Küfür acıyı azaltıyor

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
İngiliz bilim adamları, küfür etmenin acıyı azalttığını saptadılar.

İngiltere'nin Keele Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, gönüllülerin küfür ettiklerinde acıya daha çok dayandıkları görüldü.

Araştırmaya başkanlık eden Dr. Richard Stephens, bulguların küfür etmenin tüm dünya dillerinde niye aynı olduğunu açıklayabileceğini belirterek, ''Küfür etmek dilin duygusal bir biçimi ve insan dil olgusunda evrensel bir yeri var'' dedi.

Ebelerin kadınların doğum sırasında küfür ettiklerini ve bu durumun kendisini düşündürdüğünü belirten Dr. Stephens, eşinin de kızlarını dünyaya getirirken küfür ettiğini ve sonrasında bundan utanç duyduğunu anlattı.

Dr. Stephens, ''Araştırmamız, küfür etmenin neden ortaya çıktığını ve kalıcı olduğunun nedenlerini göstermesi açısından önemli'' diye konuştu.

Bulgularını NeuroReport dergisinde yayınlayan araştırmacılar, deneklerden kendi seçtikleri küfürleri ederken ellerini buzlu suyun içinde mümkün olduğunca uzun süre tutmalarını istediler. Bilim adamları, deneklerden daha sonra aynı işi küfür etmeden bir masayı tarif ederek yapmalarını talep ettiler.

Araştırmada, gönüllülerin küfür ederken ellerini buzlu suyun içinde ortalama 40 saniye daha uzun süre tutabildikleri görülürken, daha az acı çektikleri belirlendi.

Kaynak

Merak etmeyin arkadaşlar kendimi kobay yaptım ve denedim. Gerçekten işe yarıyor. :hhmanD

iyi hoş ama keşke küfür yerine bağırırken ya da susarken ki hallerini deneseler çok daha iyi olurmuş

sonuç itibariyle masayı tarif ederken farklı bi duyguya giriyorsunuz acınızdan sıyrılıp masayı tarif etmeye yoğunlaşmakta sizi güçsüz bırakıcaktır...

bence çığlık atarken ya da susarken küfür ettiğindeki kadar dayanabilirdi denekler.
yine de ne diyim bilim bilimdir çok kontrollü bir deney olmasa da saygı göstermek gerek

haklı adamlar küfür unutturuyo biraz da olsa

haberini okumustum, bilinenin tekrarından baska bişey yapmamıs bilim adamları bence

Geri