Iverson Resmen Beşiktaş'ta!!! [Tek BaşLık]

Tüm beşiktaş ve türkiye basketbol camiasına hayırlı olsun
ıverson'u izlemek gerçekten keyif verici.

Beşiktaş'ın Allen Iverson transferi tüm dünya basınında yankı uyandırdı.

İşte Allen Iverson'ın kendisini 2 yıllık Beşiktaş Cola Turka'lı yapan imzasından sonra dünya basınında yansıyan haberler;

REUTERS ( TÜRK TAKIMI BEŞİKTAŞ GEÇMİŞTE NBA WVP SEÇİLEN IVERSON İLE İMZALADI)

Türk Takımı Beşiktaş geçmişte NBA WVP seçilen Allen İverson ile imzaladı. NBA yıldızı Allen Iverson cuma günü 2 senelik sözleşme imzaladı.

WASHİNGTONPOST ( ESKİ NBA ALL STAR IVERSON YENİ TAKIMIYLA TÜRK BAYRAĞI ÖNÜNDE İMZALADI)

Eski NBA all star Allen Iverson yeni takımıyla Türk bayrağı önünde imzaladı.

NEWYORK TİMES: ( IVERSON TURKİYE'YE HAREKET EDİYOR)

NBA takımı bulamayan Allen Iverson 4milyon $ karşılığında Türk takımı Beşiktaş ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

NBA.COM ( IVERSON TÜRK TAKIMI İLE ANLAŞTI)

OLDU, olacak derken Avrupa basketbol tarihinin en büyük transferi sonunda gerçekleşti. Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’de 4 kez sayı kralı unvanını alan, 1 kez MVP (en değerli oyuncu) seçilen ve 5 kez de All Star maçında forma giyen Allen Iverson resmen Beşiktaşlı oldu. Siyah beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören, basketbol şube sorumlusu Şeref Yalçın ve Iverson dün New York Manhattan’daki St. Regis Oteli’nde basın toplantısı düzenledi. ABD’den The New York Times, Washington Post, CNN, Reuters, ESPN gibi medya kuruluşlarının da ilgi gösterdiği toplantıda yıldız oyuncu, “Türk basketbolseverlerin beni istemesinden dolayı çok mutluyum. Taraftarın karşısına çıkmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Yeni sayfa açtım

Beşiktaş’a basketbol kariyerine devam etme şansı verdiği için teşekkür eden Iverson, sözlerini şöyle sürdürdü:
“NBA’den herhangi bir teklif gelmedi. Basketbol oynamaya devam etmek istiyordum. Beşiktaş’tan gelen bu güzel teklifi de değerlendirmek istedim. Çok iyi olmadığımı biliyorum, özel hayatımda pek çok durumla uğraşmak durumunda olduğumu biliyorum. Ama artık hayatımda yeni bir sayfa açıyorum.”

5 ya da 7 numara

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ise, “Iverson, Türkiye’ye gelen en büyük basketbol yıldızıdır. Yönetim kurulu üyemiz Şeref Yalçın’a bu transferde büyük emeği geçtiği için teşekkür ediyorum” dedi. 2 yıllık sözleşme imzalayan Iverson, toplam 4 milyon dolar alacak. Kendisiyle özdeşleşen 3 numaralı formayı kurallar gereği giyemeyecek olan ABD’li yıldız, kendisine önerilen 33 numarayı kabul etmedi ve “5 ya da 7 numaralardan birini giyeceğim” cevabını verdi. 6 Kasım Cumartesi günü İstanbul’a gelecek olan Iverson’a, tıpkı Quaresma ve Guti’de olduğu gibi taraftara açık bir imza töreni düzenlenecek. Havanın durumuna göre bu tören Fİ-YAPI İnönü Stadı’nda veya Akatlar Spor Salonu’nda yapılacak.

10 yıl önce buna delilik derdim

İmza sonrası ilk demecini Hürriyet’e veren Iverson, “10 yıl önce bana ‘ileride Türkiye’de oynayacaksın’ deselerdi, ‘bu delilik olur’ cevabını verirdim” dedi.

NEW York’taki St Regis Otel’de düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Cola Turka ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Allen Iverson, tören sonrası ilk açıklamasını Hürriyet’e yaptı. ABD’li basketbolcu, sorularımızı şöyle yanıtladı:
- Türk basketbolu hakkında ne biliyorsun?
- NBA’de çok sayıda Türk oyuncu var. Onlar nasıl gelip burada oynayabiliyorsa ben de Türkiye’de oynarım. Ben yıldız olarak görülemeye ve eleştirilmeye alışkınım. Tüm gözlerin üzerimde olacağını biliyorum. Basketbol her yerde basketboldur. Türk ligine alışmakta zorluk çekmem.
- 10 yıl önce sana; ileride Türkiye’de forma giyeceksin” deselerdi ne düşürdün?
- Bu bir delilik olur, diye düşünürdüm.

NBA’de 4 kez sayı kralı oldu

7 Haziran 1975 doğumlu olan Allen Iverson NBA kariyerinde 1 kez MVP (en değerli oyuncu) seçilirken, 4 kez de sayı kralı oldu. NBA’de oynadığı 914 karşılaşmada 26.7 sayı ortalaması tutturarak maç başına en çok sayı atan basketbolcular sıralamasında 6. sıraya yerleşti. 1996’da Philadelphia 76’ers takımı tarafından birinci sırada draft edilen Iverson, 5 kez de All Star maçına çıktı. “The Answer-Cevap” lakaplı yıldız oyuncu, Philadelphia’nın ardından Denver Nuggetsve Memphis Grizzlies formalarını giydikten sonra NBA kariyerine nokta koydu.

Allen Iverson için ne dediler?

Kerem Tunçeri (Efes Pilsen): Beşiktaş’ı kutlarım
BENCE Avrupa’ya yapılmış en büyük transfer. Ligimize renk katacaktır. Dünyanın gözü Türkiye Ligi’nde olacak. Beşiktaş yönetimini kutlarım.

Haluk Yıldırım (G.Saray C.C.): Türkiye’nin reklamı
TÜRKİYE’nin reklamı açısından müthiş bir transfer. NBA yıldızı ile aynı parkede karşılaşmak, oyuncular için de çok farklı olacak. Iverson burada bir adam geçse, mutlaka hemen bir yardım gelecektir.

Tutku Açık (Galatasaray C.C.): Heyecan verecek
BİR NBA yıldızının buraya gelmesi, hem Beşiktaş hem de Türk basketbolu için çok önemli. Geçen sezonun büyük kısmını boş geçirdi. Yine de Türk basketboluna büyük heyecan verecek.

Ümit Sonkol (Bornova Bld.): Dünya çapında isim
DÜNYA çapında bir yıldızın ligimize gelmesi büyük olay. Türkiye’de basketbol çok sert. Bu yüzden performansının ne olacağını merak ediyorum.’’

Ender Arslan (Efes Pilsen): Mutluluk verici
IVERSON Beşiktaş’a çok şey katar. Bu kadar büyük bir oyuncunun gelmesi mutluluk verici bir olay. Beşiktaş, Avrupa’nın en büyük transferini yaptı.

Haber1903

Allen Iverson
Allen Iverson

Beşiktaşın çocuğu Allen Iverson

hadi hayırlı olsun inşallah bekleneni verir başarılar iversona

Geri