..:: iLüzyonLAг ::..

kel87

New member
Reaction score
0
Merhaba dostlar, ben de ilk paylaşımımı görsel yanılmalar - illüzyon üzerine yapmak istiyorum. Forumda rastlamadım, gayet sinir bozucu ama ilginç şeyler. Buyrun...

Gözlerimiz bizi aldatıyor!! Aslında herşey sabit:

doncurtain.gif

koyu mavi noktalar açık maviye dönüşüyor:

kyuonheki.gif

kafanızı ileri - geri oynatın:

candy2.gif

bu sefer kafanızı oynatmanıza gerek bile yok:

kasa.gif

Aaabi bu ne yahu valla kafayı sıyıracaktım, ilk defa bu kadar ayrıntılısını görüyorum teşekkürler

kardeş ellerine sağlık

Siz de saolun dostlar, biraz daha devam edelim ama bu sefer gözlerimizin neden bizi bu şekilde yanılttığına değinelim...

Öncelikle şunu açıklamalıyım ki, bu tip resimlerin çoğu belirli matematiksel hesaplamalar yapılarak ve gözün biyolojik yapısı değerlendirilerek oluşturulmuş çalışmalar. Yani bu resimleri hazırlayanlar zaten bizim bu şekilde bir göz yanılmasına uğrayacağımızı biliyorlardı. İşte size bu ilüzyonların açıklaması:

İngilizce PDF açıklama

İşte bu tip çalışmalara yeni örnekler:

rotsnake.gif

rotsnak2.gif

Bunlara göre daha sade bir şekil:

rotrays.gif

wanage1.gif

Resim tamamen homojen olmasına rağmen ortasını farklı bir şekilde görüyoruz:

tomato1.gi

lips.gif

Buraya kadar hesaplı, kitaplı resimleri gördük ama aşağıdaki resim tamamen tesadüf eseri ortaya çıkmış bir göz aldanması. Ecnebi bi ülkede, adamın tekinin bir cafe si war. Duvarını da gayet muntazam bir şekilde seramikle döşemiş. Seramikler gayet düzgün, muntazam bir hizalamayla yerleştirilmiş olmasına rağmen ona bakanlar hep seramikleri düz bir şekilde değil de hizası bozuk, yamuk bi şekilde görüyorlarmış. Daha sonra bu ilüzyon birçok profesör tarafından araştırılmış ve birçok türevleri de ortaya çıkmış ve bu tip ilüzyonlara "cafe wall illusion" denior...

İşte o cafe:

cafe.gif

Aşağıdaki tüm resimlerde çizgiler tamamen düzdür

cafewal1.gif

kurodia.gif

knitting.gif

tilemove.gif

eet cızgıler duz olmasına ragmen egryms gıbı duruor...herzmn enteresan gelmstr bana...

Geri