işte windows 7..!!!

µ.CastieL

New member
Reaction score
0
Microsoft'un en önemli etkinliklerinden olan ve Amerika'nın Los Angeles kentinde devam eden PDC 2008'i (Professional Developers Conference) CHIP Test Merkezi koordinatörü Şahin Ekşioğlu sizin için yerinde izliyor. İşte, ABD'de Windows 7'nin Pre-Beta sürümünü deneme şansı yakalayan Şahin Ekşioğlu'nun ilk izlenimleri:

Microsoft'un son kullanıcıları yakından ilgilendirecek olan ve yakın zamanda hayata geçmesi söz konusu olan yazılım geliştiriciler için hayati öneme sahip pek çok yeniliği duyurduğu bu konferansın yıldızı tabii ki Windows 7 oldu.

Dünyanın en saygıdeğer yayınlarının davet edildiği etkinlikteki katılımcılardan biri de CHIP oldu. Gazetecilerin hepsine Windows 7'nin beta öncesi kurulum DVD'sinin dağıtılması bizim için büyük bir sürprizdi. Hatta şu anda bu yazıların size Windows 7 yüklü bir dizüstü PC'den yazıldığını belirteyim. Henüz bu konuda konuşmak için çok erken fakat 2 gündür kullandığım Windows 7'nin (hele hele beta öncesi bir versiyona göre) oldukça stabil çalıştığını söyleyebilirim. Bildiğiniz gibi Windows 7 aslında Vista mimarisi üzerine kurulu bir işletim sistemi. Ara yüzde bazı değişiklikler ve geliştirmeler olsa da asıl değişikliğin Vista'da kullanılan mimarinin mükemmelleştirilmesi olduğunu kesin.

2dr8kgp.jpg
Windows 7 M3 masaüstü, Aero efektleri açık halde. PDC'de dağıtılan sürüm bu efektlerden yoksundu. Yeni görev çubuğu dâhil

35i55qw.jpg
Yeni "Masaüstünü Göster" efekti.

149qiar.jpg
Windows Görev Çubuğu Ön-İzlemeleri: Açık pencerelerin gruplandırılmış bir şekilde gözetlenmesi.

2192nnm.jpg
Windows Media Player'ın görev çubuğu ön izlemesi interaktif olarak tasarlanmış; oynatma kontrolleri ile beraber.

25j9pp4.jpg
Windows 7 M3 başlat menüsü

51zmfk.jpg
Windows 7 M3 başlat menüsü ikonlar için açılır pencere desteği sunuyor, böylece fare ile hareket etmeden daha fazla yere sahip olabiliyorsunuz.

2rm06k2.jpg
Masaüstü temaları duvar kâğıdı, şeffaf kenarlık rengi, ses ve ekran koruyucuları ile birleşiyor. Elbette kendinize has bir düzen oluşturabiliyorsunuz.

2m79g81.jpg
Yeni Device Stage arayüzü.

2nis12w.jpg
Windows Search (hızlı arama) artık uzaktan paylaşımları da destekliyor.

2i08x7m.jpg
Resim kütüphanesi (Picture Library) PC'deki ve istek üzerine ev ağınızdaki klasörlerde bulunan birçok klasörü bir araya getiriyor.

2425pps.jpg
Windows Media Player 12 Play To özelliği, bir ses aygıtını uzaktan kontrol edebiliyor.

x59kd1.jpg
Microsoft Paint'teki Ribbon arayüzü.

bunlar sadece beta sürümdeki farkedilen ilk özellikler bakalım microsoft karşımıza nasıl bir işletim sistemi ile çıkacak ;)

sağol teşekürler sabırsızlıkla bekliyorum windows 7 yi

kısmett :D

bizde bekliyoruz sanırım 2009 ekiminde amerikada ing. fln ckcakmıs daa sora Türkiye'ye gelicekmiş diye duydum ama sadece söylenti bence heryerde aynı anda piyasaya sürüceklerdir ;)

çok guzel bı seye ben zıyo suan torrent olarak war ama beta ayrıca herkez colpa oldugunu dusunuyor cıkar cıkmaz alıcam

malesef wm7 değil o vista bende indirdim çakallar vistayı wm7 diye up etmişler boşa indiriyoruz
özellikte wm7 yazıyor ama başlat çubuğu aynı değil ve msconfig te başlangıç seçeneğindeydi galiba vista yazısını görebiliyorsun sinir olmamak elde değil okadar dosya yı indir boş

Ben Yİne Xp Profossİonal Derİm
Vİsta Yi GÖrdÜk Bana GÖre Yaramaz

daяk●aNgeL;3804910' Alıntı:
süüsüsüsüsüper bıse cok saol fade acaip bıse bu cıksına nında orjınal alırm :p

kesin alırsın vistanın sürümlerine 500 lira werdin mi ki buna wercen zuha :D

Geri