iÇKi YaSaĞı GeLiYoR !

Gençlere uygulanacak olan yasakla ilgili linki şunun için verdim yani bakın sadece bizde değil avrupada bile yapılabiliyor mesajı idi.

Dier linkler ise uygulanmakta olan reklam yasagı ile ilgiliydi zaten futbolcuların formalarından cıkarılması en büyük işareti.
Neyse tartısmaya luzüm yok =)

Alkolik hareket engellenemez :durdurun

onu bunu bilmem ben yıllardır sigara içiyorum yaklasık günde bir paket. onlarca denemem oldu ama bırakamadım.keşke satışı ve kullanımı yasak olsada hiç başlamsaydım diyorum.bu sekilde dusununen milyonlarca tiryaki ve binlerce alkol bagımlısı da olduğuna eminim. işin özünde birey ve toplum sağlığı söz konusu ise her türlü yasağa desteğim sonsuz. ama bunuda türban gibi siyaset malzemesi yapmaya çalışanlara da allah akıl fikir versin ne diyim...

# Taslakta soğuk bir bira içenin ferahladığı, Boğaz’da balık ve rakı içen birinin rahatladığı imasına da yasak geliyor. Ayrıca nişan, düğün, bayram, yaş günü, ve benzeri mutlu olaylarda şampanya patlatılamayacak.

sanane lan benim mutlu olaylarımda ne içtiğimden...
forum kuralları olmasa çok doldum ama neyse...

bende her yazdığım mesajın altına bunu koymazmıyım..
hadi bunuda yasaklayın... sen sabır ver ya rabbim...
oqac0w.jpg

gelsin kardeşim içkiye gelsin sigaraya gelsin ne güsel olur ya. içkide içiyom sigarada marifet olarak algılamayın ama öyle içenler warki topluma yararından çok zararı warya artık bunların bi kontrol altına alınması gerekiyor. hatta sokaklarda bile içenleri tutuklamalılar...

valla bence süper bişi yasaklasınlar ..sigara gitti rahat ettik :durdurun
ohh bu da gitcek .. :D

akp cok yalnıs yapıyor içkiyi özendirecek yasalar yönetmelikler yapması lazım başka türlü yaranamazsın arkadas

içki sigara falan satılma yaşı 10 a 11 e düşürülsün hatta eroin esrar falan satımı serbest olsun ve özendirici reklam yapılsın

içkide içeriz kumarda oynarız esrarda içeriz elhamdülillah müslümanız Allah şükür

basbakan dogru söylüyor avrupanın ahlaksızlıgını aldık iyikide almışız yoksa gericiler ülkeyi mahfedecekti

Turkiye ickiden % 52 vergi aliyo diye duymustum. ve yillardan beri cikaramadilar bu yasagi yine cikaramayacaklar. tayyib, kendi bindigi dali kesmez merak etme.

arkadaşıma katılıyorum..akp kendi seçmenine sevimli gözükmeye çalışıyor sadece...

bizim içtiğimiz içki unakıtana mı batmı$ ?
Sizene birader milletin alı$kanlığından.. Harbi $eriati getiriyor adamlar ya..
Benim yurdum insanı da hala gider akp ye oy verir ya.. Akıllarını mantıklarını...... ...

# Alkollü içkiler, 18 yaşından küçüklere satılmayacağı gibi, satan kişinin de 18 yaşından küçük olmaması gerekiyor. Yani bakkal ya da büfeci bu yaştan küçük çocuğunu kasaya oturtamayacak. Aksi halde ruhsatı iptal edilecek.

# Sigaranın reklam ve promosyon yasağı alkollü içkilerde de uygulanacak. Firmalar, ürünü taşıdıkları araca logolarını koyamayacakları gibi, yanında kadeh, türbişon, tuzluk, mendil ve benzeri şeyler veremeyecek.

# İçki reklamları gençlerin yoğun ilgi gösterdikleri gazete, dergi ve sinemalara verilemeyecek. Burada gençlerin ilgisinin ölçüsünün ne olduğu belli olmadığı için, bu maddenin tamamen bir tuzak olduğu açık.

# Taslakta soğuk bir bira içenin ferahladığı, Boğaz’da balık ve rakı içen birinin rahatladığı imasına da yasak geliyor. Ayrıca nişan, düğün, bayram, yaş günü, ve benzeri mutlu olaylarda şampanya patlatılamayacak.

# Şarap üreten bir firmanın sahibi, muhatabının tüketici olup olmadığını bilmeden her önüne gelen şarap hediye edemeyecek.

# İçki markalarının adının geçtiği hiçbir etkinlik yapılmayacak. Mesela; EfesPilsen Cup olmayacak, Efes Pilsen Milli Takım’a ve diğer kulüplere sponsor olamayacak. Tuborg Spor Kulübü olmayacak. Yine içki markası adını taşıyan Burgaz Meslek Lisesi ve Efes Turizm Okulu’nun isimleri değişecek.

şimdi birazcıkta olsa o gözlüklerinizi atarak konuşun ve bana bu maddelerin neresinde yanlış birşey var soylrmisin daha sağlıklı ve de daha kaliteli bir yaşam için olması gereken şeyler değilmi bunlar ...yani sorun sizlerin sağlıklı bir yaşam istememesimi yoksa bu güzel gelişmeyi akp nin yapmış olmasımı anlayamadım? birisi cevap verebilirmi

Silaha Teşvik , Alkole Yasak

Dinci medya, merkez medyanın ‘içki düşkünlüğü’nden dem vurmaya bayılır. Moda İskelesi’nde alkollü içki satışının kaldırılmasını protesto eden insanların haber yapılması bile ‘alkolikler destek çıkıyor’ diye yansıtıldı. Benzer şekilde Keçiören’de alkol satan Alevi esnafı yaka paça döven zabıtalar konusu gazetelere yansıyınca, olay ‘mezhep çatışması körükleniyor’ diye çarpıtıldı.

Bu örnekleri isterseniz münferit vaka olarak değerlendirin. Ancak resmin tamamına bakınca, hele Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yeni yönetmeliğini inceleyince işin rengi değişiyor.

Amaç, pek masum: Gençleri ve çocukları korumak!

Bana Edibe Sözen’in önermeye kalktığı ‘Gençleri Koruma (ve Kollama) Kanun Tasarısı’ndan pek farklı gelmedi doğrusu. Hükümet, gençleri ve çocukları kötülüklere karşı korumak konusunda çok hassas ama işsizlere, üretimsizliğe çare bulamadıkça istediği kadar ‘korumaya alsın’, hiçbir şeyciği değiştiremez... İşine gelen konularda yasak dayatıp “ama Batı’da böyle” demenin de hiçbir manası ve geçerliliği yok.

EFKARLANAN ADAM

Şöyle bir bakalım, yeni alkollü içki taslağıyla çocuklarımız nasıl korunacakmış:

# Taslakta içki satışı yapan firmaların promosyon (kadeh, türbişon) vermesi bile yasak. Sanki hediyeyi gören, içmeye özenip alkolik olacak.

# Üretici firma, malını taşırken kamyonuna logosunu bile koyamayacak. Nedir, kamyonda logoyu gören koşa koşa bayiye gidip kendini içkiye mi verecek?

# Reklam tamamen yasaklanmasa da yasaktan beter uygulamalar söz konusu: ‘Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği’ gazete ve sinemalarda reklam yasak. Peki bu durumda televizyon ve internet, gençlerin yoğun ilgi göstermediği mecralar mı oluyor? Yoksa bir sonraki adım bu mu?

# Reklamlarda bir başka komik kısıtlama: Boğaz’da rakı içen keyiflenmiş görünemeyecek. Bu durumda üzgün bir kişinin alkol tüketmesi teşvik edilecek herhalde, daha mı iyi? Efkârlanma kültürü bizde pek sevildiği için daha etkili bir satış stratejisi olmaz mı?

# ’İçki içenler, içmeyenlere göre daha yetenekli, zeki, dinç, mutlu’ gösterilirse de cezalandırılacak... Yabancı dizileri, filmleri ne yapacaksınız peki? Onlar da mı yasaklanacak?

# Yıllardır bu ülkenin sporuna büyük katkısı olan Efes Pilsen gibi markalar, uluslararası turnuva düzenleyemeyecek, kendi adıyla spor kulübü kuramayacak. Peki sporu kim destekleyecek, Zemzem Suyu A.Ş. mi?

Hadi hepsini geçtim... Devlet, gençleri ve çocukları koruyalım derken, bir yandan da Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun kredi kartına taksitle silah satışı yapmasını onaylıyor!

Madem içki üretenlere bu muameleyi yapıyorsunuz, her şeyden önce silah satışını teşvik etmekten vazgeçin. Komik oluyorsunuz.

Mehveş Emin

Yeni Polat Alemdarlar yaratmak Serbest , İçki Yasak !
İşte Akp zihniyeti .
:hhmanD

yorumları okumadım.
yönetmelikteki sadece hediye ile ilgili olan yanlış bence. diğerlerinde abartacak bi şey yok.

şampiyonlar liginde marsilya-liverpool maçını seyredenler bilirler. liverpool sahaya reklamsız formayla çıktı.
sebebi: fransa'da spor org.da alkollü içeçek reklamı yasak.

oylari veren belli, ohh canima deysin diyebilirim

Geri