Küba Devrimcisi CHE GUEVARA'Nın Çantasından Çıkan Nutuk Kitabı..

MozoLe Miяach

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0

125281-albums262-picture2121.gif

Merhaba arkadaşlar ünlü küba devrimcisi Che Guevara'nın öldürülmesinin ardından çantası incelenedi ve içinden ATA'mızın yazmış olduğu "SÖYLEV(Nutuk)" Kitabı cıkmıştır onunla ilgili bilinmeyenleri bir dosyaya kaydettım ve upload ettim.

İçerisinde Küba OnursaL Başkanı Fidel Castro'nunda Atatürk ile ilgili sözleri vardır ve geçen sözler beni çok etkilemiştir.

Fidel_Che_jordreform_1959.jpg

Çin Devletini Kuran Mao ise " Ben Çin'in Atatürküyüm" sözüde bu belgenin içindedir

mao.JPG

LÜTFEN BUNLARDAN KENDİMİZE DERS ÇIKARALIM!

Buradan indiriniz.!

Rar şifresi = devrim68 dir

Ellerine sağlı Kardeşim.

Herkesin en az bir kez okuması gereken bir eser: Nutuk (Söylev)

Bu adamlara dikkat etmenizi tavsiye ederim Allah gıybetten kurtarsın Allah affetsin ama bu che lenin stalin karl marx ile ilgili sözler yayınlanıyor isanlar örnek alıyor böyle insanları niye örnek alırlar bilmiyorum Ama Allhu Alem pek tekin adam değil.Kendisine Modern gerilla diyen birisinden bişi beklemek sahtekarlık olur geriillanın moderni dağcısı olmaz.Git dağdaki gerillaya sor che ile aynı şeyleri anlatır.Belki onu tanımaz ama aynı şeyleri söyleecekler.
Bizim tarihimizde o kadar çok örnekler var ki sayısız yani Fatih'i alın iman konusunda Kanuniyi alın adalet konusunda Atatürk'ü alın milliyetçilik vatanseverlik konusunda Allah sevgisini alın Hz.Muhammed(sav) ve diğer elöiler.Şairleri alın Namık Kemal Ziya Paşa Mehmet Akifi alın Mevlanayı alın sevgide vbarışta güzellikte anlayışta.Bizim alemimizde tabiri caizse bu insana soldan 100 kere katlar 1000 e böler bizim insanlarımız tarihe kendini kazımıştır.Ama tabi bişi demiyorum sizede saygı duyuyorum inşaAllah...

Bu adamlara dikkat etmenizi tavsiye ederim Allah gıybetten kurtarsın Allah affetsin ama bu che lenin stalin karl marx ile ilgili sözler yayınlanıyor isanlar örnek alıyor böyle insanları niye örnek alırlar bilmiyorum Ama Allhu Alem pek tekin adam değil.Kendisine Modern gerilla diyen birisinden bişi beklemek sahtekarlık olur geriillanın moderni dağcısı olmaz.Git dağdaki gerillaya sor che ile aynı şeyleri anlatır.Belki onu tanımaz ama aynı şeyleri söyleecekler.
Bizim tarihimizde o kadar çok örnekler var ki sayısız yani Fatih'i alın iman konusunda Kanuniyi alın adalet konusunda Atatürk'ü alın milliyetçilik vatanseverlik konusunda Allah sevgisini alın Hz.Muhammed(sav) ve diğer elöiler.Şairleri alın Namık Kemal Ziya Paşa Mehmet Akifi alın Mevlanayı alın sevgide vbarışta güzellikte anlayışta.Bizim alemimizde tabiri caizse bu insana soldan 100 kere katlar 1000 e böler bizim insanlarımız tarihe kendini kazımıştır.Ama tabi bişi demiyorum sizede saygı duyuyorum inşaAllah...

aynne katılıyorum bunlar kimki örnek alalım bizim tarhimizde kimler var kimler zaten türkiye tarihini bilmediği için bu halde

dağdaki şerefsiz pkklılar che yi örnek alıyolar ancak che nin hayatını okusalar che kendi ağzından çıkan sözlerini okusalar che nasıl biri olduğunu anlarlar türkiyede che o yüzden sevilmiyor che gerilla terörist değildi bence ayrıca ben zaten che yi örnek almam benim ülkem için bişey yapmış değildir benim örnek alcağım tek kişi Mustafa Kemal Atatürk'tür che sadece ülkesi için mücadele vermiş biridir

Üstadım Demogojiden Başka Bişey Yaptıgın Yok..

Sen Nerden BiLiyorsun Bizim Mustafa KemaL Atatürk'ü Örnek aLmadıgımızı ?? Sen Nerden BıLıyorsun Karadan GemiLer Yürüten Fatih SuLtan Mehmetı Sevıp Saymadıgımızı Iftıhar Etmedigimizi İşte Bizim Atamız Bu Demedigimizi ??

Sırf Ben Yorum Yaptım DikkatLeri Üstüme Çektim Diye Yorum Yapmayın.. Gerçekten Bişey BiLiyorsan Konuş Haaa SaçmaLıcaksan Çek Fermuarı Sus.. Sus Sus Ki ReziL oLmayasın Üstadım.. ;)

Karde$im ne qüzel anlatmı$sın öyle o kadar uzun yazmı$sın ki bende hic sıkılmadan okudum ama acık söylemek gerekirse yazdıklarına katılmıyorum.
Dikkatini cekerim ki Ernesto Che vatanının baqımsızlıqını kurtarmak icin bir Gerilla mücadelesi vermekteydi.
"Gerilla, küçük ve gizli birliklerin düzenli bir orduya karşı yürüttükleri yıpratma savaşı taktiği, zayıf kuvvetlerin güçlüye karşı uyguladığı direniş savaşıdır"
Tıpkı Milli Mücadele döneminindeki gibi. Kuvay'ı milliyenin o dönemde emperyalist güclere kar$ı yapmı$ olduqu ulusal direni$ gibi.. Tıpkı yine Emperyalist güçlere karşı Vietnam'da yürütülen savunma sava$ı qibi.. Tıpkı Filistin'de acımasız İsrail savaşı'na direnen Filistin Halkı qibi !
PKK Gerilla mücadelesi vermektedir evet ama PKK terörist yapıdadır ve örnek verdiqim direni$lerle uzaktan yakından bir alakası yoktur. Benim örnek verdiqim Gerilla direnişleri, haklı yere yapılmaktadır. Bir ulusal bağımsızlık icin yapılmaktadır. Ezilenin ezene karşı uyguladıqı bir tür savunma mekanizmasıdır. PKK ise savunma yapmamaktadır. Buqün PKK ak sütünü icen ana kuzusu askerlerimizi vurmaktadır. Buqün PKK sivil halkı hedeflemektedir ve bu zamana kadarda bir cok bombalama, suikast vb saldırılar yaparak sivil halkı, kundaktaki bebekleri katletmistir.
Kaldı ki Kuvay-ı milliyenin düzensiz ordusu, İzmir'de Yunanlıları denize dökmü$tür. Güneydoğu'da Fransızları yurttan atmı$tır.
Kaldı ki Vietnam'ın direni$i meydan okumuştur Emperyalizme!
Che, Arjantin doğumlu bir doktordu. Arjantin'den cıkıp Küba'da ezilen halkı, sefil halkı, sömürülen insanları tek yumrukta örgütleyip o dönemim devlet başkanı Faşist diktatör Batista'yı yenmiştir.
Ve buqün hala Filistin'de masum halk İsrail'in zulmüne direnmektedir.
Dikkatini cekerim Gerilla tabirini saptırmaman icin..
SAyqılarımla..

MozoLe Miяach;4871714' Alıntı:
Üstadım Demogojiden Başka Bişey Yaptıgın Yok..

Sen Nerden BiLiyorsun Bizim Mustafa KemaL Atatürk'ü Örnek aLmadıgımızı ?? Sen Nerden BıLıyorsun Karadan GemiLer Yürüten Fatih SuLtan Mehmetı Sevıp Saymadıgımızı Iftıhar Etmedigimizi İşte Bizim Atamız Bu Demedigimizi ??

Sırf Ben Yorum Yaptım DikkatLeri Üstüme Çektim Diye Yorum Yapmayın.. Gerçekten Bişey BiLiyorsan Konuş Haaa SaçmaLıcaksan Çek Fermuarı Sus.. Sus Sus Ki ReziL oLmayasın Üstadım.. ;)

Ben uyarı verdim niye üstünüze alınıyorsunuz.Lardeş kardeşi her zaman uyarır.
Dikkati çekmemle alakası yok ama bu adamın yaptığı işe dikkat çeltim insanların iyiyi kötüyü ayırt edebilmesi lazım gerçi Ahir zamandayız bişiyi anlatmak ne kadar zorsa iyi ve kötü ayırımı o kadar zor..
Neyse dediklerimde haklıyım istersen kamuoyu yoklaması yap Mehmed'imi yoksa 50 sentimi çok iyi tanıyorlar.Utanç tablosu bunlar....
Biz değerlerimize sahip çıkamıyoruz izin vermiyorlar kendi kültürlerii ve insanlarını bize empoze ediyorlar...Sen benden daha iyi bilirsin tabi inşaAllah...

nerden ne dersi cıkaracagınızı sasırdınız be :)
"lütfen buradan bir ders cıkaralımmıs" :D :D :) :)

Che nin bağımsızlık için verdiği savaşı örnek alıyorsanız , eyvallah bu sizin vatanınıza milletinize ve dininize daha fazla değer vermenizi sağlar

Ama yaşam tarzını örnek alıyorsanız bu bize uymaz , bir kere gerilla taktiği cihangir Türk Milletine ağır gelir örnek verdiğiniz Kuvay-i Milliye yani Milis kuvvetlerimizin 2/3 si Gebze muharebelerinde şehit oldu çünkü biz mert milletiz erkekçe savaşırız topla tüfekle olmadı süngüyle...

Nutuk filan çıktığına da şahsen ben inanmıyorum ve evet komünizmi sevmiyorum aynı Atatürk gibi...
bu da Türk milletine komünizmi sevdirmek için yapılan bir oyun
Komünizmi sevmememin sebebi ise insanı kısıtlayacak hiçbir güç olmaması gerektiğini savunması...
Yani din örf adet gibi bizim için çok önemli değerleri hiçe sayması...

che'nin ne yaptığını ne için savaştığını bilmeyenler veya bildiğini sananlar bugün bu ülkenin dibine dinamit koup rejime , toprak bütünlüğüne saldırmaktalar

yaptıklarının yarısını bir sağcı yapsaydı , sülalesi hapse girecekken bunlar hala bu ülke de ve hala barım barım bağırmaktalar ülkede rejim değişsin , yakılsın yıkılsın diye

ya cumhuriyetten yana olursunuz ya da militarizmden
hem Ata'yı övüp hem de onun kurduğu cumhuriyeti yıkmak istemek hangi kitapta var ???

"Komunizm bir yılandır , görüldüğü yerde başı ezilmelidir"

Dost isterse Allah yeter .. Önder indersen Peygamber yeter ,,
Ne zamandır damarlarınızdaki kudreti unutup ,
içinizdeki aslanı unutup dışardaki çakallara özenir oldunuz ..
Bunlara özenen türklere yazıklar olsun beee..
Şanlı tarihimizi unutun silin gidin çulsuzları örnek alın ..
Yazıklar olsun be ... ATalarıımız bizlerle gurur duyuyor olmalı ...

Che nin bağımsızlık için verdiği savaşı örnek alıyorsanız , eyvallah bu sizin vatanınıza milletinize ve dininize daha fazla değer vermenizi sağlar

Ama yaşam tarzını örnek alıyorsanız bu bize uymaz , bir kere gerilla taktiği cihangir Türk Milletine ağır gelir örnek verdiğiniz Kuvay-i Milliye yani Milis kuvvetlerimizin 2/3 si Gebze muharebelerinde şehit oldu çünkü biz mert milletiz erkekçe savaşırız topla tüfekle olmadı süngüyle...

Nutuk filan çıktığına da şahsen ben inanmıyorum ve evet komünizmi sevmiyorum aynı Atatürk gibi...
Komünizmi sevmememin sebebi ise insanı kısıtlayacak hiçbir güç olmaması gerektiğini savunması...

SAna bir kac soru sorucam.
1-Kuvay-ı milliye düzenli bir ordumudur ? Düzenli ordu deqilse hanqi taktikle savaşmıştır ?
2-Milli Mücadele döneminde Türk halkı emperyalist güçlere karşı hanqi mentaliteyle direnmiştir?
3-Çanakkale Cephesinde silah mühimmat, altın desteqi hanqi ülke tarafından verilmiştir?
4-Atatürk'ün komünizme düşmanlığıyla ilgili herhangi bir somut belge sunabilir misin ? (Video - ses kayıt)
5-Komünizm nedir ? Sosyalizm nedir ?

yanLıs anLama arkada$ım.. SöyLediklerinin anlamlarını ve acıklamasını bilerek mi konusuyorsun.. yoksa atıp tutuyormusun bunu anlamak icin sana bu soruları soruyorum..

1. kuvay-i milliye düzenli bir ordu değildir Gebze muharebelerinde 2/3 si şehit edilmiştir bu da düzenli orduya gereksinimi gözler önüne sermiştir .
2. Türk halkı sen 'mentaliteyle' de ben akılla diyeyim , Ya istiklal Ya ölüm demiştir ve Hattı müdaafa yoktur Sathı müdaafa vardır ve o satıh tüm vatandır yani geri çekilme yok bu gerilla taktiğine aykırıdır...
3.Bize altın desteği veren tek Afganistanı bilirim ben başka da veren varsa Allah razı olsun ama karsılık beklenerek yapılan iyilik de iyilik değildir niyetini bilemem tabi...
4.Kusura bakma dedem çekmiş de video ya ben doğana kadar fareler kemirmiş kilerde ya sen ne saçmalıyorsun , Adam : "komünizm bir yılandır görüldüğü yerde ezilmelidir " demiştir zaten komünistler de Atatürk e içten içe gıcıktır
5. Komünizm eşitlik güdüsü altında çinde bilmem kaç milyon insana çöpçü kıyafeti giydirmektir
Rusyada kadının erkeğe bağlılığını kabul etmediği için gayri meşruları yaratan olgudur
6. sosyalizm özünde halkı düşünmek halk için imajını vermek halkın yönetime katılmasını sağlamak ama aslında ne yazıkki halkın kitlesel gücünü kullanıp baştaki godoman sınıfın yerine göz dikmekten başka birşey değildir
Zaten peygamber efendimiz de ; "hile kuzeyden yayılacak " demiştir
Bunun videosunu da malum fareler kemirmiş...

che'nin ne yaptığını ne için savaştığını bilmeyenler veya bildiğini sananlar bugün bu ülkenin dibine dinamit koup rejime , toprak bütünlüğüne saldırmaktalar

yaptıklarının yarısını bir sağcı yapsaydı , sülalesi hapse girecekken bunlar hala bu ülke de ve hala barım barım bağırmaktalar ülkede rejim değişsin , yakılsın yıkılsın diye

ya cumhuriyetten yana olursunuz ya da militarizmden
hem Ata'yı övüp hem de onun kurduğu cumhuriyeti yıkmak istemek hangi kitapta var ???

"Komunizm bir yılandır , görüldüğü yerde başı ezilmelidir"

kominizmi savunmam cunku baskıcı rejimlerden yana degilim ama chele ergenekonu baslamak yada sagcıların ayrımcılık gordugunu idda etmez sacmalıktır ergenekonu incelersen ulusalcı oldugunu anlarsın solculuktada ulusalcılık yoktur

1. kuvay-i milliye düzenli bir ordu değildir Gebze muharebelerinde 2/3 si şehit edilmiştir bu da düzenli orduya gereksinimi gözler önüne sermiştir .
2. Türk halkı sen 'mentaliteyle' de ben akılla diyeyim , Ya istiklal Ya ölüm demiştir ve Hattı müdaafa yoktur Sathı müdaafa vardır ve o satıh tüm vatandır yani geri çekilme yok bu gerilla taktiğine aykırıdır...
3.Bize altın desteği veren tek Afganistanı bilirim ben başka da veren varsa Allah razı olsun ama karsılık beklenerek yapılan iyilik de iyilik değildir niyetini bilemem tabi...
4.Kusura bakma dedem çekmiş de video ya ben doğana kadar fareler kemirmiş kilerde ya sen ne saçmalıyorsun , Adam : "komünizm bir yılandır görüldüğü yerde ezilmelidir " demiştir zaten komünistler de Atatürk e içten içe gıcıktır
5. Komünizm eşitlik güdüsü altında çinde bilmem kaç milyon insana çöpçü kıyafeti giydirmektir
Rusyada kadının erkeğe bağlılığını kabul etmediği için gayri meşruları yaratan olgudur
6. sosyalizm özünde halkı düşünmek halk için imajını vermek halkın yönetime katılmasını sağlamak ama aslında ne yazıkki halkın kitlesel gücünü kullanıp baştaki godoman sınıfın yerine göz dikmekten başka birşey değildir
Zaten peygamber efendimiz de ; "hile kuzeyden yayılacak " demiştir
Bunun videosunu da malum fareler kemirmiş...

Kuvay-ı milliye, düzenli bir ordu deqildir ve Ege'dedüzenli bir ordu olan Yunan güçlerine güneydoğuda ise Fransız ordusuna karşı Gerilla mücadelesi vermiştir.Artık buna ne diyorsan de Gerilla mı, düzensiz direniş mi ne giydirebilirsen giydir. Sonucta Küba'da, Vietnam'da ve Filistin'de verilen direnişin aynısıdır bi farkı yoktur!
Çanakkale Savaşıyla ilgili hiç kitap okumamışsın sanırım :) İtilaf güçleri boğazları geçerek Rusya'ya yardım götürmek amacındaydı. Çünkü köylüler yönetimi ele geçirmi$ durumdaydı. Bol$evikler cepheye silah mühimmat ve altın bağı$ı yapmı$lardır o dönemde yani sosyalist Ruslar! O dönemde Lenin, Türklerin emperyalizme karşı bir bağımsızlık mücadelesi verdiklerini söylemiştir ve maddi manevi destek saqlamı$lardır!
Ayrıca Afganistan diyorsunda.. Güneydoğu'da bizi arkamızdan vuran Araplar değilmiydi ?
Atatürk'ün komünizmle ilgili o sözü bir yalandan ibarettir. Ve Mustafa filminde vidyo olarak izleyebilirsin. Atatürk komünizm hakkında ne demi$ bak bakaLım :)
Sosyalizmin ve Komünizminde anlamını bilmiyorsun artık kimden duyduysan..
Sana tavsiyem Marx'ın eserlerini okuman..

Hadi saqlıcakla...

Komünizm'in ne olduğunu bilmiyorsun bunu kabul et kusura bakma ama bilmediğin konularda konuşma senin dediğin Anarşizm.

Geri