Kürtçe karakter nüfus cüzdanında

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
26102009101420.jpg

Nüfus İdaresi, üzerinde şapka bulunan (e) ve (i) harflerinin kullanılmasına izin verdi......

Çankaya Nüfus idaresi, kızına Kürtçe isim koymak isteyen Kenan Kırkaya'nın üzerinde şapka bulunan (e) ve (i) harflerini kullanmasına izin verdi. Böylece çocuğun ismi Hêvî Jiyan olarak kayıtlara geçti.

Kenan Kırkaya nüfus idaresinde yaşadıklarını şöyle anlattı: "Hêvî umut, Jiyan yaşam demek. Kızıma Kürtçe isim vermek üzere gittim. Eğer olumsuz bir yanıt alsaydım isim kısmını boş bırakacaktım. Çünkü kızımın annesinin de ismi Newruz ama o dönemde, (w) ile yazmamışlar. Nüfus memuruna koymak istediğim ismi söyledim. İlgili memur iki-üç telefon görüşmesi yaptı ve 'Tamam' dedi. Kimle konuştu bilmiyorum. Şaşırdım ve çok mutlu oldum. Bu iki harfin bilgisayarda nasıl yapılacağını da ben gösterdim. Kızım annesiyle aynı kaderi yaşamamış oldu."

İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, ise Kürtçe alfabede yer alan (w), (q) ve (x) harflerinin nüfus cüzdanlarında yasal değişiklik yapılmadan kullanılmasının mümkün olmadığını söyledi. Aynı yetkili Sadece (a), (I) ve (u) harfleri üzerinde incel...

Devami...

Böyle Hükümete böyle Nüfus idaresi yakışır Cumhuriyet ilkelerini bu kadar ihlal eden Bir partiye ömrümde rastlamadım.Ülkeyi bölme çabaları iyiden iyiye yükseliyor.TSK,MİT,ve Kamuoyu izlemekten öteye bir şey yapamıyor.

ben diyorumki bunlar ihtilalin ayak sesleri hazırlıklı olmak lazım
her ne kadarda akp den nefret etsemde her ihtilal bizi 10 yıl geri gönderiyor umarım buna gerek olmadan herşey yoluna girer

ben diyorumki bunlar ihtilalin ayak sesleri hazırlıklı olmak lazım
her ne kadarda akp den nefret etsemde her ihtilal bizi 10 yıl geri gönderiyor umarım buna gerek olmadan herşey yoluna girer

katılıyorum sana arkadasım eğer böyle giderse TSK yakında dizginleri eline alır.....

tamam o zaman boşnakça çerkezce fransızca almanca rusça karakterlerede özgürlük verin ??? ne anlamaı varki türkçeyi de resm,i dilden çıkarın ... bunun manası kesinlikle ve kesinlikle şudur alt kimlik tanımlamaları başladı ve yakında kürdüstanı kurmaya izin var ??

ya ihtilal olursa o zaman herşey yoluna girecek denemezki.askerin ülkeyi nasıl yönettiğini biliyoruz.şuanki durum her ne kadar Atatürk ilkelerine aykırıysa ihtilal de o kadar aykırıdır

Yaninda türkce okunusuda yazilmasi lazim, belki problemler cikabilir

Kardeşim nasıl küfretmesin insanlar sen bunu içine sindirebiliyormusun?:huh:

Ya kardeşim biraz samimi olun lütfen

tamam ben Kürtcee ismi asla tasvip edemem aam se önce alıdğın şu işme bak

bir defa isminin Türkçeyle yakından uzaktan alakası yok

iki LeeChenWoo daki W harfi de ne oluyor.

W harfi kullanısın mı dediklerinde ise mangalda kül bırakmazsın

biraz söyemlerinizle eylemleriniz bir birini tutusun

komik olmayın

isteyen istedgi ismi cocuguna koyabilir .ne var bunda cok basit bir sey tepkilerinizi anlamak mümkün degil.

Ee Yuh Gari ya Bu ne ya

herkes kendi cocuguna istedigi ismi verebilmelidir!!!! devletin isi gücü yokmuda? bunlarla ugrasiyor ne garip

Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili TÜRKÇE dir. Nasıl oluyor da TÜRKÇE de olmayan kelimeleri Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanına yazıyorlar anlamış değilim. Allahım daha neler görecez bakalım. Belalarını versin.

SIRF BOŞ MUHABBETSİN SEN YAA
KONUŞMUŞ OLMAK İÇİN KONUŞUYOSUN
Ulan Dingil BİKERE "Leechenwoo" Benim ismim değil Nickim.
İsmim Belli olasın diye yapılmış birşeydir zaten nick.
Ayrıca "Lee Chen Woo" Bruce Lee nin Çinde İlk Geliştirdiği Dövüş Sanatının İsmidir.
Chicago ya gelince bu ismi "Jeet kune do" Olarak değiştirmiştir.
Buda Benim Bruce Lee nin aşırı derece hayranı olmamdan ileri gelir.
Ben nufus cüzdanıma yada kimliğime W koyduracak kadar hain yada aciz diyilim.
ayrıca SONUNA KADAR TÜRKÜM TÜRKLÜĞÜMÜDE UNUTACAK ADAM DEYİLİM.
Bu vatanın Ekmeğini yiyip sonrada Bayrağını yırtacak adamda diyilim.
yürü git kumda oyna yavrum çoluk çocukla uğraşamıycam artık.
Senin gibi 10 tane zurnAyı cebimden çıkarırım ben.
akıllı ol senin o ufacık aklını almıyım.

burdaki herhangi bir kişiye dingil diye hitap edemezsin bu bir bunun için modları göreve çağırıyorum.adalet yerini bulsun.cehennem zebanisi önceki mesajında yazdı bundan sonrası ban diye.İkincisi türk olan bir aileden biri çocuğunun ismini alex koyunca neden bu kadar tepki gelmez bu da gösteriyorki toplum olarak fazla önyargılıyız ve eminim dizilerde filmlerde izlediğin karakterlerin çoğu yabancı isim kullanıyor ama bu kürtçe olunca insanlar hazmedemiyor.biraz sağ duyu madem burası demokratik bir ülke o zaman herkes aşırılığa kaçmadan istediği ismi çocuğuna verebilir buna ne senin nede senin gibi düşünen kimseler engel olamaz.buda demokrasini bir gereğidir.:thumbdown::thumbdown:

burdaki herhangi bir kişiye dingil diye hitap edemezsin bu bir bunun için modları göreve çağırıyorum.adalet yerini bulsun.cehennem zebanisi önceki mesajında yazdı bundan sonrası ban diye.İkincisi türk olan bir aileden biri çocuğunun ismini alex koyunca neden bu kadar tepki gelmez bu da gösteriyorki toplum olarak fazla önyargılıyız ve eminim dizilerde filmlerde izlediğin karakterlerin çoğu yabancı isim kullanıyor ama bu kürtçe olunca insanlar hazmedemiyor.biraz sağ duyu madem burası demokratik bir ülke o zaman herkes aşırılığa kaçmadan istediği ismi çocuğuna verebilir buna ne senin nede senin gibi düşünen kimseler engel olamaz.buda demokrasini bir gereğidir.:thumbdown::thumbdown:

Anlamadığın Hangi Türk oğluna alex ismini koymuş bu bir ikincisi senin yetkin olmayan işlere burnunu sokma gerekeni Modlar yapar Adalet Zaten mevcut Beklemene Gerek Yok Ayrıca kürtçe konuşanı polis Tutuklamamış kürtçe serbest bir dildir.Hazmedemeyen biri varsa o da sizsiniz Kafatası milliyetçiliği Yapmayada Çalışma Neye uğradığını anlamadan Güme Gidersin.

Geri