Hz. Muhammed'e büyük saygısızlık!

snıper

New member
Reaction score
0

Fransa'da siyasi mizah dergisi Charlie Hebdo, Tunus'ta İslamcı Ennahda partisinin zaferini kutlamak için yeni sayısının editörlüğünü Muhammed Peygamber'e verdiğini duyurdu.

Derginin yarın çıkacak sayısına Şeriat Hebdo adı verildi.

Kapakta Muhammed'in "Gülmekten ölmezseniz 100 kırbaç" diyen bir karikatürünün yer aldığı bildiriliyor.

Derginin yayın yönetmeni, karikatürcü Charb amaçlarının provokasyon olmadığını söyledi.

Charlie Hebdo dergisi sol-anarşist eğilimiyle biliniyor. Yayın çizgisi ise kimilerine göre provokatif, kimilerine göreyse bağımsız.

Derginin açıklamasında "Tunus'ta İslamcı Ennahda partisinin zaferini en uygun şekilde kutlamak için Charlie Hebdo, Muhammed'den gelecek sayısına özel editör olmasını istedi" deniyor.

"İslam'ın peygamberine ısrar etmemize gerek kalmadı, hemen kabul etti. Kendisine teşekkür ederiz." Dergide peygamberin "Helal Aperatif" başlıklı bir köşe yazısı ile Madam Şeriat adlı bir kadın ekinin de yer aldığı belirtiliyor.

AFP ajansına konuşan Charb "Amacımız yeni bir provokasyon değil. Biz sadece işimizi yapmak istiyoruz. Bu hafta tek fark, kapakta Muhammed'in olması. Bu da pek nadir görülen bir durum." dedi.

2007'de derginin o dönemdeki editörü, bir Danimarka gazetesinde iki yıl önce basılan karikatürleri yeniden yayınladığı için Müslümanlara hakaretten yargılanmış ve beraat etmişti.

Bu karikatürler Müslüman dünyasında büyük tepki görmüş ve çizerleri Kurt Westergaard'ı sıkı güvenlik önlemleri altında yaşamaya mecbur etmişti.

Kaynak (Akşam)

Mynet haberi

haber yolcusu

focus haber

gazete vatan

ve daha fazlası........

Dünyanın her yerinde hakaretler oluyor. Ben bu adamlardan ziyade kendimize kızıyorum. Adam olsaydık da söyletmeseydik bu insanlara bunları. İslama saldırı her devirde olmuştur ve olacaktır da. Çünkü küfür tek millettir. Biz nefsimizle cihadı tamamladığımızda, gerisi Allah'ın yardımıyla çorap söküğü gibi gelir. Onları bırakıp da kendimize, şu halimize bir bakma zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Biz acaba ne kadar müslümanız? Camilerimiz ne kadar doluyor. Gerçekten İslam'ı anlayabildik mi? Her bireyin bu noktaya yoğunlaşmasında fayda var diye düşünüyorum.

Ardından ve önünden takib edenler vardır. Allah’ın emriyle onu gözetirler. Şüphesiz ki bir kavim, kendini değiştirmedikçe; Allah da onları değiştirmez. Ve Allah, bir kavimin fenalığını dileyince; artık onun önüne geçilemez. Allah’tan başka onları koruyacak birisi de bulunmaz.

Rad 11 (Ibn Kesir Meali)

Dünyanın her yerinde hakaretler oluyor. Ben bu adamlardan ziyade kendimize kızıyorum. Adam olsaydık da söyletmeseydik bu insanlara bunları. İslama saldırı her devirde olmuştur ve olacaktır da. Çünkü küfür tek millettir. Biz nefsimizle cihadı tamamladığımızda, gerisi Allah'ın yardımıyla çorap söküğü gibi gelir. Onları bırakıp da kendimize, şu halimize bir bakma zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Biz acaba ne kadar müslümanız? Camilerimiz ne kadar doluyor. Gerçekten İslam'ı anlayabildik mi? Her bireyin bu noktaya yoğunlaşmasında fayda var diye düşünüyorum.

Günde hangi vakit namazımızı cemaatle kılıyoruz yada cumalar hariç camiye gidiyormuyuz acaba?
Camiler yaşam merkezlerimiz haline gelmedikçe işimiz çok zor.

o piçlere haddini bildirebilmek için güç olması lazım arkadaşlar.şimdi bakın müslümanların ne gücü var ki buna dur diyebilecekler ? güç nasıl olur bilime önem vermekle olur,ilerlemekle olur,birlik olmakla olur.müslüman ülkelere bi bakın hele bu saydıklarımın hangisi var ? cihad yapıp amaca ulaşılabilmesi için bu saydıklarımın, yani gücün sizde olması gerek.bunlar olmadıktan sonra cihad olsa ne olur ? güç olmadıkça sizi tınlayan da elbette olmaz. ilerlemedikten sonra cihad falan ile olmaz bu işler.kendimizi kandırmayalım.

cami ile cihad ile olsaydı zaten,müslüman ülkeler şimdi dünyayı yönetiyor,şekillendiriyor olurdu.

Geri