KöPRüDe NaMaZ SHoW

Leke

Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Köprüde namaz şoku!

060220081146062474345.jpg

Türkiye'de türban serbestliğinin tartışıldığı bir ortamda dün Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu çıkışında yaşanan bir olay görenleri şok etti.

Sis nedeniyle yoğunlaşan trafikte İstanbulluların evlerine dönmek için büyük bir gayret sarfettiği saatlerde Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu yakası çıkışında bulanan otobüs durağına bir otomobil yaklaştı ve içinden cübbeli ve sarıklı 2 kişi indi. Bu iki kişinin hemen ardından otomobilden inen kara çarşaflı bir kadın çevredekilerin şaşkın bakışları arasında kaldırıma bir seccade serdi ve arabaya geri döndü cübbeli kişiler ise onlarca insanın gelip geçtiği kaldırımda namaza durdu.

Şaşkın bakışlara aldırmayan şahıslar namazı bitirdikten sonra geldikleri gibi otomobillerine binerek uzaklaştılar.

Kaynak

2240_5144_06022008_3.jpg

Yok yok bunlar laik insanlar. Hiç ellerine fırsat geçince baskı yaparlar mı. Dini sadece siyasi araç olarak kullanmaktan başka birşey bilmezler ki. Üzülünecek şeyse bunlara göre, türbana karşı olanların gerilim yaratıyor gibi görünmesi. Baksanıza adamlar sadece dinlerinin gereğini yerine getiriyorlar. Sorun yok. Nasılsa bu ülkenin laikliği Tayyip'ten soruluyor. Başka ne isteyebiliriz ki..

Garipsenecek bir durum göremiyorum.Trafik sıkışık ve Namaz vakti geçmek üzere ise ve insanlarda orada kılacak başka bir yer bulamadıysa bulduğu müsait bir yerde Rabbine karşı olan vazifesini ve şükrünü yerine gitirmişler -inşaallah niyetlerinde riya yoktur- . Rabbim onlardan razı olsun.

allam yaaa görende hiristiyan bir ülkede yaşıoruz ve hepimiz islam dinine karşıymışız gibi tavır sergilenmesi neden böyle SAÇMA SAPAN HABER YAPANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN!!!!!
tabii eger bu haber dogruysa bellimi olur kurgulayıp çekip bırakıolar ortalıga

Kaldı ki resimde sarıklı falan gözükmüyor. böyle bir olay olsaydı montaj da olsa net bir resim patlatırlardı. Medya asla böyle bir fırsatı kaçırmaz...

ne şovu ya adam namaz vaktini kaçırmıştır o trafikte kılıyordur.
Ama kaldırımda kılması ii değil

her şeye inanmamak Lazım..arTık bi Çok haber kurGuLanarak yapıLdıĞını düşünüyorum..seÇiLmiş kişiLer..düzenLenmiş bi oLay..Gündemdeki oLayLarın üsTüne GiTmekTen başka bişey yapmıyoLar...

eĞer oLay GerÇekse de anormaL bi durum yok..insanLar piknikLerde faLan da dışarı da namaz kıLıyoLar...hiÇ bir şey Rabbine yöneLiş vakTinin GeÇmesiden önemLi deĞiLdir heraLde :goz:

affınıza sıĞınarak bi örnek veriim ; doĞum yapmak üzere oLan bi bayan biLe ima şekLiyLe de oLsa namazını kıLmak zorundadır die biLiyorum yani namaz her ne şekiLde oLursa oLsun en uyGun şekiLde kıLınmaLı yanLışım varsa düzeLTin :goz:​

her şeye inanmamak Lazım..arTık bi Çok haber kurGuLanarak yapıLdıĞını düşünüyorum..seÇiLmiş kişiLer..düzenLenmiş bi oLay..Gündemdeki oLayLarın üsTüne GiTmekTen başka bişey yapmıyoLar...

eĞer oLay GerÇekse de anormaL bi durum yok..insanLar piknikLerde faLan da dışarı da namaz kıLıyoLar...hiÇ bir şey Rabbine yöneLiş vakTinin GeÇmesiden önemLi deĞiLdir heraLde :goz:

affınıza sıĞınarak bi örnek veriim ; doĞum yapmak üzere oLan bi bayan biLe ima şekLiyLe de oLsa namazını kıLmak zorundadır die biLiyorum yani namaz her ne şekiLde oLursa oLsun en uyGun şekiLde kıLınmaLı yanLışım varsa düzeLTin :goz:​

NAMAZKILINAN YERİN BAZI ÖZELLİKLERİ
Namaz kılınan yer mübah olup, gasp edilmiş olmamalıdır. Mülkiyeti ya da kullanımı birine âit olan bir yerde izin alınmaksızın namaz kılınamaz. Kılınırsa, namaz geçersizdir. Humusu ve zekâtı verilmemiş bir para ile alınan mülkte namaz kılınamaz. Kılınan namaz ise bâtıl-geçersizdir. Humus ve zekat borcu olan ölünün mülkünden istifâde etmek harâmdır. Ve orada kılınan namaz geçersizdir.

Namaz kılanın mekânı hareketsiz olmalıdır.

Çatısı alçak olup altında düzgünce durulamayan, rükû ve secdelerin rahat ve uygun bir şekilde yapılamayacağı yerlerde namaz kılınmaz. Zarûret halinde ise, bu ameller mümkün olduğu kadar yerine getirilmelidir.

Namaz kılanın mekanı necis olur da orada namaz kılmak durumunda kalınırsa, bu necâset beden ve elbiseye bulaşacak kadar ıslak olmamalıdır En azından, alnın yere geldiği secde mahalli necis olmamalı, necis ise kuru bile olsa, namaz bâtıl-geçersizdir.

Kadın ve erkek aralarında perde ve benzeri bir şey olmadığı takdirde yan yana, aynı hizâda yada kadın önde olmamalıdır. Bu konuda mahrem veya nâmahrem arasında bir fark yoktur. Tek veya cemaat olarak namaz kılıyor olmakta fark etmez.

Namaz kılanın alnını yere koyduğu yer (secde mahalli), dizlerin yere geldiği mekandan dört kapalı parmak aşağıda veya dört kapalı parmak yüksekte olmamalıdır.

ίииuεи∂σ;2611845' Alıntı:
Garipsenecek bir durum göremiyorum.Trafik sıkışık ve Namaz vakti geçmek üzere ise ve insanlarda orada kılacak başka bir yer bulamadıysa bulduğu müsait bir yerde Rabbine karşı olan vazifesini ve şükrünü yerine gitirmişler -inşaallah niyetlerinde riya yoktur- . Rabbim onlardan razı olsun.

helal olsun yaa
süper bir yorum yapmışsın walla

namaz ı eda edılecek yerın temiz olması lazım onunden onlarca araba gecıyor sakin olması lazım...

ha kazasınıda mı kılamıyorlardı o da ayrı ben bunun show a yonelık olduguna ınanıyorum..

Namaz kılınan yer mübah olup, gasp edilmiş olmamalıdır. Mülkiyeti ya da kullanımı birine âit olan bir yerde izin alınmaksızın namaz kılınamaz. Kılınırsa, namaz geçersizdir. Humusu ve zekâtı verilmemiş bir para ile alınan mülkte namaz kılınamaz. Kılınan namaz ise bâtıl-geçersizdir. Humus ve zekat borcu olan ölünün mülkünden istifâde etmek harâmdır. Ve orada kılınan namaz geçersizdir.

Çatısı alçak olup altında düzgünce durulamayan, rükû ve secdelerin rahat ve uygun bir şekilde yapılamayacağı yerlerde namaz kılınmaz. Zarûret halinde ise, bu ameller mümkün olduğu kadar yerine getirilmelidir.

Namaz kılanın mekanı necis olur da orada namaz kılmak durumunda kalınırsa, bu necâset beden ve elbiseye bulaşacak kadar ıslak olmamalıdır En azından, alnın yere geldiği secde mahalli necis olmamalı, necis ise kuru bile olsa, namaz bâtıl-geçersizdir.

Kadın ve erkek aralarında perde ve benzeri bir şey olmadığı takdirde yan yana, aynı hizâda yada kadın önde olmamalıdır. Bu konuda mahrem veya nâmahrem arasında bir fark yoktur. Tek veya cemaat olarak namaz kılıyor olmakta fark etmez.

Namaz kılanın alnını yere koyduğu yer (secde mahalli), dizlerin yere geldiği mekandan dört kapalı parmak aşağıda veya dört kapalı parmak yüksekte olmamalıdır.

normaL koşuLLarda bu şekiLde kıLınmaLı Tabi namazın şarTLarı var iÇindekiLer dışındakiLer oLmak üzere...ama dediĞim Gibi vakiT GeÇiyorsa bi Çare yoksa kıLınır uyGun bi orTama GeÇinCe Tekrar kazasını kıLarsın İsLam koLayLık dini deĞiL mi...

yine ve yine dediĞim Gibi bu uydurma bişey de oLabiLir orTaLıĞı karışTırmakiÇin Çok kurGuLar yapıLıyo​

Sağlam bir kimsenin, gemi, tren, uçak ve otobüs gibi vasıtalarda, farzları oturarak kılması caiz değildir. Ancak teyemmüm yapmak için gereken özürler varsa caizdir. (Halebi, Redd-ül Muhtar)

Zaruri özürler şunlardır:
Malın, canın, hayvanın tehlikede olması, inince hayvanın veya hayvandaki veya yanındaki eşyanın, malın çalınması, yırtıcı hayvan, düşman, yerde çamur olması, yağmur olması, hastanın, inerken, binerken iyi olmasının gecikmesi veya hastalığının artması, arkadaşlarının beklemeyip tehlikede kalması, indikten sonra hayvana yardımcısız binememek gibi sebepler birer özür olur.

Böyle bir özürle vasıta içinde ima ile namaz kılmak caiz olur. Namazda oturur gibi yere veya koltuğun üzerine oturarak ve kıbleye dönerek namaz kılınır.

Bildirilen özürler yoksa, oturarak vasıtada namaz kılınmaz. Otobüslerin verdiği molalarda kılınabilir. Yahut otobüsü durdurup namaz kılınır. Durdurulamazsa, inilir, namaz kılındıktan sonra başka vasıta ile gidilir. İlk otobüse binerken, (Namaz vakitlerinde yolda duruyorsanız sizden bilet alayım) diye pazarlık ederek binmelidir.

Bu da yapılamazsa, diğer üç mezhepten biri taklit edilerek iki namaz cem edilir.

Giden gemide farzları, özürsüz oturarak kılmak, iki imama göre caiz değildir. Baş dönmesi özürdür.

Deniz ortasında demirli gemi, rüzgarla çok sallanıyorsa, giden gemi gibidir. Çok sallanmıyorsa, sahile yanaşmışsa, farz namazları oturarak kılmak caiz olmaz.

Giden gemide, namaza başlarken kıbleye karşı durmak ve gemi dönünce, kıbleye dönmek gerekir.

Seferi olan, vapurda ve trende, farz namaza kıbleye karşı durup secde yerinin yanına pusula koymalı, vapur ve tren döndükçe, kendisi kıbleye karşı dönmelidir. Yahut başka birisi, sağa sola dön demelidir. Namazda göğsü kıbleden ayrılırsa, namazı bozulur. Çünkü, vapur ve tren ev gibidir. Hayvan gibi değildir.

Otobüste, trende, dalgalı denizde kıbleye dönemeyenin, farz namazları caiz olmaz. Bunlar yolda seferi oldukları müddetçe Maliki, Şafii veya Hanbeli’yi taklit ederek, iki namazı cem ederek kılabilir.

alıntı- www.dinimizislam.com

ayrıCa yoLLardaki Tozun TopraĞın sürekLi yeniLendiĞi iÇin neCis(pis) sayıLmadıĞını ve namaza enGeL oLmayaCaĞını biLiyorum..yine aksini biLen varsa düzeLTsin​

allah onlardan razı olsun şu salak şnsanlara malzeme olmaktan kaçınmamış aldırmamış görevlerini yerine getirmişler namaz kılmayı toplum ayıbı weya utanç werici bi durum gibi gösteren insanlardan utanıorm kınıyorum

müslüman bi ülkede o kadar hırsızı hortumcuyu kul hakkı yiyeni kötü amelli insanları normal karşılıyoruz her tarafını açmış birini normal karşılıyoruz halal olsun diyoruz çarşaflı birini ayıplıyoruz dışlıyoruz sizlerdende utanıorm

E bu dediklerine göre orada namaz kılınması normal zaten. Burda köprüde kılınmaz demiyor ki..

namaz ı eda edılecek yerın temiz olması lazım onunden onlarca araba gecıyor sakin olması lazım...

ha kazasınıda mı kılamıyorlardı o da ayrı ben bunun show a yonelık olduguna ınanıyorum..

farz namazın gösterişi olmaz katılmıyorum. Gösteriş olacak diye kılmasın mı. Köprüde trafik sıkışmış mahsur kalmışlar. kazaya kalmasına da bir sebep yok. 3 halde kazaya kalabilir.
1- uyuyakalmak
2-unutmak
3-savaş esnasında düşmandan fırsat bulamamak.

Islam hakkinda iki gram bilmeyenler Baykal gibi
dini egitim vermeye baslamis, Islama dusman olanlar da cok bariz kendilerini belli etmisler.
Orada kilmalarindan rahatsiz olduysaniz buyur gelsinler benim basimin ustunde kilmalari
icin izin var.. Medyanin son cirpinislari.. Bizi izlemeye devam edin ;)

kimse kimsenın namaz kılmasından rahatsız değil de orda birazda shov var ya at gözlüklerini cıkarında bi bakın... namaza karsı fılan değilim.....

Geri