I.q. Suna Güvenen Arkadaşlari Beklerim...

spew_fire

New member
Reaction score
0
şimdi millet 30 adet koyunumuz var elimizde

şimdi bu 30 koyunu 5 günde kesicez ama günlük

kestiğimiz koyun sayısı tek sayıya tekabul edecek 1-3-5-7-9-11 gibi 2-4-6-8-10 gibi çift sayılar asla kullanılmayacak.

örnek

1. gün____1
2.gün_____3
3.gün_____5
4.gün_____7
5.gün_____9
_____________+_
toplam 25

şimdi toplam 25 ama bu sayıların yerine öyle sayılar koymalısınız ki veya öyle bir hile yapmalısınız ki bu toplam 30 olsun............

hadi bakalım kolay gelsin bu söruyu çözene benden helalinden 25 kontör

türkcell_telsim_avea fark etmez............................

:eek: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :eek:

olm nerden buldun lem bunu ..adam biraz basit bişey sorar...

m alper başka bişi yokmuydu lem bana kontör lazım sor bildiğim bişeyde bana gitsin yabancıya deel:sigara:

bu sorunun cvp ı var mı ya hep bi sayı çift kalıo

sorunun püf noktası 5 günde kes demesi yani koyun ekleme yapamazsın demektir değildir ki bu zaten matematik olarak başka türlü çıkmaz şimdi ;
1.Gün 13 koyun keserim 1koyun eklerim 2.Gün 5 koyun keserim 3. gün 9 koyun keserim 4.Gün 3 koyun keserim ve 5.Gün 1 koyun keserim toplam kestiğm koyun sayısı ;

13-1+5+9+3+1= 30 koyun yapar nasıl ama :cool:

al sana cevap

kardeş ilk gün hiç koyun kesmem. ( herhalde her gün koyun kesmek zorunluluğu yok...)

2. gün 11 adet
3. gün 9 adet
4. gün 7 adet
5. gün 3 adet
toplam:30 adet

herhalde cevap boyle olsa gerek.
:mad: :mad: :mad:

eifell_' Alıntı:
kardeş ilk gün hiç koyun kesmem. ( herhalde her gün koyun kesmek zorunluluğu yok...)

2. gün 11 adet
3. gün 9 adet
4. gün 7 adet
5. gün 3 adet
toplam:30 adet

herhalde cevap boyle olsa gerek.
:mad: :mad: :mad:

kardeş ilk gün hiç koyun kesmezsen koyunları 4 günde kesmiş oluyosun sen gel en iyisi 2. ya da 3. gün falan koyun kesme hem 5 güne tamamlamış oluruz. cevabı böyle değiştirirsek daha mantıklı geldi bana kontörleride paylaşırız olmaz mı???:D

beshkempir' Alıntı:
kardeş ilk gün hiç koyun kesmezsen koyunları 4 günde kesmiş oluyosun sen gel en iyisi 2. ya da 3. gün falan koyun kesme hem 5 güne tamamlamış oluruz. cevabı böyle değiştirirsek daha mantıklı geldi bana kontörleride paylaşırız olmaz mı???:D

kardeş ben kontörlerimi kimseyle paylaşmam.ayrıyeten 1 2 3 4 5 farketmez herhangi bir gün koyun kesmezsen her türlü işi 4 günde yapmış olursun. ama sorunun püf noktası orada zaten...tek sayıları kullanarak 5 günde 30 koyun kesmek imkansızdır. ama 0( sıfır) tek veya çift karakterli bir sayı olmadığından cevap aynen benim soylediğim gibidir. hangi gün koyun kesmediğin önemli değil ama bir gün tatil yapmak zorundasın
:hhman: saygılar

1. gun 11
2. gun 7
3. gun 9
4. gun 1 + 1 koyunun kafasını
5. gun 1 + kafasını kestiimiz koyunun kalan kısmını
keserim :D:D:D

millet ben sordum spew_fire ye o bu aralar gelemiyo burlara da hergün koyun kesmek zorunluymuş arkadaş diyoz bağrımıza basıyoz ama bizede sölemiyo cvbı ben kanına giripde öğrenirsem size yetiştiririm hemen...........................

:mad: :mad:

dhtdarkness' Alıntı:
1. gun 11
2. gun 7
3. gun 9
4. gun 1 + 1 koyunun kafasını
5. gun 1 + kafasını kestiimiz koyunun kalan kısmını
keserim :D:D:D

kardeşim biraz gerçekçi ol nerde gördün 2 günde 1 koyun kesildiğini günlük koyun keseceksin canlı olacak hepsi..................

beyler siz bakmayın bu manyağa delinin biri kuyuya bir taş atmış 40 akıllı çıkaramamış
onun hesap sizde bu alper manyağıyla uğraşmayın..... alper dediğim spew_fire dir haberiniz olsun manyağın enteldantelin önde gidenidir................

:d :d

harbici hiç uraşıp güzel aklımı yormicam akıl sağlığım daha önemmi 25 kontorden

kandemiranil' Alıntı:
sorunun püf noktası 5 günde kes demesi yani koyun ekleme yapamazsın demektir değildir ki bu zaten matematik olarak başka türlü çıkmaz şimdi ;
1.Gün 13 koyun keserim 1koyun eklerim 2.Gün 5 koyun keserim 3. gün 9 koyun keserim 4.Gün 3 koyun keserim ve 5.Gün 1 koyun keserim toplam kestiğm koyun sayısı ;

işte arkadaşlar cevap bu yaw yok başka türlü çıkmaz daha öncede yazdım ama kimse bakmamış herhalde :(

kandemiranil' Alıntı:

bence çok mantıklı altına imzamı aynen atıyorum

Geri