Köpek Balıklarını Durdurmak...

bLue__qirL

Banned
Reaction score
0
Köpekbalıkları kıkırdaklı balıklar grubunun üyeleridir. Yani vücutlarındaki iskelet tamamen kıkırdaklı yapıdadır. Yüzme keseleri yoktur. Hareket etmezlerse batacaklarından devamlı hareket etmek zorundadırlar. Bundan dolayı zemine yakın yerlerde, daha çok ışığın ulaşmadığı derin denizlerde, yaşarlar. Dinlenecekleri zaman zemin üzerindedirler. Zemine yakın yaşadıklarından görme duyularından çok koklama ve elektriksel algıları alma duyuları gelişmiştir. Burunlarındaki “lorenzini ampulleri” denen yapıları sayesinde çok uzaktaki balık hareketlerini hissedebilirler. Lorenzini ampulleri çok yoğun sinir ağlarından oluşmuş hassas bir yapıdır.

Köpekbalıkları saldırılarında, genellikle insanların yapabilecekleri fazla bir şey yoktur. Ancak, “burnuna yumruk vurunca uzaklaşır” diye bir söylem de var. Bu, bilimsel olarak henüz ispatlanmadı. Ancak, bu konuda deneyim geçirenlere göre böyle bir durum var. Köpekbalığının burnu yoğun sinir hücrelerinden dolayı hassas olduğunu söyledik. Bunun yanında solungaçları da aynı hassaslıktadır. Eğer bu kısımlara dokunulduğunda hayvanın rahatsız olması ve uzaklaşması normaldir. Böyle bir durumla karşılaşılınca eğer elinizde köpekbalığını uzaklaştıracak başka bir şey yoksa, yapılabilecek tek şey burnunu ve solungaçlarını yumruklamak. Ancak bunun garantisi yoktur, özellikle köpekbalığı açsa.

yunuslarda köpek balıkları saldırılarında hayvanın solungaclarına doğruu vuruyorlarmış...
+
koku duyuları gelişmiş hayvanların en hassa bölgeleri burunlarıdır..mesela bir köpek burnuna zeval gelmesini istemez ve korur... köyde büyük baş hayvanlara aşı yapılacağı zaman burunlarını kerpeten gibi bu iş için yapılmış bir aletle tutuyorlarmış ve hayvan neredeyse kimi felç geçiriyo ve hareketsiz kalıyormuş

yani... :)

eger birgün köpekbalıgıyla karşılaşırsanz burnuna burnuna vurun:D tabi vurabilrseniz :p

ilginç bi bilgi...

eline sağlık:goz:

Affetmem waLLa geçiriirm :D

su altında yumruk atmayı deneyeniniz var mı? ya da ağzı açık bir halde saldıran bir hayvanın burnına isabet almak... ne kadar başarılı olunur??? :p

allah karşılaştırmasın. :D

bilgi için sağol canım.

ben geçen bi açılmışım Lodos'tan çıktım:D

ama köpekbalığı yok bizim denizlerde rahatlıkla yüzün

hızlı vurman qerekmiyoki en hassas yerleri burunlarıymış... o yzdende burunlarına bişey olmasını istemiyolar ve qidiyolar...

aL Paleti Geçir Kafasına :D........

Tamamen doğru.

gecen sene haberlerde izlemiştim adam oğlunu köpek balığının saldırısında kurtarıyor nasıl kurtardınız diye sordular adama adam bütün gücümle burnuna bir kaçtane yumruk attım demişti :D

Su Altında Burnuna Yumruk Atmak ???

Geri