Hp notebook recovery sorunu yardımcı olun çok çaresiz kaldım

kaptanoguz

New member
Reaction score
0
Öncelikler herkeze iyi günler
yabenin HP g6-1040et notebook var ya buna homebasit kurulu geldi ben pek beyenmedim degiştirdim ama bilgisayarın performansı düştü orjinalıne çeviremiyorum

f11 tusunna basıp sistem recovery açmaya calısıyorum su hatayı veriyor
boot\BCD hatası veriyor
bu arada recovery bölümü duruyor
hp tool ve recovery bölümü duruyor kesinlikle silmedim yada kurcalamadım bi yardım eli atın ne olur

Kardeşim Biraz Uzun oldu ama Türkçe bir cozum bulamayınca yabancı sıtelerden cevırme yaptım kusura bakma :)

Buda Var Aslında bu daha mantıklı ılk bunu denemenı onerırım.
1) Başlangıç ​​Onarma deneyin:
Başlangıç ​​Onarma kullanın: (bağlantıları herhangi bir ekran görüntüleri sağlar)

2) denemek için Seçenekler Menüsü Vista DVD veya F8 kullanabilirsiniz
Bootrec.exe aracını anahtarları:

Windows Kurtarma Ortamı Bootrec.exe aracını nasıl kullanılır?
Windows Vista'da başlatma sorunlarını gidermek ve onarmak

How to use the Bootrec.exe tool in the Windows Recovery Environment to troubleshoot and repair startup issues in Windows

Windows Vista artık başlar ve Başlangıç ​​Onarma sorunu çözmezse
Windows Vista or Windows 7 no longer starts, and the Startup Repair tool does not fix the problem

Kullandığım komutlar şunlardır:

Bootrec / BCD Rebuild
Bootrec / fixmbr
Bootrec / Fixboot
-----------------------------------
Ya Vista DVD ya da ulaşılabilir bir komut istemi kullanılabilir
Komutanlığı ile Güvenli Mod seçeneğini belirleyin seçenekler menüsünden için F8 ve:

Windows XP / Vista Güvenli Modda Önyükleme seçeneklerinin açıklaması
A description of the Safe Mode Boot options in Windows XP

3) bir sisteme ulaşmak için 3 Güvenli Modu deneyin Seçenekler menüsü için F8 ve
geri yükleme noktası ve ayrıca Bilinen Son İyi Yapılandırma deneyebilirsiniz. ben
VGA ile dışındaki tüm 3 Güvenli Modu çalışıyoruz, çünkü genellikle bir çalışmaları öneririz
diğerleri olmaz.

Sen denemek için Seçenekler Menüsü Vista DVD veya F8 kullanabilirsiniz
Bootrec.exe aracını anahtarları:

Windows Kurtarma Ortamı Bootrec.exe aracını nasıl kullanılır?
Windows Vista'da başlatma sorunlarını gidermek ve onarmak

How to use the Bootrec.exe tool in the Windows Recovery Environment to troubleshoot and repair startup issues in Windows

Yöntem 1: Windows Kurtarma Ortamı (WinRE) Başlangıç ​​Onarma

============================================

1. Windows Vista yükleme diskini disk sürücüye takın ve sonra bilgisayarı başlatın.
2. Belirten mesajı bir tuşa basın, "CD veya DVD'den önyükleme için bir tuşa basın ...". görünür.
3. Bir dil, zaman ve para birimi, bir klavye veya giriş yöntemini seçin ve sonra Next (İleri) düğmesini tıklatın.
4. Bilgisayarınızı onarın tıklayın.
5. Sistem Kurtarma Seçenekleri iletişim kutusunda, Windows yükleme diski seçin ve Next (İleri) düğmesini tıklatın.
6. Sistem Kurtarma Seçenekleri iletişim kutusunda, bilgisayarınızda Onarım tıklatın.
7. Onarmak istediğiniz işletim sistemini tıklatın ve sonra Next (İleri) düğmesini tıklatın.
8. Sistem Kurtarma Seçenekleri iletişim kutusunda, Başlangıç ​​Onarma tıklatın.

Yöntem 2: BCD Rebuild

1. Windows Vista yükleme diskini disk sürücüye koyun ve sonra bilgisayarı başlatın.
2. Belirten mesajı bir tuşa basın, "CD veya DVD'den önyükleme için bir tuşa basın ...". görünür.
3. Bir dil, bir süre, bir para birimi, bir klavye veya başka bir giriş yöntemini seçin ve sonra Next (İleri) düğmesini tıklatın.
5. Onarmak istediğiniz işletim sistemini tıklatın ve sonra Next (İleri) düğmesini tıklatın.
6. Sistem Kurtarma Seçenekleri iletişim kutusunda, Komut İstemi tıklayın.
7. Yazın Bootrec / FIXMBR ve ENTER tuşuna basın.
8. Yazın Bootrec / FIXBOOT ve ENTER tuşuna basın.
9 - Yazın Bootrec / RebuildBcd ve ENTER tuşuna basın

Yöntem 3: Sistem Geri Yükleme çalıştırmak için Windows Kurtarma Ortamı (WinRE) kullanın.

1. Windows Vista yükleme diskini disk sürücüye takın ve sonra bilgisayarı başlatın.
3. Bir dil, zaman ve para birimi, bir klavye veya giriş yöntemini seçin ve sonra Next (İleri) düğmesini tıklatın.
5. Sistem Kurtarma Seçenekleri iletişim kutusunda, Windows yükleme diski seçin ve Next (İleri) düğmesini tıklatın
6. Sistem Kurtarma Seçenekleri iletişim kutusunda Sistem Geri Yükleme tıklayın.
7. Sistem Geri Yükleme Sihirbazı talimat ve her zamanki gibi uygun bir geri yükleme noktası seçin izleyin.
8. Sistem geri yükleme için Son'u tıklayın.

Bu bir pc bu sorunu düzeltmek gerekir. Başlangıç ​​Onarma da değerli.
önemli ölçüde Vista'nın yanı sıra Windows önyükleme sorun kırık tespit.

Dediklerini yaptım ama sorunum çözülemedi heralde hdd deki recovery dosyasında boukluk var

bir cozumde bios guncelleyıp oyle recovery yapmayı deneyın diyor.

bu seferlik cd den veya indirip usb den formatlayıp tekrar yedekleyip recovery ye alabilirsin bu şeklilde dene istersen ...

orjinal olsun diye urasıyodum eyse saglık olsun bi sorun oldugunda orjinale ceviripte götürmem lazım ama neyse artık soru degil

Orjinal olmasi icin altindaki key dosyasindan giris yapabilir ayni surumu kurup kullanabilirsiniz, diger uygulamalarin kurulmamasi herhangi bir program yaratmaz :smile:

Orjinal olmasi icin altindaki key dosyasindan giris yapabilir ayni surumu kurup kullanabilirsiniz, diger uygulamalarin kurulmamasi herhangi bir program yaratmaz :smile:

ya sadece 1 tane driver kurmuyor ne oldugunu bilmiyorum ama her seyde o driveri eksik diye hata çıkartıyor oyuzden recovey istiyorum

ya bndede hp notebook var fakat f1 tuşu yok nasıl bios a girebilirim yarıdımcı olursanız sevinirim..

f1 tuşun yok mu yoksa bozukmu yoksa onun yerıne kağıt koy arasına bas acılısta

Geri