ingilizce ipuçları ;)

altayagan

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ingilizce öğrenirken bazı ipuçları işinizi çok kolaylaştırır o ipuçlarından bazılarına bu link ile ulaşabilirsiniz. Buyrun: cakall özellikle sen kesin bak :)

http://www.bedavaingilizce.com/ipucu/index.php

benım buna ıhtıyacım yok dur neydı
ı speak wery weLL ınglısh Im fırom turkey can yu tolk me about some shit..

bence sen daha dikkatli bak o ipuçlarına :) (birde I speak very well English demek yerine modifier alan adjective'i mümkünse sona at = I speak English very well şeklinde ;) ok?)

eyvallah dostum eline sağlık :) adamlar yapmışlar yauu:)

İyİ Tatİller..

İYİ TATİLLER babacan, artık bende hackli oldum...

teşekkürler arkadaşlar bence güzel bir yazı arkadaşımızın ve sizin gözlerinize sağlık

paylaşım içim sağol ellerin dert görmesin

The Problem:
Yazılışında olan ama telaffuz edilmeyen harfler nelerdir? Nasıl akılda tutulabilir?

The Tip:
KaHWe kelimesinin sessiz harflerini ele alalım:
K harfi n harfinin önünde okunmaz. knife (nayf), know (now) gibi.
H harfi o harfinin önünde okunmaz. honour (anır), hour (awır) gibi.
W harfi r harfinin önünde okunmaz. write (rayt), wrong (rong), wrist (rist) gibi.

Kısaca, bu üç harf bu durumlarda okunmaz ve bu harfleri unutmamak için KaHWe sözcüğünde toplayabiliriz. Sevgi ve saygılar

The Problem:
Ben ayları ezberlemeye çalışırken, sonbahar aylarını sürekli karıştırırdım ama çözümünü de kendim buldum :)

The Tip:
Arkadaslar SONbahar aylarini sirasiyla S.eptember/O.ctober/N.ovember olarak sıralarsak SONbahar aylari sırasıyla çıkıyo:)) bakiniz bas harflere.....gayet pratik ve akilda kalici değil mi... Kendim de şaşırdım bunu bulduğuma. :))

Yasin Pamir / İzmir

böyle güsel şeyler var millet bende bakmanızı öneririm...

çok saol ellerine sağlık

Geri