir yoldur. / Bu onların tanınmalarına ve tanınıp eza edilmemelerine en elverişli olandır. / Bu tür örtünme onların, vakar ve heybetleri ile hür kadınlar olarak tanınıp, kendilerine hüemet edilmesine; sarkıntılık yapılmamasına, incitilmemelerine en uygun bir örtünmedir.

** Allah Gafûr ve Rahim’ dir. ‘’

Ve sonuncu ayet. ‘4. Sure olan Nur Suresi 61 ayeti:

eğer maksatınız dinde olmadığını isbat etmekse bunu başarmazsını kuranda var

heee yok ben genede inanmam derseniz imanınızla alakalı sıkıntı olabilir

Sanırım Butun Turbanı Sımge Olarak Gorenlere Kapak Olmustur ...

kı.nı göstermek medeniyetmidir ?????????

hep kapalı insanlara karşı dini yaşamaya çalışanlar için devamlı ahlak sınırlarını zorlayan bir tepki var

önceki konularda travma geçiren toplum die bir yazı var orda kapalı insanlara ALLAH hepsinin belasını versin diyebilecek akıldan yoksun insanlar var
şu mantığı anlamıyorum ;

vatandaşın kendisi her tarafını açar no problem sıkıntı yok çünkü medeniyet bunu gerektirir

ama gene aynı havayı soluyan başka vatandaş göstermek istemez vücudunu sadece eşine göstermek ister misal bacaklarını

fuhuş sıradan olmuş..

sizin medeniyet dediğinizi biz 1000 yıl önce yaşadık kadın her zaman haketteği yerde idi
büyüklerimiz darulaceze denilen bir kuruma bırakılmıyordu (oda şanslı ise ) baş tacı ediliyordu , adaletli davranılıyordu kimsenin malına göz dikilmiyordu

adam öldürmek kesinlikle yoktu çünkü cehennem sebebidir ama şimdi haberleri okumaya çekiniyorum insanların kafasını parçalayanlar öldürenler yakanlar tecavüz edenler

böylesi tahrik edici bir konunun kapatılması uygun olacaktır..

ayrıca konuyu açan zatın ana babası medeni kanunlara göre evli değilmikii medeniyeti kı.çını açmak olarak tasvir edip sorgulamış

soruyorum burdan

ben dini bu şekilde ve bu seviyede yorumlasam konum dakikalar içinde kapatılır ve bana ceza verilirmi????????

konu başlığınıda burdan duyuruyorum eğerki demokrat kalınacaksa

sübyancılık islammıdır peygamber sübyancımıydı????

bana hak veriyorsanız adil olun ve konuyu kapatın kapattırın

demokrasi tek taraflı değildir tek taraflı olmasını düşünmek faşizanlıktır

ayrıca konuyu açan zatın ana babası medeni kanunlara göre evli değilmikii medeniyeti kı.çını açmak olarak tasvir edip sorgulamış

soruyorum burdan

ben dini bu şekilde ve bu seviyede yorumlasam konum dakikalar içinde kapatılır ve bana ceza verilirmi????????

Tribünlere oynama karqta

Yazılanlara daha ilmi cevap ver

kargta kardeş. dini seviyesizce ele almadılarki. sadece seviyesizce ele alanları eleştirdiler. hemen camur atmaya kalkma.

soruyorum burdan

evet arkadaşlar medeniyet aynı zamanda gereken yerde susmaktır ama oda yok ki susmuyo işte !!!!!

:vur:vur:vur

türban, başörtüsü ,eşarp adına ne diyorsanız ondan da laf atarsınız

bez ile örtülmesi gerekiyo, bu dinin bir parçası

araba nasıl tek parça ile çalışmayıp birden fazla parça ile çalışıyo ise dinde buna benzetilebilir

Arkadaşım Kura'nı da kafanızı kapatacaksınız diye bişe yazıyor mu ????? Yazan ayeti bul getir.Namaz kılarken cenazelerde felanda kapanılabilir.İnan dışarı cıkıyorum Kara Çarşaflı Ninjaları görüyorum.Kara çarşaf giyen kadınları gördün mü inad olsun diye AAa ninjalar geciyo diyorum.Bizim Türk halık İran özentisi olmuş.Dinde kafanı kapatacaksın diye bişe yok git proflara sor.

Bi Kere Türban Karşıtları Bunu Ele Alırken Araplara örfe Dayandırrarark Irana Benzemiycez şurası Olmayacaz Sloganı Falan Atarda şunu Bilmezler:) Gariptir Ama Eski Araplarda Köleler Açık Gezebilrdi Yani Hür Olan Kadın örtünürdü,değer Bulduğu ,için Değer Verilen Olduğu Için Keöleler Cariyeelr Göğüsleri Bile Açık Olabilrdi. Yani Medenileri örtülü Köleler Açıktı..uyarlıyalım şimdiye K..nı Açanlar Bu Bakıştan Cariyedir Köledir Hür Değildir.. Her Ne Kadar özgürlükten Açılsalarda...

Medeniyet dediğin açmaksa bedeni
Hayvanlar bizden daha medeni!!

hiç bir şeyin aşırısı iyi değildir. İslam dini insanların ölçülü olmasına ve buna uygun davranmasını ister. Aşırılık islamda yoktur.

İnandıkları gibi yaşamayanlar ; yaşadıkları gibi inanırlar.

hira dağında inene inanıyorsan onun içerisini bi okuma zahmetinde bulun bak neler var neler

Ya o kadar okumuşsun ki Türbanın aslında Hollywood filmlerinden çıkma sonra onu çok beğenen Şule isimli bir hanımın çabalarıyla Şule baş ismiyle Samsunda verdiği konferanslar sonrası çıkardığını bilmiyor Hira dağına türbanın indiğini iddia ediyorsun...

sen istemezsin belki ben kaynakta veririm sana...

http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-sohbetler/44640-bir-cigir-oykusu-sule-yuksel-senler.html

kı.nı göstermek şu dönem medeniyettir evet

hira dağında inene inanıyorsan onun içerisini bi okuma zahmetinde bulun bak neler var neler

Ya o kadar okumuşsun ki Türbanın aslında Hollywood filmlerinden çıkma sonra onu çok beğenen Şule isimli bir hanımın çabalarıyla Şule baş ismiyle Samsunda verdiği konferanslar sonrası çıkardığını bilmiyor Hira dağına türbanın indiğini iddia ediyorsun...

http://www.milliyet.com.tr/1999/05/10/haber/hab01.html

aslında başka bir kaynak var sizin kaynağınız ama reklama girdiği için veremiyorum

http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-sohbetler/44640-bir-cigir-oykusu-sule-yuksel-senler.html

sen önce yazılanları okumayı ve sonra anlamayı öğren

orada hirada inen dediğim kuran'dan bahsediyorum kuranın içerisindede kadının erkeğe haram olduğu yazılı ve kadının belli yerlerini harama kapatması gerektiği yazıyor o kuran'ın içerisinde anlamadan anlıyormuş gibi yazılar yazma önce okuduğunu anlamaya çalış ondan sonra yaz şule baş yada başkasıda beni ilgilendirmiyor

sizin kaynağınız falan da deme beni tanıyormuş gibi benim etrafımdakiler ve ailemde türbanlı değil ben sadece

herkesin hakkına gasp edilmesini istemiyorum. mini etekle gezen kadar türban takanında hakları var

Senin amacın birşeyler öğrenmek mi yoksa fitne çıkarmak mı?

Şimdi Şulebaşla ne ilgisi var mevzunun?Kala kala şulebaşa mı kaldı ümmeti Muhammed?Neden bir Rabia Hz. bir Hz.Meryem'den bahsetmezsin?Bİlmezsin ki bahsedesin.Senin kulağına yahudi güdümlü medya şulebaşı üfürmüş çünkü.Sende birşey biliyorum bak bu da linki diye gelmiş caka satıyorsun.

Biz size demedik mi İslamda esas olan avret mahallerinin örtülmesidir.Adına ister türban de ister baş örtüsü de.Yeter ki avret mahallerini setr eyle(ört).Hadi diyelim türbana karşınız,türbanın kendisine mi karşınız yoksa ifa eylediği role mi karşınız? Onu bir söyle hele.

Cenabı Allah örtünün ayetini vaz etmiş.Kişiler istese de istemese de bu bir emirdir ve inanan insanlar bu emri yerine getirmekle mükelleftir

şu mantığı anlamıyorum ;

fuhuş sıradan olmuş..

sana bi kaç sorum olucak bütün kadınların 3 metre kra çarşaf sarıp kendine öyle gezmesinimi istiyosun ? biz büyüklerimizi darulacizeye bırakmazdık diyosun siz kimsiniz ? hangi ülkede yaşıyosunuz ? en iyi medeniyet islam dinimidir ? ülkeyi şeriatla yönetelim kadınlar dışarı çıkamasın ağzını açamasın her kes 10 tane imam nikahı yapsın kadınları recm edelim insanları asalım suçluların kolunu bacağını keselim bunlarımı istiyosun ? eğer öyle düşünüyosan ilk seni asmak lazım gitt annene ablana varsa eğer düşündüklerini söyle sizin seçme seçilme hakkınız olmıyacak de erkeklerin izni olmadan hiç bişey yapamıyacaksınız de 1 erkeğin kuması olucaksın de 3 metre kara çarşaf sarıp geziceksin çalışmıyacaksın ağzını açmıyacaksın ewden dışarı çıkmıyacaksın de bakalım sana ne diyolar kız arkadaşın nişanlın warsa bunları bi söyle ben sana bunları yapıcam de bidaha yanına uğruyo mu gör bakalım burdan atıp tutması kolay

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri