Ilginç Dörtlükler!! Necif Fazıl'ın Dilinden!

Şunu demek istiyorum bu yazıyı kaleme alan zat ne diyor? Necip Fazıl Önceden Atatürkçüydü, aynı zamanda ne diyor önceden kadın bacağına şiir yazıyor ona taptığını söylüyordu.

Velhasıl Atatükçülüğü sağlam bir ideoloji zannederken, aynı zamanda kadın bacağına düşkün bir şairdi. İslama teslim oldu ne putu kaldı ne bacağı hepsi geçmişte kaldı, geçmişinin üstüne çekti sifonu mesele budur.

bu yazdıklarına katılıyorum geçmişin üstüne sifon çekmek lazım.

(Türkiye Cumhuriyeti Devletide öyle yaptı şeriat yönetiminin üstüne sifonu çekti yerine demokrasiyi getirdi...her şey mazide kaldı bu gerçeğide unutmamak lazım.. )

Sen boşver kargta bu muhabbet uzar gider böyle sifonu son çeken iyi çekecek, bu dünyadan başka birde ahiret var bizde de o ahirete inanç var. Hak gelir batıl zail olur ayetle sabit bizde de o ayete inanç var. Mesele bizim açımızdan farklıdır yani inanmak gerek, teslim olmak gerek.

üstadın kişiliğinden yazdıklarından rahatsız olanlar bulumuşlar bi bacak şiirini saldırıya geçmişler..sorarım onlara üztad ömrü boyunca sadece bu şiirimi yazmış. neden ellerine bir ÇİLE yi bir O VE BEN i alıp okumazlar bakalım ozaman söyleyecek bir söz bulabileceklermi. hataların farkına varıp vazgeçmek büyüklüğün şanıdır ..onlarda birgün bunun farkına varanlardan olurlar inşllh..

ilginç beyitler ,dörtlükler,hepsi kapak gibi cümleler. üstad kendi zamanının yazar ve şairleirne şapka çıkarttırmış biridir. şimdikiler kimki?.

türkocağı üşenmeden gereken alıntı çalıntı iftiralara cevaplarını tek tek yapıştırmış ALLAH razı olsun. üstadın sevenlerini forumda görmek çok güzel..şu mubarek gecede onunda ruhuna fatiha okuyacak nesli karşımızda görüyoruz. her nekadar sovyet şairi nazımın put yapıp polonyalı dilberlere şiir döküp ben sovyetin çocuğuyum şirine iltifat dökselerde,ne fikirde ne sanatta necip fazıl merhumun tırnağı olmayacakalrı bir kez daha açıkca ortaya dökülmüş oldu.. eyvallah kardeşler..

ey düşmanım sen benim ifadem ve hızmsın
gündüz geceye muhtaç,banada sen lazımsın..

R€B€L;3199744' Alıntı:
Boyle bi alıntıyla cevaplama geregi duyuyorum..Alıntı yaptıgım yerdeki sert usluptan rahatsızlık duyulan yerler varsa editleyebilirim orjinalligi,anlam butunlugu bozulmaması adına pek kurcalamadım..

Kiziltamu arkadasa tesekkurler.

yani gerçekten yazık ya üstad denilen bir kimseye yazılan bu yazıların kaynağı sanki yüzde 1lik bir inanç bırakmışmış gibi kendinde o yazıları bir de alıp paylaşmak gerçekten çok yanlış rebel arkadaşım ki bırak onu kaynak istiyorsun bir de o kaynağı nereden ve nasıl bulduysan doğruları elbette bulabilirsin ve abdülhakim arvasi gibi büyük bir alime talebe olmuş bir insan ne türk ne islam ne de başka bir şeye nefret duyar hakaret eder veyahutta kötü bir lafzda bulunur bunu da belirmek isterim

necip fazız,mehmet akif ersoy gibi adamlar ciddiye alınacak adamlar değildir nokta.

arkadaslar tesk

arkadaslar tesk

80 yıl sonra
'Sen ne mutlu Türküm dersen oda ne mutlu kürdüm der. Türklük yerine Türkiyelilik bilinci yerleştirilmelidir'
Tayyib Erdoğan

bu bana çok mantıklı geliyor 55 milleti bir arada barındırmış bir imparatorluk bir anda adı türkiye olmuş ne mutlı türküm diyene demişler.

kaç yıl islamın sancaktarlarını yapmış kardeşlerimiz kürtler unutulmuş

onlara eskisi gibi abilik yapamamışız

bu arada ben türkçülüğe karşıyım. türkçülük ne yahu

türksem bundan daha mükemmeli yok sapına kadar savunurum bunu ama şeyini çıkarmamak lazım

annesinin boğazını kesende bir türk

önemlki olan müslüman türk

türk islamla tanıştımı asıl ortalığı kasıp kavurmaya başlamıştır.

yani lafın özü ne mutlu müslüman türk milletine

paylaşım için sağol

necip fazız,mehmet akif ersoy gibi adamlar ciddiye alınacak adamlar değildir nokta.

milli marş yazarını bile ciddiye almıyorsan kimi ciddiye alacan. sen milli marşımızında yeniden yazılmasını istersin şimdi.

Necip Fazıl benim en çok sevdiğim şairdir. Herhangibir duygu yada düşünceyi hiçkimse Necip Fazıl kadar güzel cümlelere yada kelimelere dökemez veya tanımlayamaz. Başka hiçkimse, o çok basit kelimelere o kadar tecrübe yükleyipte okuyucunun dilinin ucunda olupta söyleyemediği, aklının karanlık bir köşesinde kalıpta hatırlayamadığı yada yüreğinde barındırıpta ne olduğunu çözemediği şeyleri, en açık ve çıplak haliyle ortaya koyamaz. Şiirlerinde o kadar derindir ki, her okunuşunda farklı bir anlam çıkarılabilir.
Lütfen arkadaşlar, Bu dünyaya gelmiş öyle insanlar var ki, insan onları tanıdıkça aslında hiç yaşamadığını yada boşa yaşadığını anlıyor. Necip Fazıl Kısakürek, Johann Pachelbel, Leonardo da Vinci; Bu tür insanlar, halen anlamını tam olarak kavrayamadığımız saygıyı en çok hak eden insanlardır...

bu bana çok mantıklı geliyor 55 milleti bir arada barındırmış bir imparatorluk bir anda adı türkiye olmuş ne mutlı türküm diyene demişler.

kaç yıl islamın sancaktarlarını yapmış kardeşlerimiz kürtler unutulmuş

onlara eskisi gibi abilik yapamamışız

bu arada ben türkçülüğe karşıyım. türkçülük ne yahu

türksem bundan daha mükemmeli yok sapına kadar savunurum bunu ama şeyini çıkarmamak lazım

annesinin boğazını kesende bir türk

önemlki olan müslüman türk

türk islamla tanıştımı asıl ortalığı kasıp kavurmaya başlamıştır.

yani lafın özü ne mutlu müslüman türk milletine

çok güzel demişsin kardeş..ha şunu bileydiler..bundan 80 yıl evvel bu kürtlerde bu azgınlık terör meylimi vardı ki..ne yaptıkta bu insanları devlet düşmanı ettik bunu sorsalar zevat işin içyüzü anlaşılır zaten.

Geri