Ifade özgürlüğü ve ihanet özgürlüğü birbirine karıştırılmasın

1001Design

330i ///M3 Design
Katılım
28 Eki 2006
Mesajlar
25,561
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Shut up and train!
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, avukatlara şilt verdiği törende Ulusal Kanal’ın sorularını yanıtladı. Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemi isteğini değerlendiren Kocasakal, Türkiye’nin bölünmeye çalışıldığını söyledi. Kocasakal, Kürtlere ayrılık referandumu isteyen İshak Alaton’u da sert bir dille eleştirdi.

İstanbul Baro Başkanı Doçent Doktor Ümit Kocasakal, Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrası oluşturmak istediği yeni anayasanın içeriğini açıklamadığına dikkat çekti.

“Halbuki açıklaması lazım ona göre insanlar oy verir veya vermez. Hayır Türkiye’ye dışardan bir rol biçilmiş. O görünüyor. Türkiye’yi bölecekler öyle gözüküyor, Parçalayacaklar. Bunun dikkat edin, zihni altyapısı oluşturuluyor. İş adamları konuşuyor, filan. O yüzden herkes bence buna göre düşünsün. Bunun öncülüğünü kimin yaptığı belli. Bu seçimler Türkiye’nin kader seçimidir. Varolma yokalma seçimi diyebiliriz. Türkiye’nin üniter yapısını cumhuriyetin kazanımlarını tartışmaya açıyorlar.”

İşadamı İshak Alaton’un “Kürtlere ayrılmak istiyorlar mı sorulsun” açıklamasına değinen Ümit Kocasakal, herkesin ağzından çıkanlara dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

“Böyle bir takım birileri bu ülkenin üniter yapısını böyle kolay konuşamaz bence. O zaman insana sorarlar. Çanakkale’de, kurtuluş savaşında bu şehitler boşuna mı verildi diye. Bu modern mandacılık. İfade özgürlüğü ile ihanet özgürlüğünü kimse birbirine karıştırmasın. Herkes işini yapsın. Son derece tehlikeli buluyorum.”

Kocasakal, Tayyip Erdoğan’ın Başkanlık sistemi çıkışını eleştirdi.

“Bu kadar basit değil bu işler. Başkanlık sistemi için amerikaya bakarsanız eyaletlerin birleşmesiyle ortaya çıkan bir ülkeyi bir arada tutmanın bana göre tek yolu
başkanlık sistemidir. Tarihsel koşulların dayatması. eyaletler için ideal. bizim gibi üniter devletlerde çok uygulanan bir sistem değil.”

Baro Başkanı Kocasakal, Ergenekon savcılarının görevden alınmasını; “mahkeme kadıya mülk değil” sözleriyle değerlendirdi.

“Kişilerin değişmesi önemli değil zihniyetin değişmesi önemli. Bugün Zekeriya Öz gider yerine aynı zihniyette başkası gelirse pek birşey değişmez. Mahkeme kadıya mülk değil ama birileri birtakım şeylerden kahramanlar üretmeye çalışıyor. “


KOCASAKAL ALATON’A SERT ÇIKTI: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VE İHANET ÖZGÜRLÜĞÜ BİRBİRİNE KARIŞTIRILMASIN - İlk Kurşun Gazetesi
 
daha önce türk kürt ayrımı yoktu bence geriye dönüp biz ne zaman bu hale geldik bir bakmamız lazım neden örgüt kurma gereği duyar bu insanlar kazançları ne ? merak etmişimdir hep
 
Geri
Üst