kürt sorunu yok diyenlere.türk bayrağı yerlerde

türkiyede kürt problemi yok terör problemi vardır gelin iç anadolunu köylerine doğudaki köylerden daha perişan halde burdaki insanlardamı dağa çıksınlar askere polise silah sıksınlar .bırakın demegoji yapmayı kürtlerin en rahat insan olarak yaşadığı ülke türkiye ama türklerin kaderinde var hangi milleti kardeş bildiyse sırtından hançerlendi akıllı olun oyuna gelmeyin olan size olur

arkadaşım babam 81de askerliğini diyarbakırda yaptı.babamın anlattığı şu o zamanlar köylerde bile diyarbakırda lise var.bn izmirde yaşıorm ve şu anda bizim köyde ilkokul 3. sınıfa kadar okutuluor.3. sınıftan sonrası taşımalı eğitim kasabaya götürülüo.dediğim köy aliağanın bir köyü yani sanayide baya gelişmiş bi şehir.bilmem bazı şeyleri açıklığa kavuşturabildim mi?hem sana bişi diyim dewletin oraya götürdüğü hizmetleri beğenmediler şerefsizler zamanında ne kadar öğretmen bayrağa asıldı!yine bunlara rağmen ülke olarak bişeyler yapılmaya çalısılıor maliyetler ne kadar yüksek olursa olsn fabrikalar kuruluor.ama sonucun deişçeini sanmıorm

Bu iki arkadaşımı da yürekten kutluyorum ,çok doğru tesbitlerde bulunmuşlar.Sorun Kürt sorunu değildir.pkk sorunudur ama milletimizi birbirine düşürmek için Kürt sorunu diye aynı Milletin insanlarını birbirlerine düşürmek istiyorlar ve bunu da maalesef başarıyorlar...Milletçe (Türk_Kürt) uyanık olup bu tür provakasyonlara gelmemeliyiz.Yüzyıllardır beraber yaşamış ,kzı alıp kız vermiş (akraba olmuş),Çanakkla'de omuz omuza çarpışmış insanlarımızı birbirlerine düşman ediyorlar.

kürt sorunu tabiki vardır ama bu sorunun çözümünü istemiyorlar sorun çözülürse türkiye kalkınacak bu milleti hep kambur bırakmak istiyorlar bi doğrulsak biz yapacaklarımızdan korkuyorlar tabii

kürt sorunu tabiki vardır ama bu sorunun çözümünü istemiyorlar sorun çözülürse türkiye kalkınacak bu milleti hep kambur bırakmak istiyorlar bi doğrulsak biz yapacaklarımızdan korkuyorlar tabii

bak anlatmak ıstedıgını anlatamıyorsun arkadasım yanlıs anlama benı tartısmak ıstemıyorum senınle ermenı sorunu var resmı kayıtlarda kurt sorunu degıl ole bı sorun hıc olmadı ermenı sorunuda 1.5 mılyon ınsanımızı oldurmuslerır dedıklerı ıcın var

Turkuaz, 7 Aralık 2007, 12:27
Öncelikle lafa şunu söyleyerek başlamak isterim ki ben yarı kürt kökenli bir Türk vatandaşıyım.Ve anlayamadığım bir şey var bu ülkede tek azınlık kürtler mi?Tabiki değil ama diğerleri uyum sağlarken kendine Türkiye Cumhuriyeti içinde bir yer bulurken kürtler neden bir özerklik konusunda diretiyorlar aklım almıyor.Eğer Türkiyede kürt olmak bu kadar zorsa amerikanın onlar için GEÇİCİ olarak bıraktığı Irak topraklarına gidip yaşasınlar.Eğer bu siteyi kuran arkadaşım özgür düşünceden yanaysa buyursun bu yorumlarımı eklesin.

baran, 16 Aralık 2007, 16:37
ben de kürtüm ve türk kardeşlerimle yaşamak beni mutlu ediyor neden bizi düşman etmek istiyorlar içimizde bir ayrımcılık yokken tek sorun sosyal fakirlik türk kürt sorunu deyil bu sorunu üstünde mucadele verelim milli hasılamızı kimler sömürüyor sömürtüyor bunu düşünelim birbirimizle uraşırsak dış siyasi oyuna ne güzel malzeme oluruz ben kürt olarak bu siyasiye malzeme olmıycam iki tarf diye bişiy yoktur hepimiz bir tarafız kandırılan taraf siyasilerce

Bir kürt sitesinden alınmış iki yorumcunun görüşleridir..... yoruma gerek var mı ??

arkadaşlar yorum yaraken lütfen kafatasçılık yapmayın. kimsenin kimseden üstün bi tarafı yok.
hepimizi allah yarattı. bu ülke hepimizin . çanakkalede dumlupınarda gidin bakın ne kadar kürt ölmüş ona göre yorum yapın. Kürtler ve pkk aynı şeyler değil

Art niyetlileri vuracaksın kürt sorunu filan kalmaz..

Herkese selamlar...
Öncelikle sorun mu yoksa bu ağrı dolu bir karın mı onu belirlemek lazım. Kürt sorunu denen şey sözde kürdistan hayali ile yanıp tutuşan bazı kimselerin ortaya attıkları ve bunu kullanarak güzelim Türkiye'miz in topraklarından büyük bi parça koparıp kendilerine vatan edinmek için ortaya attıkları bir sorundur. Aslında bu bir karın ağrısıdır.
Bazı arkadaşlar bu işin eğitimsizlikten yoksulluktan fakirlikten bilinçsizlikten kaynaklandığını söylüyor. Neye dayanarak??? Size olanları söyleyeyim eğer attığımı düşünen varsa istatistik kurumunun sitesini bir ziyaret etsinler tarih kitaplarını İYİCE bi okusunlar.
Eğitim... Bi arkadaşın dediği gibi Diyarbakır'da Van'da Tunceli'de Kars'ta ve diğer doğu illerinde şu anda liseye kadar eğitim verilirken, daha Kastamonu'da Yozgat'ta İç Anadolunun bir çok köy ve kasabasında ilk okul zor bulunmaktadır. Ayrıca eğitimin faydasını gören kim??? Siz hiç hayatında okula gitmemiş veya zarzor ilk okulu bitirmiş bi PKK lideri duydunuz mu yada bir provakatör??? Baydemir olacak o hain ne mezunu biliyor musunuz??? Öteki DTP millet vekilleri cahil köylüler mi?? Yorum sizin
Yatırım... Doğuya yapılan yatırımlar mı demeli yoksa BATIRIMLAR mı?? şu an İtanbul Kocaeli Sakarya ve diğer bir çok sanayi şehirlerinden toplanan vergilerin çoğu gene batıya mı harcanıyo zannediyorsunuz. Aranızda hiç Kandıra'ya, Bilecik'e Osmanlının başkenti Söğüt ve Domaniç e gideniniz, Tekirdağa, Kırklareline, Adıyaman'a , Yozgat'a gideniniz oldu mu??? yoksa gidin bi bakın sefaleti görün ... Ama o insanların ağzından asla kötü bir söz çıkmaz "Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" derler... Ama gidin doğuya gazeteci daha mikrofonu çıkarır çıkarmaz DEVLET BİZE BAKMIYO DEVLET BİZE BAKMIYO... Ulan bir ilden elde edilen 19 katrilyon verginin 4 katrilyonu bu şehre harcanırken geri kalanı size DOĞUYA YARDIM diye gönderilmiyor mu? Ha size soruyorum... Bu yapılan yatırımlarla yardımlarla o Şanlı Mehmetciğimizin o Muzaffer Ordumuzun göğsüne birer kanlı mermi olarak geri dönmüyor mu?? Atalar sözüdür "İt bile yal yediği eli ısırmaz"...

Önemli kısım asıl şurası Irkçılık asla benimsenen birşey değildir ve tamamen yanlıştır. Bugün Türkiyede yaşayan birçok Kürt kökenli TÜRK vatandaşımız var. Onlar asla öne atılıp da "Ben kürdüm ben ayrı devlet istiyorum beni ayrın" demezler. Evlatlarını seve seve bu ülkenin ordusuna kaydettirir yeri geldimi şehit verir vatana hayır duada bulunur bağırlarına taş basarlar. Şunu unutmayalımki Kürt sorunu değil Bu ad altında bir PKK sorunu vardır...Çünkü böyle bir ayırım yaptığımızda Anası Türk babası Kürt veya anası kürt babası Türk olan bir çok vatan sever yurttaşımızıda zan altında bırakmış oluruz.

Ne mutlu Türküm Diyene!!! Gazi Mustafa Kemal Atatürk...

Ω€яэмΩ;3211922' Alıntı:
COk guzeL bı konuya degınmıssın kardesım...Kurt sorunu deıl Pkk sorunudr ıste o.Cunkı tum PKK lılar kurt tur...

aynen kürt sorunu yokk pkk sorun ve kandırılan kürt vatandaslarımız sorun cıkarmak icinn kandırılıyorr
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUNNN

ayrıca böyle bir sorunun kalmamasını isteyen varsa nacizane bir çözümüm var...
Eylemlerde Bu Güzel Ülkenin topraklarında yaşama konusunda rahatsız olan varsa, eylemlerde biji biji diye bi taradını yırtan varsa, suratlarını saklayıp 3 liralık molotov şişesi ile bu ülkenin vatansever insanlarından toplanan bir takım vergilerle zar zor alınan bu ülke mallarına zarar veren varsa polis biber gazı ile dağıtmak yerine etraflarını çevirip hepsini göz altına aldıktan sonra sorgularını tamamlayıp suçsuz olan varsa, ki zannetmiyorum, onları serbest bırakacak diğerlerini vatandaşlıktan men edip otobüslere doldurup sınır dışı edecek. Haaaa polis nasıl toplayacak derseniz onlar zaten eylem için toplanıyolar polisin tek yapacağı polis otolarına bindirmek olacak... Ondan sonra bakın bakalım ne sorun kalcak ne oyun... Öbür türlü polis dağıtıyo eylemi ertesi gün daha kalabalık bi şekilde tekrar geliyolar... Biraz da Avrupa olacak o neettüğü belürsüz tipler yüzünden başımıza ne geliyosa geliyor. Herkese Sevgiler Saygılar...

dörtnala gelip uzak asya'dan
akdenize bir kısrak başı gibi
uzanan bu memleket bizim.
bilekler kan içinde,
dişler kenetli, ayaklar çıplak
ve ipek bir halıya benzeyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim.
kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu,
bu davet bizim...yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
bu hasret bizim...(alıntıdır)

Laf uzadıkça uzuyor ama demeden edemeyeceğim ...

Bu ülkede niye kürt sorunu diye bi zımbırtı tartışıyoruzda, Azeri sorunu, Laz sorunu, Gürcü sorunu, Pomak sorunu, Tatar sorunu, Bulgar sorunu, Muhacir sorunu tartışmıyoruz ? çünkü onların bir sorunu yok onlar bizim insanlarımız...Demek ki birileri bu ülkede birlik ve beraberlik içinde yaşamak istemiyor. İlla bi Osmanlı tokadı yemek istiyor suratına... Bu ülkeyi sevip sayan onun için canını vermeye bir an bile tereddüt etmeyen herkese selamlar saygılar...

Pkk'yı kuranlar ilk kadro ve hala dağda bulunan komutanları bunların çoğu siyasal bilimler mezunu. O nedenle bunlar cahil kandırılmış v.s v.s

Olayı küçültmek sorunu dahada büyütür

geçen hayri kozakçıoğlu bir tv kanalında Olayın boyutlarına değinirken görev yaptığı zamanlardan örnekler verdi

bir örnek çarpıcıydı:

Şırnak Güçlükonak'ta askeri karakola teftişe gidiyordum arabadan indim tam içeri gidecekken,tabi dağlık bir yerde yani kırsalda karakol,gencin biri kapının önüne oturmuştu,gittim bu kim diye sordum görevli arkadaşlara onlarda yakalanan bir pkk militanı dediler,gittim sordum oturan
gence ''evladım neden dağa çıktın verdiği cevap şu oldu;

''ben bu güne değin hep dağlarda çobanlık yaptım başkalarının hayvanlarını güttüm ama ben artık kendi hayvanlarımı gütmek istiyorum dedi bu yüzden dağa çıktım pkk saflarına katıldım dedi''

Yani yukarıdaki örnekte çıkan sonuç Kürt sorunu bence iyi okunmalı ve analiz edilmeli,bu sorunu çözmek adına başta özal ve erdal inönü uğraş verdilen fakat önleri kesildi,bir ara tayyip bu misyonu üstlendi sonradan o da sustu,

Kürt sorunundan nemalanan çevreler var bunlarıı biliyoruz ve bunların hangi kurumlarda ne yaptıklarınıda biliyoruz ne yazık ki bunlar türkiyenin kanına ekmek doğruyorlar

yav sorun olsa ne olur olmasa ne olur insanlar ölüyor insanlar

onlar tutuklanmali onlara gereken neyse yapimali buyuk kelleler sorulmali provatorler sorulmali kaynak cokertilmeli yavas yavas olsada birde bagimsizlik icin yapiyolarmis bagimsizlik ancak yabanci bir devletteysen senin dinin baska ise ve onlar inancini yasatmiyosalar olur ama bizde istediklerini yapiyolar onlar gozleri gormezler hain ve yedikleri canaga tukururler

Herkesi aynı kefeye koymamak lazım ama bakın size birsey anlatayım...
Askerliğimi üstteğmen olarak yaptığım kıbrıs'da yüksek lisansımı yakın doğu üniversitesin'de yaptım.adamlar ''newroz şenliği'' diyerek okulun ortasında toplandılar (ben diyeyim 2000 siz deyin 3000 kişi).ellerinde pkk paçavraları üzerlerinde peşmerge kıyafetleri ve evet bu adamlar orada okuyor (UYARI:bu okul Türkiye Cumhuriyetinin düşmanlarını yetiştiriyor).Ben arabamda TÜRK BAYRAĞI olduğu için saldırıya uğradım ve silahımı çekmesem linç edilecektim.Hocalara yaşadıklarımı ve görüşlerimi bildirdiğimde tamamen haklı olduğumu ama ellerinden birşey gelmediğini söylediler ne kadar samimi bir cevaptı bu tartışılır çünkü yapılan araştırmalar sonucunda bunların ağababalarından birinin bu okulun hukuk fakültesinde yardımcı doçent olduğunu ve asistan profesör sıfatı ile arz-ı endam ettiğini öğrendim (anlayan anlamıştır kim olduğunu).

Yani bakınız dostlar bu olayın eğitim ile gelir durumu ile alakası yoktur benim kardeşimin Çankırı'da doktor onun yaşadığı zorluklar ile ben güney doğudaki hayatı karşılaştırınca arada uçurumlar olduğunu gördüm.Anadolu insanı fakirdir ama çalmaz,kaçak elektrik kullanmaz,askere kurşun sıkmaz,sizin yüzünüze gülüp gece karanlığında mezraya mayın yerleştirmeye gitmez !!!

Artık ciddi önlemler alınması vakti gelmiştir ama bilmiyorum benim ömrüm bu insanların akıllandığını görmeye yetecek mi ?

ve bu insanlar bilindiği gibi sosyalist ideoloji ile kendilerini tanımlamışlar

Örgüt tamamen bir Stalinist hiyerarşi ile hareket ediyor biz dağdakilere cahil kandırılmış derken onlarında Türk medyası halkını uyutuyor ve halk için gelişmemiş zeka düzeyine sahip dediklerini önemsemek gerekir bence

her şehit cenazesi sonrası parçalanan ana yüreklerine ses vermek önemlidir ama gözlemlerime bi bakıyor ve analiz ediyorum şehit anası bir oğlum daha var onuda gönderecem derken öbür tarafta kendi cenazesini o tvlerde gördüğümüz filistinde ölen militanların cenaze törenlerine çeviriyorlar ve normal bir cenazede olmaması gereken zılgıtlarla gömüyorlar ölülerini,

velhasılıkelam eğitim seviyemiz çok düşük insanlarımızda bir olayı analiz etme ve en önemlisi sorgulama dediğimiz teknikler gelişmemiş ya da hiç yok,

istanbul'da bir şehit cenazesinde eğitim seviyesi yüksek ve gelir durumu iyi olan bir türk vatandaşı hiç unutmam dedi ki ben hakkımı helal etmiyorum benim oğlum çanakkale'de ölmedi sakarya'da ölmedi ne idüğü belirsiz birşeye kurban gitti içim yanıyor ben hakkımı helal etmiyorum dedi,

şimdi biraz sakin ve mantıklı düşünelim yukarıdaki sesin çoğalması birilerini eminim köşeye sıkıştıracaktır ve olaya olan bakış açımız değişecektir,

her ne olursa olsun benim yinede umudum var bu ülkeden

sıfırdan tükenmişlikten ortaya çıkarabildiysek Türkiye Cumhuriyeti'ni

eminim zamanı gelince bu aklı evvelerden kendimizi kurtarıp bu olayıda çözeceğiz

Bu sorun cıkartan arkadasları alacaksın bır koseye vuracaksın sılahı.ıskencenın en alasını yapacaksın.Dtp bınalarını basacaksın.Bıraz da onlkar korkunun krallıgını gorsunler.Hep ıyı nıyet gosterdık boyle oldular.Yuz verdık astarını ıstıyorlar,ıyı nıyet gosterdık ulkemıze goz koydular.Hepsı amerıkanın gazına gelıyor....

benim kürt sorunum vardır o ... lerle hiç sevmen sro da hep dolandırıyolar

bence sorun bizde hala niye yaşatıyoruz ki adamları bayrak bizim en kutsal degerlerimizden birisidir.Ama hala onları yasatıyoruz sadece tutukluyoruz ilginc....

ve bu insanlar bilindiği gibi sosyalist ideoloji ile kendilerini tanımlamışlar

Örgüt tamamen bir Stalinist hiyerarşi ile hareket ediyor biz dağdakilere cahil kandırılmış derken onlarında Türk medyası halkını uyutuyor ve halk için gelişmemiş zeka düzeyine sahip dediklerini önemsemek gerekir bence

her şehit cenazesi sonrası parçalanan ana yüreklerine ses vermek önemlidir ama gözlemlerime bi bakıyor ve analiz ediyorum şehit anası bir oğlum daha var onuda gönderecem derken öbür tarafta kendi cenazesini o tvlerde gördüğümüz filistinde ölen militanların cenaze törenlerine çeviriyorlar ve normal bir cenazede olmaması gereken zılgıtlarla gömüyorlar ölülerini,

velhasılıkelam eğitim seviyemiz çok düşük insanlarımızda bir olayı analiz etme ve en önemlisi sorgulama dediğimiz teknikler gelişmemiş ya da hiç yok,

istanbul'da bir şehit cenazesinde eğitim seviyesi yüksek ve gelir durumu iyi olan bir türk vatandaşı hiç unutmam dedi ki ben hakkımı helal etmiyorum benim oğlum çanakkale'de ölmedi sakarya'da ölmedi ne idüğü belirsiz birşeye kurban gitti içim yanıyor ben hakkımı helal etmiyorum dedi,

şimdi biraz sakin ve mantıklı düşünelim yukarıdaki sesin çoğalması birilerini eminim köşeye sıkıştıracaktır ve olaya olan bakış açımız değişecektir,

her ne olursa olsun benim yinede umudum var bu ülkeden

sıfırdan tükenmişlikten ortaya çıkarabildiysek Türkiye Cumhuriyeti'ni

eminim zamanı gelince bu aklı evvelerden kendimizi kurtarıp bu olayıda çözeceğiz

Arkadaş yerden göğe kadar haklı ama bir konuda biraz görüş ayrılığımız olacak... O da eğitim...
Birçok topluma geçmişte hükmetmiş onlar ile bir arada yaşamış toplumlarda, demokrası eğitim hak ve özgürlükler olabildiğince gelişkin ve alabildiğine uyulan birer kural topluluğudur. Bizim ülkemizde ise kendini bu ülke vatandaşı olarak gören , tasada ve kıvançta, hüzünde ve gamda bir olan insanlar eğitildiklerinde bu ülkenin kıymetini nasıl korunması gerektiğini nasıl kalkınacağını daha iyi anlarlar.
Fakat bu ülkenin kötülüğü için elinden geleni yapan, eline silah alıp dağa bayıra çıkan kendini çok afedersiniz ama bi b.. zanneden birileri eğitildiği zaman elindeki silahı bırakır, okur, bu işlerin silahla değil masa başında hallolacağını düşünür, DTP gibi bi parti kurar ve bu ülkeye Avrupalı densüzlerin yardımıyla etmediklerini bırakmaz MASA BAŞINDA katbettirirler. Çünkü silahsız birine siz silah çektiğinizde tüm dünya ayağa kalkar. Özellikle Canım Ülkem TÜRKİYE'M içiin... Eğitimi serbest değil yatılı okullarla yapmak doğrudur. Doğudaki okul yaşına gelmiş çocukları ailelerinin rızası ile alıp devletin resmi yatılı okullarında gerekli eğitimi verdiğiniz zaman o körpecik beyinler bu ülkenin değerini kavrar, ne emekler çekildiğini anlar, yaşadıkları bu ülkeye daha faydalı olabilmek için ellerinden geleni yaparlar... Hergün okula gidip "Baba bugün öğretmen bize Türkiye Haritası'nı çizdirdi. Ne güzel değil mi??" dediğinde baba ona " Hadi lan ordan o harita öyle değil böyle diyerek o iğrenç elleriyle orda bir takım karalamalar yaptığında o çocuk artık bir potansiyel suçlu olarak yetişmeye başlamış demektir." Öğretmeni derste Türk misafir perverliğini anlatırken evde çocuğa yalan Türkler bize işkence ediyor bizi istemiyor hep eziyet ediyor diye 80 yalan ve pislik öğretirse o çocuk eğitimini tamamladığında dağa gitmez... Bilir ki orda Şanlı Mehmetçik onu bekliyodur tüm teçhizatı kumanyası ve vatan savunması aşkı ile... En temiz çözümün hukuk yada diğer branşlarda okuyup Türkiye Büyük Millet Meclisine girip orda adına ettiğimin bir parti kurup nasıl bu ülkeye masa başında kaybettiririmin planlarını kurar.
Topraklarını karış karış şehit kanıyla suladığımız ve binbir zorlukla bu günlere getirdiğimiz bu güzel yurdu iki öksürük bi ossuruk ile ala vere dala vere edip bu ülkenin aleyhine çalışan onu bölmek isteyenler varsa gün gelecek günlerini görecekeler... Sabır taşı gün gelir çatlar... Ama Türkün sabırtaşı bir çatladı mı ...........
Sözlerime Keçecizade Fuat Paşa'nın sözleriyle son vermek istiyorum:
Bir gün devlet erkanı ve diğer hariciyecilerin toplandığı bir anda yunan hariciye nazırı Paşa'nın yanına gelerek:
- Ya sayın ekselanları, Kıbrısı bize satar mısınız? der.
Paşa'da gayet sakin bir şekilde:
- Tabiiki satarız. der.
Bu söze çok şaşıran hariciyeci ( dış işleri bakanı ) :
-Yaaa... Pekii... Kaça satarsınız? der
Paşa'nın nazikce der ki:
-Aldığımız fiyata veririz...
Bunu duyan hariciyeci iyice heyecanlanır ve:
-Peki kaça almıştınız? der.
Paşa'nın cevabı çok korkunçtur...
-100000 şehit , 80000 gazi...
Bu ülkeyi bömek isteyen biri varsa 100000 , 100000 değil yüzlerce milyonu alıp karşımıza çıkması lazım. Bunun da imkansız olduğunu bilmeyen yoktur...
Saygılar...

Geri