içli köfte severmisiniz

Passenger

DontWannaMyDiaßLo
Reaction score
0
Malzemeler

İçi İçin:½ Kg Yağlı Kıyma
5 Adet Soğan (ince doğranmış)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Pulbiber
100 gr Ceviziçi
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz
Dışı İçin:
½ Kg İki Kere Çekilmiş Yağsız Kıyma
250 gr İnce Bulgur
Biraz Tuz
1 Adet Rendelenmiş Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
Sos İçin:
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Tatlı Kaşığı Salça
1.5 Su Bardağı Su
Tuz

Yemeğin Tarifi
Önce içli köftenin içini hazırlayalım. Bir tencerede yağ tuz soğan ve kıymayı kavuralım. Soğanlar sararınca biberleri ve ceviz içini ilave edelim. Bir müddet hepsini kavuralım. Daha sonra ocaktan indirip soğumaya bırakalım. Şimdi dış malzemeyi hazırlayalım. Tüm malzemeyi karıştıralım. Karışımı macun kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.(Yoğururken elinizi suyla sürekli ıslatın)
Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım.dış eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim.
Donmaya bıraktığımız iç malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar alıp içine koyalım ve yuvarlayıp kapatalım. Tencerede yağı eritelim. Salça ve su ilave edelim. Kaynayınca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haşlayalım. kaynak: adana
iclikofte.JPG

çok lezzetli yaa..canım istedi valla.eline sağlık.teşk tarif için.

adananın içli koftesi cok meshurdur bırde bılırmısın ACIK ekmek olcak yanındada salata açik ekmegın içine koyacaksın salatyla bırlıkte yıyeceksın ayyy ...ayranıda unutmayalım

emeğine sağlık güzel bir yöresel yemektir
ama resmini verdiğin içli köfte tarifteki değil

Yok ya :D ;Sevmem eLLerine sağlık :)

emeğine sağlık güzel bir yöresel yemektir
ama resmini verdiğin içli köfte tarifteki değil

haklısın normalde benım tarıfımdekı içli koftelerın YUVARLAK olması gerekır bır avuc buyuklugunde yuvarlak olcak ama bır ıkıtane fotog. buldum acmadı sılındı bende bu fotoyu koydum...:) ne yapalım :eek:ha oval içli kofte işte afıyet olsun .... gözlemlerın içinde cok saol:victory

dostum bu harika ama tarif ile yapılınca dışı çatlıyor

dışı catlamaması için kofteyı kaynatırken tuzunu bıraz cok at ve koftelerı yaparken kalın yapmaya ozen goster o zaman patlamaz dene bana tesekur edeceksın :) iyi formlar​

kalın yapılan içliköftenin tadı olmaz ki... bunun özelliği ince açılması.

çatlamaması için dışının çok iyi yoğrulması gerekiyor. bir öneri daha eğer iyi açılmayacağından endişe ediliyorsa dışına küçük bir yumurta ve çok az beyaz un eklenirse açılması ve pişirilmesi sırasında istenmeyen sonuçlarla karşılaşılmayacaktır.

ve köftenin dışına rendelenmiş soğan konulduğunu ilk defa duydum. :eek:

güzel tarif daha yeni yemek yidim ama genede canım istedi

içli köftenin dışı kalın olanı değil ince olanı makbuldür ayrıca adanaya mal etmişsin yemeği.Bu yemek MALATYA'NIN yerel yemeğidir araştırmanı tavsiye ederim.:D

yazmak kolayda yaparken tutmuyor aynen böyle 3-4 tarif yaptım ama tadı dışardakiler gibi olmuyor..

Geri