Küçük Tevhide’ye nasıl kıydınız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

türk ocağı

serdengeçti
HH Üyesi
Reaction score
0
Kozan İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tevhide Kütük, öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci oluyor. Törende ödülünü almak üzere sahneye çıktığında kaymakam ve garnizon komutanı talimat veriyor: ‘İndirin onu.’

Suçu neydi?

Dağlıca baskınını mı gerçekleştirdi?

Gabar’da askerlerimize pusu mu kurdu?

Yeni terhis olmuş 33 askerimizi Bingöl’de otobüsten indiren o muydu?

‘Ben Tümgeneral Yılmaz’ deyip komutandan istihbarat mı zarfladı?

Hayır...

Başörtülüymüş. Sahneden inerken gözyaşlarına boğuluyor küçük Tevhide: ‘İniyorum ama neden?’ Cevap arıyor, bu anlamsızlığa. Aldığı cevap karşısında büsbütün yıkılıyor: ‘Senin kılık kıyafetin uygun değil.’

Göz yaşları sel olup akıyor.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan devreye giriyor: ‘Yapmayın, sırası değil. Gerekirse soruşturma açarız.’

Dinleyen yok.

Biliyorum, bu sahnelere aşina gözlerimiz. Sırf eşi baş örtülü diye cumhurbaşkanının önünde köşe kapmaca oynayan paşalara bile tanık olmadık mı, yakın tarihte?

Bu komedi daha ne kadar sürecek, bilmiyorum. Ama artık birilerinin kafasına ‘dank’ etmeli. Çünkü; Ötekileştirici, ayrıştırıcı, farklılaştırıcı, itici, kırıcı ve çatıştırıcı yaklaşımlar, toplumun birleşme yerlerini kanatıyor.

Kanama devam ettikçe, buna en çok sevinenler kuşkunuz olmasın Türkiye’nin kaosa sürüklenmesi ve parçalanmasını isteyenlerdir.

Geçenlerde Dağlıca yazılarım üzerine arayan bir emekli subay anlattı: ‘5 yıl Doğu’da görev yaptım. Bir gün elimize bir bildiri geçti. T.C komutanlarına diye başlıyordu. PKK, oturmuş subaylara hitaben bir bildiri hazırlamış.’

‘Nasıl yani?’ diye sordum.

İbret vericiydi: ‘Subaylara şöyle sesleniyorlardı: Sizin ne kadar zor şartlarda çalıştığınızı biliyoruz. Başörtüsü yüzünden çoğunuz dışlanıyorsunuz. Eğer bize katılırsanız kesinlikle başörtüsü sorun olmayacaktır. Çok özgür çalışırsınız.’

Düşünebiliyor musunuz? Bebek katilleri, Türk subayına ‘Gel bize katıl, bizde başörtüsü sorunu yok’ diyebilecek kadar cüretkar davranabiliyor.

Öfkem büyük ama ne çare. Önemli olan, bundan ders çıkarmasını bilmektir.

Merak edenler için eklemeliyim, bildirinin örneği emekli subayın arşivindeymiş. Tahminim odur, Genelkurmay’ın arşivinde de vardır.

Ayrıca, yorum yapanlara kolaylık olsun. Birinci kuşak akrabalarımda ve etrafımda türbanlı bir kişi bile yok. Hani, bazıları türbana tepki gösterirken ‘ Benim annem de başörtülüdür...’ diye söze başlar ya, o misal...

Temel hak ve özgürlük alanları genişletip ortak paydada buluşabilirsek, inanıyorum ki, doğacak sinerjinin önünde kimse duramaz. 84. yılını geride bırakan Türkiye Cumhuriyeti’ni kimse yıkamaz, kimse öyle numara falan da veremez.

Yeter ki, ‘Benim cumhuriyetim’ değil, ‘Bizim cumhuriyetimiz’ diyebilelim...

Şamil Tayyar

(STAR)

Anlatamazsın İnsanların içine nifak tohumu eken bu şahsı muhteremler Atatürk'ü ve onun fikirlerini çarpıtarak kendilerine kalkan etmişler hal böyle olunca
Yaptırımlara karşı duruş sergileyen herkeze antilaik antikemalist yaftasını yapıştırmakta gecikmezler
15 yaşında bir kızı Sırf Allah'ın cc. emirlerine uymaya çalıştığı için bu şekilde rencide edip arkasından haydi kızlar okula diye şirinlik yapanlar olduğu müddetçe bu ülkede İstikrar beklemek hayalden öteye geçmez

istenilen nedir merak etmekteyim, aynı şeyi savunan adamlar bile kendi içinde ayrılıyor.
biri özgürlük olsun diyor diğeri hayır diyor herşeye evet o olmaz diyor.

Türban problemini askere çıkarmak askeri bu şekilde tenkit etmek çok tehlikeli. Bugün bu ülkenin hala ayakta durabilmesinin en büyük nedeni TSK'dır.

Türban evrim geçirmiş Başörtüsüdür. Türk Kadınının Başörtüsünü Türban olarak lanse ettirirsen. Bunu bilmem ne cemaati gibi bilmem Siyasete alet edenler gibi lanse ettirirsen. Üstüne üstlük birde Türbanı askerle karşı karşıya getirirsen. Bunun vebalini kimse kaldıramaz.

Bugün TSK'nın komünizme verdiği savaşı alkışlayanlar. Şimdi ne olduda TSK nın önüne karşısına geçiyorlar ? Türbanı savunan cemaatler siyasi liderler bu komünizmden daha az mı tehlikeli ?

Bu ülkenin kuralları var. Ve bu kurallar zararları tehtidleri ve toplum düzenini sağlamak adına konmuştur. Türban ile ilgili yasağın nedeni bu üleye zararı dokunacak kişilerin bu yolla vurmasını engelemek değil mi ?

Anlamadığım nokta neden bu kadar acıtasyon yapılıyor ? Kişiler üzerinden yapılan bu acıtasyon insanları aşırı derece uç noktalara ittiğini dün ondan önceki forumda da gördük.

Bence Kuralı koyanları ve uyguyanları yargılamaktan çok bu soruna sebep olan Kişileri sorgulamalı...

Saygılar Sevgiler... Amacım tartışma yaratmak değil.

Yehovan kardeşim sence 15 yaşında bir kız Hangi siyasi ideolojinin bayraktarlığını yapmaktaydı öğretmenlerin ne kadar mukaddes insanlar olduğunu anlatırken o kürsüde pkk propagandasımı yapıyordu yada Laiklik karşıtı sözlermi sarfetmektedi yıkalım bu ülkeyi yenisinimi kuralım diyordu
Ne diyordu

Fakat ülkeler değil, gönüller fethetmelisin.
"Dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en fedakâr ve saygıdeğer insanlarıdır" diyen Başöğretmen'in duyduğu saygı kadar saygı duyuyorum sana. Onun verdiği değer kadar değerlisin.
Gözlerine baktığımda görmeliyim; okyanusların derinliklerini, dünyayı, gezegenleri.
Ellerini uzattığında anlamalıyım; tarihimi, geçmişimi, atalarımızın bizler için yaptıklarını.
Ve dudaklarından dökülen her söz belleğime yerleşmeli.
Bir gün gelmeli. Öyle bir gün gelmeli ki, görevin yadigâr kalmalı bana.
Verdiğin emeği, sevgiyi, bilgiyi ben de sunmalıyım. Mehmet’lere, Sevda’lara.
En güzide bilgiler vererek yetiştirmeliyim onları. Bana "öğretmenim" diyen küçük kalpleri hazırlamalıyım geleceğe...
İşte bu duygularla nesillere ulaşmalı öğretmenlik.
Sadece 24 Kasım'larda değil, Şubat'larda, Nisan'larda da hatırlanmalı öğretmenin değeri.
Toprağın altında gömülü kalmamalı, asırlarca.
Bilgi için gönüller kazanmalı bir öğretmen, gönlünü adamalı bir öğrenci..

Okuduğunuz yazıyı yazan 15 yaşında bir kız öğrenci bu kadar güzel bir kompozisyonu yazdığı için ödül almayı beklerken asker amcalarının işleri olmayan siyasete karışmaları nedeniyle o kadar arkadaşının önünde küçük düşürülmüştür
Özellikle pkk propagandası yapan konuşmaların sıklaştığı şu günlerde Onlarla uğraşmayı gereksiz görüp 15 yaşındaki bir öğrencinin başındaki örtüye göz dikmek Bu ülknin hangi menfaatleri gereğidir

Türban problemini askere çıkarmak askeri bu şekilde tenkit etmek çok tehlikeli. Bugün bu ülkenin hala ayakta durabilmesinin en büyük nedeni TSK'dır.

Türban evrim geçirmiş Başörtüsüdür. Türk Kadınının Başörtüsünü Türban olarak lanse ettirirsen. Bunu bilmem ne cemaati gibi bilmem Siyasete alet edenler gibi lanse ettirirsen. Üstüne üstlük birde Türbanı askerle karşı karşıya getirirsen. Bunun vebalini kimse kaldıramaz.

Bugün TSK'nın komünizme verdiği savaşı alkışlayanlar. Şimdi ne olduda TSK nın önüne karşısına geçiyorlar ? Türbanı savunan cemaatler siyasi liderler bu komünizmden daha az mı tehlikeli ?

Bu ülkenin kuralları var. Ve bu kurallar zararları tehtidleri ve toplum düzenini sağlamak adına konmuştur. Türban ile ilgili yasağın nedeni bu üleye zararı dokunacak kişilerin bu yolla vurmasını engelemek değil mi ?

Anlamadığım nokta neden bu kadar acıtasyon yapılıyor ? Kişiler üzerinden yapılan bu acıtasyon insanları aşırı derece uç noktalara ittiğini dün ondan önceki forumda da gördük.

Bence Kuralı koyanları ve uyguyanları yargılamaktan çok bu soruna sebep olan Kişileri sorgulamalı...

Saygılar Sevgiler... Amacım tartışma yaratmak değil.

Yehovan kardeş kışlalarda ve lojmanlarda, sadece türban değil komple başörtüsü yasak! Yani o meşhur anadolu kadınının taktığı varya hani siyasi amacı olmayan oda yasak! Hatta o meşhur anadolu kadınının Türk oğlu Türk evladı rütbelide olamıyor, olması için anadolu kadınının başörtüsünü çıkarması gerek.
Ve bu kurum beni ve başörtülü kadını korumakla mükellef hatta vergilerimizle yaşıyor. Hatta rütbeli olmasına izin verilmeyen o Türk oğlu Türk askere çağrılıyor(mecbur) aslanlar gibi çarpışıp şehit düşüyor. Komutan o başörtülü şerefli annenin elinden öpüyor. Onun gözüne bakıp içinden diyorki sizin evlatlarınız rütbeli olamaz ancak şehit olur.

Allah şahadetlerini kabul etsin.

Yehovan kardeş bu ülkenin kuralları bu milleti rencide edemez, ederse bunu yapan bu kuralı koyan kimse bu millet tepkisini gösterir en doğalda hakkıdır.

Açık konuşalım generalin üzerindeki üniformaya canım feda, ancak o üniformayı ABD uşağı ağabeylerimizin katili kenan evren, Batı Çalışma Grubu müdavimi Çevik Bir v.s gibi adamlar giydiği zaman ve tiğnetlerini ortaya koydukları zaman duygusal davranıp ordu bizim canımız demenin bir manası yoktur.
Sen ülkeni satan bir başbakanı açık ve net istemiyorum diyebiliyorsan bende başörtüsüne düşman bir subayı açık ve net istemiyorum diyebilmeliyim ne sen devlet düşmanı olursun nede ben.

zavallı çocuk çok üzüldüm ya.hayatında derin yaralar açmıştır.o kadar insanın karşısında indirilmesi çok kötü.gercekten çook üzüldüm.ödülü hakeden bir çocuğa yapılırmı bu.bıktım bu türban işinden.herkes rahat bırakılmalı.ben nasıl açık saçık heryere girebiliyorsam onlarda girsinler ya.ne ki türban.kimyasal silah mı herkesi uçuracakmı.neyse.eline sağlık.fena üzüldüm çocuğa yazık..

Kardeşim asla Türban yani Başörtüsü yasağını savunan biri değilim. Bu yöndede özgürlüğün olması taraftarıyım fakat. Bu özgürlüğü kazanmak için ülkenin en sağlam kemiği olan TSK 'ya yüklenmenin doğru olmadığı kanısındayım.

Başörtüsü yasağını kaldırmak için bazı kesimin yaptığı istediği oyunlara gelmeyelim. Bu oyun gerçekten çok tehlikeli boyutlara geldi. İnsanların bu tür haberlerle kıskaca alınması ev iyice kutuplaşması sağlanmakta. Bugün terör olaylarında bile halkın siyasetçinin tam olarak kucaklaşamadığını görüyoruz. Böyle bir ortamda da türban baş örtüsü problemi için böyle feryadı figan etmek bazılarının ekmeğine yağ sürecektir.

Bizim bu yağı sürmememiz lazım. Elbette ki bu yasak kalkıcak. Ama vakti ve zamanı var. Sabır gösterilmeli. Bu sabır gösterildiğinde inanın bu tür bir problem tez zamanda çözümlenecek.

Bugün oyasağın ardından ne koalisyonlar nede tek başına iktidarlar gördü. Sonuç nedir peki ? Yasak olduğu yerde duruyor...

Ve biz ilk gün ki gibi tepkimizi ortaya koyuyoruz. Eğer bu yasak hala var ise iğneyi kendimize batırmalıyız. Bir yerde yanlış yapıyoruz. Birşeyleri doğrularımızı gösteremiyoruz demek ki.

Bu problemi ortadan kaldırabilmenin tek çaresi. İlk olarak üzerimizdeki kara bulutları dağıtabilmek ve bu yasak hakkında Toplumun kavga etmeden tartışıp çözebilmesidir.

İnsanlar ve İnsanları oluşturduğu kurumlar hali itibari ile çok karışık anlaşılmazdır... Fakat bu anlaşılmazlıklar içerisinde hep bir çare bulunmuştur. Bunada bulanacaktır. Fakat Sabır Sabır ve doğruyu kişiler üzerinden yada gruplar üzerinden göstermemek gerek.

Ve göstermeye çalışanları öte tarafa itelemek gerek.

Ama tekrar kendi düşüncemi belirtmek istiyorum. Bu olayı TSK'ya mal etmeyelim. Bu olay ve çözümü siyasetçinin vekillerimizin işidir. Problemi yaratanlar onlar çözmesi gerekenler onlar.

Türk ocağı askerimizi bilirsiniz. Kurallara ne kadar uyarlar ne kadar ciddiye alırlar. Sonuçta kurum içerisinde sözde kamusal alanda türban yasak ve bunun uygulanması gerekiyor. Bugün kurallara en ciddi uyan kurumdanda bu beklenmeli diye düşünüyorum. Evet beklenirken kişileri armut seçer gibi türbanlı türbansız olarak seçmesi gerekmiyor.. Ama sonuçta bu iş bu noktalara geldi... Arap saçı haline geldi. Bunda bizimde payımız olduğu kanısındayım.

Türban evrim geçirmiş Başörtüsüdür. Türk Kadınının Başörtüsünü Türban olarak lanse ettirirsen.
.

r3.jpg

zubeyde3.jpg

4.JPG

0044.jpg

YEHOVAN, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım bak başörtülü. Resimlere bak iyi bak ta kendisi Zübeyde Hanımın. Şimdi Zübeyde Hanım Türk kadını ve başında TÜRBAN var. Senin dediğine göre Başörtü taktığı gerekçesiyle Atatürk'ün annesi Türk kadını olamıyor.

İşte sizin bakış açınız.

İyi bak bakalım.

TÜRBAN MI BAŞÖRTÜSÜMÜ ?

Şimdi buraya sana türban resmi felan koyup karşılık vermiyorum....

Bak her konuda bir şekilde benı tetikliyosun. Sonra cevabını alıp oturuyosun yerine. Ekonomide cevabını aldın oturdun yerine. Sağlık ile ilgili bölümdede aynı şekilde... Verme bana stresi Stres ederim.

Bak bakalım bi Türbanda boyun bölgesi açıkta kalıyor mu ? Öyle sıkılmışmı ? Yada 3 5 toplu iğne ile gerdirilmiş mi ? Yada Sıkma baş (bu tabiri hiç sevmem zorla söyletiyosun) bu resimlerde nerde görüyosun ?

Allahım Sen Bu Fitnecilere Doğru yolu Göster

Bak klavuz Bu BAŞ ÖRTÜSÜDÜR.... TÜRBAN DEĞİL !!!!!

KALDIKI REKLAMINI O MUBAREK KADIN ÜZERİNDE YAPMA..... Kaldıramazsın.... Dikkat et

Türban nedir Başörtüsü nedir resimlere bir bak gel de haydi

İyi bak bakalım.

KALDIKI REKLAMINI O MUBAREK KADIN ÜZERİNDE YAPMA..... Kaldıramazsın.... Dikkat et

Türban nedir Başörtüsü nedir resimlere bir bak gel de haydi

bir senin seviyene inmem, bunu böyle bil.

iki resime iyi bak. başörtü, türban benim için farketmez bunuda bil.

üç kaldıramayacağım şeyi söyle, bak bakalım kim kimi kaldırır bu dünyada o zaman görürsün

dört beni tehdir etme, dikkat et diyeceğine kendine dikkat et. Yazık olmasın sana

beş işinize geldimi görüyorsunuz, işinize gelmediğinizi görmüyorsun.

altı çağdaşlık adı altında, dinimizin ALLAH'ın emirlerine nasıl karşı koyuyorsunuz.

yedi bir daha da benimle yazışırken üslubune dikkat et.

Usluba kim dikkat edecek ?

Ortamı germek atına Bu konuda kullanılmayacak bir insanın fotoğraflarını foruma koymanın amacı nedir ?

Senin seviyeye inme gibi bir problemin olmaz. Aksine çok kat daha çıkman gerekiyor.

Belliki yukarıda attığım ilk postların hiç birini dikkatle okumamışsın okuyamamışsın. İşine geldiği gibi almış işine geldiği gibi reklam yapmışsın...

Bu reklamı hiç kimse yemez...

Allaha Şükür gözümüzde nizamda var görme zorluğuda yok. Şükür Türbanla Baş örtüsünü ayırabilecek seviyedeyiz... Ayıramıyanlar düşünsün artık...

Düşmez Kalkmaz bi Allah... Birgün Sana Yazık Olur Bir Gün bana....

Kavram Karkaşası yaşıyorsan giriyorsun www.tdk.gov.tr sözlükler diyosun ayrıntılı arama diyosun ve yazıyosun

Türban = İnce kumaştan yapılmış, başı sıkıca kavrayan bir tür baş örtüsü.

Başörtüsü = Kadınların saçlarını örtmek için kullandıkları örtü, başörtü, eşarp.

Resimdeki farkıda şimdi anlamışsındır heralde ?

açıklamdanda geçmiyeyim sen istediğin yerleri editlediğin için türbandaki baş örtüsünü editlersin başlarsın yazmaya... Ondan önceki tanımı hiçe sayarsın...

Bugün günümüzdeTürban siyasi üniformaya çevrilmiş dönüştürülmüştür.

Türbanın çıkış noktası Başörtüsüdür. fakat fark Siyasi amaç taşıyan tarikatların siyasi partilerin kullandıkları tanımdır. Bu tanım bana terstir...

Ben ne Türbana ne Başörtüsüne karşıyım. Fakat bu meseleyi bu noktaya getirenler problem yapanlar bu ülkenin yönetiminin dışında kalır.Milletin uzlaşı tamamen sağlanır ve yasak ortada kalmaz... Siz bu Milleti gerdiniz. Gerdiniz gerdiniz. Siz gerdikce Suçsuz insanlar bu faturuyı ödüyecek

Usluba kim dikkat edecek ?

Ortamı germek atına Bu konuda kullanılmayacak bir insanın fotoğraflarını foruma koymanın amacı nedir ?

Senin seviyeye inme gibi bir problemin olmaz. Aksine çok kat daha çıkman gerekiyor.

Belliki yukarıda attığım ilk postların hiç birini dikkatle okumamışsın okuyamamışsın. İşine geldiği gibi almış işine geldiği gibi reklam yapmışsın...

Bu reklamı hiç kimse yemez...

Allaha Şükür gözümüzde nizamda var görme zorunluluğuda yok. Şükür Türbanla Baş örtüsünü ayırabilecek seviyedeyiz... Ayıramıyanlar düşünsün artık...

Düşmez Kalkmaz bi Allah... Birgün Sana Yazık Olur Bir Gün bana....

ALLAHA İNANIYORSUN, ALLAHIN KURALLARINA KARŞI GELİYORSUN. İŞİME GELENİ ALMIYORUM SENİN SEVİYENE İNMİYORUM. REKLAM KOKAN HAREKETLERİNİ BIRAK ARTIK. GÖZÜN VAR AMA GÖZÜN GÖRDÜĞÜNÜ ANLAYACAK KAPASİTE YOK SENDE. NİYE ZÜBEYDE HANIMIN BAŞÖRTÜLÜ, SIKMA BAŞLI FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK HOŞUNA GİTMEDİMİ. BEN DİĞER DÜNYA İÇİN ÜZERİME DÜŞEN GÖREVİMİ YERİNE GETRİMEYE ÇALIŞIYORUM OYÜZDEN BANA YAZIK OLMAZ. SEN KENDİNE BAK. YUKARIDAKİ POSTLARIN KARŞILIĞINI İKİ KATISANA GERİ YOLLAMIŞTIM. NE ÇABUK UNUTTUN.

HEM İSLAM DİNİMDENİM DİYORSUNUZ, HEMDE İSLAM DİNİN EMRİ OLAN TÜRBANA BAŞÖRTÜYE KARŞI GELİYORSUNUZ. SİZİN GİBİ DÜŞENENLER YÜZÜNDEN YILLARCA TÜRKÇE EZAN OKUNDU. İSTİKLAL MAHKEMELERİNDE YÜZLERCE ALİM İDAM EDİLDİ. NİYE SİZİN GİBİLERİN ÇARPIK ZİHNİYETİ YÜZÜNDEN.

BU TOPRAKLAR, İSLAMİYETE KAVUŞTUĞUNDAN BERİ HİÇBİR ZAMAN EZAN MİNARELERDEN EKSİK OLMADI. AMA İZMİR GİBİ SÖZDE ÇAĞDAŞLAR GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ YAPIP EZANIN MİNARELERDEN İNMESİNİ İSTEDİLER. SİZİN GİBİLERİN YÜZÜNDEN BEŞ VAKİT NAMAZ KILIYOR DİYE İNSANLAR FİŞLENDİLER. ÖRNEKMİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ. SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN DİNİ EMRİNİ İFA EDEN BAYANLARIN OKUMA ÖZGÜRLÜKLERİ ELİNDEN ALINDI.

BÖYLE DÜŞENENLER MÜSLÜMAN OLAMAZLAR. MÜSLÜMAN KİŞİ DİNİNİ EMRİNİN YERİNE GETİRDİĞİ GİBİ HAREKET EDER. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BUGÜNE BUGÜN BAŞÖRTÜLÜ HİÇBİR BAYANA SIRF BAŞÖRTÜ YÜZÜNDEN NE HAKRET ETTİ, NEDE TERSLEDİ. AMA SİZİN GİBİ ATATÜRKÇÜYÜM DEYİPDE GEZİNEN İNSANLAR HER NE HİKMETSE ATATÜRK'ÜN ZİHNİYETİNDEN YOKSUN DAVRANIYORLAR.

AVRUPALIŞMA DİYORSUNUZ, AVRUPA MODERN, ÇAĞDAŞ DİYORSUNUZ ONLARA ÖZENTİ DUYUYORSUNUZ. BAK İZMİTTE KIZ TECAVÜZE UĞRAMIŞ KAÇ YAŞINDA 14 YAŞINDA. O KIZ. KUR'AN-I KERİMİ OKUMAK İÇİN 15 YAŞ SINIRI GELMESEYDİ O KIZA DİNİ EĞİTİM VERİLSEYDİ BUGÜN O HADİSE YAŞANMAZDI.

------(bu kısımdan sonra genel olarka yazılmıştış. bir kişi üzerinden değildir. Bunu özellikle belirtmek isterim)
ÇAĞDAŞLIK ADI ALTINDA KENDİ ÖZ DEĞERLERİNİZİ DAHA ÇOK KAYBETMEYE MAHKUMSUNUZ. DÜĞÜNLERİNİZDE DANS EDİN, TANGO YAPIN ÇAĞDAŞLIK YAPIN ÇÜNKÜ MODERNLEŞMEK SİZE GÖRE BUDUR.

AMA BANA GÖRE DEĞİL BENİM KÜLTÜRÜM HALKOYUNUDUR TANGO DEĞİL.

BEN ÇOCUĞUM OLDUĞUNDA AĞZINDA POP ŞARKICILARININ ŞARKILARINI DEĞİL PEYGAMBERİMİZİN SÖZLERİNİ EZBERLETECEĞİM. AMA SİZİN GİBİLERİ ÇOCUKLARINA TARKANIN PARÇALARINI DİNLETTİRİRLER.

SEN VE SENİN GİBİ DÜŞÜNENLER, YILDA SADECE İKİ DEFA CAMİYE GİDERLER. ODA FARZ OLMAYAN BAYRAM NAMAZLARINDA. OYSA HER VAKİT TIKLIM TIKLIM OLMASI GEREKİYOR CAMİLER.

SİZİN GİBİLERİ YÜZÜNDEN KOMŞULUK HAKKI UNUTULDU. KOMŞU EVİNDE ÖLDE KİMSENİN HABERİ OLMUYOR. AMA BİZDE ÖYLE DEĞİL, EN UFAK SIKINTISINA KOŞMAK İÇİN MAHALLE APARTMAN SEFERBER OLUR.

SİZLER DİNİMİZİ ANLAYAMAYACAK KADAR SÖZDE ÇAĞDAŞLIK SEMPATİZANLARISINIZ.

GİDİN AVRUPANIN SARHOŞLUĞUNDA YOĞRULUN ÇÜNKÜ NEFSİNİZİN MAHKUMUSUNUZ.

Avrupa mı bu forumda avrupa lehine tek yazımı ortaya çıkar ben bu forumdan çeker giderim.

Çağdaşlık adına çıplaklığı savunduğumu bu forudma kanıtla tek yazı göster yine giderim.

Kaldıki senın müslümanlığın yukarıda ao açık yazıyor

Sen beni tanıyormusun ? Camiye gittiğimde kıldığım namazlarda sen yanımda mısın ? Sen benım komşumla ilişilerimde yanımdamısın ? Sen benım hayatımda yanımdamısın bu kadar tenkit edecek yazıları hakkımda yazıyorsun ? Neredeyse Kafir ilan edeceksin... Yalnız kafirliğin alametlerini kendin gösteriyorsun.

İnsanların siyasi görüşünden ki özellikle benimkinden Müslüman olup olmadığını çıkarıyorsan....

Vay Vay Vay Vay derim....

Diğer dünyada ellerimiz yakalarımızdan ayrılmasın. Bunların hesabını birbirimize soralım.

Haddini bilmek gerekiyorsa. Haddini bilmesi gereken kişi ap açık meydanda ? Kim Kimin müslümanlığını ölçecek tartacak anaiz edecek seviyede...

Seni Allaha Havale ediyorum...

Bu forumda sana son yazışım...

Mevlam Ne eylerse Güzel eyler... Elbetteki senin yaratılışındada vardır bir Hayır... Elbetteki benimde vardır Bir hayır

Avrupa mı bu forumda avrupa lehine tek yazımı ortaya çıkar ben bu forumdan çeker giderim.

Çağdaşlık adına çıplaklığı savunduğumu bu forudma kanıtla tek yazı göster yine giderim.

Kaldıki senın müslümanlığın yukarıda ao açık yazıyor

Sen beni tanıyormusun ? Camiye gittiğimde kıldığım namazlarda sen yanımda mısın ? Sen benım komşumla ilişilerimde yanımdamısın ? Sen benım hayatımda yanımdamısın bu kadar tenkit edecek yazıları hakkımda yazıyorsun ? Neredeyse Kafir ilan edeceksin... Yalnız kafirliğin alametlerini kendin gösteriyorsun.

İnsanların siyasi görüşünden ki özellikle benimkinden Müslüman olup olmadığını çıkarıyorsan....

Vay Vay Vay Vay derim....

Diğer dünyada ellerimiz yakalarımızdan ayrılmasın. Bunların hesabını birbirimize soralım.

Haddini bilmek gerekiyorsa. Haddini bilmesi gereken kişi ap açık meydanda ? Kim Kimin müslümanlığını ölçecek tartacak anaiz edecek seviyede...

Seni Allaha Havale ediyorum...

Bu forumda sana son yazışım...

Mevlam Ne eylerse Güzel eyler... Elbetteki senin yaratılışındada vardır bir Hayır... Elbetteki benimde vardır Bir hayır

Merak etme verdiğim solduğum her nefesin hesabını vereceğiz. Sen, ben bütün islam alemi.

başörütye karşı gelen zihniyet gidipte camide beş vakit namaz kılacak. Ben o adamın imanından şüphe ederim. Kelimei şehadet getiren bir adama asla ve asla kafir demem.

iki sırf bir başörtüsü yüzünden bir kızın kazandığı ödülü alamamasından, içiniz vicdanınız yanacağına kalkıp onu oradan indirenlerin yanında oluyorsun.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BİLE BAŞÖRTÜYÜ YASAKLAMADI.

YETER YAW ALIN KENDİ GÖZLERİNİZLE OKUYUN.

Atatürk Başörtüsü konusunda ne demişti?

Atatürk'ün kadın kıyafeti konusunda görüşlerini Hilâliahmer Kadınlar Şubesi'nin tertip ettiği bir çay ziyafetinde dile getirdiğini hepimiz biliyoruz. Ondan sonra da, kadının kılık kıyafetine değinen kapsamlı hiçbir konuşma yapmamış, hiçbir hukukî düzenleme gerçekleştirmemiştir.

İşte sözleri:

"Memleketimizin bazı yerlerinde, en ziyade büyük şehirlerinde, tarzı telebbüsümüz (giyim kuşamımız), kıyafetimiz, bizim olmaktan çıkmıştır. Ya ifrat, ya tefrit. Ya çok kapalı, çok karanlık bir şekli harici gösteren bir kıyafet, veyahut Avrupa'nın en serbest balolarında bile kıyafeti hariciye olarak arz edilemeyecek kadar açık bir telebbüs. Bunun her ikisi de, şeriatın tavsiyesi, dinin emri haricindedir. Bizim dinimiz, kadını, o tefritten de, bu ifrattan da tenzih eder. Dinimizin tavsiye ettiği tesettür, hem hayata, hem fazilete, uygundur. Kadınlarımız, şeriatın tavsiyesi, dinin emri mucibince tesettür etselerdi ne o kadar kapanacaklar, ne de o kadar açılacaklardı. Tesettürü şer'i, kadınlar için mucibi müşkilât olmayacak, kadınların sosyal hayatta, iktisadi hayatta, erkeklerle teşriki faaliyet etmesine mâni bulunmayacak şekli basittedir. Bu şekli basit, heyeti içtimaiyemizin ahlâk ve adabına mugayir değildir. Tarzı telebbüsümüzü, ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler, düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, adeti, kendine göre milli hususiyetleri vardır... Kadının tarzı telebbüsünde teceddüt (yenileşme) yapmak meselesi mevzubahis değildir. Milletimize bu hususta yeni şeyleri belletmek mecburiyeti karşısında değiliz. Fertler, her türlü şekilleri tatbik edebilir, kendi zevkine, arzusuna, terbiye ve seviyesine göre istediği kıyafeti ihtiyar eyleyebilir."

İNŞALLAH ANLAMIŞSINIZDIR.

ALLAHA İNANIYORSUN, ALLAHIN KURALLARINA KARŞI GELİYORSUN. İŞİME GELENİ ALMIYORUM SENİN SEVİYENE İNMİYORUM. REKLAM KOKAN HAREKETLERİNİ BIRAK ARTIK. GÖZÜN VAR AMA GÖZÜN GÖRDÜĞÜNÜ ANLAYACAK KAPASİTE YOK SENDE. NİYE ZÜBEYDE HANIMIN BAŞÖRTÜLÜ, SIKMA BAŞLI FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK HOŞUNA GİTMEDİMİ. BEN DİĞER DÜNYA İÇİN ÜZERİME DÜŞEN GÖREVİMİ YERİNE GETRİMEYE ÇALIŞIYORUM OYÜZDEN BANA YAZIK OLMAZ. SEN KENDİNE BAK. YUKARIDAKİ POSTLARIN KARŞILIĞINI İKİ KATISANA GERİ YOLLAMIŞTIM. NE ÇABUK UNUTTUN.

HEM İSLAM DİNİMDENİM DİYORSUNUZ, HEMDE İSLAM DİNİN EMRİ OLAN TÜRBANA BAŞÖRTÜYE KARŞI GELİYORSUNUZ. SİZİN GİBİ DÜŞENENLER YÜZÜNDEN YILLARCA TÜRKÇE EZAN OKUNDU. İSTİKLAL MAHKEMELERİNDE YÜZLERCE ALİM İDAM EDİLDİ. NİYE SİZİN GİBİLERİN ÇARPIK ZİHNİYETİ YÜZÜNDEN.

BU TOPRAKLAR, İSLAMİYETE KAVUŞTUĞUNDAN BERİ HİÇBİR ZAMAN EZAN MİNARELERDEN EKSİK OLMADI. AMA İZMİR GİBİ SÖZDE ÇAĞDAŞLAR GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ YAPIP EZANIN MİNARELERDEN İNMESİNİ İSTEDİLER. SİZİN GİBİLERİN YÜZÜNDEN BEŞ VAKİT NAMAZ KILIYOR DİYE İNSANLAR FİŞLENDİLER. ÖRNEKMİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ. SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN DİNİ EMRİNİ İFA EDEN BAYANLARIN OKUMA ÖZGÜRLÜKLERİ ELİNDEN ALINDI.

BÖYLE DÜŞENENLER MÜSLÜMAN OLAMAZLAR. MÜSLÜMAN KİŞİ DİNİNİ EMRİNİN YERİNE GETİRDİĞİ GİBİ HAREKET EDER. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BUGÜNE BUGÜN BAŞÖRTÜLÜ HİÇBİR BAYANA SIRF BAŞÖRTÜ YÜZÜNDEN NE HAKRET ETTİ, NEDE TERSLEDİ. AMA SİZİN GİBİ ATATÜRKÇÜYÜM DEYİPDE GEZİNEN İNSANLAR HER NE HİKMETSE ATATÜRK'ÜN ZİHNİYETİNDEN YOKSUN DAVRANIYORLAR.

AVRUPALIŞMA DİYORSUNUZ, AVRUPA MODERN, ÇAĞDAŞ DİYORSUNUZ ONLARA ÖZENTİ DUYUYORSUNUZ. BAK İZMİTTE KIZ TECAVÜZE UĞRAMIŞ KAÇ YAŞINDA 14 YAŞINDA. O KIZ. KUR'AN-I KERİMİ OKUMAK İÇİN 15 YAŞ SINIRI GELMESEYDİ O KIZA DİNİ EĞİTİM VERİLSEYDİ BUGÜN O HADİSE YAŞANMAZDI.

ÇAĞDAŞLIK ADI ALTINDA KENDİ ÖZ DEĞERLERİNİZİ DAHA ÇOK KAYBETMEYE MAHKUMSUNUZ. DÜĞÜNLERİNİZDE DANS EDİN, TANGO YAPIN ÇAĞDAŞLIK YAPIN ÇÜNKÜ MODERNLEŞMEK SİZE GÖRE BUDUR.

AMA BANA GÖRE DEĞİL BENİM KÜLTÜRÜM HALKOYUNUDUR TANGO DEĞİL.

BEN ÇOCUĞUM OLDUĞUNDA AĞZINDA POP ŞARKICILARININ ŞARKILARINI DEĞİL PEYGAMBERİMİZİN SÖZLERİNİ EZBERLETECEĞİM. AMA SİZİN GİBİLERİ ÇOCUKLARINA TARKANIN PARÇALARINI DİNLETTİRİRLER.

SEN VE SENİN GİBİ DÜŞÜNENLER, YILDA SADECE İKİ DEFA CAMİYE GİDERLER. ODA FARZ OLMAYAN BAYRAM NAMAZLARINDA. OYSA HER VAKİT TIKLIM TIKLIM OLMASI GEREKİYOR CAMİLER.

SİZİN GİBİLERİ YÜZÜNDEN KOMŞULUK HAKKI UNUTULDU. KOMŞU EVİNDE ÖLDE KİMSENİN HABERİ OLMUYOR. AMA BİZDE ÖYLE DEĞİL, EN UFAK SIKINTISINA KOŞMAK İÇİN MAHALLE APARTMAN SEFERBER OLUR.

SİZLER DİNİMİZİ ANLAYAMAYACAK KADAR SÖZDE ÇAĞDAŞLIK SEMPATİZANLARISINIZ.

GİDİN AVRUPANIN SARHOŞLUĞUNDA YOĞRULUN ÇÜNKÜ NEFSİNİZİN MAHKUMUSUNUZ.

bu yorumu kişiye değilde genele yapılmış bi yorum olarak düşünürsek
Söyeleyecek söz bulamıyorum
Altına imzamı atmaktan hiç çekinmem

Minicik bir yavrunun yüreğinin incinmesi kimi üzmez ki.İOnun gözündeki bir damla yaşa bile değmez bunca tartışma inat.Ağladım okurken yazıyı onun hissettiklerini düşünmeye bile dayanmak güç.Bundan sonra kalabalıklara hangi korkulu gözlerle bakacağını yada birdaha topluma ve kendine güveninin hangi noktaya taşındığını ise tahmin etmek hiç güç değil.İşte bu yüzden kalkmalı türban yasağı.Artık bu uğurda gerçekten madur olanların ahlarının vebalinden kurtulması gerekiyor herkesin.Hemde böylece bu yasağı sadece kullananların bunun üzerinden iktidar,para ve güç elde edenlerinde son sığınaklarınıda başlarına yıkmak için.
Allah bu küçük yavrunun yüreğine bu travmayı atlatması için dayanma gücü versin.Allah yardımcısı olsun.

.

O 15 yaş sınırını getiren çağdaşlık meraklısı ilan ettiğiniz kişilermi yoksa AB ye yaranmak için ne yapacağını şaşıran iktidarmı?
Birde şu satırlarınızı okuyunca gözlerime inanamadım.Yani size göre bu iğrenç olayın nedeni o küçücük kız çocuğunun Kuran-ı kerim okuyacak yaşa gelmemiş olması mı?Yapılan bu pisliğin sorumlusu orada madur olan 14 yaşında bir yavrucak öyle mi?O bir damla çocuk Kur'an okusaydı izin vermicekti bunlara değil mi?Yapanlar suçlu değil Tecavüze uğrayan çocuk suçlu bu durumda suçu Kuran-ı kerim okumamak.Peki siz o yavrunun Yüce Kitabımızı okuyup okumadığını nerden biliyorsunuz.
Neyse beynim durdu dehşete düştüm neresinden tutulsa insanın dili tutulacak bir yorum.Pes diyorum ben sadece pes.Allah affetsin ne diyeyim.

Türban = İnce kumaştan yapılmış, başı sıkıca kavrayan bir tür baş örtüsü.

Bak ne güzel yazmışsın.Ama burada tdk türbanın başına ''siyasi ve ideolojik simgeyi temsil eden'' diye bir not düşmemiş.
İkincisi;
25-30 yaşında genç bir hanım.Başını kapatmak için ve hatta çenenizi kapatmak için illa ki başörtüsü mü takacak?
Ve hatta,hatta çıkın sokağa sorun;Türbanı neden takıyorsun?İrtica mı istiyorsun?Sen örümcek kafalılardan mısın?
Bakalım ne cevap alacaksınız.
İkinci konu;
bu kızcağızı oraya çağıran ve yine oradan indiren aynı müdür değilmidir?Ve o müdür kızın imamhatip okulunda okuduğunu bilmiyormuydu?
Müslümanım diyen;
özü ,sözü bir olandır.Yüce Allah ''örtün'' diyorsa örtüneceksin.Bu çarşaflada,türbanlada,başörtüsü ilede,halı-kilim ile,yani ne olursa olsun onunla örtüneceksin.
Ve müslüman kendine yakışanı,temiz i,düzgününü giyecek.
Herkesin ibadeti,sevabı,günahı kendine olabilir.
Ama benim eşimin türbanına uzanan eli KIRARIM...

Allahın emirlerini yasaklayanlara, biz müslümanız diyip münafıklık edip dindar insanlara saldıranlara 1400 yılık kutsal kitabınızın örtün emrini evirip çevirip yeni isim takanlara Allahın laneti üzerlerin den eksik olmasın...
Üzelerek görmekteyiz ki devletin bazı bölümlerinde Ateist insanlar mevcuduyite aşikardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri