interneti kablosuz 500 m den kullanma şansımız var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

abidin aktepe

New member
Reaction score
0
internet hattımı kablosuz bi şekilde 500 m uzaklıktan kullanma ihtimalim var mı teşekkürler

yok ancak masraf yaparsan var..
mesela pci wireless kartlar1na güçlendiricili anten aparat1 denilen _eyler var 60--70 dolar
onu taktiginda bi ihtimal alani genisletebilirsin ama 500 metre hayal gibi..
(ben daha 20 metreden tam verim alamiyorum)

arkadas boyle bir sansın var 3km kadar artırıldıgını gordum ama biraz masfaf etmen lazım sinyalide mükemmbel duzeyde albilirsin kullancagın aletlerin kalites,de çok önemli

şu an ben wireless bağlantı kullanıyorum araya ne kadar engel duvar vs girerse bağlantı azalıyo üstadım 30-35 mtre var bağlantı güzel benimkinde ama dier üstatların söledği gibi bağlantıyı güçlendirici bi şiler bulabilirsen sanırım güzel bir durum ortaya çıkabilir...kolay gelsin...

baglantı guclendirici dediğiniz access point se, eger arada hiç bişey yoksa 5 tanesiyle idare edebilirsin tahminimce. arada duvar ev filan varsa, 5 mt için bile wireless deneme derim ;)

Yuc3L' Alıntı:
baglantı guclendirici dediğiniz access point se, eger arada hiç bişey yoksa 5 tanesiyle idare edebilirsin tahminimce. arada duvar ev filan varsa, 5 mt için bile wireless deneme derim ;)

acces point duvarları gecebiliyor sadece etrafta gsm yansıtıcı varsa ondan etkilenebiliyor arkadas sadece modemden bağlanıyor anladıgım kadarıyla
1 acces point koy olayını cözer modemdem (yada swich den )acces pointe utp kablo cek şartlarınız uygunsa havalandırma boşlugu yada balkonda yolla unutma acces pointinde şifresi olmalı bol şans

ayni televizon yayini gibi..
eskiden anten güçlendiriceleri vardi.. onlar gibi bi alet var.. 60 $civari diyolar.. denemedim ancak elektronik anlaminda mantiği ayni.. sinyal güçlendirme..
ve bu alet access pointe değil alici wifi karta bağlanyor..
ve entegre wifi olan laptoplara bağlanamıyor diye biliyorum..
pci karti şeklinde masaüstü için wifi kartlari var ve antenleri sökülebiliyor..
antrak.org.tr adında bir site var orada antrak gazetesinn eski sayilarini incelersen viyana dan bir arkadas 100-150 metre cekisi arttirmis..ancak arada bosluk var ve anteni pencereye asmiş..ve materyaller: peynir kutusu 4 adet soket ve TV anteni(kaliteli) ile yapmış..ve gayet verim almış..

:D folyo kaplasan bi çanak şekli versen yada modemin yerini değiştirirsen bile en az 10-15 metre kapasite artıyor (BETon çelik takviyeli duvarlardan ise geçerken 30m yakın kayıp veriyor sen en iyisi 2 çanak al birini karşıya birini kendi makinana tak :D kullan

eğer anten alırsan ki buyuk şirketler[marketler zinciri] veya bir şehirde bulunan otogarlar arasında olur.. 18KM bile kullanırsın..

ufff bayaa cok mus bea 500m teknoloji ilerledi bence olur ama yapanı gormedim

Şimde ben bu olayin ciddiyeti konusunda süpheye düştüm, yani anten vs. bir şekilde mesafenin 100 m. yi gecmesi mümkünmü? mümkünse ve anten temin edilebiliyorsan nereden ne şekilde bunu yapabilirim ?
Bende airties modem var kablosuz onun kendi access poini var satılan ama onlarda ciddi bir çozum sayılma ayrica pahali. mesela arkadaşımla aramda 50 m kadar mesafe var. ama iyi tanede apartman var arada.. nasil olacak bu iş?

ben kablolu bile verım alamadım bıl.ağ bağlantısı yaptık ama komşuyla olmadı 100 metreden sonra bağlantı işlemıyor çözümü var ama çok pahalıymiş

ben olsam o paraya tüm neti kapattırır uydu nete geçerim:)
1 senelik maliyetinden kat kat pahali..
uydu net 1000 dolar civarina kuruluyo aylıkda 50usd civarinda sanırım..
ben univ de yurtta wifi (wireless) kullanıorm hava şartlarında bile değişiklik gösteriyor.
radyo dalgaları halinde yayın yapılıyor ve bu dalgalar tv dalga boyuyla çok yakın.
ayrıca yansıtıcı varsa etrafta(metal) yani yayini geri yansıtacak bunuda engellemen gerek.
mesela bizim yurdun dışında metalden siding yapılmış..
bu yüzden verim çok düşük..

repeater denilen bi olay war yane sinyali tekrarlio 100m flan daha ileri iletio habern olsun" hasavri" ama bi tesekkurunu alırım etmessen cann saol sun D::D

baba var ama 300 dolarlık bi anten alman gerekebiliir onlar 20 dbi in uzerinde antenler oluyo ama bide su var
"eger cocugun olmamasını istiyosan 13 dbi anteni 2 sn apıs aranda tut yeter":D

arkadaşlar bir otele wirelees ağ kurmak istiyorum 5 katlı bir bir bina dışarıda havuzuda olan 2 dönüm bir arazi bina 500 metrekare her tarafından wireless in rahatlıkla kullanıla bilmesi için ne lazım gelir acaba yardım edermisiniz

access point kurman gerekli 2 nci katın yüksek bir noktadan otele bakmalı toplam 4 adet repeater özellikli access point (smc marka işini görür)kullanmanı öneririm yani otelin dört yanından ve dışarıdan bakıcak. antenlere silikon çekmelisin arka taraflarına. otele uzaklığı ise en az 30 mt olacak. harici anten kullanmanı öneririm(11dBı) anten kablo uzunluklarını da 5 mt den uzun yapmamalısın... sıradan kablolar işini görmez.. toplam maliyetin 500$ geçmez. ayrıca aynı şartlarda bu antenleri bir birine çevirerek açık alanda 500mt üzerinde verim almak mümkün (2 cihaz için 500mt) ... bir cihaz repeater modunda diğeri ise client modunda olmalıdır. şifreleme koymanızı ise şiddetle öneririm...

eğer dışardan yapma şansın olmazsa içerden her kat için cihaz kullanırsan verim alabilirsin.. antenlerin güç seçeneği içerde bulunan engellere göre kendin belirleyebilirsin.. her cihaz için diseq yardımıyla 4 antene kadar çıkabilirsin.. yani 5 kat toplam 20 anten eder yanesi 24$ + kdv den hesaplayabilirsin. bunların kablolarıda 10$ civarı.. dışardan olması her zaman daha iyi sonuç verir.. tecrübeyle sabittir...

:hhman:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri