I.D.M ile sıralı indirme (Rapid premium) [Resimli anlatım]

TuBeRCuLuM

Active member
Reaction score
0
1zckcp1.jpg

IDM ile toplu-sıralı indirme
Rapid premium üyeliği olan arkadaşlar için çok sayıda part içeren dosyaların IDM (internet download manager) kullanarak
basitçe indirilebilmesi için resimli anlatım yaptım..aynı yöntem diğer upload/download sitelerindede kullanılabilir..
Bu konuda sıkıntı çekenlere yardımcı olmasını umarım..

1-Rapid hesabını programa tanıtmak:

öncelikle idm programına premium hesabımızın kullanıcı adı ve şifresini tanıtmamız gerekir..
bu işlem için:
-program ana menüsünden İndirilenler->seçenekler->site bağlantıları->yeni seçeneklerini seçerek
site-kullanıcı adı-şifre bölümlerini doldurup kaydediyoruz..

2iloar5.jpg

302cnwi.jpg

24l56hx.jpg

Hesabımızı tanıttığımıza göre indirme işlemlerine geçebiliriz..Bu işemi yaptıktan sonra
herhangi bir rapid linkine tıkladığımız zaman program otomatik devreye girip indirmeye başlayacaktır..
bundan sonraki anlatımlar toplu şekilde indirme ayarlarını kapsar..ama tek tek de indirebilrsiniz
herhangi bir sorun olmaz..

2-linklerin programa verilmesi:

Linklerimizin tamamını kopyalayıp not defterini açıyoruz,linklerimizi yapıştırıp herhangi bir isimle kaydediyoruz

15qdh04.jpg

-program ana menüsünden Görevler->Al->text dosyasından seçeneklerini seçerek linkleri kaydettiğimiz text dosyasını gösteriyoruz..

a264qb.jpg

-alınan linklerin gösterildiği ekranda kabaca linklere göz atıp tamam diyoruz..

o8w41w.jpg

sonraki ekranda linklerin tamamını CTRL tuşuna basılı tutarak seçiyoruz ve sağ tıklayarak
Kuyruğa taşı->senkronizasyon kuyruğu seçeneklerini seçiyoruz

-kuyruklar kısmından senkronizasyon kuyruğunu seçip linklerimizin oraya taşındığından emin oluyoruz
sonrada ana menüdeki "iş düzenleyici" seçeneğini seçiyoruz

34dn8g5.jpg

"iş düzenleyici" menüsünden "senkronizasyon kuyruğu" nu seçip sağ taraftaki menüden "periyodik senkronizasyon"
seçeneğinin işaretli olduğundan emin oluyoruz ve diğer sekmeye geçiyoruz..

j64wty.jpg

kuyruktaki dosyalar" sekmesinde eş zamanlı olarak kaç dosyanın indirileceğini belirliyoruz..
ve "uygula" deyip ekranı kapatıyoruz
açıklama:bildiğiniz gibi bağlantı sayısı arttıkça bilgisayar internete giremez hale gelmekte ve dosyaların
zarar görme ihtimalide artmaktadır..o nedenle indirme sayısını düşük tutmanızı öneririm..zaten sırayla indireceğiniz
için toplam indirme süresi artmaz hatta azalır..
1Mbit bağlantı için bu sayıyı 2 olarak öneririm..ama aynı zamada yoğun şekilde internette gezinmeye devam
edecekseniz indirme sayısının 1 olması daha idealdir..
sizde kendi bağlantınıza göre bu sayıyı ayarlayınız..

25k2yk3.jpg

son olarakta program ana menüsünden "kuyruğu başlat" kısmından"senkronizasyon kuyruğunu başlat" deyip
çıkıyoruz..

2d9cysz.jpg

valla ben bu programı kullanıyorum..2 aydır sanırım ama çok memnunun..işe yarar.. hem artı bi çok özelliği var.. mesela vide o izliyosunuz bi sitede hop bu program indirmek isteyip istemediğinizi soruyo janjanlı özellikleri var keratanın... :durdurun

Emeğine sağlık dostum saol....

her kapı rapid premium buy sayfasına çıkıyor :D :D

bu programlardan da amma da cıktı son zamanlarda
iyi rapidshare 15 dk bekleme getirdi, bunlara da ekmek kapısı cıktı kardesim .

İyi de, Program'da olsaydı güzel olmazmıydı ?

Yıllık premium şifrem var fakat yinede sorunlarla karşılaşıyordum. Şöyle ki: Rapid den indirdiğim dosyaların yarıda kalması veya %99 da takılıp rapid bağlantısının kopması gibi. İnternet bağlantım olduğu halde rapid indirmeme izin vermiyordu. Modemi resetleyin IP yi değiştirdiğimde 1-2 dakika kadar devam ediyor ve tekrar kesiliyordu. Sebebini mail ile Rapide sordum. Gelen cevapta şunlar yazıyordu.
Kullananlar bilir Rapidshare günlük 5GB lık bir indirmeye izin veriyor en çok. O günlük kullanmadığınız indirme kapasitesi diğer günün toplamına eklenmekte. Bu toplam da en fazla 25 GB olmaktadır. 8Mbps lik bir bağlantı hızına sahibim. Bu da yaklaşık 1000 ile bir indirmeye denk geliyor. Yani saniyede 1MB inebiliyor. 100MB lık bir part 1,5-2 dakikada iniyor. İndirme işlemleri içim IDM ve Flashget kullanıyordum. Bildiğiniz gibi bu programlar indireceğiniz dosyayı parçalara bölmekte ve bağımsız olarak indirip daha sonra birleştirmekte. Ben ayarları max. ayarlamıştım. 8 aynı zamanlı iş ve 10 parça sayısı. Bu da 8x10=80 bağımsız koldan dosya indirme demek. Rapid bu durumu aynı IP adresinden 80 farklı indirim gibi algılayıp yasal olmayan kullanım olarak belirliyor ve 15-20 dakikalığına IP adresini bloke ediyormuş. Bundan dolayı dosya indirmeler yarıda kalıyormuş. Modemi resetlediğimde indirme başlıyor ve 1-2 dakika sonra o IP de bloke ediliyormuş. Çözüm olarak aynı zamanlı en fazla 2 iş ve 3 parça seçilmesi öneriliyor. Esas önerdikleri Rapidin kendisine ait olan " Rapid Share Manager " programını kullanmam. İndirip kurdum. Tüm sorunlarım halloldu. Artık hiç bir indirme yarıda kalmıyor ve max. hız ile indirme yapabiliyorum. En fazla 5 eş zamanlı dosya indirimi oluyor. Dün gece 130 partı listeye aldım sabah kalktığımda tümü sorunsuz inmişti. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara belki bi yararı olur.

tam da aradığım döküman emeğine sağlık

benim sormak istediğim bunun demosunu kullandım daha sonra serial ile tam sürüm yaptım die bilirim ama videoyu indirmeye başlattıgımda neden kayıt etmiyor bilgisayara indirme %100 oluyor ama bilgisayara kayıt etmiyor bunun sebebi nedir sizce tam sürüm varsada link koyabilirmisiniz

Çok teşekkür ederim. Premium üyelik aldım ama indirmede zorluklar yaşıyodum. bir sürü parçayı indirmek için böyle bişey lazımdı ilaç etkisi yaptı bende : )

Teşekkürler ama çok uzun iş, ben flashget le, firefox flashgot eklentisini kullanıyorum, linklerin hepsini seçip ters tıklayıp seçilenleri indir diyorum hepsini indiriyor sirayla, tabii flashget e rapid şifrenizi gireceksiniz önce...

Geri