Windows Vista'yla birlikte tüketicinin güvenini kaybetmeye başlayan Microsoft kritik değişikliklere giderek yeni bir işletim sistemi hazırlamıştı. Windows 7 hem Microsoft'un tüketici gözündeki imajını yeniledi hem de şirket tarihinin en sevilen işletim sistemi oldu. Firma Windows 7 rüzgar hâlâ güçlü eserken daha büyük yelkenlere yatırım yapmaya başladı. Windows 8, Microsoft'un şimdiye kadar en çok yatırım yaptığı işletim sistemi.
Üstelik bu işletim sisteminin sektöre getireceği yeniliklerden faydalanmak isteyen her teknoloji firması Windows 8 için adeta kasalarının anahtarını Microsoft'a hediye etti. Dokunmatik ekranlar, yeni telefonlar, Windows 8 tabletler ve işlemciler derken tüketiciler bu fırtınada büyük paralar harcayacak. 26 Ekim'de başlayacak Windows 8 fırtınası için, Intel beklenmedik bir iddiada bulundu. Şimdiye kadar Microsoft'un en büyük destekçisi olan Intel, Windows 8'in şu anda hatalarla dolu olduğunu açıkladı.
Paul Otellini, Microsoft'un Windows 8'i bu hatalarla piyasaya süremeyeceğini o yüzden erteleme yapacağını iddia etti. Ön siparişler ve piyasaya çıkmaya hazırlanan Windows 8'e özel ürünler düşünülürse Microsoft'un bir haftalık erteleme isteği bile teknoloji sektörüne milyonlarca dolarlık zarara mal olacak.
Otellini, Windows 8 bu şekilde piyasaya çıkarsa, donanım firmalarına ve yazılımcılara büyük işler düşeceğini belirtti. Uyumsuzluk sorunlarını çözmek için, önümüzdeki aylarda defalarca yama çıkması gerekecek. Vista'da tam olarak bitmemiş bir işletim sistemi olarak piyasaya sürülmüştü. Microsoft aynı hatayı tekrarlamayı göze alabilir mi? Bunu önümüzdeki haftalarda göreceğiz.