işte size xp bilgilerinden 10 tanesi dahası gelecek

partyboy22

Forum Çocuğu
Reaction score
0
1-) SHIFT tuşuna basili tutulduğunda standart açılışta yapılan ve baslat menüsünde baslangiç bölümünde bulunan uygulamalar açilmaz

2-) SHIFT tusuna açilista bastiginiza da otomatik açilan CD’ler bir seferlik açilmaz.

3-) Ya olay madem tuslardan basladi ilk önce su Windows tusunu iptal edelim degil mi? Ilk önce regedit diyoruz. HKEY_LOCAL_MACHINE\System\currentControlSet\Contro l\Keybord Layout burada Scancode Map özelligini bulun ve yoksa siz yapin ardindan su degerleri verin.

00 00 00 00 00 00 00 00

03 00 00 00 00 00 5B E0

00 00 5C E0 00 00 00 00 Windows tusu restart tan sonra artik çalismayacak J [ XP ]

4-) Baslat menüsünü dansöz gibi oynatin, bunu söyle yapabilirsiniz. Araç çubugu sag tiklayin ve görev çubugunu kilitle bölümünü de aktif edin iste saga sola yukari gidebilen bir çubugunuz oldu. yahu çok mu basit oldu bu J

5-) Bilgisayarinizi firewire ile birbirine baglayin ; çevre birim firewire ve USB standartlari ile 2 bilgisayari birbirine bagliyabilir, hizli veri transferi yapabilirsiniz. Firewire de bilgisayarlari birbirine bagladiktan sonra normal Ethernet ayarlarini yapin, USB içinse iki baglanti arasinda ethernetin yapacagi islemi yapacak özel dönüstürücü kablo kullanmak gerekli [ XP ME 2K 98 ]

6-) Windows kayit defterini sıkistırın, regedit zamanla siser ve içinden kalkilamaz bir duruma gelir bu degerleri küçültmek için SCANREG uygulamasini baslatin ve kendi kendine geçmiste olan ve silinen tüm uygulamalar silinsin, DOS ta bu komut “ scanreg / backup “ baslatin [sansürlendi] islemi içinse “scanreg /opt “ hepsi bu kadar [ 98 , ME ]

7-) Regedit’in açilmasini engellemek mümkün bunun için kayit defterine yeni bir deger eklemeniz gerekmekte, eger çoklu kullaniciya sahip bir bilgisayardaysaniz o kullanici adiyla bilgisayarinizi açin ardindan kayit defterinde HKEY_USERS\default\Software\Microsoft\Windows\curr entVersion\Policies System anahtarini aktif hale getirin ve buraya DisableRegistryTools degeri olusturun ve 1 degerini verin eger bu deger varsa direk 1 verin ve artik sizin sifrenizle giren regedit’e geçebilecek J [ 98 ]

98 isletim sisteminiz devamli güvenli kipte açiliyorsa, Windows klasörü içinde bulunan winbootng.sts dosyasini silin ve ise yaramazsa bilgisayarini sistem disketiyle baslatin ve sunlari yazin.

Attrib –s –h –r C:\lo.sys

Ren C:\lo.sys C:\lo.old

Sys C hepsi bu kadar.

9-) Denetim masasini baslat menüsünde görünmemesi için araç çubuguna sag tiklayin özellikler sekmesini seçin burada baslat menüsü kismini seçiniz buradan özellestir ve gelismis sekmelerini seçin orada gereken ayarlari kendinize göre yapilandirin.

10-) Denetim masasinda bulunan ögeleri kaldirmak için ” Windows\System32 “ klasöründe CPL uzantili dosyalar denetim masasini ifade eder. Ama bunlari silmeyi sadece dosya disina tasimaniz yeterli olacaktir. Böylelikle denetim masasindan imge kalkacaktir. [ XP ME 98 ]

pek tutulmadı sanırım... yinede saolun

taşındı.....

ya 3. madde yi yapsak nolcak ki! birde bugün 5. madde de verdiğin özrl kabloyu kullanmadık biz.. normal ağ kablosu kullandık.. modeme bağladığımız ağ kablunu çıkartıp iki bilgisayarı birbirine bağladık ethernetten.. çalıştı..

Geri