Jandarma Cami Bastı

T

Banned
Reaction score
0
İstanbul Habipler’deki Mehmet Emin Mescidi'ni önceki gece basan jandarma, yatsı namazı sonrasında bir araya gelerek sohbet dinleyen 110 kişilik cemaat grubunu silahlı askerler eşliğinde 20 kilometre uzaktaki jandarma karakoluna götürdü.

Sabah saatlerine kadar sorgulanan vatandaşlar, sabaha karşı serbest bırakıldı
İstanbul Habipler Yayla Köyü’nde bulunan Mehmet Emin Mescidi, önceki gece jandarmalar tarafından basıldı.
Yatsı namazı sonrasında bir araya gelerek sohbet dinleyen cemaat, jandarma baskını ile şok oldu. Terörist muamelesine maruz kalan vatandaşlar otobüslere doldurularak silahlı askerlerin gözetiminde jandarma karakoluna götürüldü. Sabah saatlerine kadar sorgulanan vatandaşların tümü dün sabaha karşı serbest bırakıldı.

SOHBET DİNLEMEK İÇİN TOPLANMIŞLARDI

Olay önceki gece Habipler Yayla Köyü Mehmet Emin Mescidi’nde yaşandı. Yatsı namazı ardından sohbet dinlemek üzere mescidde toplanan kadınlı-erkekli vatandaşlar, sohbetlerini yapmış ve Kur’an-ı Kerim dinliyorlardı. Saat 20.00 sularında mescide jandarmalar girdi. Botları ile namaz kılınıp ibadet edilen bölümlere giren İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı bazı jandarma görevlileri, sakin olunması ve panik yapılmaması yönünde uyarı yapmalarının ardından kimlikleri toplayıp cemaate suçlu muamelesi yaptı. Bazı jandarma görevlilerinin galoş giydikleri, fakat içeri girip çıkarken galoşu değiştirmedikleri için mescid halılarını kirlettikleri görüldü. Kamera görüntüleri alınan ve fotoğrafları çekilen cemaat, bir araya toplanıp bir süre mescid içinde bekletildi. Kimsenin dışarı çıkmasına izin verilmezken bu sırada mescid didik didik arandı. Aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanamazken, cemaatin fakirlere dağıtılması için bağışladığı zekat paralarına el konuldu. Mescidin duvarında asılı bulunan Türk bayrağı da kamera görüntülerine takıldı.

ABARTILI GÜVENLİK TEDBİRLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Yaklaşık 20 araçla mescid etrafını kuşatan jandarma görevlileri yürüyemeyecek kadar yaşlı vatandaşların ifadelerini olay yerinde alırken, yaklaşık 110 kişiyi de geniş güvenlik tedbirleri altında 20 kilometre uzaktaki Kemerburgaz Jandarma Karakolu’na götürdü. Cemaatin karakola götürüldüğü sırada güvenlik tedbirlerinin abartılması şaşkınlıkla karşılandı. 10 kişilik gruplar halinde mescidden çıkarılan ve oluşturulan jandarma koridorundan geçirilerek otobüslere bindirilen vatandaşlar, terörist muamelesi gördü. Gece geç saatlerde Kemerburgaz Jandarma Karakolu’na getirilen 110 kişi, sabah saatlerine kadar sorgulandı. Sabaha karşı sorguları tamamlanan vatandaşların tümü serbest bırakılırken, gözaltına alınan cemaatten Elvan Alkan, “Karakolda sabaha kadar tek tek sorgulandık. Bize neden bu mescide gittiğimiz, burada ne yaptığımız, neden ‘la ilahe illallah’ dediğimiz, Atatürk hakkında ne düşündüğümüz gibi şeyler sordular. Maruz kaldığımız muamele çok rencide ediciydi. Biz vatanını milletini seven insanlarız ve bu vatanın birlik ve beraberliği için dua ederiz” dedi. Gözaltında tutulan bir başka vatandaş ise karakolda bekletildikleri odaların kapısına silahlı askerler dikildiğini, tuvalete gittiklerinde bile tuvaletin başına silahlı nöbetçi dikildiğini, bu durumun yürek burktuğunu ifade etti.

Operasyonu düzenleyen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Basın Enformasyon Şube Müdürlüğü görevlileri ise Habipler Yayla Köyü’ndeki mescidden 110 kişinin alındığını, zanlıların ifadelerinin alındıktan sonra serbest bırakıldıklarını bildirdiler.

Kaynak

Biraz abartılmış bi haber olarak görüyorum. Ama yazık bu dindar insanlara baskı yapılması hiç bir zaman iyi sonuçlar vermez. Bu insanlar bu kadar baskı karşısın da İslam ahlakını almamış olsalardı. Kurşun sıkan adam öldüren insanlar olurlardı.

Jandarma Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük ve en onemli teşkilatidir. bu yuzden ne yapiolarsa guvenin bi bildikleri mutlaka vardir

Arnavutköyde de 1200 kişi birden sohbet dinlemeye gitmişlerdi dimi "4 KATLI CAMİYE". Onlar neyse bunlarda aynı.

Jandarma Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük ve en onemli teşkilatidir. bu yuzden ne yapiolarsa guvenin bi bildikleri mutlaka vardir

ne bildikleri olacak kardesim.. eger haber dogruysa ki bence biraz abartılmıs.. böyle bir sey kabul edilemez.. askerin görevi degildir eger orda bişeyler yapılıyorsa polis gider mudahale eder ki arama yapılmıs bişey bulunmamamıs daha niye karakola götürüyosun ki gerek var mı su kritik günlerde böyle bişeye tam birlik beraberlik zamanında..

ne bildikleri olacak kardesim.. eger haber dogruysa ki bence biraz abartılmıs.. böyle bir sey kabul edilemez.. askerin görevi degildir eger orda bişeyler yapılıyorsa polis gider mudahale eder ki arama yapılmıs bişey bulunmamamıs daha niye karakola götürüyosun ki gerek var mı su kritik günlerde böyle bişeye tam birlik beraberlik zamanında..

Efendim Polis şehirde. Jandarmanın Şehir dışında görev yerleri belirlenmiştir. Bir köyde polis karakolu felan gördün mü ? Jandarmanın görev alında bir yer olabilir. Bunu bilip bilmeden Jandarmanın yetkisini tartma...

Belli alanlarda yasa dışı tarikatların oluşumların toplantıları yapılıyor bu ülkede. Ne tarikatlar gördü bu ülke... Mehmet Kaplanlar ve diğer Türk Düşmanı ve Atatürk Düşmanı tarikatlar... Bu yönde bir istihbarat geldi ise elbetteki böyle bir şekilde müdahale edilecek...

Sen nerde gördün elde edilen bir ihbarı değerlendiren bir askerin sorgulama yapmadan geri göndüğünü ?

Birlik beraberlik zamanında pervasızca askeri eleştirme anlayışınızıda pek anlamış değilim. Olayın iç yüzünü öğrenmeden böyle askerin üzerine akın düzenlemek hoş değil...

Bugün Asker olmasa idi durumumuz hiç iç açıcı olmaz idi...

. "Sabah saatlerine kadar sorgulanan vatandaşların tümü dün sabaha karşı serbest bırakıldı."

olsaydı serbest bırakmazlardı. Bu işin içinde başka birşey var. İnsanların suçu yoksa bile bu olay yüzünden sicilleri kirletildi. Suçlu iseler niye serbest bıraktılar. Suç varsa ortada camiye neden baskın düzenlendi. Bir bit yediği olabileceğini düşünüyorum.

. "Sabah saatlerine kadar sorgulanan vatandaşların tümü dün sabaha karşı serbest bırakıldı."

olsaydı serbest bırakmazlardı. Bu işin içinde başka birşey var. İnsanların suçu yoksa bile bu olay yüzünden sicilleri kirletildi. Suçlu iseler niye serbest bıraktılar. Suç varsa ortada camiye neden baskın düzenlendi. Bir bit yediği olabileceğini düşünüyorum.

bir bit yeniği var tabi
haber abartılı
onu geçtim
belli ki bir "ihbar" yapılmış
çünkü, mescid didik didik aranmış, içeridekiler sorguya çekilmiş vs. vs.
bunlar hoş şeyler değil
ama sizce amaç belli değil mi?
"danışıklı-dövüş"
ihbarın geldiği yer baya uzaklarda! okyanus ötesinde
milleti askere karşı soğutma çalışmalarının somut bir örneğidir olay
camide devlet düzenini değiştirme amacında olan bir tarikat toplanmıştır diye ihbar yapmışlardır
sonrasında olayın varacağı noktada budur!
"Jandarma cami bastı" diye de haberi veren yayın organları da sahte ihbar yapanların ekmeğine yağ sürmektedir!

Böyle çirkin bi olayı haber yapanlarda kabahat askeri oraya gönderenlerde değil
Asker garibim emir kulu ama o emiri veren kim Askeri Camiye baskın yapmaya gönderen kim
Sosyete bebeleri lüks yalılarda kumar partileri versin Birileri Jandarmayı Camiye yönlendirir
Bunu haber yapan olursada
Aaaaa çok abarttınız falanlar filanlar
Geçiniz..!!

dostum jandarma iç işlerine baglidir milli savunmaya deyil

edit: bu arada jand. komd olarak yaptim gorevimi ayri bi not olsun

Böyle çirkin bi olayı haber yapanlarda kabahat askeri oraya gönderenlerde değil
Asker garibim emir kulu ama o emiri veren kim Askeri Camiye baskın yapmaya gönderen kim
Sosyete bebeleri lüks yalılarda kumar partileri versin Birileri Jandarmayı Camiye yönlendirir
Bunu haber yapan olursada
Aaaaa çok abarttınız falanlar filanlar
Geçiniz..!!

çarpıtma istersen
askeri oraya gönderinin zerre kadar suçu yok, ne yani ihbarı değerlendirmesin mi?
ayrıca jandarma gidip görmeden nereden bilebilir ihbarın doğru olup olmadığını?
haber yapan suçludur demiyorum, abartılı haber yapmış diyorum.yaptıkları bu abartılı haberde olayı tezgahlayanın işine geliyor, yalan mı?

olayın "kurgu" olduğu o kadar açık ve net ki;
buna rağmen hala kalkıpta "son mücahit modunda ordu karşıtlığı" yapmaya çalışmanın, birlik beraberliğe ihtiyaç duyulan şu günlerde yanlış bir davranış olduğunu düşünüyorum.

sosyete yalı kumar partisi vs. demişken
Acarkentte kumar oynatanlara baskın düzenleyenlerle de aynı jandarmadır!

kaynak: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=50926

Yorumda ordu karşıtlığı olmasa bile fikre göre değil kişiye göre yorum yapmanın ötesine bir türlü geçememiş bir üyenin, kalkıpta kendi kurguladığı üye profilini istediği her kişiye giydirme çabasının cılız sonucu olarak görüyorum o yorumdan ordu karşıtı bir bölüm çıkarabilmiş olmanı

Bunun haricinde konuya dönmek gerekirse Jandarma elbetteki her ihbarı değerlendirmekle görevlidir Emir kuludur Sonuç itibarı ile bir önceki msjımda belirtmiştim burda altı çizgili yazıp zekanı aşşağılamıycam pekala bu şekildede okuyabilirsin
Burda suçlanması gereken Kumar partileri kokain partileri uluorta yapılırken Bir camide yapılan dini içerikli sohbeti sakıncalı bulup İhbarda bulunan-ki basit bir ihbarla jandarmanın bütün cemaati gözaltına alacağını düşünenlerden değilim
Açıkçası orduya güvenin öyle yada böyle sarsılmaya çalışıldığı şu zor günlerde İnsanların gözünde askeri cami basan kurum olarak lanse etme amacıyla düğmeye basan kişilerdir suçlular

Senin için kim oldğu beni zerre kadar alakadar etmez belki senin için o camideki cemaat suçludur Belki başkası o seni bağlar senin düşünebilme ve anlayabilme durumunla alakadır Ama kalkıp beni ordu karşıtlığı yapmakla suçlayıp bide
Kendince espriler üretmeye kalkışmazsan sevinirim Son mücahid olmadığımı iyi bilirsin..=)

ayrıca bana sosyete baskınının linkini vererek neyi kanıtlama peşindesin anlayabilmiş değilim İlginç Demekki o kumarhane basılınca diğerleride ortadan kayboldu ve basılcak kumarhane basılcak fuhuş yuvası kalmadı basılcak Uyuşturucu kulüpleride kalmadı sıra ondan camiye geldi heralde(=

bu kadar kışkırtıcı ve palavracı bir "haber sitesi"hayatımda görmedim,
tarikatçıdırlar ondan basmıştır jandarma,elbet bir nedeni vardır...

"zaten isminde daha hayır yok." yadıklarımdan dolayı özür diliyorum bir anlık sinir ile anlamını tam bilmediğim bir şeyi eleştirdim

ismine karşı bir diyecek birşeyim yok ama içeriği vasat bir site

bence kesin teşkilattan su almayan yada bayii olmayanlardır bunlar.
insanın aklına ne gelebilir ki?

=) Sen ne biliyorsun peki gusel karde$im....

İsminde hayır yok
Sitenin Adı Tevhidhaber
Tevhid ne manaya geliyor No comment..=)

kardeş kusura bakma biran sinirle anlamını tam olarak bilmediğim bir kelimeden ötürü eleştirdim. ismine karşı bir diyecek birşeyim yok ama içeriği vasat bir site, tamamen yalan bir haber olarak görüyorum

tarikatlarda askere saldırıyo,zamanda askere saldırıyo vakit bütün ülkeye saldırıyo,bu belirsiz sitede askere saldırıyo.. ne farkı kaldı? ha eline silah almısın ha bu?

benim yaptıgım yorumu anlamayan arkadaslara .....
ülkede cami baskını yapılıp ordakiler arbalarla apar topar gotürülüp cins cins sorular sorup vatan haini gibi muamele göstermek sonrada hiçbirsey olmamıs gibi serbest bırakmak jandarmanın görevi degildir soruyorum size madem bu kadar tehlikeliydi ordakiler tam arastırmadan etmeden istihbarat olmadan böyle bir baskın yapılırmı işte jandarmanın görevi ney biliyormusunuz jitem kurupp ülkeyi karıstırmak degil dogru yerde dogru hamleyi yapmaktır....anlamak istemeyen arkadaslara duyurulur....

benim yaptıgım yorumu anlamayan arkadaslara .....
ülkede cami baskını yapılıp ordakiler arbalarla apar topar gotürülüp cins cins sorular sorup vatan haini gibi muamele göstermek sonrada hiçbirsey olmamıs gibi serbest bırakmak jandarmanın görevi degildir soruyorum size madem bu kadar tehlikeliydi ordakiler tam arastırmadan etmeden istihbarat olmadan böyle bir baskın yapılırmı işte jandarmanın görevi ney biliyormusunuz jitem kurupp ülkeyi karıstırmak degil dogru yerde dogru hamleyi yapmaktır....anlamak istemeyen arkadaslara duyurulur....

Arkadaş vatan haini muamelesi gördüğünü nerden biliyorsun ? De haydi sen o camii yi o şehri o insanları tanırmısın de bakayım Olay hakkında ne biliyosun sen. Böyle kendi kendine kurumları ateşe veriyosun ?

Arkadaş bu ülkede zamanında üniversiteler anarşist yetiştirdi. Üniversitelerde silahlar saklandı... Camiden Cıkanlar Linç etti yaktı (Hangi olaylardan bahsettiğimi biliyosundur...Yok bilmiyom dersen bir dahaki postta yazarım)
Ülkemin Güvenliğinden sorumlu bir kurumun bir yeri araması sorgulaması bu kadar sizi nie endişeye sevk ediyor? Yerin adının Camii olmasımı. Endişe etmeyen arkadaşlar İsim Camii İse o kurumun adıda JANDARMA. Sen camiiden nekadar eminsen bu ülkede bu ülkenin JANDARMASINDAN emin...

Arkadaş sen anlık istihbarat değerlendirilmedi diye Dağlıca baskınında askeri eleştiren değilmiydin ? Yada eleştiren grubun görüşlerini taşımıyormusun ? Eğer ordaki insanlar ülke adına zararlı bir şey yapsa idi Jandarma bunun ihbarını alıp beklese idi . VAy anam nie bekledi.... Ama beklemeyip müdahale ettiği zaman... Bide Yerin İsmi Camii ya.... Yak ve ateşe bakalım....

Arkadaş olaı aşırı derecede abarttığın garanti... Olay bu kadar muhim olsa. Olay bu kadar ciddi bir şey olsa neden bu ülkenin Ulusal büyük medyası Bu habere yer vermesin....

Şimdi bana Satılmış medya felan deme... Siz o satılmış medyayı Din düşmanı Türban düşmanı olarak ve Türban Din aleyhinde yazıp haber yapmakla eleştiriyordunuz... Televizyonlarda böyle büyük kitlesel buluşmayı sohbeti pek de iyi çarpıta bilirdi...

Ama çarpıtılacak kadar önem taşımamakta....

Kim izlese hadi ordan diyecek hele hele senin Yorumlarına HADİ BEEE YOK O KADAR UZUN BOYLU değil derler...

Arkadaş. Bence eleştirdiğin kurum bu ülkenin En iradeli en karakterli ve en ONURLU kurumlarından biri...

Yazık o Kurumu O Kurumdaki askere yada rütbelisine....

Böyle manasız Anti Propaganların peşinde olmayalım

Geri