internet bağlantımla ilgili sorunum var...

zeythin

New member
Reaction score
0
öncelikle merhabaa sevgili forumdaşlar...
meramımı anlatmadan önce bana yardım etmeye çalışacak değerli internet kurtlarını bikaç konuda uyarmayı görev biliyorum...

birincisi... içinde bilgisayar geçen konularda çok bahtsızım. başımın üstünde yağmur bulutuyla gezerim. klasik bir pembe panter gibiyim özetle....
ikincisi çok ama çok zor anlarım bu konuları. bana anlatmaya çalışan insanlar dünyaya geldiklerine bin pişman olurlar.
üçüncüsü internetçe, bilgisayarca, teknolojice dillerini hiiiç bilmem. türkçe ile de bu aletle iletişim kuramıyoruz malesef....
dördüncüsü... elimi attığım bütün teknolojik cihazlar(başta bilgisayar olmak üzere) elimde kalır. dokunduğum her şeyi kral midas gibi altına çeviremesem de yüzüne bakılmayacak hale çeviririm...
beşincisi... bilgisayar dehası olarak tanımlayabileceğim onlarca dahi benim kalın kafalılığım yüzünden kel kaldılar. saç baş yoldurmak suretiyle hayatlarına kabus gibi çöktüm ziira...

derdimi anlatacağım kimse olmadığından son çare siz syber dehalara danışmak kaldı. umarım cevval cesur bir dahi yardımıma koşar...

gelgelelim ana konuyaaaa....

şu 45 liralık ttnet sınırsız internet paketini kullanıyorum. modemim de pikatel airmax 104.
evimde iki bilgisayarım var. biri masaüstü ki bu bilgisayara modem kablo ile bağlı... tahmin edersiniz ki diğer bilgisayar dizüstü. ve modeme wireless'le bağlanıyorum.
sorunum ise tam olarak şu:
masaüstü bilgisayarda minimmum 100kb./sn. de download yapabilirken Wirelessle bağlandığım laptop'ımla bu hız maksimum 50kb/sn.yeye çıkıyo. daha hızlı olmuyor.
wireless olduğu için normal diye düşünebilirsiniz ama başlarda masaüstü kadar hızlı dovnload yapabiliyodum. ne olduysa bir iki hafta önce oldu....

internetim yerli yersiz kopmaya başladı. mesela masaüstü bilgisayar açıldığında laptop'ın internet bağlantısı birkaç saniye kadar kopop tekrar geliyor.

bana bunun nedenini ya da çözüm yollarını üşenmeden anlatabilecek bir dehaya ihtiyaç duyuyorum...
yetişin şu bilgisayar cahili insanın imdadına...

hepinize çok çok teşekkürler şimdiden...

wireless le değil de laptopuna normal kabloyla bağlanmayı dener misin bir , aynı sorun mevcut mu?

Evet o zaman pc de bir sorun var.Şimdi dediğim programı arat forumda kur ve calıstır.Onun taraması bitince yeniden dene.

Combofix bunla tarat.

Sanırım masaüstünde xp dizüstünde wista kuruludur sende :) öncelikle orbit downloader programını indir dizüstüne kur. Orbit downloaderla bi download yap bakalım kaç kb ile down yapıcaksın. Eer sıkıntı aynen devam ederse modemini resetle baştan kur. ( resetle derken açıp kapama fabri,ka ayarlarına geri çek ) yine devam ederse yapacaın tek şey var. Dizüstünü virüsten temizlemek :)(

Geri