hukuk ve insan ilişkileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Böyle bir bölüm açılması , kalitemizi daha da arttırır. Ama bunun için illa da mod olman gerekmez. Tabii son kararı dark verir :)

haklısın uzunefe ama açıklamasını yapmıştım. Neyse artıkın takdir haşmetlü Dark ın :)

Bendende tam destek :) ayrıca bürokratik işlemlerin içinde ben boğuluyorum bir sürü problem var bu sayede bir nebze olsada başta ne gibi bir adım atabileceğimiz fikrine sahip oluruz

Seven kardeşim çok geçmiş olsun. Kolun iyi durumdadır umarım. Kolunu kıran hackhellciye dava açalım mı :p Şaka şaka oda bizim canımız :) Neyse kardeş desteğin için teşekkürler

Tabi bunlar lazım. Hukuk Danışmanlığı, Gümrük Müşavirliği, Mali Müşavir vs... Birde HackHeLL'e özel avukat lazım. Avukatlık bölümüde açılsın :) Başı sıkışan gelsin ücretsiz avukatlık servisimizden yararlansın. Xfiles'ın başı zaten gizli görüntüleri piyasaya sürmekten yanacak, onun içinde avukat ii olur. :D

sayın gloryboy arkadasım sana sebepsiz zenginleşme davası açmayı öneririm.elindeki evrak protokol yani karsı tarafın imzasını taşıyor ise ve taahhüt yerine getirilmedi ise karşı taraf sana borçlanmış sayılacağından ilamsız icra takibide yapılabilir...
...bu arada katakulli arkadasım bende hukukçuyum , 3 senedir antalyada avukatlık yapıyorum..böyle bir form açılırsa bende yardımcı olurum arkadaslara ve sana..bilg bilgim zayıf yıldız mod falan anlamam ..bugune kadarda sadece formları okumakla ve hoşuma gidenleri download etmekle yetindim zaten..bu siteyi seviyorum..çünkü paylaşmayı öğretiyor insanlara..

benim için son söz darkın o neyi uygun görürse tabikine neden olmasın:)

iyi fikir ++benden destek size

coolawyer yardımcı olmak istediğin için teşekkürler. Ayrıca tüm destek olanlara da teşekkür ederim. Son durumun ne olduğu daha belli değil Sn. meslektaşım. Dark Angelın cevabına bağlı.

aslında sosyal bilimlerle ilgili bölümlerde konulmalı..sonuçta toplum içinde yaşayan inssanlarız..Ve burasıda bir paylaşım forumu..Ufkumuzu genişşletecegine inanıyorum bir siyasalcı olarak

bence çok süper olur.. abi hepimizin hukuki sorunları oluyo. bu konuda avukat bi abimizden fikir almak çok güzel olur.. teşekkürler... müsadenle ilk sorumla başlayım.

biz ev sahibi ile kontrat 1 senelik imzaladık ve kontrat bittiğinde sözleşmeyi uzatmak istedik. ama evsahibi kira artışını %50 i istedi ama biz yeni yasayı (fazla bilgimiz olmamakla birlikte) söyledik. tüfeye göre kira miktarını artıralım (%10) dedik ama kabul etmedi. evsahibinin şartlarını kabul ettik mecburen. bazıları "mahkemeye verseydiniz %10 kira artışı ile devam edebilirdiniz kontratınız bitmiş olsa bile" diyolar. bu konu hakkında kimseden sağlıklı bi bilgi alamadım. yardımcı olursan sevinirim..

allmoon:
Öncelikle gecikmeden ötürü özür dilerim.
Ayrıca Avukat değilim henüz öğrenciyim lütfen yanlış anlaşılmasın.
sorunun cevabına gelince;
6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkında kanunun 9. maddesi " Kira mukavelelerinde; bu Kanunun kira bedellerinin tayinine mütaalik hususlar müstesna kiracı aleyhine değişiklik yapılamaz. " diyor. Yani Kira sözleşmesinde varolsa bile Kanunun öngördüğünden fazla zam yapılamaz. Örneğin Kira sözleşmesinde %80 oranında zamda anlaşılmış bile olsa bu uygulama bulamaz. Kaldı ki -böyle birşeyden bahsetmemiş olmana dayanarak söylüyorum- sizin akdinizde böyle bir husus bile mevcut değil.
Öncelikli olan konu şu kontrat dolmadan önce size ihtar çekip çekmediği. Eğerki çekmediyse zaten kontratınız aynı şartlarla bir yıl daha uzamış olacaktır. Yok eğer kontratın yenilenmesine ilişkin ihtar çektiyse de mevcut oranların üstüne çıkamaz.
Ayrıca şunuda belirtmek isterimki ÜFE(eski adıyla TÜFE) üstünden artış en çok kulanılan yöntemde olsa bu zorunlu değildiR.
Toparlayacak olursak:
1.) önceden ihtar çekilmediyse eski kontrat aynen geçerli olur ve bir yıl uzamış olurdu.
2.) %10 luk (ÜFE ye dayanarak uyarlanan oran) artış en çok uygulanan artış olmasına rağmen zorunlu değildir, bu cihetle mahkemeye bile verseydin %10 luk bir artış dan farklı sonuç çıkması kuvvetle muhtemeldi.
3.) 6570 sayılı kanun madde 9 uyarınca %50 çok tutarsız gözüküyor. Ancak bazı hallerde böyle bir artış -nadir olarak- görülüyor.
Eğer mahkemeye gitseydin muhtemelen bir orta yol bulunurdu. Ancak bu %10 olmazdı.
Umarım tatmin edici bir cevap verebilmişimdir

acun_karo' Alıntı:
aslında sosyal bilimlerle ilgili bölümlerde konulmalı..sonuçta toplum içinde yaşayan inssanlarız..Ve burasıda bir paylaşım forumu..Ufkumuzu genişşletecegine inanıyorum bir siyasalcı olarak

+10000000000000000000
Katılıyorum. Bence Sosyal bilimler topici açılsa ve bunun içinde Hukuk,Tarih, Genel Kültür, Coğrafya, Dünya kültürleri,insan ilişkileri işlense çok güzel olur.

Bu isteklere cevabın nedir Dark. Bir düşüncen varmı acaba.

Arkadaşlar görüntüleme sayısı 300 ü geçti mesaj sayısı 38. Açılmasını isteyen arkadaşları bir iki satırda olsa birşeyler yazmaya davet ediyorum. Korkmayın klavyeniz aşınmaz ;)

""""""""Arkadaşlar görüntüleme sayısı 300 ü geçti mesaj sayısı 38. Açılmasını isteyen arkadaşları bir iki satırda olsa birşeyler yazmaya davet ediyorum. Korkmayın klavyeniz aşınmaz ;)"""""
demiştim yukarıdaki mesajımda. Helal olsun herkes çok istekliymiş.
Dark senden bir ricam var.
Eğer bu mesajlar yeterliyse açalım topici kardeşim.
Yok eğer yeterli değilse insanlara yardım etmek için yalvarmak istemiyorum.
Ne diyeyim işte kültür ve sosyal bilimlerle ilgilenen arkadaşlarımızın sayısı ortada. Lafım herkese değil. İlgilendiği halde bu mesajı görmemiş olan olabilir onlar ayrı.
Ama şuda dikkatimi çektiki Bu kanaldan yararlanan arkadaşlar maşallah sürüyle. Ama kanalla ilgili önemli bir konuda görüş bildiren (iyi-kötü farketmez) kişi sayısı 25 civarı.
İstemeyen gerek yok dese isteyen açılsın dese belki bi sonuç elde edebilirdik. Ama 350 ye yakın görüntülemeye karşın mesaj sayısı bununla beraber 39 oluyor.
Ki bunların bir bölümüde SORU-CEVAP şeklindeki hukuksal konularla ilgiliydi.
Ah benim ülkem Ah. Geyiğe, Adulta,Oyuna verdiği değerin 5% ini bu konulara verseydi ne olurdu sanki.(yanlış anlaşılma olmasın sakın; o konular gereksiz demiyorum Geyiği , oyunu bende severim )
Neyse ne artık. Yakın bir zaman da Konu kilitlendi başlığını görürsem içim cız edecek.
O yüzden tek bir ricam var senden Dark.
Konuyu kilitleme. İnsanlar ilgilenmedi diye böyle bir konunun kapatılması ve daha da önemlisi insanların bu konuları önemsememesini kabullenemem çünkü.
Paylaşımın sadece resimle müzikle filmle değil bilgiylede olabileceğinin anlaşılamamış olması üzdü beni.
E ne diyeyim arkadaşlar Diyeceklerim bundan ibaret.
olumlu yada olumsuz fikir belirtmek için zaman ayıran herkese teşekkür ediyorum.
Top sende Dark. Ya bu sayı yeterli de ve Topici aç, Yada bir iki gün içinde ben sana artık görev istemediğimi belirtirim.
Bir İki gün bekleme sebebim ise belki bazı arkadaşlar bir kaç yorum yaparda en azından İlginin bir nebze olsun arttığını görür rahatlarım düşüncesi.
Takdir Yüce Milletindir.
Duyulması gereken herkese saygılarımla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri