..::Humus::..

~PRENSES~

Romantizmin Delisi
Reaction score
0
HUMUS

i120613_humus.jpg

Malzemeler (8 kişilik):

1/2 kg. nohut

2,5 su bardağı tahin

5-6 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı acı pul biber

1 limon suyu

2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı :

Nohutları bir gece önceden suya ıslatın. Ertesi gün üzerlerini 3 cm. geçecek kadar su ekleyip yumuşacık oluncaya kadar pişirin. Suyu az gelirse bir miktar daha kaynar su eklemek suretiyle bir süre daha pişirebilirsiniz.

Nohutlar soğuyunca kabuklarını soyup pütürsüz oluncaya kadar ezin. Ezilmiş nohutlara, havanda dövülmüş sarımsakları ve tahini ilave edip iyice karıştırın.

Sevis tabağına aldığınız humusun üzerine kırmızı pul biber serpebilirsiniz ve servis sırasında üzerine terayağı gezdirebilirsiniz.

DİP NOT: Dün kuzenin nişanında yediğim bu mezeyi sizinlede paylaşmak istedim tavsiye ederim çok lezzetli şimdiden AFİYET OLSUN:)..

ma$aLLah pren$e$ kızımız beCeriqLi de ahueheu : ))) eLine sağLıq canım yap sen bis yemeğe geLiris ;)

şimdi ben bunu yapmaya kalksam beceremem ki...en iyisi sen yap biz de yemeye gelelim...tabi davetli olursak...hazır yiyenin halide bi başka,hem de davet bekliyo...:) :) :)

Ben yapar kızlar hepinizi davet ederim BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK TOPLANDIKKKKKK :d:d

ayyy nasıl kızsınızn yaws ben erkek halımle bu yemegii annemden guzel pisiriyorum yaws s:D ama humusun yanında turşuda olcak yawss cok muhtesem olurr saygılarımlaa ellerıne saglık prenses

tesekkurler.............

çok güel sağol

bızm oraların yeemgı bende bılır kardesım benden guzel yapar daffyduck a pm atın yapsın :D

Geri