iran kedisi

irachann

HH gєвzєтiм
Reaction score
0
kedi-135.jpg

persian1.jpg

cats_18.jpg

Temel Özellikleri
Tartışmasız ilk tercih edilen ev kedisi olan Persian, aileye ve dostluğa olan tüm düşkünlüğü ve zekası ile tanınır. Ancak bakımı oldukça dikkat gerektirir.

Görünüş ve Vücut Yapısı
Yüzünün etkileyici geniş ve yuvarlak kafasının kemik yapısı tamamen yuvarlaktır. Belirgin bir girintisi olan basık burnu kısa ve kalkıktır. Gözler iri, yuvarlak ve kabarıktır.

Uçları yuvarlak hafifçe öne eğik kulakları ufaktır ve alt tarafları fazla geniş değildir. Kulaklarının alçak oturuşu kafasının yuvarlaklığını bozmaz.

Bedeni alçak ve güçlü, asla kaba sayılmayacak bir tıknazlıktadır. Kemikleri ve kütlesi ona bir armağan gibidir. Kasları neredeyse abartıya kaçacak bir biçimde yapılıdır.

Dört ayağı da kısa ve kalındır, ön ayakları düz iner. Sırtı muntazamdır, iri patileri yuvarlak ve sıkıdır. Parmakları birbirine yakındır. Kuyruk uzun olmamakla beraber gövdenin uzunluğuna uygundur. Uzun, sık ve canlı tüyleri gövdeden aşağıya akıyormuş gibi kabarık durur. Omuzlar dahil tüm beden boyunda yelelenen ve oradan aşağı göğsü ve ön ayakları kaplayan uzun kürk gibi tüylerle kaplıdır. Pati altlarında ve kulak içlerinde dolgun fırçaya benzeyen tüyler vardır.

Tüy Bakımı
Her gün muntazaman fırçalanması şarttır. çok fazla sindirilmemiş tüyler bağırsak problemlerine yol açabilir. Yumuşak bir fırçayla ve yumuşak hareketlerle fırçalanmalıdır. Eğer şartlar başka türlüsünü gerektirmiyorsa mümkün olduğunca kuru şampuan kullanılması gerekir.

Kökeni
İran kedilerinin uzun tüylü Türk Ankara kedilerinden geldiği sanılmaktadır. Her iki cins de doğulu kediler olarak tanınır. Eski İran kedilerinin Ankara kedileriyle daha yoğun ve yünsü tüylü olmalarının dışında çok az farklılıkları vardı.

İran kedileri Avrupalılar tarafından tüylerinden ötürü beğenilerek yetiştirildiler ve tüm uzun tüylü kedi yarışmalarının vazgeçilmez galipleri oldular. İran kedisinin süregelen ısrarlı yetiştirilmesi sonucunda sarsılmaz yerleri olan İngiliz ve Amerikan Shorthair'ler bile kendi ana vatanlarında tahtlarını kaybettiler.

kedileri severim esrarengiz hayvanlardır.eline saglık

teşekkürler..emeğine sağlık

İran kedisi diyipde bir kaç resimle bırakılır mı hiç arkadaşım.

kediler öyle çar çabuk geçiştirilemez bence.

müsadenle bir kaç resim de ben ekleyeyim. :biggrin :durdurun​

1113903641iran_kedisi_persian_21.jpg

1113903637iran_kedisi_persian_39.jpg

1113903630iran_kedisi_persian_38.jpg

1113903622iran_kedisi_persian_37.jpg

1113903615iran_kedisi_persian_36.jpg

1113903611iran_kedisi_persian_35.jpg

1113903608iran_kedisi_persian_34.jpg

1113903604iran_kedisi_persian_33.jpg

1113903601iran_kedisi_persian_32.jpg

1113903593iran_kedisi_persian_31.jpg

1113903589iran_kedisi_persian_30.jpg

1113903563iran_kedisi_persian_22.jpg

1113903552iran_kedisi_persian_19.jpg

1113903488iran_kedisi_persian_1.jpg

1113903502iran_kedisi_persian_5.jpg

1113903493iran_kedisi_persian_2.jpg

TeşekkürLEr iRachann ve SonsuzLuğa :goz:

SonSuzLuğa Verdiğin 3. ResimE Bittim :) Pamuk Şeker giBi Kedi :p

TeşekkürLEr iRachann ve SonsuzLuğa :goz:

SonSuzLuğa Verdiğin 3. ResimE Bittim :) Pamuk Şeker giBi Kedi :p

bence hepsi öyle yakışıklı. yumuk yumuk. puf puf. yumuşacık. :biggrin

gördüğüm anda beni gülümseten hayvanlar arasında açıkara birinci. :D

nankör hayvanlardır hiç sevmem...

kedileri sevemem birtanesini ezmemek için opel corsa ile otobus duragına girdik zamanında o gunden beri pek haz etmem kedilerden

bende de bi iran kedisi war wallaha yalan ediyo beni her yere çişini yaptı butun evi çamasır suyuyla temizlemek zorunda kaldım

bakışlarında memenet yok bu haywanların yaw en iisi hamster

Geri