(Hrant Dink) KATİL DEVLET sloganları

Я@SmUsSعN ™

♥ нєяşєуỉи нαуıяℓıѕı ♥
Altın Üye
Reaction score
0
KATİL DEVLET sloganları

Hrant Dink ölümünün 1. yıl dönümünde Agos gazetesi önünde anılıyor.

Gazeteci Hrant Dink Agos gazetesi önünde düzenlenen törenle anılıyor. Vurulduğu saat olan 15.05'te bir dakika saygı duruşu yapıldı..

Ölümünün 1. yıl dönümünde toplanan binlerce insan ellerinde çeşitli dillerde yazılı "Hrant için adalet için" siyah-beyaz dövizler taşıyor. Kalabalıktan zaman zaman "Katil devlet hesap verecek" şeklinde sloganlar yükseldi

Rakel Dink, anma töreni toplananlara seslendiği konuşmasında adalet isteğini dile getirerek, “Daha katil yakalanmadan silahın markasına kadar bilen jandarmalara ne yaptı ülkemin adaleti?” sorusunu yöneltti.

Rakel Dink’in konuşması şöyle:

“Sevgili kardeşlerim

Önce gelin şu lirik yalnızlığımızı paylaşalım. Bırakın anlaşmayı yoklayın yüreklerinizi.

Bir yıl sonra onu yaşamak için yine buradayız. Burada, onun kanını suyla sabunla temizlemeye çalıştıkları kaldırımdayız. Bu kaldırım bu şekilde temizlenebilir mi?

Kardeşlerim

Kanın sesi ancak adaletle susar. Sizler bugün adalet için bugün buradasınız, sessizliğinizde adalet çığlığı yükseliyor.

Katilin eline bayrak verip poster çektirenlere adalet ne yaptı?

Sadece görüntüleri basına verenlere dava açtı. Stadyumlarda hepimiz Ogün’üz diye bağıranlara ne yaptı ülkemin adaleti?

Daha katil yakalanmadan silahın markasına kadar bilen jandarmalara ne yaptı ülkemin adaleti?

Eşime haddini bildirmeye çalışan vali yardımcısına ne yaptı ülkemin adaleti?

Diyorlar ki, “301’den kim hapse girdi?” Ben de diyorum ki, Hrant Dink’i yaşatsalardı da keşke hapse girseydi. Çünkü yaşasaydı, bugün hapiste 3 aydır yatıyor olacaktı.

Bizi acılarla akraba ettiler. Maalesef kardeşlik de bugün cesaret istiyor. Ama asıl yaşamak cesaret ister, umut cesaret ister, adalet cesaret ister kardeşlerim.”

internethaber

71qe0j5.gif

Keşke ölen her şehidimizin de ardından böyle yaslar tutulsa ve saygı duruşları yapılsa...Keşke ölen Şehitlerimizin Analarına da böyle konuşma şansı verilse...Ölümündeki olaylara sıcak bakmadığım gibi buna da sıcak bakmıyor ve iyi niyetli olduğuna inanmıyorum...

devlete jandarmaya dil uzatılacaksa bin dink daha ölsün bu memlekette .....!!! Vatan bizim vatanımız devlet bizim devletimiz gerekirse bende ölürüm....

Al cok sevdiginiz iktidariniz cok sevdiginiz yönetiminiz cok sevdiginiz askerleriniz cok sevdiginiz polisleriniz.

[VIDEO]s6tK-vjr1yM[/VIDEO]

Hrant Dink Anisina

[VIDEO]asp9lTaG3D4[/VIDEO]

[VIDEO]JjU5rif7DZ0&NR=1[/VIDEO]

amma uzattılar hee.... kendisi kaşındı öyle saçma sapan açıklamalar yapsamaymış, türkiyede kuralları biliyordur mutlaka. aşırı sivrilenlerin yaşama şansı 0

bu ülkenin ekmeğini yiyp suyunu içip neffesini çekip bu ülkenin hakkında kötü şeyler konusursan bir gün gelir bu ülkenin kursununuda yersin beynine herkes nerde yasadığını bilsin haddini bilsin

Al cok sevdiginiz iktidariniz cok sevdiginiz yönetiminiz cok sevdiginiz askerleriniz cok sevdiginiz polisleriniz.

Ne demek şimdi bu...Bu saydıkların bizim ise senin değil mi yani...Yada biz siz diyerek neden ayırım yapıyorsun ki...Anlaşıldı sizin derdiniz başka...Madem memnun değilsinz polisden jandarmadan....Defol git hrantın devleti korusun seni...Adam akıllı yaşamayı bilse kimseye laf gelmez....Ama illa ortalığı bi bulandıracaksınız değil mi..

amma uzattılar hee.... kendisi kaşındı öyle saçma sapan açıklamalar yapsamaymış, türkiyede kuralları biliyordur mutlaka. aşırı sivrilenlerin yaşama şansı 0

Evet türkiyedeki kurallari biliyoruz. Gercekleri söyleyenler bir sekilde mutlaka susturulur. Buyur yukarida bir cok aciklamasi var, sacma sapan olan herhangi bir cümlesini göster bana.

bu ülkenin ekmeğini yiyp suyunu içip neffesini çekip bu ülkenin hakkında kötü şeyler konusursan bir gün gelir bu ülkenin kursununuda yersin beynine herkes nerde yasadığını bilsin haddini bilsin

Bu ülkenin ekmegini yapanda biziz bu ülkeyi ayakta tutanda biziz (türkiye halklari) Yani hic bir kimse sana oturdugun yerde ekmek getirmiyor. Gene yiyorsak o ekmek alinterimizle kazandigimiz ekmektir hak ettigimiz ekmektir bizim ekmegimizdir bu ülkenin degil. Evet gercekleri yaptiklarini kabullenemeyenler yada gördükce anlatildikca utananlar veya gerceklerin ortaya cikmamasini isteyenlerin tek yöntemidir kursun sikmak.

Ne demek şimdi bu...Bu saydıkların bizim ise senin değil mi yani...Yada biz siz diyerek neden ayırım yapıyorsun ki...Anlaşıldı sizin derdiniz başka...Madem memnun değilsinz polisden jandarmadan....Defol git hrantın devleti korusun seni...Adam akıllı yaşamayı bilse kimseye laf gelmez....Ama illa ortalığı bi bulandıracaksınız değil mi..

Bu ayrimci fasist irkci devletin ne askeri ne polisi nede yönetimindekilerini benim diye sahiplenmem. Asker konusunda yanlis anlamalar olmasin diye bi aciklama yapim sonucta hepimiz asker olacagiz yada olmak zorunda birakilacagiz o yüzden sözüm o zorla kardes katili yaptirilan genc arkadaslara degil onu yapmaya zorlayanlara. Benim irkcilik yaptigim yok ben sadece irkcilik yapanlari sahiplenmem diyorum okadar. Ve en büyük ayrimciligida kendin yapiyorsun yazmis oldugun su cümleyle (Defol git hrantın devleti korusun seni...) Haberin yok...

Evet türkiyedeki kurallari biliyoruz. Gercekleri söyleyenler bir sekilde mutlaka susturulur. Buyur yukarida bir cok aciklamasi var, sacma sapan olan herhangi bir cümlesini göster bana.

Bu ülkenin ekmegini yapanda biziz bu ülkeyi ayakta tutanda biziz (türkiye halklari) Yani hic bir kimse sana oturdugun yerde ekmek getirmiyor. Gene yiyorsak o ekmek alinterimizle kazandigimiz ekmektir hak ettigimiz ekmektir bizim ekmegimizdir bu ülkenin degil. Evet gercekleri yaptiklarini kabullenemeyenler yada gördükce anlatildikca utananlar veya gerceklerin ortaya cikmamasini isteyenlerin tek yöntemidir kursun sikmak.

Bu ayrimci fasist irkci devletin ne askeri ne polisi nede yönetimindekilerini benim diye sahiplenmem. Asker konusunda yanlis anlamalar olmasin diye bi aciklama yapim sonucta hepimiz asker olacagiz yada olmak zorunda birakilacagiz o yüzden sözüm o zorla kardes katili yaptirilan genc arkadaslara degil onu yapmaya zorlayanlara. Benim irkcilik yaptigim yok ben sadece irkcilik yapanlari sahiplenmem diyorum okadar. Ve en büyük ayrimciligida kendin yapiyorsun yazmis oldugun su cümleyle (Defol git hrantın devleti korusun seni...) Haberin yok...

sen ermenisin galiba, değilsen bile o hepimiz hrant ız hepimiz ermeniyiz diyenlerdensin yazdıklarından bunu çıkartıyorum kusura bakma.

ama bizde hepimiz mehmetiz hepimiz türküz diyoruz

not: vatanımızı beğenmiyorsan çekip gidebilirsin biz gayet memnunuz polisinle ve tabiki tsk'si ile. bakalım başka ülkede ne kadar serbest olcan?, ben kendim isviçrede yaşıyorum, burda bir minare yapmak bile yasak değil ezan sesini dışarıya vermek. türkiyede kliseler bile var uyanın biz avrupadan daha medeniyiz

Bizler yeri gelince "Vayy p**st ermeni sizide soykırımınızıda bilmem neyide" diye kufurler savururuz..Bu yanlıstır aynı sekilde Turkler hakkında yapılan ve hakaret niteligi tasıyan sozlerde yanlıstır.Bunlar sonucunda ne bizi gelip bi Ermeninin oldurmesi nede bizim bi Ermeniyi oldurmemiz kabul edilemez.Sorunlar gorusler tartısılarak halledilir, silah mermileriyle degil.

19 Ocak olumunun 1. yılıymıs Hrant 'ın suanda davayla ilgili olaraktan pek bi gelisme ve ilerleme yok bunun olması hukuk devleti olan bi ulkede kotu tabi..Temennimiz sucu islemeye yonelten unsurların ortaya cıkması..

Yasanan olaylarda ise Mhp ve Turk Bayragı ve KKTC bayragı bulunan İp' ye bazı gruplarca saldırılması kabul edilemez.Hrant 'ın oldurulmesine tepki var ise bunu yanlıs buldugunuz icin olmalı ki bende yanlıs buluyorum ama yanlıs buldugunuz siddet eylemini Turk bayragına ve Turkluge karsı uygularsanız icinizde bi celiski olmalıdır..!!

Arkadaşlar anlamış değilim tvlerde hiç gördünüzmü bir mehmetçik şehit olduğunda kaç gün arkasından yas tutuluyor bakalarının oyunun gelmeyelim bu devlete dilini uzatanlar köpek gibi ölemeyi her zaman hak edecekler birde orda onun ölüm yıl dönümünü kutlayanlara acıyorum kusura bakmasınlar ama onlarda ölmeyi hak ediyrlar

sen ermenisin galiba, değilsen bile o hepimiz hrant ız hepimiz ermeniyiz diyenlerdensin yazdıklarından bunu çıkartıyorum kusura bakma.

ama bizde hepimiz mehmetiz hepimiz türküz diyoruz

not: vatanımızı beğenmiyorsan çekip gidebilirsin biz gayet memnunuz polisinle ve tabiki tsk'si ile. bakalım başka ülkede ne kadar serbest olcan?, ben kendim isviçrede yaşıyorum, burda bir minare yapmak bile yasak değil ezan sesini dışarıya vermek. türkiyede kliseler bile var uyanın biz avrupadan daha medeniyiz

Evet memnuniyetinden de anlasildigi gibi türkiyede hic bir polisle resmi bir islem yaptirmamissin yada evine hirsiz girdiginde polise telefon edip gelmesini ummamissin. Iste türkiyenin politikasi bu ''ya sev ya terk et''. Icinde nekadar fasistlik, irkcilik, ayrimcilik barindiran sey varsa bu cümlede hepsi mevcut.
''isvicrede bir minare yapmak ve ezan sesini disariya vermek yasak degil, türkiyede kiliseler bile var uyanin biz avrupadan daha medeniyiz''
Bu cümleni anlayamadim biraz daha acarmisin?

Evet memnuniyetinden de anlasildigi gibi türkiyede hic bir polisle resmi bir islem yaptirmamissin yada evine hirsiz girdiginde polise telefon edip gelmesini ummamissin. Iste türkiyenin politikasi bu ''ya sev ya terk et''. Icinde nekadar fasistlik, irkcilik, ayrimcilik barindiran sey varsa bu cümlede hepsi mevcut.
''isvicrede bir minare yapmak ve ezan sesini disariya vermek yasak degil, türkiyede kiliseler bile var uyanin biz avrupadan daha medeniyiz''
Bu cümleni anlayamadim biraz daha acarmisin?

demek istediğim şu asıl ırkçılık avrupada, şimdi bir düşün.

türkiyede kliseler var çanları çalıyo yani belirli bölgelerde herkese serbestçe dinini yaşıyo iyi kötü.

fakat gelelim avrupaya tamam caamiler serbest fakat minare yapmak yasak isviçrede, değil birde ezan sesini dışarıya verelim duyulsun heryerde

onun için asıl medeni ülke türkiye.

birde polisle işin olmamış galiba demişsin, oldu tabiki bende hoşnut değilim fakat ne olursa olsun bu BİZİM VATANIMIZ hep beraber el birliği ile güzelleştirmek elimizde

demek istediğim şu asıl ırkçılık avrupada, şimdi bir düşün.

türkiyede kliseler var çanları çalıyo yani belirli bölgelerde herkese serbestçe dinini yaşıyo iyi kötü.

fakat gelelim avrupaya tamam caamiler serbest fakat minare yapmak yasak isviçrede, değil birde ezan sesini dışarıya verelim duyulsun heryerde

onun için asıl medeni ülke türkiye.

birde polisle işin olmamış galiba demişsin, oldu tabiki bende hoşnut değilim fakat ne olursa olsun bu BİZİM VATANIMIZ hep beraber el birliği ile güzelleştirmek elimizde

Yolunda gitmeyen hicbirseyi onu överek düzeltemezsin kardesim. Türkiyede azmi papaz öldürüldü ya üzerinden daha 2 3 ay gecmedi türkiyede tam olarak hatirlayamiyorum neresinde bir papazin girtlagini kesmislerdi gene trabzonda doldurusa getirilen bebeler gidip imami kursunlamisti ve bunun gibi niceleri. Isvicrede kim bir imami imam oldugu icin öldürmüs? Madem okadar demokrat bir ülkeyiz neden alevilere serbestce inanclarini yasama haklari taninmiyor neden zamaninda okadar alevi katliyami yapildi? gerek maras katliyami gerek sivas ve niceleri. Bu mudur medeni ülke? Adamlar sana cami yapmaya izin vermis sen o ezanin sesini dirasi vermediginde o ibadet yerini bulmuyormu? Isvicrenin neresinde oturuyorsun?

Tabiki avrupada irkcilik cok gelismistir ama bu söyle olmamalidir ''Wie du mir, so ich dir'' ...

Yolunda gitmeyen hicbirseyi onu överek düzeltemezsin kardesim. Türkiyede azmi papaz öldürüldü ya üzerinden daha 2 3 ay gecmedi türkiyede tam olarak hatirlayamiyorum neresinde bir papazin girtlagini kesmislerdi gene trabzonda doldurusa getirilen bebeler gidip imami kursunlamisti ve bunun gibi niceleri. Isvicrede kim bir imami imam oldugu icin öldürmüs? Madem okadar demokrat bir ülkeyiz neden alevilere serbestce inanclarini yasama haklari taninmiyor neden zamaninda okadar alevi katliyami yapildi? gerek maras katliyami gerek sivas ve niceleri. Bu mudur medeni ülke? Adamlar sana cami yapmaya izin vermis sen o ezanin sesini dirasi vermediginde o ibadet yerini bulmuyormu? Isvicrenin neresinde oturuyorsun?

Tabiki avrupada irkcilik cok gelismistir ama bu söyle olmamalidir ''Wie du mir, so ich dir'' ...

hep ben böyle zihniyetlere karsi gelmekten biktim ... baskalarininda etmesi beni sevindirdi :) ...

Geri