- Reaction score
- 0
Profesyonel liglerimizde tam 131 kulüp var. Ancak sadece birisinin başkanı kadınSevda Karaali Şireci, TFF İkinci Lig Üçüncü Grup takımlarından Çankırı Belediyespor'un başkanlığını yapıyor. Kulübü çağdaş bir seviyeye getirmeye çalışırken, bu amaçla işinin ehli profesyonellerle yeni bir yapılanmaya giden ve yönetim kurulunu kadın çoğunluğuyla kuran bir başkan profili çiziyor. Anadolu ekiplerinin maddi olarak can çekiştiği ve birçoğunun kapısına kilit vurma noktasına geldiği bir dönemde, Sevda Hanım gözü kara bir şekilde taşın altına elini koymuş. Eğer bu yönetim modeli tutarsa belki de Anadolu futbolu yeni bir soluk kazanacakÇankırı Belediyespor'a 6 yıl emek veren Celal Kaman'ın istifasıyla kulüpte ciddi bir sıkıntının yaşandığına dikkati çeken Şireci, koltuğa oturma sürecini şöyle anlatıyor: "Taraftarın ve bazı yöneticilerin aklına ilk gelen isim biz olduk. Kulüp başkanlığı fikri olarak değil belki; ama memleketimize hizmet için sürekli arayışta olduğunuz zaman faydalı olabileceğiniz görevler sizi buluyor." Futbolun içerisinde kadın olarak bulunmayı dezavantaj görmeyen Sevda Karaali Şireci, "Şayet ekibiniz, hazırlıklarınız iyiyse kadın olmanın avantajı var. Çünkü iş dünyasında kadın yöneticileri erkek yöneticilerden ayıran önemli detaylar var. Biz sahada top oynamaya talip olmadık. Bir kulübü şirket mantığıyla profesyonelce yapılandırıp yönetmeye talip olduk. Futbol, sporcuların işi." ifadelerini kullanıyor. Yönetim kurulunda 4 bayanın görev yaptığını hatırlattığımız Sevda Hanım, "İnsanların hayata dair deneyimleri ve çıkardığı dersler arttıkça cinsiyet kavramı ortadan kalkıyor. Bizim ekibimiz hem hayat hem de iş dünyasında ciddi donanıma sahip." tespitinde bulunuyor. Sahalardaki küfür olayından dert yanan Başkan Şireci, şöyle devam ediyor: "Kimse küfürbaz ve terbiyesiz gibi etiketlerle adlandırılmak istemez. Kadın başkan olma noktasındaki duruşumuz, erkeklerden gördüğümüz saygı çerçevesinde daha da anlamlı oldu. Dünya ne durumda bilemem; ama Türkiye ligleri bayan başkanlara hazır. Futbol, bayan yönetici ve başkanların katılımıyla boyut değiştirecek."
Çankırı Belediyespor'un başına Ampute Milli Takımı'nı dünya üçüncüsü yapan Fahir Genç hocayı getiren Sevda Başkan, "Lige çok geç ve yüzlerce imkansızlık içinde başlamamıza rağmen öncelikle takım ruhu yakalamayı hedefledik. Uyum, istikrar ve devamında başarı." şeklinde konuşuyor. Bayanlar Futbol 1. Ligi'yle ilgili fikirlerini paylaşmasını istediğimiz Sevda Karaali Şireci, "Son dönemde özellikle kız öğrencilerden, okullarını ziyarete yönelik aldığımız davetler ve bizleri tanıma arzuları üst seviyede. Bu tohumların ürünü olarak da çok kısa sürede bayan futbol takımı oluşturabileceğimizi umut ediyorum." açıklamasını yapıyor. Şireci, bir bayan gözüyle Türk futbolunu da yorumluyor: "Son 15 yılda futbolun bize sunduklarını başka bir branşta yaşamadık. Bir şeyler oldu bizimkilere ve içlerindeki uyuyan devi uyandırdılar. Artık bizimle hangi ülke oynarsa oynasın 90 dakika bitmeden kesinlikle 'karşılaşma bitti, sonuç belli' diyemiyor. Bu, bizler için gurur verici bir olay." Çankırı Belediyespor'un yurtiçi ve dışında 4 milyonun üzerinde bir taraftar kitlesinin bulunduğunu kaydeden Sevda Hanım, sözlerini şöyle noktalıyor: "Bu kitlenin toplanması için biraz zamana ve emeğe ihtiyacımız var. Bunun için başta Ankara, İstanbul, İzmir ve birçok ildeki Çankırılı sivil toplum örgütlerini ve Çankırılıları görev başına çağırıyorum.
Çankırı Belediyespor'un başına Ampute Milli Takımı'nı dünya üçüncüsü yapan Fahir Genç hocayı getiren Sevda Başkan, "Lige çok geç ve yüzlerce imkansızlık içinde başlamamıza rağmen öncelikle takım ruhu yakalamayı hedefledik. Uyum, istikrar ve devamında başarı." şeklinde konuşuyor. Bayanlar Futbol 1. Ligi'yle ilgili fikirlerini paylaşmasını istediğimiz Sevda Karaali Şireci, "Son dönemde özellikle kız öğrencilerden, okullarını ziyarete yönelik aldığımız davetler ve bizleri tanıma arzuları üst seviyede. Bu tohumların ürünü olarak da çok kısa sürede bayan futbol takımı oluşturabileceğimizi umut ediyorum." açıklamasını yapıyor. Şireci, bir bayan gözüyle Türk futbolunu da yorumluyor: "Son 15 yılda futbolun bize sunduklarını başka bir branşta yaşamadık. Bir şeyler oldu bizimkilere ve içlerindeki uyuyan devi uyandırdılar. Artık bizimle hangi ülke oynarsa oynasın 90 dakika bitmeden kesinlikle 'karşılaşma bitti, sonuç belli' diyemiyor. Bu, bizler için gurur verici bir olay." Çankırı Belediyespor'un yurtiçi ve dışında 4 milyonun üzerinde bir taraftar kitlesinin bulunduğunu kaydeden Sevda Hanım, sözlerini şöyle noktalıyor: "Bu kitlenin toplanması için biraz zamana ve emeğe ihtiyacımız var. Bunun için başta Ankara, İstanbul, İzmir ve birçok ildeki Çankırılı sivil toplum örgütlerini ve Çankırılıları görev başına çağırıyorum.