Hz. ömer'in Kabir Suali

T

Banned
Reaction score
0
Hz. Ömer vefat ettiği zaman, bütün dinî muamelesi yapıldıktan sonra, her fani gibi onu da getirip kabre koydular. Vazifeli şahıs, telkinini de yapıp cemaat dağıldıktan sonra, Hz. Ali Kerremellahü veçhe, bakalım Ömer, sual meleklerine ne cevap verecek diye merak ederek, kabrin bir kenarına, kimse görmeden çömelmiş neticeyi beklemekte idi. Biraz sonra beklenen melekler gelip dünyadan gelen herkese sordukları soruları Ömer'e de sormaya başladılar.

Meleklerden biri:

— Rabbin kimdir? Nebin kim? diye sormaya başladı. Meleklerin bu sualleri karşısında hiddete gelen büyük halife, kendisi başladı:

— Siz kimsiniz, Buraya nereden ve niçin geldiniz- Sizin derdiniz ne de, beni gelir gelmez suale çekiyorsunuz? diye sormaya başlayınca melekler, onun diğer insanlar gibi olmadığını anladılar ve sorularına cevap vermeye başladılar:

— «Biz yedi kat semadan, buraya sana soru sormak için geldik. Bizi bu vazife ile Allah vazifelendirdi, biz münker ve nekir melekleriyiz ve herkese aynı soruları sormak bizim vazifemizdir» dediler.

Melekleri sonuna kadar dinleyen Hazreti Ömer, sorularına devam etti:

— Siz yedi kat semadan geldiğiniz halde, Allah'ı unutmadınız mı? diye sorunca, melekler, kendilerinin vazifelerinin Allah'a ibadet etmek olduğunu ve unutmadıklarını söylediler.

Melekler bu cevabı verince, Hazreti Ömer daha da kızdı ve şunları söyledi:

— Siz o kadar uzak yerden geldiğiniz halde Allah'ı unutmadınız da, ben iki karış toprağın altına girmekle mi Allah'ı unutacağım. Bir daha ümmeti Muhammed'e, böyle çirkin surette gelmeyeceksiniz ve böyle yakışıksız sualler sormayacaksınız. Bakın, şu anda sizi geri gönderiyorum, sakın bundan sonra söylediklerimi unutmayın.
Ömer-ül Faruk hazretlerinden bu nasihatleri dinleyen melekler, bir daha ümmeti Muhammed'e kötü surette gelmeyeceklerine ve onların memnun olması için ellerinden geleni yapacaklarına dair söz verip, daha fazla üstelemeden Allah'a ısmarladık, deyip çekip gittiler.

Meleklerle Hazreti Ömer arasındaki bu hadiseye şahit olan Allah'ın Arslanı, göz yaşlarını tutamaz ve:

— Ya Ömer! Hakikaten sen Ömer-i Adilsin. Hayatın da, mematın da, ümmete rahmet senin, der ve ağlayarak kabri terkeder.
(büyük dini hikayelerden alıntıdır)

O Ömer'ken böyle kurtuldu. Bizim işimiz zorrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

ne güzel ne güzel...FANTASTIK din FANTASTIK din olmaya hizla devam...slmetle kuruntu

kuruntu' Alıntı:
ne güzel ne güzel...FANTASTIK din FANTASTIK din olmaya hizla devam...slmetle kuruntu

ne demeye çalışıyosun sen bilader iki gündür bi fantastik lafı ağzında inanmıyosan saygı duy biraz saygıda duymuyosan islam bölümünde ne arıyosun git entellektüelde takıl adamın asabını bozma ne uyuntu bi herifmişsin bi dahada benim açtığım konuya yorum falan yapma eksik olsun yorumların

arkadasım sana cokk tesekkur ederim bu bilgileri verdigin icin
tuylerim diken diken oldu cok saollll

paylasim icin tesekkur ederim incubus kardesim...yalniz sakin olmani oneririm..buradaki tum fikri paylasimlarda yorumlar olabilir bazen tuhaf yorumlarda olabilir...uzerimize dusen en iyi lisan ile anlatmak veya anlatmaya calismak...isteyen alir istemeyen almaz bu bizim gorevimiz degil...anlatmak ve paylasmak sonuc ise sadece allah'a aittir...ayrica bir ricam olacak bu tip konularda payllasimindan sonra kaynakta belirtirsen cok daha iyi olur...kaynak belirtilmesi hem okuyucunun konu hakkindaki guveninin artirir hemde islami kaynaklari ogrenmis olur...buda elbetteki paylasimin krali olur :) allaha emanet ol kardesim...

kuruntu' Alıntı:

evet belki fantastik ama manevi anlamda bize neler kattıgını tahmin edemezsin.
bu arada incubus84 teşekkür.

Ya hu arkadaşlar böyle bir hikayeye nasıl inanırsınız. aklınız mantığınız alıyor mu?! Din'i bu kadar küçümsemek ve basite indirgemek kolay mı!? Hz Ömer r.a 'e böyle bir iftirayı nasıl kabullenebiliyorsunuz. ben bu iftiradan Allah'a sığınırım! uydurma hikaye olduğu her yerinden anlaşılıyor!

hergün insanları sorguya suale çeken melekler Hz ömer'in kabrine gittiklerinde kimi sorguya çekeceklerini bilmiyorlar mıydı? melekler bunu bilmekten acizler midir? yada meleklere bunu tanıma hakkı verilmemiş midir? Allah c.c; (haşa) aciz midir ki meleklerin insanlara gözükme biçimini ayarlıyamıyorda gelip onu Hz Ömer düzeltiyor! sonrada derslerini alan meleklere "hadi sizi geri gönderiyorum" gibilerinden sözler sarfediyor. Resulullah s.a.v bu dini insanlara tas tamam bırakmadı mı ki, Hz Ali r.a; "Hayatın da, mematın da, ümmete rahmet senin" ölün bile ümmet e rahmet. (o kadar adilsin ki bak ümmetin kabir deki sualini, meleklerin görünme şeklini çekip çevirdin, düzenleyip yoluna koydun) dercesine, eksik-kusurlu olan bir şeyi düzeltmiş manası veriyor. söyleyin arkadaşlar. Allah c.c bütün eksik ve noksan sıfatlardan münezzeh değil mi? hesap günü Peygamberler bile hesaba çekilecekken; nasıl olurda meleklere ağzının payını veren bir ömer görüyoruz karşımızda... Hz Ömer ve Hz Ali r.a de kendilerine yapılan bu iftiradan beridirler.... Allah aşkına düşünün. akletmeye çalışın. vicdanınıza danışın....

"Allah'a hamd eder ve ondan bağışlanma dilerim"

LifeForRent' Alıntı:
Ya hu arkadaşlar böyle bir hikayeye nasıl inanırsınız. aklınız mantığınız alıyor mu?! Din'i bu kadar küçümsemek ve basite indirgemek kolay mı!? Hz Ömer r.a 'e böyle bir iftirayı nasıl kabullenebiliyorsunuz. ben bu iftiradan Allah'a sığınırım! uydurma hikaye olduğu her yerinden anlaşılıyor!

hergün insanları sorguya suale çeken melekler Hz ömer'in kabrine gittiklerinde kimi sorguya çekeceklerini bilmiyorlar mıydı? melekler bunu bilmekten acizler midir? yada meleklere bunu tanıma hakkı verilmemiş midir? Allah c.c; (haşa) aciz midir ki meleklerin insanlara gözükme biçimini ayarlıyamıyorda gelip onu Hz Ömer düzeltiyor! sonrada derslerini alan meleklere "hadi sizi geri gönderiyorum" gibilerinden sözler sarfediyor. Resulullah s.a.v bu dini insanlara tas tamam bırakmadı mı ki, Hz Ali r.a; "Hayatın da, mematın da, ümmete rahmet senin" ölün bile ümmet e rahmet. (o kadar adilsin ki bak ümmetin kabir deki sualini, meleklerin görünme şeklini çekip çevirdin, düzenleyip yoluna koydun) dercesine, eksik-kusurlu olan bir şeyi düzeltmiş manası veriyor. söyleyin arkadaşlar. Allah c.c bütün eksik ve noksan sıfatlardan münezzeh değil mi? hesap günü Peygamberler bile hesaba çekilecekken; nasıl olurda meleklere ağzının payını veren bir ömer görüyoruz karşımızda... Hz Ömer ve Hz Ali r.a de kendilerine yapılan bu iftiradan beridirler.... Allah aşkına düşünün. akletmeye çalışın. vicdanınıza danışın....

"Allah'a hamd eder ve ondan bağışlanma dilerim"

merak etme bende inanmış degilim ama bu tarz şeyleri insan okuyunca bir rahatlık hissediyor.tabiki bazı şeyleri ayırt edebilecek konumdayız bundan şüphen olmasın.sonuçta insana akıl neden verildi malum.

çok yalnış bir yazı !!!!!!!!!!!

kardeşlerim böle şeyler büyük dini hikayelere değil,hadis kitablarına bakılır..
sizce böle bişeyin olması mümkün mü yaaaa.adama kafasından element uydurmuş bizde aaaa ne güzel bir yazı diyip ona destek mi veriyoruz..
böyle yazıların şerrinden Allaha sığınırım ...
bu konuyu açan kardeşede Allah akıl versin inş.....
bunu bir önce kendi akıl etmiş mi ? ki bizimle paylaşmak istiyo ...
konu açarken bir düşünün amaç fazla kişlerin okuması değil ,amaç bence akıllı ve eğitici yazılar olmalıdır.......!!!!!!!!!!!11111

VindicatoR' Alıntı:
merak etme bende inanmış degilim ama bu tarz şeyleri insan okuyunca bir rahatlık hissediyor.tabiki bazı şeyleri ayırt edebilecek konumdayız bundan şüphen olmasın.sonuçta insana akıl neden verildi malum.

İnanmadığın bir şeyin sana rahatlık vermesi ne derece sağlıklı bunu düşünmelisin ilk önce! ayırt etmek istiyorsan o zaman; hikayedeki tehlikeyi ayırt et. Lütfen arkadaşlar. her hikaye bir ibretlik tablosudur. doğruda olsa yanlışta olsa biz ibret alalım mantığıyla hareket etmeyin! eksiksiz bir kitap olan Kur'an okuyun. Allah'ın sözünden daha hayırlı bir söz bulabilir misiniz? hikayeyi okuyupta; "vay be Hz Ömere bak, Allah öyle bi ilim vermiş, çok evliya bi insan neden olmasın, Allah'ın sevgili kulu işte. öyle bir lükse sahip" vbg (çoğaltabiliriz). işte böyle düşünceler geçerse insanın aklından; Allah'a sığınırım ki kişi şirk'e düşer!!! şirk Allah ın affetmeyeceği tek şeydir! Allah azze ve celle ayetinde şöyle buyuruyor:

O, geceyi gündüze sokuyor, gündüzü de geceye sokuyor. Güneşi ve ayı emrine âmâde kılmıştır. Her biri mukadder bir gayeye akıp gidiyor. İşte bu gördüklerinizi yapan Allah sizin Rabbinizdir. Mülk (hükümranlık) O'nundur. O'ndan başka taptıklarınız ise, bir çekirdek zarını bile idare edemezler.

Kendilerine dua ederseniz duanızı işitmezler. İşitseler bile size cevabını veremezler. Kıyamet günü de kendilerini Allah'a ortak koştuğunuzu inkâr ederler. Sana her şeyden haberdar olan (Allah) gibi bir haber veren olmaz.

Ey insanlar! Siz Allah'a muhtaçsınız. Allah ise zengin ve her hamde lâyıktır. (Fatır 13-14-15)

Allah, buyurmuştur ki: İki ilâh edinmeyin. O, ancak bir ilâhdır. Onun için yalnız benden korkun.

Göklerde ve yerde olan her şey yalnız O'nundur. Din de daima O'nundur. Böyle iken, siz Allah'tan başkasından mı korkarsınız? (Nahl 51-52)

burs_avcisi' Alıntı:
İnanmadığın bir şeyin sana rahatlık vermesi ne derece sağlıklı bunu düşünmelisin ilk önce! ayırt etmek istiyorsan o zaman; hikayedeki tehlikeyi ayırt et. Lütfen arkadaşlar. her hikaye bir ibretlik tablosudur. doğruda olsa yanlışta olsa biz ibret alalım mantığıyla hareket etmeyin! eksiksiz bir kitap olan Kur'an okuyun. Allah'ın sözünden daha hayırlı bir söz bulabilir misiniz? hikayeyi okuyupta; "vay be Hz Ömere bak, Allah öyle bi ilim vermiş, çok evliya bi insan neden olmasın, Allah'ın sevgili kulu işte. öyle bir lükse sahip" vbg (çoğaltabiliriz). işte böyle düşünceler geçerse insanın aklından; Allah'a sığınırım ki kişi şirk'e düşer!!! şirk Allah ın affetmeyeceği tek şeydir!

Burda yaptıgım yorumda ibret almak söz konusu degil zaten.Ama ben şunu belirtmek istedim sonuçta allah insana akıl vermiş insan zaten neyin yanlış yada neyin dogru oldugunu ayırt edemiyosa islamı ve kuranı nasıl özümseyebilsin.Dolayısıyla bu özünde iyi bir müslümana zarar getirmez.Ben burada sadece arkadaşın Allah'a olan samimiyetine inandıgım için bi teşekkürü borç bildim o kadar.

burs_avcisi' Alıntı:
kardeşlerim böle şeyler büyük dini hikayelere değil,hadis kitablarına bakılır..
sizce böle bişeyin olması mümkün mü yaaaa.adama kafasından element uydurmuş bizde aaaa ne güzel bir yazı diyip ona destek mi veriyoruz..
böyle yazıların şerrinden Allaha sığınırım ...
bu konuyu açan kardeşede Allah akıl versin inş.....
bunu bir önce kendi akıl etmiş mi ? ki bizimle paylaşmak istiyo ...
konu açarken bir düşünün amaç fazla kişlerin okuması değil ,amaç bence akıllı ve eğitici yazılar olmalıdır.......!!!!!!!!!!!11111

İnanmadığın bir şeyin sana rahatlık vermesi ne derece sağlıklı bunu düşünmelisin ilk önce! ayırt etmek istiyorsan o zaman; hikayedeki tehlikeyi ayırt et. Lütfen arkadaşlar. her hikaye bir ibretlik tablosudur. doğruda olsa yanlışta olsa biz ibret alalım mantığıyla hareket etmeyin! eksiksiz bir kitap olan Kur'an okuyun. Allah'ın sözünden daha hayırlı bir söz bulabilir misiniz? hikayeyi okuyupta; "vay be Hz Ömere bak, Allah öyle bi ilim vermiş, çok evliya bi insan neden olmasın, Allah'ın sevgili kulu işte. öyle bir lükse sahip" vbg (çoğaltabiliriz). işte böyle düşünceler geçerse insanın aklından; Allah'a sığınırım ki kişi şirk'e düşer!!! şirk Allah ın affetmeyeceği tek şeydir! Allah azze ve celle ayetinde şöyle buyuruyor:

O, geceyi gündüze sokuyor, gündüzü de geceye sokuyor. Güneşi ve ayı emrine âmâde kılmıştır. Her biri mukadder bir gayeye akıp gidiyor. İşte bu gördüklerinizi yapan Allah sizin Rabbinizdir. Mülk (hükümranlık) O'nundur. O'ndan başka taptıklarınız ise, bir çekirdek zarını bile idare edemezler.

Kendilerine dua ederseniz duanızı işitmezler. İşitseler bile size cevabını veremezler. Kıyamet günü de kendilerini Allah'a ortak koştuğunuzu inkâr ederler. Sana her şeyden haberdar olan (Allah) gibi bir haber veren olmaz.

Ey insanlar! Siz Allah'a muhtaçsınız. Allah ise zengin ve her hamde lâyıktır. (Fatır 13-14-15)

Allah, buyurmuştur ki: İki ilâh edinmeyin. O, ancak bir ilâhdır. Onun için yalnız benden korkun.

Göklerde ve yerde olan her şey yalnız O'nundur. Din de daima O'nundur. Böyle iken, siz Allah'tan başkasından mı korkarsınız? (Nahl 51-52)

kardeş öncelikle sorularına elimden geldiğince cevap vereyim ondan sonra senin yorumunu bekliyorum yalnız yazıcaklarımı dikkatli oku ondan sonra yorum yap

1. böyle bir şeyin olması mümkünmü demişsin mümkün olmadığına dair bana bir tek kanıt gösterebilirmisin orda ismi geçen hz ömer olmasa bende senin verdiğin tepkiyi verir inanmazdım ama ismi geçen kişiye dikkat et bu olay yaşanmışmıdır yaşanmamışmıdır kesin olarak ne sen bunu yalanlayabilirsin nede ben bu doğrudur diyebilirim bu sadece bir hikayedir istersen inanırsın istersen inanmazsın

2.kafamdan hiç bi element falan uydurmuşluğum yok eğer kafamdan herhangibi element uydurmuş olsam bu kesinlikle öyledir öyle olmuştur falan derdim ve en sonuna da nerden alıntı olduğunu yazmazdım ki orda büyük dini hikayelerden alıntıdır diye çok açık bi şekilde yazıyo hikaye kelimesine dikkatini çekerim

3.senden yada bi başkasından aaaa ne güzel olmuş gibi yorumlar yada teşekür gibi bi beklentim yoktu zaten o şekilde bi beklentim olsa adult bölümüne iki tane resim koyarım eşşek yüküyle teşekür kaparım benimki gene bu siteden indirdiğim büyük dini sözlük ve büyük dini hikayeler adlı kitapta okuyup beni etkileyen bi yazıyı buraya koymaktı başka hiç bi amacım yok

4. bu yazıyı yazan kardeşe ALLAH akıl versin demişsin buna pek bişey söylemek istemiyorum amin cümlemize ALLAH onu bulmamıza yeticek kadar akıl versin

5. (eksiksiz bir kitap olan Kur'an okuyun. Allah'ın sözünden daha hayırlı bir söz bulabilir misiniz? hikayeyi okuyupta; "vay be Hz Ömere bak, Allah öyle bi ilim vermiş, çok evliya bi insan neden olmasın, Allah'ın sevgili kulu işte. öyle bir lükse sahip" vbg (çoğaltabiliriz). işte böyle düşünceler geçerse insanın aklından; Allah'a sığınırım ki kişi şirk'e düşer!!!)
bu sözlerini ise maksdı aşmış cahilce sözler olarak görüyorum nedenleri ise kuran okuyun demişsin önce o kuranı oku insanları kafana göre kafir ilan edemezsin bunu bi yere sağlam olarak not et ben bu konuda kişiyi şirke sokacak hiç bir şey göremedim kardeş verdiğin ayeti kelimelerle konunun bi alakasını kuramadım orda rabbimiz benden başka ilahlar edinmeyin buyuruyor bende bu konuda hz ömerin ilah gibi gösterildiğini görmedim

sonuç itibarı ile bu bi hikayedir bu hikaye bazılarına yarar bazılarına yaramaz sana hiç kimse bu kesinlikle doğrudur diyemez hiç kimsede bu kesinlikle yalandır diyemez son nolarak ricam başkalarının dini inançlarına laf atmadan önce kendimizi muhasebe edelim bu hikaye kimi nasıl şirke götürür bu sorumada kesinlikle bir cvp bekliyorum dediğin gibi insanı şirke düşürecek bi yönü varsa konuyu kendim hemen silerim

incubus84' Alıntı:
ne demeye çalışıyosun sen bilader iki gündür bi fantastik lafı ağzında inanmıyosan saygı duy biraz saygıda duymuyosan islam bölümünde ne arıyosun git entellektüelde takıl adamın asabını bozma ne uyuntu bi herifmişsin bi dahada benim açtığım konuya yorum falan yapma eksik olsun yorumların

benim sadece islamla hic uydasmayan ama zorla nail kilinan seye bir itirazim var..ve sitenin bütün bölümlerinden islam bölgesinde cok dogruyum...beni MEN mi ediyorsun?

ve verilen konulara göre positiv ve negativ cevaplar vermeye devam edecegim.....sulh....slmetle kuruntu

ASselamunaleyküm

merhaba arkadaşlar yorumlarını okudum ve Allah tan hepinize rahmen etmesini diliyorum.

Bu Yazıda okunupta anlaşılmayan çok şey var.
1.
Hz.Ömer bir halife ve Çok büyük ilim sahibi bir insandı.

2.
Yazıda geçen Hz.Alinin "Sen rahmetsin" kelimesinin yanlışlığını bildirmek istiyorumki Yüce yaradan Bizlere rahmet olarak Hz.Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellemi gönderdi

3.
Yazı bir hikayedir araştırdığım kadarı ve bilgim neticesinde bizlere Hz.Ali Aleyhisselam tarafından bırakılan Hadis-i Şeriflerde böyle bir olay yoktur.

Arkadaşlar bu yazıda Hz.Ömer kibirli,haddini aşmış kişi olarak gözüküyor.
Unutmayalım Hz.Ömer peygamber değildi,Hz.Ali peygamberdi fakat son peygamber gül yüzlü efendimizdir.

Bu insanların hem dini alimler olmasını hemde dini önderler olmasını varsayarsak melekler ile görüşmelerine şaşırılmamalı fakat meleklere bu hitapta bulunması bence yazarın biraz hayal ve espri gücünü kullanarak yazmasından kaynaklanıyor.

Burada Şirke götürecek bir durum yoktur fakat LifeforRent in dediği doğrudur.
Allah Haşa Aciz değildirki gönderdiği meleklerin yüzünü şekillendiremeyecek tir.
Hikayede dikkatimi çeken bir diğer nokta Hz.Ömerin bir halife ve dini önderlik yapmış çok iyi bir müslüman olmasına rağmen meleklerin onun yanına neden çirkin halde gittikleridir.

Melekler Cehennem Ehline kötü gözükür
Cennet Ehline hoş gözükür,güler yüzlüdür.

Bence bu hikaye bir yazarın kendi kaleminden yazdığı bir hayal gücü neticesi ile oluşmuş bir yazıdan ibaret değildir Kİ incubus84 kardeşimiz sonuna kaynak Dini Hikayeler yazarak belirtmiştir.

Şunu belitmeliyimki Bu hikayeden ders alınacak bir nokta yoktur.O nedenle hikayenin kaile alınmamasıda bir o kadar kişiye yarardır.
Ve ricamla birlikte her 2 cümlede bir şirk kelimesini kullanan arkadaşlar var önüne gelen almış diline bir şirk onunla yazı yazıyor lütfen öncelikle şirki bilelim çeşitlerini tanıyalım ardından mesajlar yazalım.

İncubus kardeşim ellerine sağlık Teşekkür ederim
Kuruntu kardeşim Sanada teşekkür ederim
Bu konunun başlamasına ve açıklanmasına sebep olan LifeforRent kardeşimizede teşekkür ederim.Yanlız incubus kardeşim lütfen sakin ol burası kazıklı tapulu yerimiz değildir biraz daha hoşgörülü ol güzel kardeşim : )

Benim kim olduğumu Beni tanıyanlar bilir,Tanımayanlarada Selam Olsun : ))

kuruntu' Alıntı:
benim sadece islamla hic uydasmayan ama zorla nail kilinan seye bir itirazim var..ve sitenin bütün bölümlerinden islam bölgesinde cok dogruyum...beni MEN mi ediyorsun?

ve verilen konulara göre positiv ve negativ cevaplar vermeye devam edecegim.....sulh....slmetle kuruntu

neyi kim kime zorla nail kılmış bilader

kuruntu' Alıntı:

sen de Hakk'ın Rahmetine kavuştuğunda sual melekleri sana da soracaklar Rabbin kimdir diye.

Arkadaşlar bu yazının uydurma olduğunu nasıl göremiyorsunuz.Konu din olunca herşeye inanıyorsunuz.Allah akıl fikir versin size.Bu yazıya inan arkadaşların dini bilgisinden şüphe duyuyorum.Dinimizde o kadar çok hurafe ve uydurma konu varki bunlara inamayın kardeşim.Kuran-ı kerime ve güvenilir kaynaklara bakın.Akılı olun biraz.

tugi1' Alıntı:
Arkadaşlar bu yazının uydurma olduğunu nasıl göremiyorsunuz.Konu din olunca herşeye inanıyorsunuz.Allah akıl fikir versin size.Bu yazıya inan arkadaşların dini bilgisinden şüphe duyuyorum.Dinimizde o kadar çok hurafe ve uydurma konu varki bunlara inamayın kardeşim.Kuran-ı kerime ve güvenilir kaynaklara bakın.Akılı olun biraz.

hadi bakalım bizim için yap kaynaklarıyla açıkla bakalım yanlışımız varsa dönelim sana dua edelim bizi hurafeden kurtardın diye

Geri