Ironman’in maske arkası

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Ironman, kullandığı teknolojiler ve görsel efektlerle son dönemde çekilen en gerçekçi bilgisayar imajlarını barındırıyor…
2 Mayıs’ta gösterime giren Ironman, Robert Downey Jr.’ın muhteşem oyunculuğunu bir kenara bırakırsak esas kullandığı teknolojiler açısından oldukça ilgi çekici bir film özelliği taşıyor… Perde arkasına bir göz attığımızda büyük bir ekibin, gerçek kostüm ve bilgisayar tarafından yaratılmış imajlarla harikalar yarattığını görüyoruz.

0505_ironman_ic1.jpg

CGI (computer generatred imagery) ile yapılan imajlarla gerçekten kostümle çekilenler arasındaki fark gözükmüyor bile. Hatta ILM’in görsel efekt amiri Ben Snow’un söylediğine göre filmin yönetmeni Jon Favreau bile kostümün hangi noktalarında CGI kullandıklarını hangi yerlerinin gerçek olduğu konusunda sorular sormuş.

Temel olarak; gerçek bir kostüm yaratılmış ve daha sonra bilgisayarla bu kostüm üzerinde görsel efektler uygulanmış. Dolayısıyla gerçek görüntülerle bilgisayar imajlarını ayırdetmek gerçekten çok güç. Daha önce bilgisayar kullanılan bu tip efektler Azınlık Raporu’nda da kullanılmıştı fakat Ironman, o günden bu güne görsel teknolojinin ne kadar ilerlediğini kanıtlar nitelikte…

Ironman'in yüksek çözünürlüklü tanıtım videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Marvel'ların en guselı bu fılm bence...

Hulk,Spıder vs hıkaye kaldı bunun yanında

Valla ben pek umutlu değilidm ama demek sevilmiş şu lanet ıspartaya da gelsede bizde gitsek.yada biz mezun olmadan bu filmleri çıkarmasınlar :p

Marvel'ların en guselı bu fılm bence...

Hulk,Spıder vs hıkaye kaldı bunun yanında

X-men serisi varken Lafı oLmaz. Çizqi fiLmi varken Iron-Man in en renksiz ve özensiz qibi duranı buydu.AsLına bakarsan çok kLasiktir Iron-Man...Peki hiç Iron-Man Batman benzerLiqi dikkatinizi çekti mi ? Batman DC nin Ironman MarveL'in :) Birebir aynıLar..Zenqin adam dünyayı kurtarıyo faLan :)

Iron Man'i en eğlenceli kılan Robert Downey Jr'dan başkası deildi :D tek kelimeyle bizi koparan ve kendine hayran bırakan bi oyunculuk sergiledi...onu çok yakında başka bir filmde de görüceimizi düşünüyorum :)

Geri