Köşk'te başörtüsü yasağı olamaz

İηvictus

Banned
Reaction score
0
Köşk'te başörtüsü yasağı olamaz
'Cumhurbaşkanı eşi başörtülü olamaz' diye kural bulunmadığını kaydeden Evren, 'Kanunlarımızda, geleneklerimizde böyle bir yasak yok. Zaten olamaz da' dedi
pboy177ddaef1764574cby.jpg

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren “Cumhurbaşkanının eşi türbanlı olamaz” diye bir kural yok” dedi. Evren, “Kanunlarımızda, geleneklerimizde böyle bir yasak yok (Cumhurbaşkanının eşi türbanlı olamaz), zaten böyle bir yasak olsa olmaz” dedi. 18 yıldır yaşadığı Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir basın toplantısıdüzenleyen Evren, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu.
ONUN DA HAKKIDIR

Bir gazetecinin, “Seçilecek olan Cumhurbaşkanı'nın eşinin türbanlı olması sorun olur mu?” sorusuna Evren, “Kanunlarımızda, geleneklerimizde böyle bir yasak yok (Cumhurbaşkanının eşi türbanlı olamaz), zaten böyle bir yasak olsa olmaz. Atatürk'ten bu yana böyle bir gelenek var, oraya bugüne kadar başörtülü bir 'First Lady' çıkmamış, bu bakımdan yakıştıramıyoruz, ben de yakıştıramıyorum. Ama onun hakkı yok mu, var belki insan hakkı olarak var. Ama böyle toplumda sırıtıyor” diye cevap verdi.

Laiklik tehlikede değil

Kenan Evren, “Sizce laiklik tehlikede mi?' sorusu üzerine de şunları söyledi: 'Türkiye artık öyle bir noktaya geldi ki, kimse artık geriye götüremez. iz, onları aştık. Biz, İslam dünyası içinde bir çok ülkeye örnek olacağız. Bir de öyle bir nesil yetişti ki, Atatürkçü nesil, geriye dönüş olamaz. Sivil anayasa çalışmalarını bir görelim. Ben sivilleştirme tabirini kabullenemiyorum. Çünkü, Anayasayı, Danışma Meclisi bünyesinde kurulan 21 kişilik Anayasa Komisyonu yaptı, biz onayladık ve halk oylamasına çıktı. Halk da onayladı. Hala daha asker anayasası diyorlar, ben bunu kabullenemiyorum.' Hükümetin çalışmaları ile ilgili soruları yanıtsız bırakan Evren, 'Bu hükümeti nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki soruya Evren, 'Bak Genelkurmay Başkanı ne demiş, 'dükkan kapalı' demiş. Biz de dükkanı kapatıyoruz' cevabını verdi.

kaynak;MARMARİS (AA)

köşk ve türban polemiğini yaratanlara çok güzel bir cevap vermiş eski cumhurbaşkanımız...

Cumhurbaşkanının Eşinin TürbanLı oLmasını Yakıştıramıyormuş pehhhhhh
bu üLke de ağzı oLan konuşuyor !!!
bknz. bekir coşkun, kenan evren

toplum da mı sırıtıyormuş????yok artık...

no oluyo ben anlamıyorum..hem diyolar ki -bizim sorunumuz başının ortusuyle değil,kafasının içinde ki ortuyle- hem de diyolar ki-yok turban sırıtıyo.yok başın kapalıyken buralar giremezsin..şuralara giremezsin.-

halkının %99 u müslüman olan bi ulkede bi çok başı kapalı insan bi çok yere giremiyo..bu mu dur din ve vicdan ozgurluğu..????

Bunlara göre müslüman olacaksın ama;
başın açık olacak,
içki içeceksin,
haram yiyebilirsin (geçim için),
Sex shop açabilirsin (ama başka mahhalleye) (cinsel eğitim şart)
Cafe yada öttürdükleştiremediklemizdenmisiniz derneği adı altında içki birahaneler açabilirsin,
E o zaman neyin %99 u,biz hristiyan olmuşuz be haberimiz yok.Hoş o beğenmediğimiz hritiyanlar bile pazar günleri kliseye gider,evlenme törenleri klisede olur.Biz Cuma'ya gitmeyi geç imam nikahı kıydırdığını bile söylemek aşağılanma nedeni olarak görülür.Hadi oradan geri kafalılar.Bizim dükkan açık.
Buyrun.....

sade köşkte değil.hiçbiryerde başörtü yasağı olmamalı.yüzde 99 u müslüman bir ülkede yaşıyoruz.yok modernlikmiş yok bilmemneymiş hikayeleriyle başörtüsünü büyük sorun,başörtülüleride büyük yobaz olarak görüyolar..yazık..

bana kenan ewren demeyin
Türkiyenin yüz karralarından birisi
ciddiye de almayın de derse

c.başkanlığı köşkü türkiyenin en üst düzey temsil yeridir. Türkiyenin ne kadr çağdaş ne kadar modern olduğunu göstermekte en önemli yerdir. Türbanı savunan arkadaşlar aynı zamanda avrupaya entegre olmak istiyorlar mı? Atatürk ün medenileşme vasiyetine bağlılar mı. Böyle bir köşk; avrupa yolunda türkiye ye ne kadar zarar verecektir düşünün bir kere. Avrupa türbanınızla sizi ne kadar sevecektir?

Ülkemizde herhalde demokrasi ve devlet terbiyesi dersi verebilecek son kişi Kenan Evren'dir.Gül'le ilgili sorun hanımefendinin türbanı değilki .Bunu savunanlar ya inançlara saygılı olmayan kişilerdir yada bilerek halkımızın en zayıf noktasına saldırarak dikkatleri ve halktaki öfkeyi başka yöne çekip Gül üzerindeki asıl şaibelerin hedefini saptırmaya çalışan yine kendi içlerinden provakatörlerdir.

carettaist' Alıntı:
c.başkanlığı köşkü türkiyenin en üst düzey temsil yeridir. Türkiyenin ne kadr çağdaş ne kadar modern olduğunu göstermekte en önemli yerdir. Türbanı savunan arkadaşlar aynı zamanda avrupaya entegre olmak istiyorlar mı? Atatürk ün medenileşme vasiyetine bağlılar mı. Böyle bir köşk; avrupa yolunda türkiye ye ne kadar zarar verecektir düşünün bir kere. Avrupa türbanınızla sizi ne kadar sevecektir?

Bunlar kendi düşüncelerim...

1.Çağdaşlık ve modernlik avrupa giyim tarzı ile olduğunu düşünmüyorum.:victory
2.Avrupa bizi zaten sevmiyor ve sevmicekde.... Başını açsan nolur kapasan nolur :durdurun

Ben şöyle düşünüyorum;
Tabii ki insanlar başortüsü takabilir,hatta çarşaf bile giysin umurumda değil,bu kişinin tercihidir,herkes saygı duymalıdır.Fakat ülke,din ve benzerlerinden ayrı şekilde yönetilmelidir.Laiklik bunu gerektirir.Ama dediğim gibi,köşkte bile istediğini giyebilmelidir..

carettaist' Alıntı:

bence geri kafalılık insanların giyimine göre ahkamlar keserek yorum yapmaktır. avrupaya entegre olmak dinini ve özbenliğini silmek değildir. bunlara bağlı kalarak gelişmelere açık olabilmektir. ATATÜRK'ün medenileşme vasiyetine her türk bağlıdır , ancak bu dar ufkunla senin gibi yaklaşanlar oldukça zorlanır!!!

avrupa birliğine girmiş olmak onlardan biri olmakta değildir!!! sonuçta hiç bir zaman avrupalı bizi sevmedi şu andada ortak çıkarlar sözkonusu...

Avrupa bizi türban nedeniyle sevmeyecekse hepimiz türban takalımda hiç sevmesinler bizi.Hatta ABD'ninde neyi sevmediğini öğrenip 70 milyon onuda uygulayalım ABD'de sevmesin bizi.Çünkü bunlar bizi ne zaman sevdilerse başımız dertten sırtımız borçtan,sorundan kurtulmadı.Artık lütfen bunlar sevmesinler bizi......

carettaist' Alıntı:

eyvaLLah o zaman hepimiz örTümüzü ÇıKaraLım avrupanın u$aĞı oLaLım hee_?

böyLe özünü inkar eden müsLümanLıĞından..dininin GereĞini yerine GeTirmekTen uTanan bi miLLeT oLduĞumuz süreCe hiÇ bi $ekiLde GeLişemeyiz...$ayeT Avrupa beni Cumhurba$kanımı ve üLkemi ba$örTüsü yüzünden sevmeyeCekse bu hiÇ umrumda oLmaz..deĞerLerimize sahip ÇıkmakTan ba$ka hiÇ bi$eye ihTiyaCımız yok bizim..dışarıdan kimseninde ba$örTüsünü sorun edeCeĞini sanmıyorum bu sadeCe kendi üLkemiz iÇinde orTaya aTıLan saÇma bi fikir..

bıktık artık kabak tadı verdi bu mesele son 50 yıldır :hhman:

carettaist' Alıntı:

Afedersiniz Ama Bu üLkede; pLajLarda bikini ve mayo giyip *ıçLarını saLLaya saLLaya gezinmek, sabahLara kadar içip içip durmadan çıLgınLar gibi dans etmek, modernLikse ve modernLikte bunu gerektiriyorsa içine edeyim ben o MODERLİĞİN Allah Rızası ve Dinini gereği için başLarını örtenLerden bu üLke ve bu miLLete hiçbir zarar geLmez. Bu kadar korkak oLmayın ve beyninizdeki örümcek ağLarından ve at gözLükLerinizden kurtuLun derim size...

Medeniyet Dediğin Tek Dişi KaLmış Canavar !!!
M.Akif ERSOY

fofer usta eywallah dediklerin dogru...cumhurbaşkanının eşinin türbanını geç cumhurbaşkanının eşi bizi çok fazla ilgilendirmes.....

fakat son yazdıgın ''medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar'' sözü tek başına çok yanlış şeyler ifade eder....

Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar
M.K.ATATÜRK

farecim bana medeni oLmanın tarifini yapar mısın? nedir bu medeniyet denen meret...

Medeniyet = yoLdan çıkmışLık, örf, adet ve geLenekLere sahip çıkmamak, anaya, babaya saygı duymamak, okuL tuvaLetLerinde uyuşturucu kuLLanıp seks yapmak mıdır?
MedeniyetsizLik = Sadece inancı için kapanmak.

İnsanLar neden günün birinde öLecekLerini düşünmezLer, neden günün birinde *ötLerine pamuk sokuLup kefene sarıLacakLarını hayaL etmezLer.

SağLıcakLa KaLın...

"sıkmabaş" keLimesini editLemeni rica ediyorum...
hakkında şikayette buLunmak istemem.

carettaist' Alıntı:

başı örtmeyi Avrupaya şirin gözükmek için değil Allah-ü Teala'nın emirlerinden birisi olan örtünme ayetlerinden dolayı destekliyoruz. sen avrupaya şirin gözükmek istiyorsan nereni açacaksan aç. yabancı ülkelerde insanlar türbanlarıyla istediği yerde çalışabilirken müslüman bir ülkede bu yasak. asıl sen avrupaya uyum sağlayamazsın.çünkü senin insan haklarından bir dirhem bile nasibin yok. herkes istediği kıyafeti giyebilir sana ne...istediğiniz kadar çırpının yok saymaya çalışın ama gün gelecek ve öleceksin o zaman sana bunların hesabı banada kendi yaptıklarımın hesabı sorulacak acaba o zaman ne diyeceksin....

avrupalılarla yan yana hesabı beklerken onlara avrupalı oldukları için torpil mi yapılacak sanırsın :) sana acıdım Allah hidayet versin... bani ve tüm insanları da doğru yolundan ayırmasın...

FortMin0r' Alıntı:
Laiklik-Din devlet işlerinin ayrılması.
Türbanla devlet dairesine giremeyeceğin gibi takkesizde namaz kıldırmazlar.
ayrıca Türban fransada ortaya çıkmış güzellik için olmuş bir olay. Türkiye de Türban dediğiniz şeyin Türbanla alakası yok.**********deniyormuş ona ( Konuştuğum biri söyledi )

konuştuğun adamları iyi seç...konuştuğun kişi Hıncal Uluç gibi birisinin(kadın delisi) yazısını sana iletmiş anlaşılan. ne dediğini bilmeyen insanların sözlerini sanki doğruymuş gibi yazarak ne kadar özgür fikirli olduğunu kanıtlıyorsun tebrik ederim :)

Kardeşim kabul edin artık başörtüsü islamın şartı değil ama kadınlarımızın ayete uygun olarak örtünmeleri için gerekli birşey. sen ona türban değilde sadece bez de.ama bu olması gereken birşey kabullenin artık...lütfen biraz da ilmihal okuyun, ya da Kur'an-ı Kerim meali okuyun beni daha iyi anlayacaksınız.

FortMin0r' Alıntı:
Laiklik-Din devlet işlerinin ayrılması.
Türbanla devlet dairesine giremeyeceğin gibi takkesizde namaz kıldırmazlar.
ayrıca Türban fransada ortaya çıkmış güzellik için olmuş bir olay. Türkiye de Türban dediğiniz şeyin Türbanla alakası yok. Sıkmabaş deniyormuş ona ( Konuştuğum biri söyledi )
Ne güzel ya türbanın Fransa'da çıktığını,türban diye birşeyin olmadığını söylüyorsun.Evet doğru olabilir türban denen örtünme biçimi Faransa'da çıkmış olabilir.Ama bu insanlar kafalarını ve mahrem yerlerini Yüce Allah'ın EMRİ ile örtecekler.Çatşaf giyersin ninja olur,gerici olur,yobaz olur,
Eşarp takarsın türban sınıfına sokarsın.Ne yapacak bu insanlar gazete kağıdımı örtecek?
Ama düşündüm de bu da olabilir.Bir hanım kızımızın başında türban niyetine gazete.Gazetede de çölaşan yazıyor:Ankara'nın su sorununu bu başörtülü çankaya köşküne mi çıkacak?
Anlam veremediniz değilmi?İşte bu anlamsızlık sizin başörtüsüne karşı gösterdiğiniz anlamama inadı ile özdeşleşmiştir.

Geri