Kürtlere soruldu: Neden dağa çıkıyorsunuz?

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
135861.jpg

KÜRTLERE SORULDU: NEDEN DAĞA ÇIKIYORSUNUZ?

Kürt gençlere soruldu NEDEN DAĞA ÇIKIYORSUNUZ, LİDERİNİZ KİM

http://www.turktime.com/default.asp?page=haber&id=80573
Kürt gençlere soruldu NEDEN DAĞA ÇIKIYORSUNUZ, LİDERİNİZ KİM? 382'si erkek toplam 400 kişi üzerinde yapılan incelemeye göre PKK'ya katılma sebepleri...
....................

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin (AKAM) yaptığı araştırmaya göre, Kürtlerin yüzde 47.5'i gençlerin PKK'ye katılmasının nedeninin "işsizlik" olduğunu düşünüyor. PKK'ye katılmaların nedenini "etnik milliyetçilik" olarak görenlerin oranı ise yüzde 23.2'de kalıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 67.5'i AKP'nin "Kürt açılımı" konusunda samimi olmadığını düşünürken katılımcıların yüzde 45.3'ü PKK'yi terör örgütü olarak görmüyor.

AKP SAMİMİ DEĞİL
AKAM, Doğu ve Güneydoğu'da 20 ilde 4-7 Ocak tarihlerinde "Kürt olduğunu ifade eden" 2 bin 170 kişi ile yüz yüze görüşülerek yaptığı "Kürtler Nasıl Yaşıyor, Ne İstiyor" isimli araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 39.5'i Kürtlere karşı "sürekli ayrımcılık yapıldığını" düşündüğünü belirtirken yüzde 32.1'i "bazen" yapıldığını düşündüğünü söyledi. "Ülkemizde Kürt kökenlilerin ezildiğini düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltilen katılımcıların yüzde 56.1'i bu soruya "evet" yanıtını verirken, yüzde 43.9'u ise "hayır" dedi. Ayrımcılık yapıldığını düşünen katılımcılara, "Kürtlere karşı ayrımcılık politikasının AKP döneminde de sürdüğünü düşünüyor musunuz?" sorusu da yöneltildi. Bu soruya yüzde 83.2 oranında "evet" yanıtı geldi. Demokratik açılım sürecinde AKP'nin samimiyetinin sorulduğu katılımcıların yüzde 67.5'i, AKP'nin bu süreçte samimi olmadığı yanıtını verdi, yüzde 13.3'ü ise kararsız olduğunu söyledi.

Araştırmada, Kürtlere "Sizce gençlerin PKK'ye katılmasının en önemli sebebi nedir?" sorusu da soruldu. Bu soruya yüzde 47.5 oranında "işsizlik ve ekonomik sıkıntılar", yüzde 23.2 oranında "etnik milliyetçilik", yüzde 10.2 oranında "eğitimsizlik", yüzde 8.9 oranında "ezilmiş duygusu hissetmeleri", yüzde 5.2 oranında ise "PKK'nin zorlaması" yanıtı geldi.

AKP ÖCALAN'I PARLATTI
Araştırmaya katılanlara "Sizin için aile-aşiret kuralları mı yoksa yasalar mı daha önemli?" sorusu da yöneltildi. Bu soruya yüzde 63.1 oranında "aile-aşiret" yanıtı geldi. "Yasalar" diyenlerin oranı ise yüzde 36.9'da kaldı. Aşiretlerin bölgedeki rolünün de konu edildiği araştırmada, katılımcıların yüzde 63.8'i aşiretlerin bölgenin istikrara kavuşmasını engellediğini düşündüğünü ifade etti, yüzde 22'si ise kararsız olduğunu belirtti. "Aşiretlerin PKK'yi desteklediğini düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltilen katılımcıların yüzde 50.5'i "evet", yüzde 23.1'i "hayır" yüzde 26.4'ü "kararsızım" dedi. Katılımcılara "Sizce Kürt toplumu üzerinde en etkili kişi kimdir?" sorusu da yöneltildi. Bu soruya yüzde 45.4 oranında "Abdullah Öcalan", yüzde 17.1 oranında "Osman Baydemir", yüzde 16.3 oranında "Recep Tayyip Erdoğan", yüzde 14.9 oranında "Fethullah Gülen" yanıtı geldi.

HANGİ CEMAATE YAKINSINIZ
Araştırmaya katılanlara herhangi bir cemaat veya tarikata bağlı olup olmadıkları da soruldu. Tarikata bağlı olmadığını söyleyenlerin oranı yüzde 59.2 oranında çıkarken yüzde 13.4'ü "Gülen Cemaati"ne, yüzde 7.6'sı "Nakşibendi Hazneviler"e, yüzde 4.9'u "Nakşibendi Tillocular"a, yüzde 4.8'i "Menzil tarikatı"na, yüzde 3.7'si ise "Süleymancılar"a bağlı olduğunu söyledi. Tarikata bağlı olduğunu söyleyenlere yöneltilen "Sizin için cemaat-tarikatınızın aldığı kararlar mı yoksa yasalar mı daha önemli ve bağlayıcıdır?" sorusuna yüzde 73.2 oranında "cemaat-tarikat" yanıtı geldi. Araştırmaya katılanların yüzde 68.1'i Kürtlerin Türkiye'den ayrılıp bağımsız bir devlet kurmasını desteklemediğini ifade ederken, yüzde 31.9'u ayrılık taraftarı. Araştırmaya katılanlara, "Sizce PKK terör örgütü müdür?" sorusu da yöneltildi.

ÖCALAN ETKİSİ
Bu soruya yüzde 45.3 oranında "hayır", yüzde 33.2 oranında "evet" yanıtı gelirken katılanların yüzde 21.5'i fikir belirtmedi. Katılımcılara sorulan "Demokratik açılım sürecinde Abdullah Öcalan'ın Kürtler üzerindeki etkisi arttı" düşüncesine katılıp katılmadığı sorulan Kürtlerin yüzde 78.4'ü "evet" yanıtı verdi.

Ekli dosyalar

• 135861.jpg
    135861.jpg
    17 KB · Görüntüleme: 9,056
135861.jpg

KÜRTLERE SORULDU: NEDEN DAĞA ÇIKIYORSUNUZ?

Kürt gençlere soruldu NEDEN DAĞA ÇIKIYORSUNUZ, LİDERİNİZ KİM

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim tartışmalarının bugünkü iktidarın ülkeyi getirdiği nokta karşısında insanların 'bu iş böyle gitmez' demeye başlamasından kaynaklandığını savunarak, ''Bu yolda devam edemez Başbakan, ederse o seçim tarihi talebi çok daha erkenlere de gelir'' dedi.

Baykal, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'nca Milli Kütüphane'de düzenlenen ''Ziraat Mühendisliği 7. Teknik Kongresi''nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Baykal, ''Edirne Belediye Başkanının dinlendiği'' iddialarına ilişkin soru üzerine, ''bu olayın telekulak konusunda gelinen son noktanın somut örneklerinden biri olduğunu'' söyledi.

Türkiye'de yaşanan tartışmanın, temelde insan hak ve özgürlüklerinin hukuk dışı yollarla kısıtlanmasına yönelik şikayet olmanın ötesine geçtiğini ifade eden Baykal, şöyle konuştu:

''Gerçekten Türkiye'de bu telefon dinlemeleriyle sadece hukuksuzluklar yanlışlıklar yakalanmak istenmiyor, belli siyasi amaçlara yönelik tertipler komplolar bu kanalla sahneye konuyor. Bu olay hangi mahkeme kararıyla bu dinleme yapılmıştır, ortada nerede mahkeme kararı var? Bunların hiçbirisi ortada yok. Tamamen bir tertip. Bu tertibi kim yapabiliyor? Özel ortamı içinde böyle bir tertibi bu kadar, bu kadar karmaşık, kim hangi teknolojiyle, bilgiyle yapabilir? Bütün bunları gerçekleştirme gücüne imkanına sahip olanlar başka nerelerde neler yapıyor?''

-''KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN''-

Birtakım iddiaların ortaya atıldığını, ancak bunların ispatlanmadan, gereği ortaya konmadan üstünün örtülmeye çalışıldığını savunun Baykal, ''Bugün karşılaştığımız sorunların temelinde darbeci bir muhalefet değil, komplocu bir iktidarın varlığı var. Asıl mesele budur. Bugün Türkiye'nin önünde darbeci bir muhalefet bulunduğu için bir gerginlik, gerilim, sıkıntı yaşanıyor değil, bugün Türkiye'de yaşanan sıkıntıların temelinde iktidarda komplocu bir iktidar var olduğu için, komplolar düzenini bilinçli olarak sahnelediği, desteklediği, sahiplendiği için Türkiye bu sıkıntıları yaşıyor. İşin özü, kökü budur...'' diye konuştu.

Baykal, ''ortada bir darbe tartışması yaşandığını, bununla ilgili kim ne biliyorsa ortaya koyması gerektiğini'' ifade ederek, ''Ya gerçektir ya komplodur. Gerçek olmadığı ortaya çıktı, o zaman komplo. Komployu kim yapıyor; Ahmet, Mehmet mi yapıyor? Arkasında ne var ortaya çıkması lazım. O nedenle diyorum ki bugün Türkiye 'de bir komplocu iktidar vardır. Sorunların temelinde de bu vardır. Kimse kendini aldatmasın'' dedi.

Edirne'de vatandaşlar arasında yaşanan gerginliğe ilişkin soruyu da yanıtlayan Baykal, bunun açılım politikası başladıktan sonra ortaya çıkan ''üzüntü verici tablolardan biri olduğunu'' söyledi. Türkiye'nin hızla bir etnik ayrışmaya doğru gittiğini, CHP olarak buna ilişkin uyarıları daha önce yaptıklarını dile getiren Baykal, açılım politikasının endişe verici sonuçlarının yaşandığını öne sürdü.

-ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI-

Baykal, gazetecilerin erken seçim tartışmalarına ilişkin sorularını da yanıtladı.

Seçim tartışmalarının gündeme gelmesinin kendilerinin söylemlerinden değil, iktidarın ülkeyi getirdiği durumdan kaynaklandığını belirten Baykal, ''Seçim tartışmaları bugünkü iktidarın ülkeyi getirdiği nokta karşısında insanların 'bu iş böyle gitmez' demeye başlamasından kaynaklanıyor'' dedi.

Kurumlara yönelik saldırı olduğunu, kurumun başında bulunanların şikayetlerini dile getirdiğini aktaran Baykal, vatandaşın da bu durum karşısında ülkenin seçimle toparlanabileceği bekleyişi içine girdiğini söyledi. Türkiye'nin tabii, normal bir yönetim içinde olmadığını iddia eden Baykal, bu tablo karşısında vatandaşın seçimi bir çözüm olarak ifade ettiğini savundu.

Baykal, ''Siz seçimi ne zaman öngörüyorsunuz?'' sorusunun sorulması üzerine de, ''Ben sadece bu olayların doğru anlaşılmasına yardımcı oluyorum. Bunun kararını alacak olan iktidardır'' dedi. Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Başbakan kesinlikle seçim sözünden rahatsız oluyor ama seçim denilmesi 'sen ülkeyi yönetemiyorsun' demektir. Giderek neden yaygınlaşıyor seçim söylemi? Neden toplum giderek bunu sahipleniyor? Türkiye'nin gidişatını beğenmediği için sahipleniyor. Başbakan da onun için tepki gösteriyor. Bunu anlıyorum ama bu Başbakanın şahsi tercihiyle ortaya çıkacak bir olay değil, Türkiye söz konusu olan. Böyle Türkiye yönetimi olmaz. Türkiye'yi kendi doğal, demokratik, hukuki yönetim düzeni içine çekmek lazım. Ya da bu gidişe son vermesini sağlamak lazım. Bu yolda devam edemez Başbakan, ederse o seçim tarihi talebi çok daha erkenlere de gelir. Türkiye'nin normalleşmesi lazım. herkesin bu iktidarın yönetiminde normalleşmeden umudunu kestiği için şimdi seçim talebini ortaya atıyor.''

Baykal, AK Parti'nin oy oranına ilişkin açıklamaları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın buna yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine de sözlerinin temelinde kendisinin değil, Başbakan Erdoğan'ın yaptırdığı kamuoyu açıklamalarının bulunduğunu söyledi.

Deniz Baykal, ''Başbakan parasını veriyor, araştırmayı yaptırıyor ama kendi yaptırdığı araştırmanın kendisiyle ilgili ortaya koyduğu sonucunu açıklayamıyor. Buna cesaret edemiyor. Kendi yaptırdığı araştırmalarda oyunun hangi düzeyde çıktığını kamuoyuna ifade edemiyor. Ben onu ifade ediyorum. Şu anda bile en iyimser araştırmalarda oyu yüzde 32'nin altındadır. Bir süreç işlemeye başlamış. Bu süreç şu anda buraya geldi yarın onun da altına inecek'' şeklinde konuştu.

Yaşanan sürecin ve sorunların AK Parti'yi çok daha ağır bir oy kaybına sürükleyeceğini de iddia eden Baykal, bunun siyasi bir polemik değil, sosyolojik bir tahlil olduğunu savundu. Baykal, ''AKP oy kaybediyor, oy kanaması içindedir. Yüzde 38'e düştü, 8.5 puan düştü. şimdi daha fazla düşecek. Daha fazla düşerse ne olacak? 30'un altına düşecek, söylediğim bu'' dedi.

Kaynak

başlık ne diyor altındaki makale ne...:huh:

başlık afili olmuş ama yine de değiştirirsen iyi olur.

Sevgili arkadaşlar konu başlığı ile makale içeriği örtüşmüyor.

Başlık farklı bir konuyu işaret etmiş, içerik farklı bir konudan söz etmiş. Ya konu başlığı değişsin yada konu forumdan silinsin. Yinede makale için sevgili arkadaşımız uLash beye teşekkür ediyorum. Önemli açıklamaların yapıldığı bir makaleyi hack hell de paylaşmış.

Sevgili arkadaşlar konu başlığı ile makale içeriği örtüşmüyor.

Başlık farklı bir konuyu işaret etmiş, içerik farklı bir konudan söz etmiş. Ya konu başlığı değişsin yada konu forumdan silinsin. Yinede makale için sevgili arkadaşımız uLash beye teşekkür ediyorum. Önemli açıklamaların yapıldığı bir makaleyi hack hell de paylaşmış.

uLash beye teşekkür ediyorum. Önemli açıklamaların yapıldığı bir makaleyi hack hell de paylaşmış.
sen kimsin birader forumun müdürü mü yoksa totodan mı çıktın
tipe bak uyuz okul müdürü tipli birine banziyorsun

uLash beye teşekkür ediyorum. Önemli açıklamaların yapıldığı bir makaleyi hack hell de paylaşmış.

biraz saygıı ve sevgili olamk gerekir..hacıı .düşşümcesine karıısamassıın...resmine de karıısamassıın...ayııp ediyosun..kimseye hakaret etmeye hakkıın yok...

arkadas gayet kibar bir şekilde görüşünü paylaşmış yapılan emegide karşılıksız bırakmamış.. arkadaşa sordugun soruyu kendine sor bakıyım. sen kimsin ?? mesaja bak sen insanları dış görünüşleri ile yargılayacak kadar aciz birsin belli.. insan her ne şekilde olursa olsun insandır ve insanıda insan yapan kişiliğidir.. burada tanımadıgın birisine hakarete varan sözler etmek mi doğru olan..sana sormalı cikletten mi çıktın süpriz yumurtadan mı..? yoksa cola kapagındanmı ?? yoksa milli piyango idaresinde çekiliş yapmadanmı dağıtıyorlar seni.. ? yoksa bir alana bir bedavasımısn.. ??

Ben söyleyeyim mi neden dağa çıkıyorlar?Şerefsizlikten neden olacak.Hiçbir bahanesi olamaz bunun...Karadenizde de işsizlik var neden biz dağa çıkmıyoruz?Belki de bu ülkede en koyu Milliyetçi,Vatansever biziz?Arkadaş biraz konuyu bilimsel makale gibi incelemiş ama katılmıyorum.Ağır olacak belki ama bu kürtlerin tamamına yakını bölücüdür,pkklıdır(sempatizan bile diyemiyorum)Her fırsatı ülkeyi bölmek için kullanıyorlar.Gerizekalılar kimlerin çıkarlarına hizmet ettiklerini bilmiyorlar.Sanıyorlarki biz de bir ülke kurarız da,65 milyon(5milyonu Türkten saymıyorum)Türk bizi yanıbaşlarında yaşatır.Nah yaşatırız,seyirci mi kalacağımızı sanıyorlar.Hakikaten salak bunlar...

Mağara aramak için çıkmışlardır.Bunu bilmeyen varmı hala?

Geri