Kışa özel kestaneli tatlılar

eftalya

Deniz Kızı
Katılım
2 Ağu 2008
Mesajlar
13,644
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Almanya


1_26112010234926_21056.jpg


Çikolata çanağında kestane kreması

Malzemeler:

3 paket (80’er gramlık) bitter çikolata

Kestane kreması için:


500 gram kestane, 1 su bardağı krema, 1 çay bardağı tozşeker, 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz, 2 paket vanilya.

Süslemek için: Böğürtlen

Hazırlanışı:


Çikolatayı benmari usulü eritin.
Yuvarlak bir kasenin dışını çift katlı yağlı kağıtla kaplayın.
Kasenin şeklini alması için yağlı kağıdın üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş çikolata sürün.
Başka bir kaseyi de aynı şekilde hazırlayın.
Donması için derin dondurucuda en az 1 saat bekletin.
Diğer taraftan krema için kestaneleri bıçakla bir kenarından çizdikten sonra haşlayın. Suyunu süzün ve kabuklarını soyun.
Bir çatalla ezin ve içine krema, tozşeker, ceviz ve vanilya katın.
Tüm malzemeyi karıştırın ve koyu bir kıvama gelmesi için buzdolabında 1 saat bekletin. Derin dondurucudan çikolata kasesini çıkarın ve kase ile yağlı kağıdı birbirinden ayırın. Daha sonra da yağlı kağıdın üzerini kapladığınız çikolata kasesini çıkarın.
Diğer kaseye de aynı işlemi uygulayın. Kestaneli iç harcı çikolata kaselerinin içine doldurun.
Üzerlerini böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın.




2_26112010234926_21056.jpg


Kestaneli pasta


Malzemeler:


Keki için:


6 adet yumurta, 2 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.

Kreması için:


4 su bardağı süt, 2 su bardağı tozşeker, 3 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı eritilmiş margarin, Yarım kg haşlanmış kestane, 2 paket (160 gram) sütlü çikolata.

Keki ıslatmak için:

1 su bardağı süt

Hazırlanışı:


Yumurtaları tozşekerle iyice çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın.
Karışımı 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
Kremayı hazırlamak için, tencereye aldığınız süt, tozşeker, un ve vanilyayı pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya margarini ekleyip iyice çırpın.
Pasta kekini üçe bölerek sütle ıslatın.
Kekin aralarına kremayı sürerek kestanelerden yerleştirin.
Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın.
Kalan kestaneleri çikolataya batırarak donmaya bırakın.
Daha sonra pastanın üzerine yerleştirin.
Kalan erimiş çikolatayı pastanın üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.




 
Geri
Üst