hukuk ve insan ilişkileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

katakulli

New member
Reaction score
0
merhaba tüm hackhell kullanıcıları, Merhaba mod,smod arkadaşlar. merhaba solariz,merhaba kady,merhaba dark angel merhaba tüm yönetici arkadaşlar ve theozy.
Neyse selamlama faslıda bittiyse konuya gireyim.
Ben insan ilişkileri ve problemlerinde kendine güvenen bir hukukçuyum.
İnsanların hukuksal sorunlarında yardımcı olmak isterim.
Ayrıca Hukukla ilgisi olmayan ama kişisel bi sorunu olan arkadaşlara güzin ablalık(ki olsa olsa güzin abilik denir yapacağıma ;) ) yapmak isterim.
Bunun hem ileride meslek hayatıma katkısı olacağını hemde asıl etken olarak insanlara yardımcı olmaktan zevk aldığımı bilmenizi isterim.
Mesaj sayım azdır. Lakin takdir edersinizki ilgilendiğim konularla ilgili bir topic yok. Boş yere mesaj hanemdeki sayıları yükselterek bir yerlere gelmekte bence hakkaniyet ve dürüstlüğe ters düşer.
İnsanlara yardımcı olmam için bana yardımcı olmanız diler, gereğinin yapılmasını rica ederim.
Duyulması gereken herkese saygılarımla.

Mantıklı gıbı gozukuyor boyle bır bolum acılabılır ve eger amacın yardım etmekse mod olmadanda ınsanların sorunlarını dınleyebılır ve cozum uretebılırsın basarılı oldugunu ve bolume bısıler kattıgını gordugumuz zamanda gerekenı yaparız... yınede dıger arkadaslarında yorumunu beklıycem eger cogunluk boyle bır bolumun acılmasını forum ıcın yararlı gorurse bolumu acıcam iyi forumlar....

Olabilir neden olamsın bu foruma + özellik kazandırır.
Tabi arkadaşın modluk talebine gelince sözünde durursa neden olmasın.

Dediğim gibi maksadım yıldız olsa zaten mesaj sayım yüksek olurdu dark;)
Amacım benim insanlara yardımcı olacağım bölümde mod ünvanı ile bulunmaktı sadece.
İnsanlara yardım etmek tabiki asıl amacım bundan şüphe duyulmasını istemem.
Zaten normalde para ile yapılan bu işi sadece paylaşım ve yardımlaşma için yapmamda bunun anlaşılmasında büyük bir etkendir sanırım.
Bu çerçevede Mod olmayı isteme sebebimi de bir düşünürsen galiba mantıklı gelir. Düşünsene topicde herşeye cevap verecek olan ve topici yönlendirecek olan kişi ben olacam ama moderatör hanesinde farklı bir isim yazacak. Biraz garip olur bence;)
Herneyse maksadım senin ve theozy nin kanal ilgili yaptırımlarını eleştirmek falan değil. bu yanlış anlaşılmasın. Umarım anlatabilmişimdir dostum.

walla siteye yeni bi özellik daha gelir bence.benim oyum bölümün açılmasından yanadır.AMA;
sitede katakulli arkadaşımızdan başka hukukçu varmı bilemiorumda bu bölümde onun bayağı bir iş yapması gerekir.sonuçta taşın altına elini sokan o.ama bizde elimizden geleni yaparız.en iyisini yamaya da çalışırız.ama temin dedğim gibi asıl yük onda olur.
eğer sitede başka hukukçularda warsa o zmn bölüm dahada coşar.buda sitemiz için bir avantaj olur.
kısacası ben açılmasından yanayım.ama gereken yapılırsa

onerin guzel ama hukuk onemli bir konu,
insanlarin hukuksal problemlerini burada dile getirecegini sanmiyorum, ama denemekten zarar gelmez tabiki,

we dark`a katiliyorum, gelisme olursa gerisi gelir

BU BÖlüm açılırsa iyi olur bence farklı olur ama arkadaşımızında sonuna kadar burda olması gerek..O ZAMAN Arada sana bi soru sorayım ben bi işyeri satın aldım kendi aramızda imzalı sözleşme yaptık Ben paranın yarısını verdim parayı aldıqınada dair imza attı ama sonra vazgeçtiqini söyledi Kanunen bişey olabilirmi gerçi sordum birilerine bişey yapamazsın dedi bide sana soralım Hemde Destek Olur :)

Gloryboy arkadaşım eğer sözleşmenin örneğini mesaj olarak atarsan (pm den olursa sevinirim) daha net bi cevap verebilirim.
Lakin görünene göre Satış akdi yapılmamış olduğu için birşey gelmez elinden. Ancak dava açarak sözleşmenin feshinden uğradığın zararı talep edebilirsin. Tabiki daha net konuşabilmem için akti(sözleşmeyi) görmem gerekir.

Anlatmak istediqim o kadar kapsamlı sözleşme yok zaten aramızda sattıqına parayı aldığına dair Yazılar vede imzası var Ama Noter Tasdikli Değil 2 tanede daire var aynı şekilde Neyse Dostum bizim İş kiracı Olarak UZar :)

seninde dediğin gibi noter tasdiği gerekli. vede bir takım bürokratik mevzuat. neyse konu bu değil. ancak bu durumda yargıya yine de başvurmanı tavsiye ederim. çünkü sözleşme türleri tasdik olsun olmasın(burda sözleşme diye kastettiğim şey satışa ve parayı aldığına dair Yazılar) tarafların imzasını taşıyorsa hukuken tarafları bağlar. Bu elbette Gidip evi alabilirsin anlamına gelmiyor. Ancak en azından iyiniyet hükümleri çerçevesinde zararını rücu ettirebilirsin.Tabi şartlar olgunlaştıysa.(ki bunun takdiri yargıça kalmıştır)

Tamam tşkler..Ben hepsini Geri verim paramı alayım kiracı olarak kalayım uğraşamam mahkemelerle falan Saolasın ...

bende azda olsa bölüme yardım edebilirim(işimden dolayı değil) :)
açılmasından yanayım:)thnx

Bu ne hız yawww daha konu açılmadan faliyete geçmişsiniz ama bencede iyi bir hukukçuya ihtiyacımız var malum insan oğluyuz başımıza neler geleceği bellimi olur en azından kendi hakkımızın neler olduğu konusunda bizlere yardım edecek birilerinin olması çok güzel birşey yaww ammada edebiyat yaptım uzun lafın kısası benden tam destek :)

Dark gördün mü dialogları bence bu bölüme ihtiyac var.
Şimdilik hukuksal bir problemim yok ama ilerde olabilir.

freemitnick' Alıntı:
bende azda olsa bölüme yardım edebilirim(işimden dolayı değil) :)
açılmasından yanayım:)thnx

Yardım etmeyi düşünmen büyük bir incelik. Eğer topic açılırsa şimdiden teşekkürler.

Not: Ülkemizdeki sorunların büyük bir bölümü hukukun bilinmemesinden kaynaklanıyor. Hukuku öğrenmek isteyen herkese teşekkürler.

Umarım bu ilgi hep sürerde Ulu önderimizin Ülkeyi emanet ettiği gençlik hukuk bakımından daha fazla bilgilenebilir. Ve umarım bu yolda ufacıkta olsa bir katkım olur.

katakulli bana konuyu açmıştı bende yönetimle konuşacağımı söylemiştim ama ne yazıkki unuttum :( ilk olarak bu yüzden özür dilerim.. ama neyseki beni beklememiş konu açılmış :) bencede iyi olur nede olsa bazı yaptıklarımız kanunla pek bağdaşmıyo.. o yüzden bu işten anlayan birisinin olması ve kullanıcılara yardım etmesi çok yararlı olur kanısındayım.. bence güzel olur..

Desteğin için teşekkürler ,unutman sorun değil Theozy. Ama umarım bu konu unutulmaz ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri