karde$im ne qüzel anlatmı$sın öyle o kadar uzun yazmı$sın ki bende hic sıkılmadan okudum ama acık söylemek gerekirse yazdıklarına katılmıyorum.
Dikkatini cekerim ki ernesto che vatanının baqımsızlıqını kurtarmak icin bir gerilla mücadelesi vermekteydi.
"gerilla, küçük ve gizli birliklerin düzenli bir orduya karşı yürüttükleri yıpratma savaşı taktiği, zayıf kuvvetlerin güçlüye karşı uyguladığı direniş savaşıdır"
tıpkı milli mücadele döneminindeki gibi. Kuvay'ı milliyenin o dönemde emperyalist güclere kar$ı yapmı$ olduqu ulusal direni$ gibi.. Tıpkı yine emperyalist güçlere karşı vietnam'da yürütülen savunma sava$ı qibi.. Tıpkı filistin'de acımasız İsrail savaşı'na direnen filistin halkı qibi !
Pkk gerilla mücadelesi vermektedir evet ama pkk terörist yapıdadır ve örnek verdiqim direni$lerle uzaktan yakından bir alakası yoktur. Benim örnek verdiqim gerilla direnişleri, haklı yere yapılmaktadır. Bir ulusal bağımsızlık icin yapılmaktadır. Ezilenin ezene karşı uyguladıqı bir tür savunma mekanizmasıdır. Pkk ise savunma yapmamaktadır. Buqün pkk ak sütünü icen ana kuzusu askerlerimizi vurmaktadır. Buqün pkk sivil halkı hedeflemektedir ve bu zamana kadarda bir cok bombalama, suikast vb saldırılar yaparak sivil halkı, kundaktaki bebekleri katletmistir.
Kaldı ki kuvay-ı milliyenin düzensiz ordusu, İzmir'de yunanlıları denize dökmü$tür. Güneydoğu'da fransızları yurttan atmı$tır.
Kaldı ki vietnam'ın direni$i meydan okumuştur emperyalizme!
Che, arjantin doğumlu bir doktordu. Arjantin'den cıkıp küba'da ezilen halkı, sefil halkı, sömürülen insanları tek yumrukta örgütleyip o dönemim devlet başkanı faşist diktatör batista'yı yenmiştir.
Ve buqün hala filistin'de masum halk İsrail'in zulmüne direnmektedir.
Dikkatini cekerim gerilla tabirini saptırmaman icin..
Sayqılarımla..