DUA
Musa yolda yururken bir coban gördü.coban söyle dua ediyordu:
''Ey kerem sahibi Tanrı!Neredesin ki sana kul,kurban olayım!Çarığını dikeyim,
sacını tarayayım!Elbiseni yıkayayım,bitlerini kırayım.Ulu tanrı ,sana süt ikram edeyim.Elinizi
öpeyim,ayağınızı ovayım.Bütün keçilerim sana kurban olsun.''
O coban bu ceşit sapan seyler söyleyip duruyordu.
Musa;
''Kiminle konusuyorsun?''diye sordu.
Çoban;
''Bizi yaratanla,bu yeri gögü,yaratanla,''diye cevap verince Musa dedi ki:
''Vah vah!Sen sersemlemişsin.Daha Müslüman olmadan kafir oldun.Bu ne sacma söz,bu ne kufur,
bu ne olmayacak sey?Agzına pamuk tıka.carık sana cakısır.Bir güneşe bu çeşit seylerin ne luzumu var?
Sen bunları kime söyluyorsun?Amcana,dayına mı?Büyüyüp gelişmekte olan süt icer,ayağa muhtaç olan carık giyer.''
Çoban;
''Ya Musa agzımı bağladın,pişmanlıktan canımı yaktın.''dedi.elbisesini yırtıp yana yana bir ah cekti, basını alıp çöle doğru
yola düştü.
Bu arada Musaya Tanrı'dan şöyle vahiy geldi:
''Kulumuzu bizden ayırdın.Sen birleştirmeye mi geldin yoksa ayırmaya mı?Ben herkese bir karakter,bir yapı verdim.
Onun için övgü olan sözler,sana kötülüktür.Ona göre baldır,sana zehir.
Bilmez misin ki biz söze bakmayız,gönle bakarız,öze bakarız.''
Musa yolda yururken bir coban gördü.coban söyle dua ediyordu:
''Ey kerem sahibi Tanrı!Neredesin ki sana kul,kurban olayım!Çarığını dikeyim,
sacını tarayayım!Elbiseni yıkayayım,bitlerini kırayım.Ulu tanrı ,sana süt ikram edeyim.Elinizi
öpeyim,ayağınızı ovayım.Bütün keçilerim sana kurban olsun.''
O coban bu ceşit sapan seyler söyleyip duruyordu.
Musa;
''Kiminle konusuyorsun?''diye sordu.
Çoban;
''Bizi yaratanla,bu yeri gögü,yaratanla,''diye cevap verince Musa dedi ki:
''Vah vah!Sen sersemlemişsin.Daha Müslüman olmadan kafir oldun.Bu ne sacma söz,bu ne kufur,
bu ne olmayacak sey?Agzına pamuk tıka.carık sana cakısır.Bir güneşe bu çeşit seylerin ne luzumu var?
Sen bunları kime söyluyorsun?Amcana,dayına mı?Büyüyüp gelişmekte olan süt icer,ayağa muhtaç olan carık giyer.''
Çoban;
''Ya Musa agzımı bağladın,pişmanlıktan canımı yaktın.''dedi.elbisesini yırtıp yana yana bir ah cekti, basını alıp çöle doğru
yola düştü.
Bu arada Musaya Tanrı'dan şöyle vahiy geldi:
''Kulumuzu bizden ayırdın.Sen birleştirmeye mi geldin yoksa ayırmaya mı?Ben herkese bir karakter,bir yapı verdim.
Onun için övgü olan sözler,sana kötülüktür.Ona göre baldır,sana zehir.
Bilmez misin ki biz söze bakmayız,gönle bakarız,öze bakarız.''