iki bilgisayar arası veri kopyalama

яєℓαχℓιƒє

KaFaSıNa GöRe
Reaction score
0
arkadaşlar şuan evimde masaüstü ve laptop olmak üzere iki pc mevcut
masaüstü bilgisayarımdaki veriler yaklaşık 600 gb boyutunda ve bilgisayara acil hard format atmalıyım. ama içindeki verileride laptopuma atacağım. yeterli harici diskim bulunmamakta.
bunun için masaüstü bilgisayarımdan verileri laptopuma nasıl verileri yedeklerim?

masaüstü bilgisayar kablo ile modeme bağlı laptop wireless ile. bazı arkadaşlar cross kablo demiş ama şuan onlarla uğraşacak vakitim de yok. en kısa yoldan nasıl yapabilirim acaba?​

Buffer(tampon) olarak kullanabileceğin bir Harddisk'in olmadığını belirtmişsin, Modem üzerinden bu tarz aktarımlar çok uzun sürmekte, Modeme ne kadar yakın olursan ol aktarım çok yavaş olacaktır. Bu nedenle Cross Kablo tavsiyesinde bulunan arkadaş kimse çok doğru bir yol önermiş. Cross kablo yaparken ya da yaptırırken 100mbit'lik bir kablo kullanırsanız maksimum 100/8= 12.5MB' lık bir aktarım hızına erişebilirsiniz, Modem üzerinden aktarımlarda bu hız hayaldir, görebileceğiniz en güzel büyük rakam 5 ya da 6 MB olabilir.

Kesinlikle Cross Kablo Kullanın, bir defa yapın ya da yaptırın, koyun bir kenara dursun gene lazım olur. İyi Günler.

sanırım iş başa düştü kabloyu kesip kendim yapacağım poff .)
teşekkürler BrAvE HeArT .)

Buffer(tampon) olarak kullanabileceğin bir Harddisk'in olmadığını belirtmişsin, Modem üzerinden bu tarz aktarımlar çok uzun sürmekte, Modeme ne kadar yakın olursan ol aktarım çok yavaş olacaktır. Bu nedenle Cross Kablo tavsiyesinde bulunan arkadaş kimse çok doğru bir yol önermiş. Cross kablo yaparken ya da yaptırırken 100mbit'lik bir kablo kullanırsanız maksimum 100/8= 12.5MB' lık bir aktarım hızına erişebilirsiniz, Modem üzerinden aktarımlarda bu hız hayaldir, görebileceğiniz en güzel büyük rakam 5 ya da 6 MB olabilir.

Kesinlikle Cross Kablo Kullanın, bir defa yapın ya da yaptırın, koyun bir kenara dursun gene lazım olur. İyi Günler.

katılıyorum, diğer türlü 1mb görücek kopyalama hızın düşün söyle diyelim 6,7 gb lık bir dosyayı 1 saatte atıcak

Başka şeçenek daha var. Notebook hard diskini sök ve masaüstüne ikinci harddisk olarak tak daha hızlı olur. Eğer bu işlerden anlamıyorsan hiç bulaşma. Netten şemasını bul cross kablonun RC45 pensesi olan bilgisayarcıya yaptır. Her bilgisayarcı cross kablo bağlantısını bilmez. Belki de hiç duymamıştır.

laptopun içini malesef açamam şuan. cross kablonun şeması ve nasıl bağlanacağı elimde var ama uğraşmaktan erindim açıkcası. neyse artık yapacak bişey yok iş başa düştü. peki diyelimki kabloyu hallettim bağladım bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekli? yani bağlantıdan sonra herhangi bir şey yapmam gereklimi yoksa direk ağ bağlantılarından görünüyormu?

Geri