Ilımlı İslam Caddesi Şeriat Sokak!

Albayrak

Can Feda
Altın Üye
Reaction score
0
TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin en büyük, en modern ve en şey kenti İstanbul'un ilçelerinden birinde kısa bir "sokak adları" gezintisi yapmaya ne dersiniz:

Müzdelife, Şirin Mücahit, Zemzem, Arafat, Enbiya, Akit, Vakit, Huri, Ravza, Bahrullah, Bereket, Kevser, Ezan, Resul, Hutbe, Lahika, Amber, Mescid, Minber, Minare, Umre, Hicret, Hilal, Rızık, Zikir, Fıkıh, Mustazaf, Oruç, Tespih, Hudeyibe, Tebliğ, Tenvir, Fazilet, Selamet, Saadet, Ak, Hatip, Hira, İrşat, Tekbir, Müderris, Halife, Hureyre, Mina, Takva, Tavaf, Tefsir, Tevhit, Kureyş, Sızıntı, Nurcu, Aişe, Cihat, Müminler, Uhud, Zeyd, Settar, Ashap, Dua, Hafız, Molla, Şahadet, Tayyip.

Biraz da ilçenin caddelerinde gezelim: Hafız, Yeşil, Risale, Saidi Nursi, Mehmed Zait Koktu, Medine, Mekke, Vahdet, Kubbe, Miraç, Akabe, Tevhid, Akıncılar, Mücahit, Mukaddes, Kuran Kursu, Hamidiye, Necip Fazıl, Abdülkadir Udeh.

Bu ilçenin adını mı merak ediyorsunuz? Onu da İstanbul Valisi Muammer Güler 'e sormalısınız! Vilayetin yerini biliyorsunuz "Ilımlı İslam Caddesi"nden girince sağdaki "Şeriat Sokak"ta!

Deniz Som
Cumhuriyet

Deniz Som'un neresini germiş ki bu isimler ? Yabancı adamlarınkiler çok mu uygunmuş ?

Contract Killer' Alıntı:
Deniz Som'un neresini germiş ki bu isimler ? Yabancı adamlarınkiler çok mu uygunmuş ?
Aynen katılıyorum Ellerine sağlık Cont...Hem ne saçma konu bu yaa Modernlik demek Batı mı demek...
Bence çok güzel isimleri var en azından herkes okuyabiliyor yada anlamlarını biliyor...

deniz som sahilde şarap eylemi yapsın bıraksın bu işleri.

Gazeteyi ayyaşlara bırakırlarsa daha çooook tehlikenin farkına varırlar kendi çaplarında...

Contract Killer' Alıntı:

yobaz yobaz konuşmayalım
burası laik bir ülkedir
o kendilerini temizlemekten bile aciz olan arapların isimleri ile ülkenin sokaklarını donatmak nerden çıkıyor?
aslında sormaya gerek yok
nerden çıktığı çok belli

sokakların isimlerini red, black, flover, center gibi koyunca uygar devlet olcaz sanki

sarperkan' Alıntı:
yobaz yobaz konuşmayalım
burası laik bir ülkedir
o kendilerini temizlemekten bile aciz olan arapların isimleri ile ülkenin sokaklarını donatmak nerden çıkıyor?
nerden çıktığı çok belli

forumda beni tanıyanlar koyu bir cumhuriyet okuyucusu oldugumu bilirler...ama madem herkese eşit hakkı savunuyoruz bu caddelerin isimleri kalmalı çünkü

robert kolleji..aziz biblmem ne kilisesi hatta ve hatta ayasofya gibi isimlere ses çıkarmazken..bu isimlere karşı çıkmak eşitlik degildir bana göre....

antalyayı..özellikle alanyayı bilenler bilir... bilmeyenler için söliyorum tek bir türkçe tabela yoktur onların kaldırılması düşüncesi ortaya sunulacak olursa ...yobazlık geri kafalık oluyo

yapmayın beyler en azından eşitlik konusunda samimi olalaım

tekrar söliyorum koyu bir cumhuriyet okuyucusuyumdur ve sol görüşlüyümdür.....

fare_07' Alıntı:
forumda beni tanıyanlar koyu bir cumhuriyet okuyucusu oldugumu bilirler...ama madem herkese eşit hakkı savunuyoruz bu caddelerin isimleri kalmalı çünkü

robert kolleji..aziz biblmem ne kilisesi hatta ve hatta ayasofya gibi isimlere ses çıkarmazken..bu isimlere karşı çıkmak eşitlik degildir bana göre....

antalyayı..özellikle alanyayı bilenler bilir... bilmeyenler için söliyorum tek bir türkçe tabela yoktur onların kaldırılması düşüncesi ortaya sunulacak olursa ...yobazlık geri kafalık oluyo

yapmayın beyler en azından eşitlik konusunda samimi olalaım

tekrar söliyorum koyu bir cumhuriyet okuyucusuyumdur ve sol görüşlüyümdür.....

arkadaşım konu dini isimlerden geçtiği için ben öyle konuştum
tabiki de yabancı isimli sokaklarda var ve bunlarda saçma
eğer Türkiye de yaşıyorsak ve bu ülkenin resmi dili Türkçe ise o zaman batılı isimlere de arapa isimlerine de son vermek lazım
isteyen dinini ya da batı hayranlığını yaşayabilir ama bunu yaparken sokakların ya da diğer başka yerlerin isimlerini kafalarına göre koymamalı
bu vatan arapçaya ya da batı dillerine kucak açsın diye kurulmadı

sarperkan' Alıntı:
yobaz yobaz konuşmayalım
burası laik bir ülkedir
nerden çıktığı çok belli

Hiç birimiz Arap sevdalısı değiliz.Ama yukardaki her isim bir Müslüman ve de Türk için önemlidir.(Örn:Mina,Necip Fazıl Kısakürek,Zeyd)
Bunlardan bazıları da mübarek zatlara ait.Bunlar Arapça diye pis falan demeye kalkmayalım sakın.

AyInAtEşİ' Alıntı:
Aynen katılıyorum Ellerine sağlık Cont...Hem ne saçma konu bu yaa Modernlik demek Batı mı demek...
Bence çok güzel isimleri var en azından herkes okuyabiliyor yada anlamlarını biliyor...

Herkes okuyaßiLiyor we anLamLarını ßiLiyor mu...? Ne Saçma ßi Msj ßu Yaaa...
Ordaki KawramLarın AnLamLarını ßiLiyosun Demek..? SöyLe ßakaLım Herkes GöRsün...Arapça'yı Çok iyi ßiLiyosun HeraLde...[/B]

müslümanlaşmayı araplaşmak olarak görenlerin modernleşmeyide batıyı taklit etmek olduğunu sanması pek de şaşırtıcı değil

bu yazıyı yazan insan belliki anlamada seçicilik yaşıyor, istanbulda kaç bin sokak ve cadde var sizce? içlerinden bazılarının bu şekilde olması çokda garip değil

yarın biri çıkıp bütün yabancı sokak isimlerini sıralarsa ve bu nedir gewurmuyuz biz derse ne olacak?

bu insanları islam rahatsıs ediyor birde bu isimlermi rahatsıs ediyor ne olmus bu isimler varsa incilin icinde gecenleri yazsak dahamı iyi olur islamdan ve müslümanlıktan niye bu kadar korkuyorsunuz niye rahatsıssınız sizleri ALLAH O GÜN cezalandırırken bunları soracak ne cevap vereceksiniz yazık yazık müslüman topraklarında hıristiyan görüsü ileri görüş modern görüs bu nebicim mantık insana saygılı olalım doladınız islammı dilinize ölüncede imam carırsınız yazık kabirde sorguya cekilirken sizlere acıyacagız..

1970 lerde bizler fatih sultan mehmedin ve atatürkün resimlerini duvarlara asarken simdiki atatürkcüler leninin mao,nun resimlerini atatürk resimlerinin üzerine yapıstırırlardı sidide atatürkcü oldular ozamanın dinsisleride simdinin islam düsmanı oldular ve yinede bu ülkeden faydalanıyorlar. bu yazım sadece düsüncelerim kimseyi suclamıyorum...

Yine komik yazılardan biri
Arkadasım amacınız ne sizin dinini seven yaşayan insanlari düşman mi etmek istiyorsunuz
İsim konusuna gelince zaten senin nickin cok sey özetliyor bize
Ayrıca orda miraç ismi vardir eger miraç nedemek bilmiyorsan sana bişey demem yazan yazarada cahil der gecerim

iktidardakilerin ve onların alt kademelerin bi tarafları
gerilmiş gerileceği kadar zaten o yüzden yorum yapmaya gerek yok

şeriat sokak ismini sevenler de bolmuş sitede,habire teşekkürler yağıyor = )

ismi yanında şeriatı da verelim mi yanında isteyenlere..

ingilizc olunca sorun yok arapca oluncamii bu kaadar zorunuza gidiorr

sizin yaptığınız türk milliyetçiliği değil.arap milliyetçiliği.bu kafadan kurtulursak işte o zaman cumhuriyet arap belasından kurtulacaktır.

Geri