interneti kablosuz 500 m den kullanma şansımız var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadasım bluetooth ile kapalı alanda ancak 15 m acık alanda 100 m ama 500 m imkansız.

senın cözümün access poınt arkadaşım ama kullandıgın malzeme herzaman yaptıgın ısın kalıtesınde rol oynar unutma sakın ucuzza mal edecem dersen performans her zaman dusuk olacaktır.

hp almayın üniv de HP ama az yoğun olduğunda kopup duruyo

Şunu söylemeden edemeyecem arkadaşlar.. açık alanda 750 mt den var olan bir ağa, bir pc ye yada bir modeme bağlanabilme şansımız var!! normal olarak internet hattından da faydalanmış oluyoruz.. toplam maliyet 600$ civarı.. tecrübeyle sabittir...

Edit : daha uzağı denemedim ama opsiyonel olarak mesafe uzayabilir!!! :hhman:

Edit : Güncel tarih itibari ile 400$ a kadar fiyat düşmüştür... bilginize...

cok pahalıymıs beee

eger kablosuz istersen pahalı olur eger kabloulu istersen
kablolu biraz daha kaliteli ve 0 ohm yakın kablolar var bunları tam degerlarini cikaririsan her 150 metrede bir tane hub ( kaliteli ) bağlarsan ulaştıgı noktada düşüklük olur oda yaklaşık misal 50 kb ise 40 kb düşer ama çalışır birde kablo 150 metrelik bir kablo bağlarken normal çapraz bağlantı olmaz onun uzun çalışması için kablo bağlantı ise değişik olacaktır.
kendi 150 metrede denedim ve rahatlıkla çalıştı birde eger havadan atlatarak geçirmek istersen kablo içerisinde örgülü kablolar var onları her zaman tavsiye ederim ve tavandan atlatmak istiyorsanda şunu unutma havadan elektirik alıyor kablo onu önlemek içinde örgülü kablo tavsiye ederim
gelelim kablosuz bağlantıya eger kulanacagin yer açık bir alan ise bunu yerde durmanı isterim yanı yaklaşık 5 metre yükseklikte olmasını isterim yok ben kapalı alan ve bina var diyorsan tavana yerleştirsin ve karşiya gönderdigin kullanıcı biraz yukarda olacak yada aynı seviyede olacak şunu unutmayın sinyal her zaman yukarıya dogru gider yanı yukarıya kodugunuz bir WİFİ verici aşaiya( bir bina üstünde ) 500 kb (5mps) çekiyorsa aşagiya kodunuzu verici yukarıya gönderme hızı yaklaşık 3600kb (36 mps) gönderme yapar ve daha verimli kulanırsınız ve ve hava şartları çok etkiler buda misal sıcak havada alet kitlenme yapar soguk havada sinyal seviyesi düşer bunun için biraz çok deneme imkanız olacak misal bizim ünv kurdular ve tavanlara 20 db antenli ama karşi karşiya bakıyoruz ve %50 seviye gösteriyor birde eger aşagidan yukarıya sinyal fazla gider yaklaşık 1 km yerde ben sinyal en düşük seviyede ve internete girdim verici antenin 1 db ama alıcı ve verici birbirini görecek şekilde tutmanız lazım kendim WİFİ üzerini çalışıyorum

By MuRaTDuR

ya ne yapacaksın o kadar uzun kabloyu hem baglantı cok yawas olur we hatta hiç baglanamazsın ..

ben 95 metre var ve şu anda cok mgüzel oyun bile oynuyorum ag üzerinden

freedom455' Alıntı:
ben 95 metre var ve şu anda cok mgüzel oyun bile oynuyorum ag üzerinden
arkadaşım kablosuzmu kablolumu ben karşı dairede bir alt katta oturan teyze oğluna (arada enfazla 10-15 mt 3 duvar var )gönderdiğim sinyal %30-40 sık sık kopuyor bana yardımcı olursanız sevinirim.

del duvarı öyle kablo geçir derim.. hem ucuz hem kaliteli..

tabiki biraz işçilik gerektiriyor :ter:

cat 5 kablo yerine cat 6 kablo kullan olur hemde nasıl olur denedim ben

arkadaşlar ben 400 metreden kablosuz internet kullanıyorum modemin markası air ties ben bu markadan baska marka kullanmam arkadaşlar 1 numara ustelik türk yapımıo zoom markasının kablosuz internewtinin modemleri bayagı dandik arkadaşlarım aldı o yüzden diyorum

arkadaşlar 500 m kullanma şanı yok 18 km kullanması için milyarlar harcaması lazım ancak çok ucuz bi şekilde kullanırımdersen her 100 m de 1 tane acces point. koycaksın tabi koyacak yerin varsa....
o zaman hızda çok fazla dülşme olmaz eğer ki arada duvar falan varsa sen wierless bağlantısını unut bence tam bi işşkence hai,lişne gelecektir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri